X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    mamusie to z dzidziami trzeba udać się do okulisty?

Nie wiedziałam... my we wtorek idziemy dopiero na pierwszą wizytę do pediatry,to zobaczę co powie

wff2trd8302o6ogx.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku, wysłałam mail do Ciebie :)

Maga, dziękuję za książkę :)

Maga31, karmelek lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi kiedys okulistka mówiła ze przy mojej wadzie wzroku jak bede miała dzidzie to musze przyjsc do 3 roku zycia bo bedą zakładać jej tak zwanego pirata na oczko no ale to juz jak taka chodząca raczej bedzie. Ale czytam że i Pati i Madalenka były to pytam:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka nam mówiła położna, zeby wziąć nospę i wskoczyć do wanny z ciepłą wodą i wtedy sprawdzać czy nie przechodzi. Ale nie wiem co w takim wypadku, gdy masz mieć cc. A nie masz nr do swojego lekarza? On by Ci powiedział czy czekać czy jechać.

Moja szwagierka miała zaplanowaną cc ze wzgl. na pośladkowe ułożenie dziecka i odszedł jej tydzień wcześniej czop to jechała od razu do szpitala (bo ma daleko 80 km) i tego samego dnia jej zrobili cc. Nie czekali tygodnia. Także sądzę, że najlepiej dzwonić do lekarza i pytać.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula przyj mocno! :**

Evik to ze względów wczesniaczych kontrol ;) z Marcelem na dwa latka idę ale on zaczął zezowac juz i blisko TV podchodzi bo widać ze źle widzi wiec pewnie okulary go czekają..

Ap gratulacje :* oj biedna się nacierpiałaś.. :c

Asiu gratulacje :***

Laktacja sie nie przejmujcie rozkreci się ;) będzie ok ja prawie pol litra sciagnelam od czwartku na weekend ,bo szkoła aaaa... Nie chce się ale trzeba no i za prace semestralne muszę się zabrać w końcu... Ja myślę pozytywnie i jest ok :D

Aha i wiadomość od pauli1234, wczesniej nie miałam jak..

Ja leże w szpitalu po wczorajszej nieudanej próbie oxy... Mam 40 tys plytek krwi i odmiedniczkowe zapalenie nerek i nie chcą robić CC ani cora nie chce sama wyjść. Pozdrawiam Was wszystkie. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 19:29

Lavendula lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już w domku. Uff...
    Jak dowiedziałam się że wyniki są dobre o mało nie skakałam ze szczęścia :)
    21go wizyta w poradni sprawdzić żółtaczkę i uszko, bo wychodziła kontrola.
    Dowiedziałam się też z dokumentów że moja druga faza porodu trwała całe 33 minuty,
    szkoda że 16,5h pierwsza:D

Aaa gratuluję nowym mamusiom rozpakowanym i trzymam kciuki za te w dwupaku :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 19:36

ChciałabymJuż, ewelina_d, Milaszka, Maga31, Agusia ;), Viviana, Fidelissa lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem Pati.
    A w ogóle to musze Ci powiedziec ze Cie podziwiam tak ze wszytskim sobie super radzisz na nic nie narzekasz tylko pozytywne nastawienie, trzeba sie od Ciebie tego uczyc!

ChciałabymJuż, zupaztytki, xpatiiix3, Maga31, Marzena27 lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kateter :-)Jeszcze nie probowalam,ale mam

Byla u mnie polozna.Wszystko niby ok,tylko moj maly stracil 100gr od wyjscia ze szpitala,no i w sumie 400 od porodu.A zre jak bezdenny brzuszek 12xdzien po 100ml,duzo tez purcha...a i buzka zolta jest,ale mowila,ze slad zoltaczki moze nawet 2m-ce byc,bo teraz nowe standarty niby...eeeeh

• caśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm .. Przeszly troche teraz pojawiają sie jakies malutkie skurczyki i rzadziej. No na razie czekam. Moze to fałszywy alarm

xpatiiix3, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się, nawet jak czasem wszystko jest do dupy :P

Evik lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplanko, ale mnie teraz pocieszyłaś z tymi kupkami, bo moja to 2 dni temu 7 na dzień, wczoraj tylko 3, a dzisiaj jak na razie 1. Już się bałam, że coś nie tak, ale jeśli pediatra mówił Ci, że jest okey to bardzo mnie to cieszy

Maga mogę też prosić o książkę ? [email protected]

Ap gratulacje i współczuje przeżyć. Wracaj szybciutko do siebie :* Juleczka ślicznotka :)

Asia również gratuluję dorodnego synka :)

ap1526 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/tata-spiewa-umierajacemu-synkowi-nagranie-wstrzasnelo-internetem/f6d7b

straszna historia, spłakałam sie cala ;(

[relgi09k4h25cozc.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wole nie oglądać tego...

