Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Madalena no ja tes coraz czesciej mysle o tym zeby zrezygnowac ale daje sobie jeszcze troche czasu. Tez sie ciesze ze chociaz troche udalo sie karmic i najwazniejsza siare dosal ode mnie:-) w sumie dsiefi na mm dobrze sie chowaja a i rodsice chyba sa szczesliwsi oczywiscie reguly nie ma. Avent niby male ma te dziurki ale nasz tez jak lapczywie je to czasem mu wpadnie nie w ta dziurke. Mlody spi po kapieli i jedzonku. Ja odciagnelam 100mleka, pije herbatke na laktacje i ide zaraz spac bo nie wiadomo jak noc.
Paju no ja slyszalam ze laktatorem sie laktacji nie utrzyma bo jednak mniej stymulowane sa piersi :-(no ale dobre i troche jak sie pokarmi. My mamy bebiko ale tylko w naglych wypadkach robimy woke jak pije moje mleczko. Dobranoc mamusie i kangurkimada_lena lubi tę wiadomość
-
No mi położna mówiła, że się nie utrzyma.. ale na chwile obecną mleka mam coraz więcej a nie mniej..
Ja liczę ciąglę na to, że któregoś pięknego dnia go przystawię i będzie pił..
no a jak nie i zaniknie.. no to trudno.. nic nie zrobię..
Ja ściągam właśnie...
AgataP, mada_lena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 23:23
Paju, santoocha, Lavendula, xpatiiix3, AgataP, ewelina_d, mada_lena, lkc, Viviana, ÓptimusPrime, Madlen222, anusiaa90, blue00, misiaczk25, Dotty84, Strupka, Evik, Marzena27, Rybka Nemo, karmelek, Ninusia, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaju,Milaszka piekne malenstwa.
No ja dzis znowu probowalam przystawic po 30 min sie udalo i co...po 3 min puscila i znowu ryk i juz nie bylo szans jej przystawic...zaplakalam sie i znowu mam dosc wiec podalam mm, bo mojego jeszcze nie sciganelam,trudno glodna nie bedzie przeciez,nie ma sie co spinac za bardzo.
Wlasnie ma chyba gazy bo steka i cos tam robi w pieluche,zaraz hippis sprawdzi bo to jego kolej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 23:42
mada_lena, Paju lubią tę wiadomość
-
i jeszcze jeden plus ze nie karmie moim mlekiem - zezarlam dzis tajskie jedzonko potem brokuly z sosem czosnkowym i wypiłam mega pyszna kawke z nowego ekspresu podwójne espresso z duza ilością mleka pianka i posypka z cynamonu ja szczęśliwa mała szczęśliwa czego chcieć wiecej. A tak jak piszesz Nata najwazniejsze ze dostała siare, pierwsze mleko a potem prawie 4 tyg popijała.
Mala pojadla spi, a my dalej oglądamy oszukać przeznaczenie... Aaaaa boje sieViviana, karmelek lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj zjadłam pizze i popiłam dużą ilością Coca coli
a dziś kupiłam sobie somersby bo się za nim stęskniłam!
Jutro wieczorem sobie wypiję..
Licytuję na allegro używaną medele mini electric oby mi się udało wygrać to nie będę musiała sie męczyć tym ręcznym
i lecimy prawy cycek w laktatorze a w tle lekarze )
-
Hm... 2h w tej wkladce medeli, brodawka wyizolowana od wszelkiego dotyku "wyschla" i nagle Hania złapała... Ciekawe czy trzeba nosić ciągle czy daje to bardziej długotrwały efekt.
A propos gazów... W sr polozna mówiła ze przez pierwsze 3 tygodnie dziecka nie trzeba odbijać, w szpitalu tez ani slowa, ale moja ma gazy straszne. Dziś ja odbilam przypadkowo i chyba lepiej się poczuła. Czy wy dziewczęta odbijacie maluszki?Maga31 lubi tę wiadomość
-
Ja tez mam problem z plaskimi brodawkami, ale jak podrapie sie to sie ladnie kurczą, ale i tak zamierzam kupic sobie te nakladki modelujące sutki.
Dziewczyny macie słodkie pociechy, ja jestem ciekawa jaki moj chlopak wyglada ta ciekawość jest najsilniejsza podczas porodu zobaczyć swoje dziecko i do kogo podobne. Chciałaby zeby bylo kropka w kropke tatuś, to bedzie przystojny
Mi zostalo juz nie duzo do rozwiązania za 2 tyg bede szykować sie na wtorkowe ciecie. A 12 mam ostatnia wizyte u gina. Ciekawe ile wazy juz moj klocuszek. Podejrzewam ze gdziez ze 3500.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 03:02
-
Po karmieniu. Rany w ogóle z mężem nie śpimy. A to poplakuje a to kręci się. No teraz usnela.
