X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Dokładnie, potem się już bawiłam sytuacją,
    Spotkanie 1
    - Co Pani je?
    - Nabiał - mówię ja
    - Oooo, to to, to totototot winne, nie jeść nabiału.

Miesiąc później (nadal na serach jadę, bo mięsa nie tykam)
    - Co Pani je?
    - W ogóle nabiału nie ruszam - mówię ja
    - Oooo, to widać, proszę spojrzeć, już potówek takich strasznych nie ma. Brzuszek nie boli.

Także.....u mnie wielki ;) i działanie w stronę intuicji. A kolki zniknęły po Gripe Water, a nie po twarogu ;)

:) :) :) Uwielbiam Cię hahaha!

Izia - często dzieci są podmieniane, gdy przechodzą na sztuczny :) powodów jest mnóstwo, ale często taki, że w końcu się najadają, dlatego cieszę się, że jakby co mam taką alternatywę - zmniejszy mi to na pewno obawy co do karmienia, bo u mnie w rodzinie zawsze kobitki mało pokarmu miały... zestresowane to jakoś czy co ;)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goplana ja dokarmiałam cały czas sztucznym - od szpitala gdzie był bebilon, potem w domu dalej, potem zmiana na bebilon comfort bo zaparcia, potem na gerbera i zaparcia zniknęły a pojawiły się zielone kupki.. moje tylko odciągałam ale laktacja była kiepska i jak 60ml było to maks a ile umęczania się

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Idia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystraszyłam się tą luteiną. Ja mam tylko 2x1 po lekturze forum mam chęć dzwonić i pytać czy nie za mało... No i mdłości prawie nie mam. Przynajmniej odkąd leże w łóżku. Tylko spać mogę zawsze i wszędzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 12:13

alka89 lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też od początku mam 2x1 50 mg i wszystko jest w porządku

alka89 lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Idia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, to tak jak ja z tym że ja muszę leżeć:/

alka89 lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja takich zaleceń nie miałam ale korzystając z L4 leże (bo na l4 mam leżące) ale ogolnie jest ok :) Oczywiście im bliżej wizyty tym bardziej głupieje ale wkońcu musi być dobrze;)

Idia lubi tę wiadomość

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam bóle brzucha bezustanne przez tydzień. Zwolnienie mam że mogę chodzić ale ustne zalecenie- leżeć. No i od niedzieli przestało bolec (po tygodniu leżenia). Wizyta w środę za tydzień. A chciała bym już ;)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

bardzo podoba mi się tabelka, która się ostatnio pojawiła ;)) Zostałam odmłodzona o 6 lat :))) dziękuję :P

xpatiiix3, Goplana lubią tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie też jak leżałam mdłości nie było- jak siedziałam ze 30 minut to się zaczynały.. nie wiem czy to nie kwestia nacisku na żołądek ale ja dziś pierwszy raz stoję i siedzę dłużej i mdli mdli mdli - marze się połóżyć ale jeszcze do końca tygodnia i wolne już nie wracam do pracy ...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo, jak leżę mdłości słabną, wstanę, pochodzę zaczyna się.

Dziewczyny co na wzdęcia, mam apetyt, pomimo mdłości, ale jem i zaraz mnie wzdyma, nie mogę dojeść, za godzinę już jestem bardzo głodna. Zaparć nie mam co ciekawe.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo jak leże jest ok jak wstanę to się mdłości nasilają... też ostatnio rano się budzę przed 7 to muszę wstac zjeść chociaż jakiś jogurt z herbatą a za 1 godzinę jestem już taka glodna. Kiedyś potrafilam kolacje jeść po 18 przed 19 i siedzieć do 12 w nocy i mi się jeść nie chcialo a teraz jeszcze po 20 jem a po 21 zasypiam

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, tabelka fajna :-) co do karmienia to moja szwagierka przy drugim dziecku mówiła lekarzom że przystawia małego a tak na prawdę karmiła butlą, bo wiedziała od początku że cycka nie będzie dawała a nie chciała słuchać marudzenia lekarzy więc ich okłamywała, po pierwszym dziecku ta cała presja karmienia skończyła się depresją a ona miała mało pokarmu więc było to niemożliwe i nic nie pomagało, przy drugim była mądrzejsza :-) ostatnio widziałam w tv program, że zanim mama przygotuje się do karmienia a maluszek wyje to tata może mu pokangurować wkładając maluszka pod koszulkę tak żeby główka wyszła mu tym otworem na szyje i wtedy maluch się uspokaja a mama ma czas na przygotowanie cyca albo chwilę odpoczynku. Genialny patent jak dla mnie, no i tata może się zaangażować bardziej.

Goplana lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niezaleznie czy leze czy stoje to i tak mecza mnie mdlosci

• Idia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie ta tabelka? Też chcę zobaczyć!

uwo9skjovnetfmk9.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabelka jest na pierwszej stronie :)

rwi37s6.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia ja też nie mogłam jej znaleźć:) jest na pierwszej stronie:)

U mnie nadal mdłości bez względu czy chodzę czy leżę są takie same:(. Jak na razie nie wymiotuję i całe szczęście:). Jem kisiel, a to mi pomaga na te paskudne mdłości.

Co do karmienia to ja nie wiem jak będzie po porodzie, to moje pierwsze dzieciątko więc nie mam jeszcze doświadczenia, a tym bardziej zdania.

Z czy Wasze cycuszki nadal Was tak mocną bolą? Bo mnie właśnie trochę ustały i aż tak mocno nie bolą.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wrażenie,ze od kilku dni bolą mnie mniej :)

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiecie jak tam Mysz? Pisala cos? Wszystko dobrze z jej fasolka?

nxbhnwz.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie do końca bo w folderze problemy i komplikacje znalazłam założony przez nią temat "moje ciąże źle się rozwijają" i z tego co czytałam to chyba wynika,że nie jest dobrze.

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tabelki 20 lat, data porodu 26.11 ale cc bedzie na prwno wczesniej :) imiona Zosia, Konrad

nxbhnwz.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