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie madalenko o tym czymś do pupki mówił mi mąż i chyba sobie sprawimy. Odpukać mały po ćwiczeniach w sensie podkurczaniu nóżek przez tatusia i masażu brzuszka oliwką przeze mne śpi od dwóch godzin. Pati ale Ty mas tego mleka wow. Ja ściągam maks 120 z dwóch cycków. Musze wiecej pic bo to też ma plyw na ilość ponoć. Myślivie że jak nawału nie miałam to jest jeszcze szansa na to karmienie cycem?? Idę poleżeć obok Wojtusia.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata od wczoraj hehe ;P to tak po trochu nazbieralam ;P teraz nie mam tyle co przy Marcelu, ale wystarczajaco by ściągnąć na jedno karmienie ręcznym beznadziejnie idzie ;P juz się boje co będzie po szkole będę chyba biegła do do u bo chce eksplodują.. To dopiero nasciagam jak wrócę hehe na nastepny zjazd będzie ;P jasne, ze jest szansa ;D ja jakoś malo pije ale za to te mleko jak sciagnelam jest tłuste i się szybciej najada ;D jak wstawiam do lodówki to gęsta śmietana się robi ;oo hehehe a po podgrzaniu znowu płynne ;)

Maga31 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już kopiowałam link żeby włączyć ale tez sobie jednak daruje. Jednak dopóki mała jest w brzuszku wole sie nie stresowac i nie oglądać takich rzeczy

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor...witam sie z mlecznej krainy...ogłaszam iz o 17.50 zeszlam z liscia.
    Urodzilam synusia sn
    4250g i 58 cm. Bylo ciezko.
    Nie mam sily nadrabiac.
    Dajcie prosze znac co z Lavendula.

Madlen222, lkc, ChciałabymJuż, zupaztytki, ewelina_d, Milaszka, Agusia ;), santoocha, misiaczk25, Dotty84, blue00, Paju, Nata, anusiaa90, ap1526, Viviana, ÓptimusPrime, Marzena27, xpatiiix3, Lafar_ra, Lafar_ra, natasza82, Florentine, Rybka Nemo, Maga31 lubią tę wiadomość

jmmg93c.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny codziennie was podczytuje ale nie ma kiedy pisać... Starszy synek dalej walczy z jakimś wirusem - jak przeszły wymioty zaczęła się biegunka i reaguje na wszystko co je - dziś mąż się gorzej czuje więc siedzą razem a mnie zostaje cała reszta na głowie no i ciągły stres żeby Adaś się nie zaraził...

aa i jeśli ktoś ma problem z pępkiem nieodpadającym to polecam fiolet kupić w aptece - mnie się wydawało że nigdy nie odpadnie, przyszła położna, maźnęła, ja potem dwa razy i już pępka nie ma ..

Gratuluje wszystkim rozpakowanym, życzę cierpliwości tym czekającym.. Ja miałam dziś mieć cc a tu synek ma już 10 dni :) Apropo to jeszcze wam go nie pokazałam więc nadrabiam chwaląc się moim skarbem

214xy75.jpg

mbnw9v.jpg

Madlen222, lkc, ChciałabymJuż, zupaztytki, Milaszka, Agusia ;), santoocha, misiaczk25, blue00, Evik, anusiaa90, Viviana, ÓptimusPrime, Marzena27, karmelek, xpatiiix3, Lafar_ra, Nata, Florentine, Isia14, Goplana, Rybka Nemo, Maga31 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninusia gratulacje!! :) Jak dobrze liczę to jesteś 50.!! Kochana, szaleństwo :P
    Lavendula nic nie dała znać, więc albo pcha i pcha, albo już tuli swoją Pyzę :)

izia, Adaś boski :) Przystojniacha z niego :P Będzie łamał serca dziewczynom :P

Ninusia lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 14 listopada 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uf... obiecywałam sobie, ze zrobie porządek z pomocami przedszkolnymi i oto skończyłam :-]
    No... to teraz już moge rodzić :P
    Małego przekupiłam śpiochami, które się suszą. Do tego porządki.. Chyba jestem na dobrej drodze :P Przy dobrych wiatrach przed Mikołajkami się wyrobię :D

Maga31 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
‹‹ 1992 1993 1994 1995 1996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