Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore mialy "majstrowane" przy kroczu (naciecie, pekniecie, szycie). Czy zostawiacie wolno swojego bobra az do zagojenia? Czy podgalacie i ogarniacie go troche? ;)
    Takie pytanie z serii intymnych ;)

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż na szczęście nawet jak przyleci Ci mama na porodówkę to i tak jej nie wpuszczą :D

Pati jakie szczęście, że to tylko wirus. Pewnie szybko przejdzie ;*

Ewelinko trzymaj się :*

Jutro tata wraca do pracy i zostajemy same. Na szczęście tylko do 15. Mam nadzieje, że nie będzie tak źle

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze chcialam zapytac jak dlugo jedza Wasze dzieci? Pytanie do karmiacych piersia.. Bo moja Gosia wsuwa w maksymalnie 10min.. I dzis dowiedzialam sie od poloznej ze dlatego budzi sie co 1,5-2 godz.. Bo szybko sie najada i szybko robi glodna.l zastanawiam sie czy da sie ja jakos "spowolnic"..

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Dziewczyny ktore mialy "majstrowane" przy kroczu (naciecie, pekniecie, szycie). Czy zostawiacie wolno swojego bobra az do zagojenia? Czy podgalacie i ogarniacie go troche? ;)
    Takie pytanie z serii intymnych ;)

Ja staram się troszkę majstrować dla lepszego samopoczucia :)

Milaszka lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    A jeszcze chcialam zapytac jak dlugo jedza Wasze dzieci? Pytanie do karmiacych piersia.. Bo moja Gosia wsuwa w maksymalnie 10min.. I dzis dowiedzialam sie od poloznej ze dlatego budzi sie co 1,5-2 godz.. Bo szybko sie najada i szybko robi glodna.l zastanawiam sie czy da sie ja jakos "spowolnic"..

Moja je tak 10-15 min i starcza jej różnie. Raz na 3 godziny, w dzień przeważnie na 2 a i zdarzy się, że za 1,5 jest głodna...

rwi37s6.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulu wiecie jak dobrze Was jak nikt tak nie rozumie jak matka matkę na tym samym "etapie" macierzynstwa.. ;P

Aaa.. Ściagnelam z obu cycków tylko 150.. ;o a mała co raz więcej je hmm już 120-130 ale fakt faktem prawie nic nie pilam jak byłam w szpitalu z małym parę lyczkow wody ok.100ml.. To w sumie i tak dobry wynik chyba ;o odciagam, bo wieczorem karmi my się butla ze wzgledu na to ze biorę leki na tarczycę.. No i na weekend znowu do szkoły.. ;P a w niedziele chrzest ;D jeszcze tylko chrzczonka i do spowiedzi w sobotę ;P

Maga31 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze mierze to cisnienie bo lekarz mi kazał, do tego duza opuchlizna na nogach i rekach = jestem na skierowaniu do szpitala, w dzien dobrze wychodzilo od poniedzialku ciagle ok a teraz mierze którys z kolei i prawie 150. Dokładnie 149/98 i nie wiem czy mam jechac i polozyc sie do tego szpitala niezwłocznie czy moge jeszcze pokontrolowac, jutro zobaczyc. Tak nienawidze szpitali nie wiem co zrobic pomozcie co wy radzicie?

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też próbuje tam na dole jakoś wyglądać,ale tej strony po nacięciu nie tykam....moja ytez w 10 min się najada:-)

iv09hdgenu0skffm.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to a propos majstrowania tam, to powiedzcie mi czy goliłyście się przed porodem same w domu czy w szpitalu Wam pipke ogolili?
    Bo ja mam taki depilator z końcówką do ścinania włosów ( jak golarka do głowy) i nie wiem czy mam wygolić tym tak prawie na 0? Nie chce, zeby mnie golili taką zwykłą maszynką do golenia nóg bo później mnie mega swędzi i krostki wychodzą. A po tej mojej maszynce są włoski ale mega króciutkie i dzięki temu nie wrastają w skórę jak odrastają. No i nie wiem czy tak wystarczy czy musi być na zero?

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostajemy 3 dni przynajmniej na badaniach i ważeniu przed i po jedzeniu. Przynajmniej mamy swoją sale.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    kurcze mierze to cisnienie bo lekarz mi kazał, do tego duza opuchlizna na nogach i rekach = jestem na skierowaniu do szpitala, w dzien dobrze wychodzilo od poniedzialku ciagle ok a teraz mierze którys z kolei i prawie 150. Dokładnie 149/98 i nie wiem czy mam jechac i polozyc sie do tego szpitala niezwłocznie czy moge jeszcze pokontrolowac, jutro zobaczyc. Tak nienawidze szpitali nie wiem co zrobic pomozcie co wy radzicie?

