X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do podgrzewacza to wszystko jedno jaki - zasada działania taka sama - u nas rzecz niezbędna - w nocy nie ruszam się z łóżka..

dziewczyny dołączam do tych mega zmęczonych .. mój niby śpi w miarę, nie płacze - jedynie jęczy i stęka ale i tak jestem od wczoraj nie do życia - i też czuje jakbym miała gorączkę - aaa nie wiem czy wiecie ale jak się karmi to normalna temperatura to 37 - 37,5, w szpitalu mierzyli i tak miały dziewczyny te zaawansowanie karmiące ..

pozatym też mam kryzys laktacyjny - w poniedziałek ściągałam i 200 ml bez problemu - 80 to dosłownie w pare minut było a teraz dupa, coraz mniej - pijecie coś na laktację? kawy zbożowej nie cierpie i karmi też...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia - na laktację pić należy dużo wody,minimum 3 lirty dziennie,ja do tego piję sok jabłkowy rozcieńczony pół na pół z wodą,oraz kawę zbożową z mlekiem

Jak wyszłam ze szpitala to miałam gorączkę i byłamn antybiotykui karmiam piersią :)a później się okazało że normalna temp w okresie połogu dla kobiet karmiących może sięgać nawetdo 37,8 st C,więc się nie stresujcie.teraz mam normalną w okolicach 37,1 :D

Madlen - a Julek przybiera tak samo na wadze jak Lenka?Jeśli tak,to może nie potrzebuje mleka tylko nieco więcej uwagi,noszenia,kołysania? Jeśli są u Was Twoi rodzice to zaangażuj ich w takie czynności,albo męza,a Ty w tym czasie śpij i wypoczywaj :) Najwidoczniej mają z siostrą inne temperamenty :)

pati - trzymam kciuki za szkołę!i oby Twoja mama nie wtrącała się w Twoje relacje z R. bo moze tylko zaszkodzić...,pewnie w jej mniemaniu chce dla Was jak najlepiej i by mała miała kontakt z ojcem ale skoro Ty tego sobie nie życzysz to nie powinna podważać Twojej opinii w tej kwestii...Dobrze,ze chociaż babcia jest po Twojej stronie...

mój głodomór spał całe 4 godziny,najadł się z jednej piersi robiąc kupę i zasnął to go przebrałam (nie obyło się bez protestów ;) i w nagrodę dałam jeszcze mleczka z drugiej piersi - pociągnął 10 min i śpi :)Idę się myć i na śniadanko.

miłego dnia życzę i proszę się ładnie i w miarę szybko rozpakowywać - połowa listopada za nami ;)

Madlen222 lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • monikamina Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy któraś z was miala potworny bol miednicy przed porodem??? Trudno mi sie nawet poruszać. Czy to moze być efekt zejścia dziecka w kanal rodny?? Pomocy!!!!

2nn3skjov6bvby4s.png zrz63e5ebzu8cjz8.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj nawet wyspana:-) ale olozylam się o 21 z mala,potem maz ja przejął,a od 1.30 2 h ja się z nią bujalam:-)siku,cyc,czkwka,kupka znowu cyc itd....a teraz też mam chwile dla siebie bo NATASZKA z tata spia sobie razem:-)

Maga31 lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam,ale u mnie poród od końca się zaczął,od odejścia wód...

iv09hdgenu0skffm.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata 29.99 4paczki na osobę czyli i styknie i mogę na zapas trójki kupować ;)

Maga do gadałam się mówiła ze nie będzie się juz wtrącać ;) pisze mi prace z biologii nawet ;P a nie prosilam..

Ok lece do szkoły a po szkole do galerii cos w pepco kupie maluszkom moim ;)

Maga31 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Mam do Was pytanie :)
    Którym terminem porodu się sugerujecie? Tym z OM ? Z pierwszego usg? Z kolejnych usg?
    Mój tp według OM to 14.02.2014, na pierwszym usg w 6 tyg przesunął się na 11.02. , na usg prenatalnym w 12 tyg ciąża o tydzień starsza, więc tp przesunąl się na 4.02. Tak samo było na usg w 21 tyg. Wczoraj miałam usg (28+3) okazało sie, że ciąża starsza o tydzień i tp. mam na 28.01.Dodam również, że na żadnym usg ciąża nie okazała się młodsza, tylko starsza.
    Powiedzcie jak to wygląda w praktyce u Was?
    Pozdrawiam i trzymam kciuki za oczekujące mamy :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś dostałąm zawrotów głowy, prawie zasłabłam jak wstałam do łazienki. Po prostu spałabym gdziekolwiek, a Małej dziś nie noszę bo nie dam rady. W nocy niby śpi ale trzeba ją pilnować, bo ulewa, albo dziwnie oddycha. Ale miewa tak w ciągu dnia a najczęsciej wieczorem, że popłakuje, pręży się, trzeba ja nosić, kombinować, koperek pomaga, ale wczoraj ze 4 godziny tak popłakiwała, a dziś rano znów daje do wiwatu, a ja czuję, że mi wszystkie siły odeszły. Jutro mam kontrolę u ginekologa w szpitalu, sprawdzą mi też jeszcze raz nerki. Mąż sam zostaje z Małą.
    Zła jestem na siebie, że tak siły nie mam, ale po cc nic nie odpoczęłam, nawet nie dbam o ranę bo nie ma kiedy.
    A mi z laktacją też coś się dzieje, ściągam w 15 minut 50-60 i raczej więcej nie da się. Poza tym jak Mała je tylko z cycka to się często budzi, jakby sie nie najadała, także ściagam do butli i daję z butli a potem na trochę ją przystawiam do cycka i nie wiem czy tak nie stracę laktacji - robi tak któraś?????
    Katiś w szpitalu mi mówili, że bierze się pod uwagę termin porodu z OM oraz z pierwszego usg, potem moga być rozbieżności bo dzieci różnie przybierają i nie można już się sugerowac póżniejszymi pomiarami z usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 10:21

