Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane mimo, ze mialam termin na październik to urodziłam moja Ale 01.11 i tak Was podczytuje bo dużo z Was ma dzieciaki na podobnym etapie co ja.
W związku z tym mam pytanie.
Jak Wasze Maluchy śpią? Moja w dzień nie potrafi się wyciszyc i zasnac po karmieniu.
Czy dopajacie swoje dzidzie?lkc, Milaszka, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylvi - serdeczne gratulacje
My dziś mieliśmy również iść na spacer ale taka pogoda,że się odechciewa...,wystawiliśmy Stasia na balkon na 20min - to fakt,że jak "dostanie powietrza" to śpi jak zabity bite 3 godziny
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
Wpadam po dobre słowo, otuchę i pocieszenie... bo jestem zrozpaczona :'(
Nie mogę już karmić piersią, nie uratowałam laktacji, bo problem okazał się być natury fizycznej i znalazłam się w tym małym odsetku kobiet, które nie mogą karmić swojego dziecka
Czuję się załamana.
To dawało mi ogromną radość... trwało niestety krótko. Teraz ciągle płaczę, i na widok Aloszki szukającego cyca , a nawet na widok wkładek laktacyjnych czy poduszki do karmienia... Nie spodziewałam się, że to będzie dla mnie tak ważne, i niemożność kp okaże się takim ciosem. Strasznie mi przykro...
-
Goplana wrote:Wpadam po dobre słowo, otuchę i pocieszenie... bo jestem zrozpaczona :'(
Nie mogę już karmić piersią, nie uratowałam laktacji, bo problem okazał się być natury fizycznej i znalazłam się w tym małym odsetku kobiet, które nie mogą karmić swojego dziecka
Czuję się załamana.
To dawało mi ogromną radość... trwało niestety krótko. Teraz ciągle płaczę, i na widok Aloszki szukającego cyca , a nawet na widok wkładek laktacyjnych czy poduszki do karmienia... Nie spodziewałam się, że to będzie dla mnie tak ważne, i niemożność kp okaże się takim ciosem. Strasznie mi przykro...
Goplanka, Skarbie... miałaś najwięcej uporu do karmienia i najwięcej zawziętości ile można było sobie wyobrazić!
Zrobiłaś na pewno wszystko, a niektórych problemów nie przeskoczymy i tak już jest
Karmiłaś miesiąc! Doświadczyliście tego z Synkiem i to zostanie już Wasze na zawsze
Ściskam Cię bardzo mocno, a także Aloszkę, dla którego niezależnie od tego jak karmiony, jesteś najważniejsza i najlepsza na świecie! :*
Goplana, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Goplana nie zalamuj sie. Tak jak piszesz to nie jest Twoja zla wola ze nie mozesz Go karmic piersią. . Musisz sie cieszyc, ze przez tyle dni sie udalo. Trzymaj sie dzielnie
Goplana lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
No cudowne księżniczki dzisiaj pokazujecie
No a moja biedna się męczy lewa jedynka na dole się przebiła juz cała i prawa kropa biała juz wystaje pęka dziaslo ,ale jest dzielna malutka, rano jeszcze zagladalam to na lewej jedynce kropa była dopiero hihi ale cieszę się
Goplana jesteś wspaniałą mamusia najważniejsze że dalas małemu tyle mleka ile mialas ,nie martw się dostał juz sporo tego co najlepsze od mamy.
I pamiętaj szczęśliwa mama, szczęśliwe dziecko aha są jeszcze takie przewody i pojemniczek co się przyczepia do cycków i wiesza na szyjki dziecko pije mm a przy okazji pobudza laktacje może sprobuj chyba z medeli=)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 17:11
Goplana, anusiaa90 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Goplanko, Skarbie współczuję.. domyślam się, że to dla Ciebie strasznie ciężkie, tym bardziej, że tak bardzo tego pilnowałaś i walczyłaś o laktację. Ważne, ze dałaś Aloszkowi tyle ile mogłaś. I tak jak pisze Marzena.. pamiętaj, że dla swojego synusia jesteś najważniejsza i najcudowniejsza na świecie, bez względu na to jak go karmisz. Jesteś wspaniałą mamą!
Goplana lubi tę wiadomość
-
Santoocha a Ty kochana, to masz wielkie szczęście Coś czuję, że szymuś jest mega cierpliwym dzieciątkiem i czeka aż mama się upora w końcu z pracą On Ci po prostu nie chce przeszkodzić i dlatego nie wyskakuje znienacka
Agusia gratuluje czopa U nas nic nie odpada, wiec dryfuję dalejAgusia ;) lubi tę wiadomość
-
Nutella u nas mały w dzień różnie. Czasami śpi, czasami gugamy sobie z godzinke, czasami płaczemy.
teraz mamy etap przechodzenia w bardziej zwarte kupy co widać w tym że ciężko mu zrobić. I meczy sie lrzy tym bardzo.
my na mm jak krzyczymy z głodu po krótszym czasie niz 3h dopajamy sie woda albo koperkiem.
