X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore mialy "majstrowane" przy kroczu (naciecie, pekniecie, szycie). Czy zostawiacie wolno swojego bobra az do zagojenia? Czy podgalacie i ogarniacie go troche? ;)
    Takie pytanie z serii intymnych ;)

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż na szczęście nawet jak przyleci Ci mama na porodówkę to i tak jej nie wpuszczą :D

Pati jakie szczęście, że to tylko wirus. Pewnie szybko przejdzie ;*

Ewelinko trzymaj się :*

Jutro tata wraca do pracy i zostajemy same. Na szczęście tylko do 15. Mam nadzieje, że nie będzie tak źle

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze chcialam zapytac jak dlugo jedza Wasze dzieci? Pytanie do karmiacych piersia.. Bo moja Gosia wsuwa w maksymalnie 10min.. I dzis dowiedzialam sie od poloznej ze dlatego budzi sie co 1,5-2 godz.. Bo szybko sie najada i szybko robi glodna.l zastanawiam sie czy da sie ja jakos "spowolnic"..

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Dziewczyny ktore mialy "majstrowane" przy kroczu (naciecie, pekniecie, szycie). Czy zostawiacie wolno swojego bobra az do zagojenia? Czy podgalacie i ogarniacie go troche? ;)
    Takie pytanie z serii intymnych ;)

Ja staram się troszkę majstrować dla lepszego samopoczucia :)

Milaszka lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    A jeszcze chcialam zapytac jak dlugo jedza Wasze dzieci? Pytanie do karmiacych piersia.. Bo moja Gosia wsuwa w maksymalnie 10min.. I dzis dowiedzialam sie od poloznej ze dlatego budzi sie co 1,5-2 godz.. Bo szybko sie najada i szybko robi glodna.l zastanawiam sie czy da sie ja jakos "spowolnic"..

Moja je tak 10-15 min i starcza jej różnie. Raz na 3 godziny, w dzień przeważnie na 2 a i zdarzy się, że za 1,5 jest głodna...

rwi37s6.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulu wiecie jak dobrze Was jak nikt tak nie rozumie jak matka matkę na tym samym "etapie" macierzynstwa.. ;P

Aaa.. Ściagnelam z obu cycków tylko 150.. ;o a mała co raz więcej je hmm już 120-130 ale fakt faktem prawie nic nie pilam jak byłam w szpitalu z małym parę lyczkow wody ok.100ml.. To w sumie i tak dobry wynik chyba ;o odciagam, bo wieczorem karmi my się butla ze wzgledu na to ze biorę leki na tarczycę.. No i na weekend znowu do szkoły.. ;P a w niedziele chrzest ;D jeszcze tylko chrzczonka i do spowiedzi w sobotę ;P

Maga31 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze mierze to cisnienie bo lekarz mi kazał, do tego duza opuchlizna na nogach i rekach = jestem na skierowaniu do szpitala, w dzien dobrze wychodzilo od poniedzialku ciagle ok a teraz mierze którys z kolei i prawie 150. Dokładnie 149/98 i nie wiem czy mam jechac i polozyc sie do tego szpitala niezwłocznie czy moge jeszcze pokontrolowac, jutro zobaczyc. Tak nienawidze szpitali nie wiem co zrobic pomozcie co wy radzicie?

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też próbuje tam na dole jakoś wyglądać,ale tej strony po nacięciu nie tykam....moja ytez w 10 min się najada:-)

iv09hdgenu0skffm.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to a propos majstrowania tam, to powiedzcie mi czy goliłyście się przed porodem same w domu czy w szpitalu Wam pipke ogolili?
    Bo ja mam taki depilator z końcówką do ścinania włosów ( jak golarka do głowy) i nie wiem czy mam wygolić tym tak prawie na 0? Nie chce, zeby mnie golili taką zwykłą maszynką do golenia nóg bo później mnie mega swędzi i krostki wychodzą. A po tej mojej maszynce są włoski ale mega króciutkie i dzięki temu nie wrastają w skórę jak odrastają. No i nie wiem czy tak wystarczy czy musi być na zero?

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostajemy 3 dni przynajmniej na badaniach i ważeniu przed i po jedzeniu. Przynajmniej mamy swoją sale.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    kurcze mierze to cisnienie bo lekarz mi kazał, do tego duza opuchlizna na nogach i rekach = jestem na skierowaniu do szpitala, w dzien dobrze wychodzilo od poniedzialku ciagle ok a teraz mierze którys z kolei i prawie 150. Dokładnie 149/98 i nie wiem czy mam jechac i polozyc sie do tego szpitala niezwłocznie czy moge jeszcze pokontrolowac, jutro zobaczyc. Tak nienawidze szpitali nie wiem co zrobic pomozcie co wy radzicie?

