Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
KittyKate - gdyby nie ZZO raczej bym nie urodziła... także podpisuję się całym sercem pod stwierdzeniem - NOBEL DLA WYNALAZCY!!!!
Ale opiszę jeszcze poród jak będę miała chwilę.
MY JUŻ W DOMKU!!!!
ewelina_d, santoocha, Agusia ;), zupaztytki, anusiaa90, Paju, xpatiiix3, Maga31, Fidelissa, lkc, Viviana, Florentine, Rybka Nemo, natasza82, Lavendula, Marzena27 lubią tę wiadomość
-
Ewelinko my podajemy probiotyk ktory zaleciła nam pediatra. Nie czekaliśmy z wizyta tylko od razu się umowiliśmy. Położna jak była to powiedziała że espumisan mozna dawać 3 kropelki mimo ze napisane ze od 1 miesiaca. Pati moje mleko nie robi sie jak snietana jedynie tkuszczyk na gorze plywa i mieszam przed podaniem
zazdroszcze Wam tego zzo ja mam lekka traumę pi porodzie bezWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 18:05
ewelina_d lubi tę wiadomość
-
Nata Ty mnie nie strasz z tą traumą po porodzie bez zzo Prosze o całą porcję peanów na temat porodów bez zzo Ja przez te płytki raczej nie będę miała, chyba, zeby w cudowny sposób podskoczyły. Muszę się więc odpowiednio nastawić Mi więc pomagają wszystkie posty, w których piszecie, że jednak bez zzo się dało i nie było najgorzej
Maga31 lubi tę wiadomość
-
Nata wrote:Ewelinko my podajemy probiotyk ktory zaleciła nam pediatra. Nie czekaliśmy z wizyta tylko od razu się umowiliśmy. Położna jak była to powiedziała że espumisan mozna dawać 3 kropelki mimo ze napisane ze od 1 miesiaca. Pati moje mleko nie robi sie jak snietana jedynie tkuszczyk na gorze plywa i mieszam przed podaniem
zazdroszcze Wam tego zzo ja mam lekka traumę pi porodzie bezNata lubi tę wiadomość
-
Heheh, dzięki nastka Własnie czytałam tu kiedyś takie miłe opowiadania o porodach bez zzo i te próbuję zostawić w pamięci
Santoocha ja też zamierzam wypełnić po wszystkim tą ankietę :)Mam nadzieję, że będzie w samych pozytywach
A tak w ogóle, to właśnie co chwilę spina mi się macica.. początkowo ciut ciut bolało, ale teraz to już tylko się spina i nic więcej.. także wracam na naszego wspaniałego liścia dryfować dalej.. Aaa i nie martwcie się to trwało krótko.. już mi się skończyło spinanie -
Hmmm mam pytanie... znów mnie zaczyna coś kłuć.. A przed chwilą zamówiliśmy pizzę ups..
ale w każdym razie ja nie wiem czy to skurcz.. Spina mi się macica i czuję przy tym kłucie tak na 3 cm pod pępkiem po prawej stronie. Nie na samym dole brzucha. Hmm.. to to? -
Dzieki za info o smoczkach
. Poprostu nie brałam pod uwagę ich używania. Bo podobno trudno odzwyczaić , niszczą zgryz, trudniej dziecko ssie. Daje do usypiania i szczerze jak sie drze strasznie na przebieraju tez. Używam dopiero od wczoraj w nocy.
Dla mnie trauma i szokiem były bóle parte, brak snu w szpitalu i straszne zneczenie oraz wczorajsza noc.
Tez pobudka co 1-1,5.
Jak wam kazali karmić piersią?
Bo mi w szpitalu kazdy mówił co innego.
A to po 20 min z kazdej piersi.
Siostra ze z jednej z dwoma odbiciami aż chće ssać, średnio mi to zajmuje ok. 50 min.
Potem godzina do dwoch przerwy i znowu.
Kiedy sie to zmieni. Opadam z sił.....niestety
Nikt nie mówił ze to takie trudne.
Uroki macierzyństwa.
