Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam my dzisiaj pobudka 5.00
Ja zmęczona jak to zwykle na 13.30 do lekarza rodzinnego lecę w końcu ,mam nadzieje, że obejdzie sie bez antybiotyku a plecy dalej bolą, oby niedługo przeszło
okti no to wizyte masz tak jak ja w następny czwartek ja mam na 12.20 ja już licze na serduchoLivia
Nela
Marcel
-
Mysz moim zdaniem nie ma sie co przejmowac. Ja mialam podobna sytuacje jakis rok temu dopiero zaczelam zastanawiac sie nad ciaza i lekarka dala mi skierowanie na prolaktyne. Powiedziala ze mam byc kompletnie na cczczo. Wiec ja nic nie jadlam i nic nie pilam. Tez pielwgniarki nie mogly mi pobrac krwi. Kazaly wypic 0,5 l wody i juz nie bylo pro blemu. Widocznie dzien wczesniej i rano malo pilas.
-
Mysz86 wrote:Poszłam dziś rano na drugą betę, a przy okazji wzięłam tez badanie progesteronu. No i usiadłam, babka zabrała się za pobieranie... a tu nie leci. No to druga ręka... nie leci. W końcu coś tam poleciało. Ale bardzo malutko, powoli szło. Potem jak chciała wstrzyknąć tą krew do fiolki, to bardzo gęsta była, aż an końcu strzykawki zrobił się taki glut... Powiedziały mi, żebym poszła napić się wody, minimum z pół litra i wróciła za 20 minut. Poszłam po wodę, wypiłam prawie litr i wróciłam. Poszło... jaka różnica. Pierwszy raz w życiu tak miałam.
Oczywiście w internecie zaczęłam się diagnozować, gdzieś jakies strzępki iodnazazłam, że taka krew oznacza poronienie itd itd... Ja pierdziu.
I znowu czytasz głupoty w internecie... Nie uważasz że gdyby faktycznie taka krew to było coś poważnego to pielęgniarka by Ci powiedziała? Skoro nic nie mówiła to widocznie to nic takiego -
Ja raz na pobraniu bylam tak zestresowana ze wogole mi nie chciala leciec krew dopiero pielegrniarki kazaly mi pooddyhac pogadaly ze mna chwilw i sie udalo. Takze to ze czasami sa problemy z pobraniem nie musi to byc nic zlego
-
W końcu Was nadrobiłam
Okti mówiłam że będzie dobrze!
Gratuluję nowym dziewczynom i trzymam kciuki za te, które mają problemy.
Ja chyba też z się wstrzymam do wizyty to już tylko 1,5 tygodnia, bo po tym mam taki śluz dziwny, nie że jakiś zabarwiony ale takie gluty. Idę w 7t i 6d, wiek płodu będzie 5 tydzień
Mnie dopadło przeziębienie, załamka normalnie... Muszę się wykurować jakoś naturalnie. Podobno rutinoscorbin można, to prawda? -
Czarnaa94 wrote:I znowu czytasz głupoty w internecie... Nie uważasz że gdyby faktycznie taka krew to było coś poważnego to pielęgniarka by Ci powiedziała? Skoro nic nie mówiła to widocznie to nic takiego
Wiem, ze czytam głupoty, ktoś musi mnie kopnąć w tyłek, żebym się uspokoiła. -
Ja mam problem bo w sobotę wiozę mamę do Gdańska, a mam chorobę lokomocyjną... Lokomotiv na mnie nie działa, tylko aviomarin. Na ulotce jest napisane żeby skonsultować z lekarzem jak ja mam wizytę dopiero za 1.5 tygodnia... Chyba ruszę w podróż bez tabletki i wezmę jak będę na prawdę źle się czuła.
