Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Hmmm ale czy jak golę się w domu to muszę na zero czy mogą pozostać maciupkie włoski?
    To juz jak ci wygodnie.. ;)

Ja przed porodem golilam sie w poniedziallek. We wtorek zaczelam rodzic i juz nie mialam sily sie dogalac ;) wiec mialam malego "jezyka" ;) teraz tez troche trudno mi tam majstrowac, ale juz czuje ze wszystko wraca do nowmy, w niedziele ide do mojej poloznej na przeglad i ew zdjecie resztek szwow, wiec bede musiala sie wypicowac :)

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

• Florentine Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik nie wahaj się... Ja miałam od 140/90 szybciutko 150/100 po 160/110 aż do 182/114... Do tego szybko tyłam, puchłam aż w końcu dzień przed odklejeniem się łożyska pojawiło się białko w moczu... A urodziłam w 34tc, podobno im bliżej terminu tym szybciej się stan przedrzucawkowy rozwija. Miałaś badanie moczu?

Mamy wcześniaków: ile ml jedzą Wasze pociechy i ile razy na dobę? Zastanawiam się czy dobrze karmię moją i czy nie jest przejedzona że tak cuduje przy jedzeniu...
    Ja karmię pół na pół moim i mm, ok 90 ml co 3h czyli 8 razy na dobę.

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 100ml mojego co 2,5-3h ;)

Ewelina trzymaj się tam z Hanulką będzie ok ;)

A ja modle się o przespana noc ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine to mnie nastraszylas;/ badanie moczu mialam ale miesiac temu, wszystko bylo ok i cisnienie tez, dopiero teraz tak skoczylo, Czy jak mam ponizej 140 to nie moge sie polozyc i przespac a jechac jutro?czy jakby sie cos zlego dzialo to zauwaze to?

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę Cię straszyć ale mi przytrafiło się najgorsze i dlatego jestem przewrażliwiona na punkcie ciśnienia w ciąży. Nie mogę Ci powiedzieć czy masz jechać już czy jutro... Myślę, że jeśli masz poniżej 140 teraz to chyba jutro a jeśli coraz wyższe to lepiej dziś. Coś złego to znaczy? Odklejenie łożyska i rzucawkę zauważysz z pewnością, stan przedrzucawkowy już masz...

Dotty84 lubi tę wiadomość

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik ja tez uwazam ze ,,powinnas'' jechac do szpitala. Cudzyslow bo sama zdecydujesz ale z cisnieniem nie ma zartow. A 160 to nie przelewki. Masz objawy zatrucia i w sumie lepiej nie ryzykowac.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś u ginekolog 146/94 mam kontrolować:)

nxbhnwz.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Dziewczyny ktore mialy "majstrowane" przy kroczu (naciecie, pekniecie, szycie). Czy zostawiacie wolno swojego bobra az do zagojenia? Czy podgalacie i ogarniacie go troche? ;)
    Takie pytanie z serii intymnych ;)
    Ja zostawiam, balabym się tam teraz majstrowac, tylko opitalam to co na wierzchu delikatnie, ale w krocze z niczym ostrym nie zagladam - mam uraz :)

Milaszka lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja goliłam się w pt bo miałam wizytę a we wt urodziłam. Przeszło mi przez myśl coby to ogarnąć jak mi wody odeszły ale sobie darowałam. Za to na drugi dzień po porodzie biorąc prysznic ogoliłam się od razu i nogi też :-) mój syn nie spał od 19do 23:20 masakra...płakał i marudził. Jutro położna nas odwiedzi. Modle sie o spokojnaa noc...lecę się myć i moze drzemke zalicze jakas przed kolejnym karmieniem..

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra ja nic nie robilam z dołem.. ;o a juz 7tyg po porodzie xD hehe ale nie mam po co i dla kogo ,a nie chce mi się nawet, wiec nic nie ruszam nie przeszkadza mi ;) po Marcelu cos ok.3 miesięcy nic nie robiłam z tym i bylam szyta ;P

A do mnie juz przyszedł prezent malej jutro będzie Marcelka ,w poniedzialek dla psychola ,jeszcze najmłodszy brat (smartfona mu szukam) i siostra (babyborn jej się marzy),no i jakieś drobiazgi babci i mamie, no i w sumie dla tego najstarszego drobiazg mogę jakiś kupić i z głowy prezenty na święta będą hehe ;) cale szczęście na prezenty dla dzieci się składała. Z babcia bo bym zbankrutowała ;oo hehehe opalu kupiłam i wsio lżej mi odlozylam na czarna godzinę tez ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 23:40

Milaszka, mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pierwsze wazenie przed i po i od razu zalamka. 2 piersi, jadła długo, i 50g różnicy... Wyniki badań będą za 3h, jeśli to kwestia ilości jedzenia to nie wiem po jaką cholerę mamy 3 dni tu być. Dokarmiać mm moge w domu. Oczywiście o ile to tylko to...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem.

AgataP zdjecie Ninjy super.
    pati mam nadzieje z z Marcelem ok?
    Nadgonilam ile móglam....

My mamy okres kołek i jedzenia co godzinę po 30 minut. Ktoś powie gdzie mu sie to mieści?
    Tak płacze biedak. Nosimy go suszymy suszarka aż zrobi kupkę. Sa dwa takie okresy w ciagu dnia. Ok 17 i ok 11- 1 w nocy.