Goplanka kochanie. Tule mocno. Tez chcialam karmić a miałam małego przy cycu 2 dni i nie dałam rady.
Jego charakterek wygrał, a mi pokarm pojawił sie dopiero w 4 dobie.
Kazda z nas nie ważne jak karmi jest najwspanialsza mama która da wszystko maluszkowi żeby był szczęśliwy.
:*Goplana lubi tę wiadomość
-
Ale zajebiscie wylicytowalam medela mini electric na gwarancji jeszcze i jak nowy wygląda na zdjeciu babka pisze ze tylko 3 tyg korzystała bo karmic nie mogła i butelki dwie do tego i lejek nowy jeszcze i za 97 z przesyłka juz nie będę się męczyć przynajmniej ręcznym a ręczne sprzedam hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 17:35
Milaszka, niecierpliwa21, Maga31 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
o kurcze u mnie chyba cos zaczyna sie dziac, skurczy jako takich regularnych narazie brak ale ból okropny jak na ciezki okres az zgina w pol;/ jedziemy z mezem z szybka depilacja:D jak tak bardzo chcialam i sie spieszylam tak zaczynam zmieniac sie w tchorza:D
ÓptimusPrime, Marzena27, ChciałabymJuż, blue00, xpatiiix3, ewelina_d, zupaztytki, Lavendula, Lafar_ra, Agusia ;), Rybka Nemo, Agata92, Nata, anusiaa90, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGoplana,nie lam sie!Czasem natura jest silniejsza od naszej silnej woli!Byle by Aleksander byl zdrowy!A jak powiedzialam mi w pt polozna "mm przecierz to nie trucizna,wiadomo,ze nie zastapi mleka matki,ale jak nie masz,nic nie zrobisz."
Ja wam powiem,ze mam taki problem,ze kilka dni temu pojawilo sie mleko na 1 dzien.Juz bylam happy,nastepnego dnia - ani kropelki,po 2 dniach wieczorem sciagnelam raptem 70ml,i w sumie bylam happy,ze mam mleko,a tu dzis...rano moze z 5ml,dalam Malemu te 75ml,on zjadl 30ml,reszte musialam wylac,a po kilku h on teraz ma wysypke na buzce,a ja trzymam diete,choc moja tesciowa powiedziala,ze oni juz od dawna na poloznictwie tylko z cukrzyca robia diety.Ale nic,po obiedzie sciaganelam ...az 10ml,troche mi przykro sie zrobilo,bo widac ze cyce mam puste wiszace...Ale jak mam przezywac stres,czy moje mleko nie zaszkodzi,czy cos,to wole dawac mm...
ogolnie zmagam sie z bolami zoladka i jelit.Macie cos podobnego?Jak sobie radzicie?
-
nick nieaktualnyczesc laski!!! zyje ...jakos...mamy male przeboje bo mala jest meeega glodna i myslelismy ze to kolki a to placz z glodu...ma 11 dni i je 120ml co 3 h masakra...mozna ocipiec a cycka pociumka tylko dla uspokojenia sie.Jutro przyjdzie pielegniarka na wizyte to zapytam czy moge jej tyle az podawac czy to ok? bo juz sama nie wiem,ona jest bardzo glodna,polozna nam to uswiadomila w tamtym tyg,ze placze z glodu nie przez kolki.Ale caly czas sie glowie czy moge jej mm podawac az tyle,kurcze sama juz nie wiem,czy wasze dzieciaki tez tak duzo jedza?...no i ja mam jakies dziwne fazy,placze i w goole smutna jestem,,,baby blues? no i bardzo boje sie placzu malej,przeraza mnie on wrecz...masakra. ogolnie niedziele mega depresyjne sa,hippis wraca we wtorek do pracy juz mi smutno czy dam rade sama.
Ninja niczym Budda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 18:04
blue00, Marzena27, ChciałabymJuż, ÓptimusPrime, Goplana, Lavendula, xpatiiix3, natasza82, Milaszka, Viviana, Agusia ;), lkc, Paju, sisiiii, zupaztytki, Madlen222, anusiaa90, Maga31, Rybka Nemo, Ninusia lubią tę wiadomość
-
Evik powodzenia.! Najwyższy czas.. :**
Agatko, ale masz żarłoczka moja dopiero 120 zjada a ma 6+2 tygodni hehe ale cyckowego co 2-3h wrzuć fote Ninjy w czaszkach hi hiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 18:04
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyej serio laski ile wam dzieci mm jedza ? bo mam starcha ze moja za duzo chce? co robic jak sie co 2 godz budzi glodna? a mm przeciez nie karmi sie na zadanie? boje sie dac jej wiecej niz 120ml.ale boje sie tez czesciej karmic ,juz nie wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 18:17
-
Agatko, Ninja po tym dryfowaniu na liściu taka bliska medytacji Wiesz.. co prawda już urodziłaś, ale moze chcesz wskoczyć na liścia, który obecnie służy nam - nierozpakowanym Muszę przyznać, ze przydaje się jak cholera, to być może uda Ci się złapać oddech na nim
AgataP lubi tę wiadomość