Evik mi przez tydzień juz skakało ciśnienie i mimo że od dwóch dni mam książkowe to dzisiaj lekarz dal mi skierowanie na jutro do szpitala. Może trochę na wyrost ale woli dmuchać na zimne.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie kochanie mi tez dal w poniedzialek ale go ubłagałam ze pomierze w domu i zobaczymy bo czesto u niego mialam wysokie a w domu ok i tak bylo do teraz kurcze a jestem taka spokojna i odprezylam sie a tu wysoki teraz juz ponad 160 i ta opuchlizna, duzo przytylam w ciagu 2 tyg to chyba moze byc ten stan przedrzucawkowy?on mi nic nie wyjasnil

w5wqqps6dh6rkfbp.png

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik, Skarbie to jedź lepiej do szpitala. Nie ma co czekać. Tam będziesz miała dobrą opiekę, a może szybciej zobaczysz się ze swoim maleństwem..

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym ja w domu sie golilam :) rzadko w ktorym szpitalu teraz gola ;)

Ewelina! Bedzie dobrze. Moja kolezanka tez teraz byla w szpitalu ze swoim synkiem bo nie przybieral i okazalo sie ze taki jego urok, bo wszystkie badania w normie. I przybywa teraz ale wolniej.. Trzymam kciuki!

Natasza i ile spi Twoja mala?

• Paju Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina mój mały w 3 dobie spadł ponad 10% masy i też było zagrożenie szpitalem.. tyle, że na drugi dzień ważył już 90 g więcej bo go tuczyliśmy ściąganym mlekiem..
    Może Hania by na MM przybrała?

Ja się goliłam we wtorek - jeszcze na patologii jak mi wody odeszły w piątek w nocy to nawet nie myślałam, żeby się podgalać bo jeszcze było w miarę ok.
    Od tego czasu się nie tykam.. jakoś nie mogę się przemóc i boję się, że coś tam na grzebie.. tragicznie nie wyglądam więc luzz..

aa no i nie wiem czy któraś z Was ma kontakt z Lafa_ra ale o 1 w nocy zaczęły jej wody odchodzić (leży już na patologii od poniedziałku) i od trzeciej w nocy nie mam z nią kontaktu więc podejrzewam, że Maluszek już jest po drugiej stronie brzuszka :)
    a może któraś z Was ma pewniejsze info?

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ale czy jak golę się w domu to muszę na zero czy mogą pozostać maciupkie włoski?

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no i my po sesji.. jestem mega wykonczona.. sesja 3 h z czego godzina to usypianie Szymka.. i co zmiana pozycji to uciszanie go bo się przebudzał.. więc smoczek w dziubek i ciiiiii.... jakoś daliśmy raadę.. ale męczarnia mega!

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Hmmm ale czy jak golę się w domu to muszę na zero czy mogą pozostać maciupkie włoski?

Ja nie byłam na zero i mnie nie golili.

Zresztą jakby co to zgadzać się nie musisz.

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Zostajemy 3 dni przynajmniej na badaniach i ważeniu przed i po jedzeniu. Przynajmniej mamy swoją sale.
    Ojej, a mój mały przez 2 tygodnie nic nie przytył i nikt nas do szpitala na szczęście nie wysłał, problem leżał ewidentnie po stronie mleczarni :) i teraz już na mm przybiera.

Szpitale pediatryczne w Warszawie to straszna męczarnia - zazwyczaj brak miejsca dla rodzica, przepełnione sale i prawie każde dziecko łapie rota :(.
    Ewelinka myj ręce jak dotykasz małej i pilnuj aby każdy kto jej tam dotknie umył wcześniej ręce, i oczywiście nie dotykaj twarzy itd.
    Infekcję rota, którą złapałam na zajęciach z pediatrii zapamiętam do końca życia, wylądowałam pod kroplówką, bo się o mało nie przekręciłam na drugą stronę.
    Każdy student musiał przechorować podczas zajęć - masakryczne wirusisko, rozpanoszone na oddziałach, że hej :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 22:16

jftycms.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż wrócił zagadał i już spadło, chyba poczekam do jutra i jak bedzie jedno wysokie to nie mierze wiecej tylko jade

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 2038 2039 2040 2041 2042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