Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
co do podgrzewacza to wszystko jedno jaki - zasada działania taka sama - u nas rzecz niezbędna - w nocy nie ruszam się z łóżka..
dziewczyny dołączam do tych mega zmęczonych .. mój niby śpi w miarę, nie płacze - jedynie jęczy i stęka ale i tak jestem od wczoraj nie do życia - i też czuje jakbym miała gorączkę - aaa nie wiem czy wiecie ale jak się karmi to normalna temperatura to 37 - 37,5, w szpitalu mierzyli i tak miały dziewczyny te zaawansowanie karmiące ..
pozatym też mam kryzys laktacyjny - w poniedziałek ściągałam i 200 ml bez problemu - 80 to dosłownie w pare minut było a teraz dupa, coraz mniej - pijecie coś na laktację? kawy zbożowej nie cierpie i karmi też... -
izia - na laktację pić należy dużo wody,minimum 3 lirty dziennie,ja do tego piję sok jabłkowy rozcieńczony pół na pół z wodą,oraz kawę zbożową z mlekiem
Jak wyszłam ze szpitala to miałam gorączkę i byłamn antybiotykui karmiam piersią :)a później się okazało że normalna temp w okresie połogu dla kobiet karmiących może sięgać nawetdo 37,8 st C,więc się nie stresujcie.teraz mam normalną w okolicach 37,1
Madlen - a Julek przybiera tak samo na wadze jak Lenka?Jeśli tak,to może nie potrzebuje mleka tylko nieco więcej uwagi,noszenia,kołysania? Jeśli są u Was Twoi rodzice to zaangażuj ich w takie czynności,albo męza,a Ty w tym czasie śpij i wypoczywaj Najwidoczniej mają z siostrą inne temperamenty
pati - trzymam kciuki za szkołę!i oby Twoja mama nie wtrącała się w Twoje relacje z R. bo moze tylko zaszkodzić...,pewnie w jej mniemaniu chce dla Was jak najlepiej i by mała miała kontakt z ojcem ale skoro Ty tego sobie nie życzysz to nie powinna podważać Twojej opinii w tej kwestii...Dobrze,ze chociaż babcia jest po Twojej stronie...
mój głodomór spał całe 4 godziny,najadł się z jednej piersi robiąc kupę i zasnął to go przebrałam (nie obyło się bez protestów i w nagrodę dałam jeszcze mleczka z drugiej piersi - pociągnął 10 min i śpi :)Idę się myć i na śniadanko.
miłego dnia życzę i proszę się ładnie i w miarę szybko rozpakowywać - połowa listopada za namiMadlen222 lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj nawet wyspana:-) ale olozylam się o 21 z mala,potem maz ja przejął,a od 1.30 2 h ja się z nią bujalam:-)siku,cyc,czkwka,kupka znowu cyc itd....a teraz też mam chwile dla siebie bo NATASZKA z tata spia sobie razem:-)
Maga31 lubi tę wiadomość
-
Nata 29.99 4paczki na osobę czyli i styknie i mogę na zapas trójki kupować
Maga do gadałam się mówiła ze nie będzie się juz wtrącać pisze mi prace z biologii nawet ;P a nie prosilam..
Ok lece do szkoły a po szkole do galerii cos w pepco kupie maluszkom moim
Maga31 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Cześć
Mam do Was pytanie
Którym terminem porodu się sugerujecie? Tym z OM ? Z pierwszego usg? Z kolejnych usg?
Mój tp według OM to 14.02.2014, na pierwszym usg w 6 tyg przesunął się na 11.02. , na usg prenatalnym w 12 tyg ciąża o tydzień starsza, więc tp przesunąl się na 4.02. Tak samo było na usg w 21 tyg. Wczoraj miałam usg (28+3) okazało sie, że ciąża starsza o tydzień i tp. mam na 28.01.Dodam również, że na żadnym usg ciąża nie okazała się młodsza, tylko starsza.
Powiedzcie jak to wygląda w praktyce u Was?
Pozdrawiam i trzymam kciuki za oczekujące mamyPola
Hania -
Hej, ja dziś dostałąm zawrotów głowy, prawie zasłabłam jak wstałam do łazienki. Po prostu spałabym gdziekolwiek, a Małej dziś nie noszę bo nie dam rady. W nocy niby śpi ale trzeba ją pilnować, bo ulewa, albo dziwnie oddycha. Ale miewa tak w ciągu dnia a najczęsciej wieczorem, że popłakuje, pręży się, trzeba ja nosić, kombinować, koperek pomaga, ale wczoraj ze 4 godziny tak popłakiwała, a dziś rano znów daje do wiwatu, a ja czuję, że mi wszystkie siły odeszły. Jutro mam kontrolę u ginekologa w szpitalu, sprawdzą mi też jeszcze raz nerki. Mąż sam zostaje z Małą.
Zła jestem na siebie, że tak siły nie mam, ale po cc nic nie odpoczęłam, nawet nie dbam o ranę bo nie ma kiedy.