Evik mi przez tydzień juz skakało ciśnienie i mimo że od dwóch dni mam książkowe to dzisiaj lekarz dal mi skierowanie na jutro do szpitala. Może trochę na wyrost ale woli dmuchać na zimne.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie kochanie mi tez dal w poniedzialek ale go ubłagałam ze pomierze w domu i zobaczymy bo czesto u niego mialam wysokie a w domu ok i tak bylo do teraz kurcze a jestem taka spokojna i odprezylam sie a tu wysoki teraz juz ponad 160 i ta opuchlizna, duzo przytylam w ciagu 2 tyg to chyba moze byc ten stan przedrzucawkowy?on mi nic nie wyjasnil

w5wqqps6dh6rkfbp.png

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik, Skarbie to jedź lepiej do szpitala. Nie ma co czekać. Tam będziesz miała dobrą opiekę, a może szybciej zobaczysz się ze swoim maleństwem..

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym ja w domu sie golilam :) rzadko w ktorym szpitalu teraz gola ;)

Ewelina! Bedzie dobrze. Moja kolezanka tez teraz byla w szpitalu ze swoim synkiem bo nie przybieral i okazalo sie ze taki jego urok, bo wszystkie badania w normie. I przybywa teraz ale wolniej.. Trzymam kciuki!

Natasza i ile spi Twoja mala?

• Paju Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina mój mały w 3 dobie spadł ponad 10% masy i też było zagrożenie szpitalem.. tyle, że na drugi dzień ważył już 90 g więcej bo go tuczyliśmy ściąganym mlekiem..
    Może Hania by na MM przybrała?

Ja się goliłam we wtorek - jeszcze na patologii jak mi wody odeszły w piątek w nocy to nawet nie myślałam, żeby się podgalać bo jeszcze było w miarę ok.
    Od tego czasu się nie tykam.. jakoś nie mogę się przemóc i boję się, że coś tam na grzebie.. tragicznie nie wyglądam więc luzz..

aa no i nie wiem czy któraś z Was ma kontakt z Lafa_ra ale o 1 w nocy zaczęły jej wody odchodzić (leży już na patologii od poniedziałku) i od trzeciej w nocy nie mam z nią kontaktu więc podejrzewam, że Maluszek już jest po drugiej stronie brzuszka :)
    a może któraś z Was ma pewniejsze info?

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ale czy jak golę się w domu to muszę na zero czy mogą pozostać maciupkie włoski?

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no i my po sesji.. jestem mega wykonczona.. sesja 3 h z czego godzina to usypianie Szymka.. i co zmiana pozycji to uciszanie go bo się przebudzał.. więc smoczek w dziubek i ciiiiii.... jakoś daliśmy raadę.. ale męczarnia mega!

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Hmmm ale czy jak golę się w domu to muszę na zero czy mogą pozostać maciupkie włoski?

Ja nie byłam na zero i mnie nie golili.

Zresztą jakby co to zgadzać się nie musisz.

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Zostajemy 3 dni przynajmniej na badaniach i ważeniu przed i po jedzeniu. Przynajmniej mamy swoją sale.
    Ojej, a mój mały przez 2 tygodnie nic nie przytył i nikt nas do szpitala na szczęście nie wysłał, problem leżał ewidentnie po stronie mleczarni :) i teraz już na mm przybiera.

Szpitale pediatryczne w Warszawie to straszna męczarnia - zazwyczaj brak miejsca dla rodzica, przepełnione sale i prawie każde dziecko łapie rota :(.
    Ewelinka myj ręce jak dotykasz małej i pilnuj aby każdy kto jej tam dotknie umył wcześniej ręce, i oczywiście nie dotykaj twarzy itd.
    Infekcję rota, którą złapałam na zajęciach z pediatrii zapamiętam do końca życia, wylądowałam pod kroplówką, bo się o mało nie przekręciłam na drugą stronę.
    Każdy student musiał przechorować podczas zajęć - masakryczne wirusisko, rozpanoszone na oddziałach, że hej :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 22:16

jftycms.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż wrócił zagadał i już spadło, chyba poczekam do jutra i jak bedzie jedno wysokie to nie mierze wiecej tylko jade

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 2038 2039 2040 2041 2042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