Ewelina ja moją odbijam zawsze a jak nie idbije tona boku próbuje. Dzis właśnie na spaniu zaczęła ryczec. Wzięłam na ręce mega beknela banan na twarzy i spala dalej.
Paju i Nata ale wy sporo ściągacie. Ja z obu 50ml tylko.Maga31 lubi tę wiadomość
-
Viv moze pod koniec juz laktator nie daje rady wyssać z dalszych partii piersi na pewno masz więcej tam tego. Przystawiaj Amelke niech cycka
Ja postanowilam sobie z teraz powalcse o karmienie piersią. Z 1 dzieckiem poddalam sie po 2miesiacach. Tez miałam kryzysy, ale nie używałam laktatora. Jak mialam problem z mlekiem bo na początku mialam go za duzo, to mojego meza przystawialam hihi i pil. A w 2 miesiącu mialam kryzys mlekowy i mala nie najadala sie to sie wkurzylam ze mleka coraz mniej i tak jakos wyszlo ze na butli wylądowaliśmy. Teraz tsk nie bedzie. Bede chciala karmić co najmniej 8 miesięcy cycemmada_lena, Viviana lubią tę wiadomość
-
Viv u mnie to tak roznie z tym mlekiem teraz np udalo mi sie tylko 50 odciagnac. W ogole to ile minut jedna piers odciagacie? Na przemian czy najpierw jedna pozbiej druga? Nakladki mam i karmilam przez nie ale kurewsko mnie denerwuja bo tak jak mowilam Wojtek miota sie przy cycu i mi ta nakladke zdejmuje zwyczajnie. Masakra. Ide spac. Cisza dzisiaj na forum. Dobrze zbuerajcie sily na opieke i na porody.
-
Witam sie z mlecznej krainy. Zjadlam, odbiłam i śpię dalej . Kurde naoglądałam sie tego jebanego filmu i zasnąć nie mogłam:/
Cisza przed burza....
Lavendula dzisiaj jest Twoj dzien
Caska chciałabym zobaczyc meza w roli laktatoraLavendula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadalenka, Karmelek, Agata92, Viviana iinne mamuski po cc,POMOCY!!!!!!!!!!
Od wczoraj mam POTWORNY bol plecow!
Bola no stop, nalilaja sie po slyla iu sie nawet lekkim...
Nie wiem, dlaczego o jest... juz nastepnego dnia po porodzie smigalam jak nowka, a na 2 dzien po ....eeeeh , ani stac, ani lezec, ani siedziec...
Czy to nofmalne? Macie tak?
Czytalam, ze ktbz Was juz samochodem smigala kilka dji po porodzie...jestem niewyspana
I jeszcze cos, mojmaly po mm (jeszczs mojego nie mam) tak z 2h po wypiciu, strasznie sie prezy, steka, puszcza baki, kt go bola, kupa no stop, serce misie kraja...
Poradzcie cos prosze....moj sr nie spi, pilnuje go bo tez sie meczy sraz z Malym, musze znalesc jakies wyjscie, moze ktos cos podpowie...prosze...
Rycze z bolu fizycznego i psychicznego.. -
Witamy się ciągle w dwupaku
Gratuluje wszystkim mamusiom które mają już pociechy przy sobie ! nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę
Madlen222, lkc, ewelina_d, anusiaa90, blue00, mada_lena, Milaszka, Nata, santoocha, Agata92, xpatiiix3, misiaczk25, Dotty84, Lafar_ra, Strupka, Agusia ;), Isia14, Marzena27, Viviana, ChciałabymJuż, Rybka Nemo, Ninusia, Maga31 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dziewczyny nie spinajcie się z tym kp. Ja głównie daje dzieciom moje mleko, około 5 razy na dobdobę jedzą z cyca (tylko z nakładkami na piersi), 2 razy jedzą z butli odciagniete a raz na nOC jedzą modyfikowane. Teraz moje glodomorki jedzą więcej i nie starcza mleka na dwójkę. Z obu piersi ściągam około 250ml, ale jak się domyślacie na dwójkę dzieci to za mało. Tez miałam momenty ze myślałam aby zrezygnować z kp ale w sumie dla mnie to wygodniejsze niż mm. Biorę dzieci do cyca, pociumkaja i spać. Kupiłam specjalnie wagę aby sprawdzać ile zjadły wiec zawsze wiem czy jest ok czy może dorobić im jeszcze z butli. Poza tym moje dzieci po cycu bardziej spokójne i lepiej śpią. My od początku jednak nie mieliśmy problemu żeby dzieci nie chciały ssać z cycka, od razu chętne byly ale mówię tylko z nakładkami.
