Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
My dziś po wizycie wiek wg USG to 10,6tc - 4,01 cm - Rączki, Nóżki i Paluszki - pięknie przeciągaliśmy się..... Pobeczałam się jak Bóbr. Wszystko w porządku, dostałam skierowanie na prenatalne [28.IV], listę badań do wykonania. Jestem Szczęśliwa
Czarnaa94, Idia, Goplana, Strupka, Maga31, Viviana, Reverie, xpatiiix3, blue00, KocieOczy, Monique, anusiaa90, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Ja zgłaszam zażalenie zostałam postarzona o 6 lat !
22 mam (w listopadzie 23, ale termin mam przed urodzinami więc będzie 22 )
i zmieniam datę porodu na 6 listopad - tak mam w karcie
Imiona na dzień dzisiejszy to Anielka i Franek -
Cześć Wam
nareszcie nadrobiłam zaległości weekendowe!
Tabelka super. Ja mam na imię Agnieszka, a co do imion dla dziecka to dla dziewczynki Tamara, a dla chłopca Staszek lub Tymon.
Luteinę biorę 2x2 i mam brać do końca 12 tyg., wtedy produkcję progesteronu przejmuje łożysko. Gin mówił, że niektóre kobiety kontynuują do 20 tyg, ale w w szpitalu.
Ciekawa jestem, czy tak z dnia na dzień przestanę brać luteinę czy też zmniejszy mi dawkę...ale na to jeszcze trochę muszę poczekać
A ja USG genetyczne mam w Wielki Piątek, będę wtedy pod koniec 11 tyg (10tydz6 dzień) mam nadzieję, że nie będzie trudności z mierzeniem...
a brzuszek się powiększył - w talii mam 12 cm więcej
xpatiiix3, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też aktualizuję dane do tabelki o imiona: Hania lub Jaś (termin 23.11).
W sobotę byliśmy na pierwszym usg i wszystko jest w porządku, pęcherzyk 2,64 cm, a w środku malutki człowieczek z bijącym serduszkiemLavendula, xpatiiix3, Viviana, anusiaa90, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Lavendula wrote:My dziś po wizycie wiek wg USG to 10,6tc - 4,01 cm - Rączki, Nóżki i Paluszki - pięknie przeciągaliśmy się..... Pobeczałam się jak Bóbr. Wszystko w porządku, dostałam skierowanie na prenatalne [28.IV], listę badań do wykonania. Jestem Szczęśliwa
Lavendula, Cześka lubią tę wiadomość
-
Czyli jednak chochliki podmieniły parę danych ok zabieram się za wpisanie tego wszystkiego Niezdecydowanym mamusiom dopisze imiona pociech jak już będzie wsio ustalone, póki co nie ma pośpiechu hehe ja np dzisiaj jeszcze wpadłam na Aurelię ale to różne dodatkowe po drodze fajne się napotyka a top jest Nela
KocieOczy, lavendula świetne wieści
asia piękny fasol i również świete wieści ale macie duże te dzieciątka już rosną w zastraszjącym tempie hehe
Kurde jestem już taka zmęczona nie wiem czy coś pominęłam, czy mi się przyśniło, że któraś mamusia wybrała podwójne imiona ,bo ja nie mogę znaleźć a chciałam także wpisać, żeby było wsio na dzisiaj I normalnie chyba jestem ślepa ,bo parę stronek do tyłu aż wracałam i nigdzie nie widze tego..
Więc z góry przepraszam, ale dzisiaj sporo nabazgrałyście kobietkiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 21:57
Livia
Nela
Marcel
-
Pati str 218 Fidelissa pisała, że u nich daje się podwójne imiona.
A ja nadal sobie wymiotuję, ale normalnie czad:(xpatiiix3, Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AvTygpcuiDwwdFVjMVJLZEwyMVJCbHdzMTJqX1A0ZUE&usp=sheets_web#gid=0
wrzuciłam już online i prosze bardzo moża sobie zajrzeć już i edytować samemu
Rybka dzięki wielkie Ja tylko do 219 cofnęłam i temu nie znalazłam heheWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 22:18
Rybka Nemo lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Taka zimnica a tu trzeba się ubierać i pod wiatr i w deszcz gnać spuścić krwi Ale w nocy wymyśliłam, że cukru nie zrobię Bo jadę przez pół miasta, komplet badań ok 100zł w pakiecie w przychodni taniej niż w laboratorium, w którym zazwyczaj robię pod domem wyniki Cukier zostawię sobie na po świętach przed wizytą u pana doktora, wstanę, pójdę szybko i zaraz będę w domu żeby zjeść coś bo jednak rano trochę przymulać zaczęło jak za długo nie zjem, o! Trzeba kombinować Miłego dzionka!
Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o mazurki to na gazecie.pl kilka przepisów
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/56,104889,15565468,Mazurki_doskonale.html
może zrobię ten malinowy, albo andrutowy tylko jakiś bez orzechów, bo mnie mdli na samą myśl...
Swoją drogą, jakbym robiła takiego mazurka pod moją ciąże to byłby pewnie z marynowanymi grzybami albo musztardą...
Monique, Czarnaa94, Rybka Nemo lubią tę wiadomość