-
nick nieaktualny
-
Mysz ja też mam gęstą krew i zawsze przed pobraniem piję szklankę wody, tak kazały mi pielęgniarki w przychodni bo nie raz miały problem z pobraniem. A na czczo to nie znaczy bez picia tylko bez jedzenia, woda zmienia tylko objętość krwi a nie zmienia jej parametrów czy jakoś tak :p
-
Witajcie, jestem tu nowa i jeśli wszystko dobrze pójdzie w listopadzie przyjdzie na świat moja fasolka
Według obliczeń ginekologa to 5,3 tc, a według wielkości pęcherzyka 4,4 tc., czy na tym etapie wielkość pęcherzyka 53 mm to w porządku? lekarka mówiła mi, że może się to zdarzać, i mam powtórzyć usg za 3 tygodnie. Pierwsze co powiedziała, to nie czytać internetu, żeby się nie zafiksować, rację miała
Pozdrawiam serdecznie -
Jesteś w 7 tygodniu ciąży
(6 tyg. i 2 dni)
Miesiąc: 2
Trymestr: 1
Wiek płodu: 4 tydzień
Data porodu:
3 listopada 2014 wytłumaczcie mi oc co chodzi z tym ze niby w kturym jestem tygodniu bedac 5 marca gin powiedzial ze jest maciupenki pecherzyk ze to bardzo wcześna ciąża i niewiadomo ktury to tydz i kazał mi przyjdz za 2 tygodnie na wizyte 19 marca -
Nata wrote:Mysz ja też mam gęstą krew i zawsze przed pobraniem piję szklankę wody, tak kazały mi pielęgniarki w przychodni bo nie raz miały problem z pobraniem. A na czczo to nie znaczy bez picia tylko bez jedzenia, woda zmienia tylko objętość krwi a nie zmienia jej parametrów czy jakoś tak :p
Dodam, że od rana piję. Wypiłam już 1,5 lista wody i piję nadal. To fakt, ze ja mało piję, a dziś rano nie piłam nic. Teraz będę codziennie nosiła ze sobą butelkę wody i popijała. Teraz tylko piję i latam siku. -
paticzka ,scindapsus witamy
mysz nie pierdziel mi tu głupot wszystko wporządeczku jest krew gesta bo odwodniona może byłaś ciut po nocy, w ciąży trzeba pioć min. 1,5l dziennie także nadrabiaj u mnie z dwie duże butle wody dziennie schodzą
Czarna a mi ostatnio farmaceutka powiedziała, że rutinoscorbinu nie wolno w pierwszym trymestrze hehe i kazała pić lipe z miodem 3 razy dziennie i wygrzewać się pod kołdrą, no i czuje się o wiele lepiej
O ludzie wolne mam hehe babcia zabrała synka na spacer a ja leże sobie i odpoczywamLivia
Nela
Marcel
-
Czarnaa94 wrote:W końcu Was nadrobiłam
Mnie dopadło przeziębienie, załamka normalnie... Muszę się wykurować jakoś naturalnie. Podobno rutinoscorbin można, to prawda?
Ja teraz jestem na zwolnieniu w zwiazku z chorobą i mam brać rutinoscorbin, do nosa woda morska, a na gardło tantum verde.
Dziewczyny po wczorajszej wizycie u "super pani doktor" zaczelam watpic ze jestem w ciązy. Dlatego dziś byłam u jeszcze raz u lekarza (już nie takiego z przypadku). Pan doktor był sympatyczny, troche pożartował, bardziej wczytał się w moje usg powiedzieła że ładne endometrium (23mm) i beta też ładnie rośnie także jestem w ciązy
Nie zlekceważył moich uwag na temat bóli, przepisal mi duphaston 2x1 (gdyby się nasiliły). Także wczoraj wychodziłam ze łzami w oczach z gabinetu a dzis z uśmiechem. Dużo mi dała dzisiejsza wizyta.
Poza tym to chyba wyjade na pare dni z warszawy żeby psychicznie odpoczac od tego wszystkiego. -
wyjaśni mi ktos dlaczego gin kazał mi przyjdz za 2 tygodnie i powiedział ze pecherzyk jest mały bardzo wczesna ciąża ja Jesteś w 7 tygodniu ciąży
(6 tyg. i 2 dni)
Miesiąc: 2
Trymestr: 1
Wiek płodu: 4 tydzień
Data porodu:
3 listopada 2014 wytłumaczcie mi oc co chodzi z tym ze niby w kturym jestem tygodniu bedac 5 marca gin powiedzial ze jest maciupenki pecherzyk ze to bardzo wcześna ciąża i niewiadomo ktury to tydz i kazał mi przyjdz za 2 tygodnie na wizyte 19 marcawedług tego w tedy byłam 6 tygodniu