Jeśli chodzi o jedzenie to ja absolutnie jem wszystko i pije wszystko oprócz alkoholu of course i dzieci zdrowe, kolek brak. Także dziewczyny kp nie katujcie się jakimiś dietami bo to tylko w Polsce jest taki terror wywierany na matkach.
Ja tez mam avent i u mnie jest ok, czasami wręcz trudno Lenie się ciągnie mm także u nas avent zdaje egzamin. Używamy natomiast dopiero od tygodnia bo wcześniej dzieciom ciężko się ssalo z aventa i mieliśmy difrax ale tak mnie wkurzaly te butelki ze ciesze się ze juz mogliśmy dać im aventa bo z difraxa to Lenie po bokach cieklo i pół mleka zmarnowane.
Co do odbijania to ja odbijam dzieci, jak nie odbije to mi ulewaja. Myślę że warto.z reszta w szpitalu tez odbijaly.
Optimus wygląda na to ze Twój mały ma kolki, masuj delikatnie brzuszek i po jedzeniu trzymaj w pionie dłużej. Nic innego nie zrobisz, kołki trzeba po prostu przeżyć. ..podobno wszystkie te herbatki koperkowe to tylko pic na wodę. Tutaj lekarz mi powiedział ze nie potwierdzone jest aby te herbatki pomagały. Myślę że jak dziecko ma kolkę to herbatka nie pomoże, ale może się mylę.
AgataP tutaj w Holandii jeśli chodzi o spacery to tak samo do tego podchodzą. Mało tego, tutaj dzieci ubiera się bardzo "letnio". Nie przegrzewa się jak w Polsce i w sumie to lepiej bo dzieci tutaj są zahartowane i mniej chorują.
Wczoraj byliśmy na spacerze i zawsze zadziwia mnie jak rodzice ubierają dzieci, brak czapeczek, cieniutki kocyk i oczywiście brak kombinezona, tylko bluza lub sweterek. My też staramy się dzieci hartowac i tak przy temp. 10 stopni zakładamy im cienkie czapki i welurowe bluzy, pod spodem body z długim rękawem. Dzieci w spiworkach w wózku i to wszystko. Sprawdzam im kark i jest ok. Moja koleżanka holenderka natomiast mówi ze te spiworki w wózku co mamy to aktualnie niepotrzebne, że ona by nie użyła. I tak jak ostatnio do nas wpadła z dzieckiem to w życiu byście nie uwierzyly jak lekko było ubrane jej dziecko. W Polsce większość kobiet ubrała by tak swoje dziecko na wiosnę . No ale Polska to naród gdzie najbardziej matki przegrzewaja dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 06:57
ÓptimusPrime, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Optimus tak jak pisze Madlen wyglada to na kolkę.
Pomoc moze laktaza - delikol, probiotyk- dicoflor. Masowanie delikatne, ciepła pieluszka na brzuszek.
A jaki kolor kupki robi??
Mozesz ewentualnie dla spróbować rumianku, koperku, herbatki hippa, ale z tego co czytałam w niej jest duzo cukru, wiec sama nie wiem. Moga złagodzić troszeczkę, ale problemu nie wyeliminują bo to wynika z niedojrzałości ukl pokarmowego.
Plecy po nakłuciu troche mnie bolały, ale funkcjonowałam normalnie.
A propo przegrzewania wczoraj wpadła siostra ze szwagrem i pierwsze co do mnie zamknij okno, zimno, mała bedzie chora bla bla. W ogole za zimno mamy powinnam nagrzać chatę. Popatrzyłam na nia i zaproponowałam sweter jak jej zimno bo Nam pasuje taka temp. Najlepiej zakisić dziecko jak ogóra na zime, w pięciu pajacach i w czapce w domu.Madlen222, Lafar_ra, Marzena27, ÓptimusPrime, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Optimus tak jak pisze Madlen wyglada to na kolkę.
Pomoc moze laktaza - delikol, probiotyk- dicoflor. Masowanie delikatne, ciepła pieluszka na brzuszek. Nam pomogło.
A jaki kolor kupki robi??
Mozesz ewentualnie dla spróbować rumianku, koperku, herbatki hippa, ale z tego co czytałam w niej jest duzo cukru, wiec sama nie wiem. Moga złagodzić troszeczkę, ale problemu nie wyeliminują bo to wynika z niedojrzałości ukl pokarmowego.
Plecy po nakłuciu troche mnie bolały, ale funkcjonowałam normalnie.
A propo przegrzewania wczoraj wpadła siostra ze szwagrem i pierwsze co do mnie zamknij okno, zimno, mała bedzie chora bla bla. W ogole za zimno mamy powinnam nagrzać chatę. Popatrzyłam na nia i zaproponowałam sweter jak jej zimno bo Nam pasuje taka temp. Najlepiej zakisić dziecko jak ogóra na zime, w pięciu pajacach i w czapce w domu.
Sorki za dwa identyczne posty:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 08:04