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis Pola sama postanowi kiedy wyjsc. U mnie niby ciaza mlodsza byla a syn dwa tyg wczesniej sie urodzil. Wiec te terminy to.o kant dupy ze tak powiem.
    Wojtus ma problem z kupa. Albo kleksy robi albo sraki takie ze o ja pierdziele...non stop steka i robi sie czerwony a w pampku ledwo co. Jakies czopki mona mu zaaplikowac? Szkoda mi go bo dla niego to mega wysilek. Teraz lezy mi na kolanach i nogi o klate opiera i cos tam narobil chyba...cholera ciuszki bym kupila ale nierealne bo kto z nim zostanie rano?

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wciaz sie turlam,dzis zaczelismy 39 tydzien,a nuz uda sie jeszcze przed terminem rozpakowac ;-)

lkc lubi tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis u mnie wyszedl porod dzien po z terminie z pierwszego usg.
    ale maly % dzieci rodzi sie w terminie wiec sam maluszek upomni sie o wyjście.
    Nie ma co go pospieszac chyba ze jest bardzo duży:)
    Na razie ciesz sie ciążą bo to mimo wszystko cudowny okres :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha minela Twoja strona :) rodzisz?

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedzi :) Racja -Pola sama będzie wiedziała kiedy wyjść:) Pozdrawiam Was :)

Nata lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś ja też mam pełno różnych terminów. Ale pytałam na usg genetycznym lekarza o te rozbieżności i powiedział, że najbardziej prawdopodobna data jest z I usg. Choć tak naprawdę to wszystko jest orientacyjne. Nie ma się co do tego przywiązywać. Mój maluch wg genetycznego jest 1,5 tyg. do przodu ale ja się raczej sugeruję terminem OM.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane.
    Spałam w nocy 1 godz a potem 2,5:))
    Dalej jestem nieprzytomna ale jest dużo lepiej.
    Chce mi sie płakać bez powodu ale przyjmuje ze to normalne i juz.

Jak pisze Tecy Hogg w jeż. Niemowląt mam ochotę byc najlepsza matka a zaraz potem wyjsć i juz nie wrocic.
    Dwoistość natury w połogu, mega zmęczenie organizmu brak możliwości odpoczynku i gotowe.
    Z pozytywów ta noc była dużo lepsza.
    Mamy taki newralgiczny czas ok 1 w nocy gdzie mały zaraz zasypia po 15 min karmienia i potem sie budzi z purkami,,czkawka .... pochwale sie ze rano od 5,spał do 8.30. Pod koniec 3 fazy snu wzięliśmy go w beciku do łóżka i pięknie pospał.
    Takze widzę powol światełko w tunelu.
    Mnie wszystko boli, krocze, szew, szczególnie jak siedzę i karmie godzinę lekka masakra.
    Mam pytanie czy po porodzie miałyście stolec koloru czarnego? Bo ja mam juz taki któryś i nie wiem czy to normalne?

Moj Jaś jest śliczny, idealny i mówi, mruczy jak go karmie, podczas Koncówki snu tez super rozmawia. Wczoraj chwycił mnie za palec dzis tez. Niesamowite:)

Nata ile miał Wojtus jak robiłaś sesje?

ÓptimusPrime, Maga31 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pierwsze usg bylo w siodmym tygodniu i maluszek byl mlodszy o szesc dni wtedy,czyzbym miala przenosic?nie bardzo mi sie to podoba :-P

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv ni bądź na siebie zła.
    Chyba musimy zaakceptować nasza słabość. Dojdziemy do siebie w swoim tempie. Robocopem przeciez nie jestes tylko kobieta po porodzie:)

Viviana, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Moje pierwsze usg bylo w siodmym tygodniu i maluszek byl mlodszy o szesc dni wtedy,czyzbym miala przenosic?nie bardzo mi sie to podoba :-P

blue mi powiedział lekarz, ze to najbardziej prawdopodobny termin z tych, które później są podawane, aczkolwiek sądzę, ze termin terminem a życie życiem :)
    Poza tym usg tez ma swoją granicę błędu i nie wiemy czy wszystko jest ok wyliczone. Dlatego chyba jestesmy po prostu skazane na łaskę i niełaskę naszych dzieciątek :P Jak będą chciały wyjść to wyjdą :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane spiesze Was powiadomic ze dzisiaj o 7:15 po wielkich meczarniach silami natury przyszla a swiat Oliwia. Wazy 3840 i.ma 57cm

Fidelissa, niecierpliwa21, ChciałabymJuż, blue00, zupaztytki, Nata, Marzena27, Viviana, Lafar_ra, Isia14, misiaczk25, lkc, ewelina_d, Paju, santoocha, ÓptimusPrime, Florentine, Jula222, anusiaa90, Madlen222, Milaszka, Rybka Nemo, Agusia ;), Maga31, maaartinka, natasza82, karmelek, Lavendula, Agata92, Ninusia lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi gratuluje kochana:)

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 1999 2000 2001 2002 2003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