Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
anusiaa90 wrote:Alka a co masz z nerkami ? Ja miałam kiedyś kamice, a przez ciąże nie jestem w stanie wypić tyle ile powinnam i mam pewne obawy, że to wróci.. ostatnio mnie bolą
anusia ja mam dokładnie ten sam problem
Miałam juz dwa epizody kamicy,i dwa razy maleńki kamyk zablokował mi moczowód(podobno mam bardzo waski)i musiałam mieć zabieg.Wyciągali mi je endoskopowo
Zalecone mam 3 litry płynów dziennie a teraz piję max litr
Nie mogę się przemóc,woda mnie brzydzi,herbata odrzuca,sokami wymiotuje..a nery zaczynają pobolewac:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 14:00
-
Ja biorę luteinę dopochwową 2x1 od tygodnia i plamienia ustały. Dziś rano zapomniałam wziąć i znowu się pojawił brązowy śluz. Wcześniej brałam duphaston, zjadłam kilka opakowań i niewiele pomagał. A luteina o wiele tańsza i proszę. No i teraz sobie wbiłam znowu do głowy głupoty, że może moja ciąża źle się rozwija i organizm sam tak reaguje a ja luteiną powstrzymuję poronienie. W środę mam wizytę, odnośnie moich gorszych wyników toxo, więc nie wiem czy zobaczę dzieciątko i się uspokoję. Ten mój lekarz niby ok, odpowie jak zapytam, daje skierowania, ale jakoś tak dla mnie mało wyczerpujące odpowiedzi daje.
Co do kolczyków w pępku, dziewczyny bez obaw, lepiej wyjmijcie a dziurka nie zarośnie. Ja nie noszę już kolczyka od może 10 lat ale w każdej chwili mogłabym go włożyć. -
A ja sobie się zwolniłam strasznie brzuch mnie zaczął boleć na początku szybki telefon do mamy a mama mowi, że bvracia mają wirusówke i to samo kolki wzdęcia wymioty i biegunka, u mnie na razie posedzenia były, wzdęcia i te kolki... coś mdli oby bez wymiotów się obeszło...
okti kolczyka wyciągnę jak zacznie przeszkadzać, w tamtej ciąży ok.5 miesiąca wyciągnęłam jak zaczął brzucho rosnąć i włożyłam go dopiero hmm na wakacje to koniec czerwca/ lipiec czyli nie nosiłam z 8-9 miesięcy i nic nie zarosło hehe więc się nie martw kogo się nie pytałam każdy miał normalną dziurkę nie zarosła po ciąży nie ma szans jak jest tak aciągnięta skra tylko u mnie pępek spękał i dziurka po kolczyku w rozstępach, więc lepiej wyjąć hehe:P
Izia a ja ręcznym ściągałam 200ml/5min ;oo ale u mnie sikało strumieniami z piersi..
Monique pisałam ,żebyście pisały co poprawić ,bo mogły się chochliki wkraść i błędów narobić, albo ktoś mi się do laptopa dorwał ,bo wracam a tu poprzestawiane troszkę także postarzę Ciebie o te 6 lat
PROSZĘ WAS BYŚCIE SPRAWDZIŁY JESZCZE RAZ CZY WSIO W TABELCE OK JEST JAK NIE TO PISAĆ POPRAWIĘ, BO CHYBA NA SERIO CHOCHLIKI JAKIES MAM NA LAPTOPIE
Livia
Nela
Marcel
-
dopiero wkleiłam poprawiona na pierwsza stronkę hehehe edytuje w exelu potem zmieniam na jpg i przez tinypic wrzucam także to 3 min roboty nie martwcie się będzie wsio w tabeli jak podacie, bo chyba niektóre mamusie imion się swoich wstydzą Ale bym sobie zjadła serka pleśniowego heheh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 15:14
Monique, Idia lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Pati jak byłam na wrześniówkach w tamtej ciąży to one stworzyły fajną tabelkĘ online na której same mogą sobie zmienaić dane jak coś mogę ci ją podesłac na priv bo mam ją jeszce w historii może byśmy dały rade takie coś ogarnąć
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Ja mam dziś dzień dziecka!