Juz połowa urlopu ojcowskiego a te dni tak szybko mijają. Jeden podobny do drugiego...
    Nie ma czasu na sen. Gdzie ten cudowny czas wolny w ciazy.?:))
    Wykończona jestem.....
    Pozdrawiam nocne
    F plus Jaś

AgataP lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok śpią brzdace od 22 gdzieś mała pierdzi co raz i śpi jak kuleczka na brzuszku skulona i z raczkami pod buzią tylko igiel brakuje by wyglądała jak mały jeżyk ;) a Marcelo pojekuje przez sen ,no ale aby do przodu i noc przespana to będę dziekowac i po stopkach moje brzdąki całować ;)

Ewelinko trzymam kciuki za Hanie :**

Dobranoc :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 00:25

Milaszka, Marzena27 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ojej, a mój mały przez 2 tygodnie nic nie przytył i nikt nas do szpitala na szczęście nie wysłał, problem leżał ewidentnie po stronie mleczarni :) i teraz już na mm przybiera.

Szpitale pediatryczne w Warszawie to straszna męczarnia - zazwyczaj brak miejsca dla rodzica, przepełnione sale i prawie każde dziecko łapie rota :(.
    Ewelinka myj ręce jak dotykasz małej i pilnuj aby każdy kto jej tam dotknie umył wcześniej ręce, i oczywiście nie dotykaj twarzy itd.
    Infekcję rota, którą złapałam na zajęciach z pediatrii zapamiętam do końca życia, wylądowałam pod kroplówką, bo się o mało nie przekręciłam na drugą stronę.
    Każdy student musiał przechorować podczas zajęć - masakryczne wirusisko, rozpanoszone na oddziałach, że hej :/
    Goplanko jesteśmy na woloskiej bo podobno nie ma rota (lekarka chciała dać do siebie ale dowiedziała się ze na dzialdowskiej rota jest) i zadzwoniła do koleżanki do msw. Mamy swoją sale i nawet łóżko dla mnie więc warunki luz.

Szkoda mi tylko mojej żabki bo biedna jest... Pokluli, jeść non stop każą, ważyć trzeba non stop, no i nie jej łóżeczko...

Ile ja bym dała za to zmęczenie które czułam i przez które płakałam, ale w domu...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Ile ja bym dała za to zmęczenie które czułam i przez które płakałam, ale w domu...
    Właśnie zaliczyłam załamkę i placz z podobnego powodu, tylko ze ja bym chciala to zmeczenie na ktore narzekalam po przyjsciu ze szpitala... Chyba wyparze jutro butelke i dam mu cholera jasna... Skoncza sie te placze i karmienia co 3 godziny trwajace w sumie 2 godz. :( :( :(
    Trzymaj sie tam. Na pewno chodzi tylko o pokarm innej opcji nie bierzemy pod uwagę. Wspolczuje tylko klucia malutkiej i Tobie ze musisz na to patrzec :(. 3 dni to tez wymog NFZtu, no i weekend idzie... zawsze mozesz wyjsc na wlasne żądanie, ale mało kto ma tyle odwagi :)
    Ciesze sie jednak, że nie doswiadczasz warunkow Dzialdowskiej albo Litewskiej, bo by Cie chyba lekami przeciwdepresyjnymi trzeba bylo ratowac :)

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po karmieniu.
    Ewelina trzymaj się tam w szpitalu. Zdrówka dla Hani. Byście szybko do domku wróciły.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine wrote:
    Evik nie wahaj się... Ja miałam od 140/90 szybciutko 150/100 po 160/110 aż do 182/114... Do tego szybko tyłam, puchłam aż w końcu dzień przed odklejeniem się łożyska pojawiło się białko w moczu... A urodziłam w 34tc, podobno im bliżej terminu tym szybciej się stan przedrzucawkowy rozwija. Miałaś badanie moczu?

Mamy wcześniaków: ile ml jedzą Wasze pociechy i ile razy na dobę? Zastanawiam się czy dobrze karmię moją i czy nie jest przejedzona że tak cuduje przy jedzeniu...
    Ja karmię pół na pół moim i mm, ok 90 ml co 3h czyli 8 razy na dobę.

Moje jedza co 3h po 90ml moje mleko a na noc i w nocy mm 100ml.

relgh3714vlmssyj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my czekany na wizytę czy dzisiaj wychodzimy..

Ile jadły wasz dzeciaczki na poczatku? Boje się ze spadł z masy i nas tu zostawia jeszcze :(

201411191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witamy się w dwupaku, wieczorem bolesne skurcze i biegunka, ale oczywiście standardowo wszystko się wyciszyło... ehh
    Brzuszki jak u Was sytuacja?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplanko na razie nie chce zapeszac, bo to dopiero oddwoch dni cos leci.
    Nie poszlam jeszcze do poradni, po prostudwa dni temu, czekajac az maz przyniesie mlekomm, calkiem juz zrezygnowana podjelam 1585 probe przystawienia Hani i nagle SZOK! zlapala, zaczela ssac i przelykac!
    no i tak powolutku mnie odblokowuje...
    nadal nie mam go tyle coby ja wykarmic, ale walcze okazdy ml.

moze jeszcze sie uda...

&&& za wszystkie mamy walczace!

Goplana lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 2039 2040 2041 2042 2043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