A mi z laktacją też coś się dzieje, ściągam w 15 minut 50-60 i raczej więcej nie da się. Poza tym jak Mała je tylko z cycka to się często budzi, jakby sie nie najadała, także ściagam do butli i daję z butli a potem na trochę ją przystawiam do cycka i nie wiem czy tak nie stracę laktacji - robi tak któraś?????
Katiś w szpitalu mi mówili, że bierze się pod uwagę termin porodu z OM oraz z pierwszego usg, potem moga być rozbieżności bo dzieci różnie przybierają i nie można już się sugerowac póżniejszymi pomiarami z usg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 10:21
-
Katis Pola sama postanowi kiedy wyjsc. U mnie niby ciaza mlodsza byla a syn dwa tyg wczesniej sie urodzil. Wiec te terminy to.o kant dupy ze tak powiem.
Wojtus ma problem z kupa. Albo kleksy robi albo sraki takie ze o ja pierdziele...non stop steka i robi sie czerwony a w pampku ledwo co. Jakies czopki mona mu zaaplikowac? Szkoda mi go bo dla niego to mega wysilek. Teraz lezy mi na kolanach i nogi o klate opiera i cos tam narobil chyba...cholera ciuszki bym kupila ale nierealne bo kto z nim zostanie rano? -
nick nieaktualny
-
Katis u mnie wyszedl porod dzien po z terminie z pierwszego usg.
ale maly % dzieci rodzi sie w terminie wiec sam maluszek upomni sie o wyjście.
Nie ma co go pospieszac chyba ze jest bardzo duży:)
Na razie ciesz sie ciążą bo to mimo wszystko cudowny okres -
Katiś ja też mam pełno różnych terminów. Ale pytałam na usg genetycznym lekarza o te rozbieżności i powiedział, że najbardziej prawdopodobna data jest z I usg. Choć tak naprawdę to wszystko jest orientacyjne. Nie ma się co do tego przywiązywać. Mój maluch wg genetycznego jest 1,5 tyg. do przodu ale ja się raczej sugeruję terminem OM.
-
Witajcie kochane.
Spałam w nocy 1 godz a potem 2,5:))
Dalej jestem nieprzytomna ale jest dużo lepiej.
Chce mi sie płakać bez powodu ale przyjmuje ze to normalne i juz.
Jak pisze Tecy Hogg w jeż. Niemowląt mam ochotę byc najlepsza matka a zaraz potem wyjsć i juz nie wrocic.
Dwoistość natury w połogu, mega zmęczenie organizmu brak możliwości odpoczynku i gotowe.
Z pozytywów ta noc była dużo lepsza.
Mamy taki newralgiczny czas ok 1 w nocy gdzie mały zaraz zasypia po 15 min karmienia i potem sie budzi z purkami,,czkawka .... pochwale sie ze rano od 5,spał do 8.30. Pod koniec 3 fazy snu wzięliśmy go w beciku do łóżka i pięknie pospał.
Takze widzę powol światełko w tunelu.
Mnie wszystko boli, krocze, szew, szczególnie jak siedzę i karmie godzinę lekka masakra.
Mam pytanie czy po porodzie miałyście stolec koloru czarnego? Bo ja mam juz taki któryś i nie wiem czy to normalne?
Moj Jaś jest śliczny, idealny i mówi, mruczy jak go karmie, podczas Koncówki snu tez super rozmawia. Wczoraj chwycił mnie za palec dzis tez. Niesamowite:)
Nata ile miał Wojtus jak robiłaś sesje?
ÓptimusPrime, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
blue00 wrote:Moje pierwsze usg bylo w siodmym tygodniu i maluszek byl mlodszy o szesc dni wtedy,czyzbym miala przenosic?nie bardzo mi sie to podoba
blue mi powiedział lekarz, ze to najbardziej prawdopodobny termin z tych, które później są podawane, aczkolwiek sądzę, ze termin terminem a życie życiem
Poza tym usg tez ma swoją granicę błędu i nie wiemy czy wszystko jest ok wyliczone. Dlatego chyba jestesmy po prostu skazane na łaskę i niełaskę naszych dzieciątek Jak będą chciały wyjść to wyjdą -
Kochane spiesze Was powiadomic ze dzisiaj o 7:15 po wielkich meczarniach silami natury przyszla a swiat Oliwia. Wazy 3840 i.ma 57cm
Fidelissa, niecierpliwa21, ChciałabymJuż, blue00, zupaztytki, Nata, Marzena27, Viviana, Lafar_ra, Isia14, misiaczk25, lkc, ewelina_d, Paju, santoocha, ÓptimusPrime, Florentine, Jula222, anusiaa90, Madlen222, Milaszka, Rybka Nemo, Agusia ;), Maga31, maaartinka, natasza82, karmelek, Lavendula, Agata92, Ninusia lubią tę wiadomość