Poszłam w drodze na autobus do zębologa do mojego doktora odebrać wyniki z cytologii i biocenozy i mówię, że mnie boli podbrzusze, jajniki sama nie wiem co już 3 dzień dosyć mocno no i bach na fotel Klusek mój ma się dobrze, 3.35cm serducho wali - ciąża żywa! kamień z serca.. ! Za wizytę nie zapłaciłam Później u zębologa na przegląd i... też za wizytę nie zapłaciłam Normalnie fenomenalny dzień na plusie z 200zł Za to jutro jak pójdę spuszczać krew to z nawiązką i czkawką będę kwiczeć wyciągając banknoty z portfela hehe.
Wg USG z dziś to 10w2d czyli dodało mi 1dzień zaś, zobaczymy co tam będzie ciekawego za 2 tygViviana, Goplana, blue00, Lavendula, Czarnaa94, Maga31, Cześka lubią tę wiadomość
-
KUNIAK wrote:anusia ja mam dokładnie ten sam problem
Miałam juz dwa epizody kamicy,i dwa razy maleńki kamyk zablokował mi moczowód(podobno mam bardzo waski)i musiałam mieć zabieg.Wyciągali mi je endoskopowo
Zalecone mam 3 litry płynów dziennie a teraz piję max litr
Nie mogę się przemóc,woda mnie brzydzi,herbata odrzuca,sokami wymiotuje..a nery zaczynają pobolewac:/
U mnie na szczęście obyło się bez zabiegu, ale swoje też przeżyłam i powtórki nie chce ( dzisiaj się pocieszam, że już z tym piciem troszkę lepiej, bo jakoś wchodzi. Nic jakoś musimy przetrwać ten okres, a później może będzie lepiej
-
xpatiiix3 wrote:okti no pewnie podrzuć fajnie by było Ja miałam termin na 29 wrzesień 2014 ,ale niestety się też nie udało, no i obeszło się bez łyżeczkowania sama się oczyściłam...
Mi też pamięci pozostanie data 11.09.2014r.Poprostu moja kruszyna zmieniła sobie datę przyjścia na świat na listopad
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
alka89 wrote:Hej . Mam pytanie co do progesteronu,czy trzeba go pilnowac w ciazu do ktoregos tygodnia czy jak to wyglada? zastanawiam sie bo mi gin nie zalecił ani razu,przed ciaza miała ok,ale juz jak pekl mi pecherzyk to dał luteine i jak potwierdziła sie ciaza to podwojna dawke. Pytałam go ostatnio dlaczego musze brac,a on na to,ze jak tyle lat sie staralismy to wlasnie był problem z ciazkiem zoltym czy cos takiego,to,ze raz byl w normie to nie wiadomo jaki byl wczesniej...paczka na tydzien kosztuje 30 zl,a na nfz jest tylko jak ktos krwawi itd.Oczywiscie jak trzeba to bede dalej brała,ale ciekawi mnie czy progesteron trzeba zawsze miec w normie,czy moze zaszkodzic jak odstawie luteine? Bo dodatkowo to nie moge wspolzyc...
Hormon podtrzymuje ciążę, niedobór prowadzi do poronienia, ale w razie jakichś krwawień od razu lekarz zaleca przyjmować. Ja uważam że też biorę za dużo.
-
Byłam dziś u innego gina na nfz. Dzidziuś rośnie, ma już 4,4 cm, lekarz powiedział, że wszystko w jak najlepszym porządku. Serduszko bije, 150 uderzeń na min. Jestem mega szczęśliwa że wszystko dobrze.
Dołączam zdjęcie z usg, niestety tylko link.
Może ktoś jeszcze raz wytłumaczy jak załączyć zdjęcie, żeby było widoczne.
Ooo wyszło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 17:59
Viviana, Strupka, Monique, Idia, anusiaa90, blue00, Reverie, karmelek, alka89, Czarnaa94, Maga31, xpatiiix3, Dotty84, Gosia_1987, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość