Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też rodzilam bez zzo.
Przeżyłam.
Gdyby nie to, ze wg. Poloznej moje skurcze to nie skurcze i musiałam przez ponad 2 godziny leżeć na boku podłączona do KTG i oxy to wspominalabym to lepiej. Bo jednak na skurczu leżeć to masakra. Między skurczami przysypialam bo cała noc miałam już skurcze.
Gorsze były parte. Szczerze spodziewałam się czegoś innego, innego bólu.. I mnie to nie tyle bolało co czułam parcie na giga dwójkę której nie mogę z siebie wyrzucić.
I najgorsze było nacięcie bo chyba nie trafiła w skurcz i wszystko czułam...
Ale przeżyłam. I po tych wszystkich opowieściach przed jaki to jest poród stwierdzam, nie jest zle. Da się przeżyćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 21:12
Maga31 lubi tę wiadomość
-
Pewnie że da się przeżyć
U mnie dzieci juz pokąpane jedno śpi drugie się bawi, ale co tam jutro na 8 co nie znaczy ,ze na 8 dotre hehe Dzisiaj 360 ml sciagnelam znowu cos się chyba rozkreci ładnie tego mleka co raz to więcej
Rodzić tam !
Dzieci cud miód i maliny, wycalowac wszystkie się chce.! :**
Hmm cos jeszcze miałam napisać ale zapominam ;0 aha kupiłam 6 paczek pampers z lidla ledwo doszlam do domu z babcia hehe bo 3 paki 2 i 3 paki 5 jutro jeszcze idę kupie 5 i jedna 2 będzie zapas jeszcze z 2 paki jedynek muszę kupić i chusteczki uff będzie zapas na 2 miesiące hehe i z głowyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 21:32
Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
A ja dziś zrobiłam i zjadłam placka po zbójnicku a na deser szarlotka, istne szaleństwo, nawet nie mierze cukru, lepiej żyć w niewiedzy hihi, brzuch się spina, zaraz z wymiotuje ale nie rodzę, oglądam epokę lodowcową ☺
xpatiiix3, Maga31, natasza82 lubią tę wiadomość
-
ChciałabymJuż wrote:Nata Ty mnie nie strasz z tą traumą po porodzie bez zzo Prosze o całą porcję peanów na temat porodów bez zzo Ja przez te płytki raczej nie będę miała, chyba, zeby w cudowny sposób podskoczyły. Muszę się więc odpowiednio nastawić Mi więc pomagają wszystkie posty, w których piszecie, że jednak bez zzo się dało i nie było najgorzej
Kochana ja bliźniaki urodziłam bez zzo i stwierdzam, że wcale nie było tak strasznie jak to niektórzy opisują. Na pewno dasz rade!☺Agusia ;), ChciałabymJuż, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Mag.1990 wrote:Bez zzo tez jest spoko. Ja tam w sumie narzekam tylko na to że nie postepowalo rozwarcie ale to nie wina szpitala a do szpitala o to ze tak pozno dali oxy.
Bo juz o 9 rano stwierdzili ze nie postępuje od 3 rano, a oxy dali dopiero o 16. Po 19 skonczyla sie oxy wpadla polozna na nowa zmiane i mowi rodzimy - rozlozyla szybko lozko, 33 minuty i maly byl juz na mnie.
Sam bol do przezycia
Mag...tylko pozazdrościć porodu...u mnie nie było tak szybko.
Ja może opiszę jak już wszystkie się rozpakuja.
Trzymam kciuki za Was!!!ChciałabymJuż lubi tę wiadomość
-
Mnie najbardziej zaskoczył ból podzas partych cała reszta spoko Wojtek.po kąpieli śpi 4h chyba musimy go obudzić na jedzonko skoro ma masy nabrać...ja po drzemce i odciąganiu. Nawału nie miałam i rejczel marne szanse ju...140 mleka zmagazynowane na całe dwa posiłki..wieje jak cholera normalnie słychać jak wiatr zapierdziela w kominie. No nic idę budzić księcia i teź idziemy spaC. Na brzuszek masaż oliwką pomaga, podkurczanie skrzyżowanych nóżek i noszenie,bujanie,tulenie...nasz mały dzisiaj chciał wymusić spanie na rękach po kąpieli. Mąż się nie dał. Chwilę płakał w końcu włączyliśmy mu kołysanki i odjechał. Pati a po ile 2 sa w lidlu?
Maga31 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny ja na porodowce ale jeszcze tu sobie poleze bo rozwarcie slabo postepuje a lekarz na izbie pd razu mi powiedzial ze nie beda przyspieszac bo to jeszcze nie termin kuzwa przeciez to nie wczesniak 9 dni zostalo.
dali mi cos przeciwbolowego i kazali spac ale ja niemoge czy jest ktos kto nie spi ? smutno miMilaszka, anusiaa90, lkc, Maga31, Agusia ;), Lafar_ra, ÓptimusPrime, blue00, ChciałabymJuż, Fidelissa, Marzena27, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69555.png -
Ninusia skurcze bolały okropnie. Ale to było do przeżycia. Któraś położna jak przyszła to mówiła że silna baba bze mnie ze te skurcze a ja jeszcze z nia gadam jak człowiek. A jak mi szyli szyjke to spiewalam z bolu to polozna juz w ogóle pękala ze śmiechu:)
Na tych z oxy ciezko bylo gadac ale na oxy miałam tylko skurcze parte -3h z których rodzila sie kupka... ale mi bylo glupio.
Fajnie teraz o tym tak pisać na spokojnie jak juz się tego nie czuje.
dobra kochane mamy na mm - podgrzewacz do butelek potrzebny. Macie cos ktoś moze polecić? -
Kurde mój Julek od paru nocy budzi się co półtorej godziny na jedzenie, mm nie pomaga. Szału juz dostaje, bo nie zdążę zasnąć a on już się znowu budzi na jedzenie. I tak w kółko. Lena natomiast po mm na noc śpi do 4.30 gdzie ostatnie karmienie o 23.30.
Szału dostaje z tymi nocami, na prawdę. Ledwo żyje. -
Madlenn a moze on nie a jedzenie sie budzi tylko chce sie np poprzytulac? Puszczasz im kolysanki? A moze Julek powinien pic inne mleczko? Dzieci jak ulewaja to chyba gestsze powinny pic sa takie specjalne. My wlasnie sie karmimy. Tzn maz karmi moim mlekiem z butli. My podgrzewany w garnuszku na kuchni normalnie. Podgrzewacz jak cos to z termostatem polecam, w szpitalu taki byl i na serio spoko. Viviana nass tez pewnie zaraz koncert zrobi z brzuszkiem, w pieluszce tylko maly kleks kupy wiec sie wysrac nie.moze ale wczesniej dostal mm i moze dlatego po moim powinno go ruszyc.
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny... Kurde ostatnio jest wielki bum na te szczepionki.. Co o tym sądzicie... Ludzi wypisują takie rzeczy ze w glowie mieszają równo. Głównie na fb powstała strona namawiająca do tego aby nie szczepić dzieci. Kolezanka położna bardzo dobra z twszta mowi ze szczepionki sa ok i musza byc... Ja to wiem, ale jak ominąć re szczepionki ktore wywołują choćby ten pieprzony autyzm. Jak świadomie wynrac szczepionkę...ci lekarze gowno powiedzą bonchyba sami nie wiedza... Ech... A ja tym bardziej. Ktora z was już szczepilanswe maleństwo i czym.
-
Misiaczku życzę powodzenia w rozpakowywaniu!
dziewczyny - od poniedziałku w lidlu są super ubranka dla noworodków i dzieci,jak którejs coś brakuje :)Ja już się napaliłam na kombinezon z pluszu - będzie w sam raz na taką pogodę jesienną
a od czwartku - zabawki drewniane i nie tylko i widzę,ze nawet w lepszych cenach niż rok temu - kupilam wtedy z myśla o chrześnicy tablicę stojącą,to kosztowała na bank powyżej 100 zł a teraz jest za 89.90
http://gazetka.lidl.pl/0f95b0d9-af2e-49e0-8f58-1c8777ccd889/#/16misiaczk25 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny ja nadal w dwupaku po srodkach przeciwbolowych skurcze oslably i normalnie spalam nie wiem czy sie jeszcze rozkreci moze to falszywy alarm o 8 maja mnie badac czy cos przez noc sie ruszylo w co watpie i pewnie wypisze sie do domu.
Ale mnie mala zrobila w balonahttps://www.maluchy.pl/li-69555.png