Tez sie pręży, purka, budzi co chwile. Takze przerwa jest umowna...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 19:51
-
Chciałabymjuż - ja też rodziłam bez zzo aż do pełnego rozwarcia i naprawdę da się przeżyć ten ból - niestety skończyło się cesarką więc nie wiem jak z parciem ,ale jak pisza dziewczyny, podejrzewam,że do przeżycia
Ninusia- gratulujęsynka! spory chłopak
Lavendula - gratulacje!WitamPyzęna świecie - papulesłodkie
Nata - śliczny Wojtuś i piękne zdjęcia niemożna o sobie myśleć,ze się jest wyrodną matką! - robisz wszystko zmyślą o małym i to znaczy że jesteś matką wspaniałą! bo się trozczysz by mały miał wszystkie potrzeby zaspokojone! Wyrodna matka nawet by się nie zainteresowała dzieckiem...,więc tak jak pisze Marzena nie chcę słyszećtu tego słowa
Fidelissa - nie przejmuj się,ja też stosuję smoczek,mój mały ma pożądny odruch ssania i jakbym miała go karmić na jego żądanie to wisiałby mi na cycku cały dzień! Maksymalnie trzymam go na jednej piersi do 45min (oczywiście z przerwami na odbicie po każdym puszczeniu brodawki) a potem jak widzę ze nie przełyka tylko sobie ciumka to wkladam mu smoka i jest spokój Na początku bałam się,ze nie będzie potem chciał ssać piersi albo że zniknie mu odruch szerokiego otwierania buzi - ale tak nie jest, bo smokiem się nie naje
Mam smoczek avent- taki wydłużony
Paju - zaangażuj bardziej mężaw opiekę - mójmnie wyręczapokażdymkarmieniu, nosi,przewija uspokaja suszarkąi masuje brzuszek Fakt że teraz jest na L4 na mnie ale przynajmniej mam pewnosć,że jak będzie wracał p opracy to będzie potrafił zająć się Stasiem w przerwach między karmieniami. Dje mi go tylko jak leżę na plecach by poleżał mi n brzuszku - a ten mały cwaniak wędruje do cyca i chce ssać Na początku było mi przykro że tak dużo czasu spędza zmałym podczas gdy ja odpoczywam,ale stwierdziłam ze niech korzysta bo pozniej pół dnia ja będę z nim sama no i piersią Go nie nakarmi
Viv - zainwestuj w chustę do noszenia,skoro z Amelki taki przytulas My czekamy właśnie na dostawę
Rybka - książkę wysłałam Ja odbijam po każdym jedzeniu a i tak zdarza się że Staś ma czkawkę,to całkiem normlne,trzeba przeczekać i po zniknieciu dać pierś / butelkę
Nata, ewelina_d, Viviana, Ninusia, Rybka Nemo, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
A ja zaczynam odczuwac mocniejsze skurcze. Spina mi sie cala macica i jak cholera boli w dole brzucha alaaaaaaaaaaaa
Nata, ewelina_d, ChciałabymJuż, Milaszka, Agusia ;), xpatiiix3, Lavendula, Maga31, blue00, Fidelissa, maaartinka lubią tę wiadomość
-
jasne, że da się urodzić bez zzo, w sumie to do pełnego rozwarcia ból był znośny bolało ale nie wiłam się i nie wrzeszczałam parte to już inna bajka bolało jak jasna cholera, no ale chyba to raczej normalne. Zzo to chyba pomaga jak się to rozwarcie robi tak? czy podczas partych też jest ulga?
Więc don't worry, mój lekarz dumny ze mnie że tak szybko mi poszło i już mi zaplanował kolejne dziecko za dwa lata...cwaniak. Jak na razie nie myślę o tym ale czasami zaczynam kombinować wyjścia alternatywne do porodu sn
Ewelina dobrze, że zadzwoniłaś. My dzisiaj 2h awarii teraz śpi wymęczony, jak wstanie kąpanie i kolacja.
Pamiętajcie mamy rozpakowane o ćwiczeniach mięśni kegla..
aaaa nastka skarbie a jaką kawkę pijesz? jutro idę po koperek i też będę piła, dzisiaj może walnę sobie rumianek...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 20:13
-
Nata wrote:Ewelinko my podajemy probiotyk ktory zaleciła nam pediatra. Nie czekaliśmy z wizyta tylko od razu się umowiliśmy. Położna jak była to powiedziała że espumisan mozna dawać 3 kropelki mimo ze napisane ze od 1 miesiaca. Pati moje mleko nie robi sie jak snietana jedynie tkuszczyk na gorze plywa i mieszam przed podaniem
zazdroszcze Wam tego zzo ja mam lekka traumę pi porodzie bez
-
ÓptimusPrime, ChciałabymJuż, Florentine, Lafar_ra, santoocha, Paju, ewelina_d, xpatiiix3, zupaztytki, Isia14, lkc, Madlen222, Ninusia, Rybka Nemo, natasza82, Lavendula, Nata, anusiaa90, Viviana, Maga31, blue00, Fidelissa, Marzena27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bez zzo tez jest spoko. Ja tam w sumie narzekam tylko na to że nie postepowalo rozwarcie ale to nie wina szpitala a do szpitala o to ze tak pozno dali oxy.
Bo juz o 9 rano stwierdzili ze nie postępuje od 3 rano, a oxy dali dopiero o 16. Po 19 skonczyla sie oxy wpadla polozna na nowa zmiane i mowi rodzimy - rozlozyla szybko lozko, 33 minuty i maly byl juz na mnie.
Sam bol do przezycia -
2000 strona... a pamiętam jak była założona pierwsza jak ten czas leci... to niesamowite, najpierw euforia z testu, potem strach przed poronieniem, potem przed przedwczesnym porodem a teraz już prawie wszystkie mamy dzidziusie na rękach
Agusia ;), Milaszka, xpatiiix3, lkc, Maga31, Nieeesia lubią tę wiadomość
-
Moja porodowa strona!!! A ja co? Leżę i wpierdalam pomelo zamiast przec na porodowce
Milaszka, Paju, ChciałabymJuż, xpatiiix3, zupaztytki, Dotty84, Agusia ;), Lafar_ra, lkc, Ninusia, anusiaa90, Viviana, Maga31, Fidelissa, Rybka Nemo, Lavendula lubią tę wiadomość