Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
alka89 wrote:Jestem tu pierwsza dzisiaj,juz po kawusi,wczorajsze wyniki tsh i ft4 wporzadku,tsh spadło pieknie 1 z groszami mam ,a miesiac temu 3,66,ft4 17,9 ,a trzeciego wyniku nie pamietam. wczoraj ginka mowiła,ze wyniki super tylko w moczu ciagle bakterie mimo antybiotykow ciaglych,nic nie pomaga...Mały ma 6,4 ,serduszko pieknie bije ,lozysko sie nie odkleja,szyjka wporzadku. Dzisiaj na 12 mam do mojego gina starego,zmierzy mala i jutro do niego na badanie przyziernosci ,chciał wszystkie badania,ale powiem mu,ze tj za duzy koszt i jesli w przyziernosci bd ok to nie robie tych z krwi.
alka spróbuj zrobić mocz w innym laboratorium - mnie pół ciąży wychodziły bakterie - objawów nie miałam - piłam żurawiny - w końcu zrobiłam posiew z moczu a tam czysto - zrobiłam mocz gdzie indziej i wyszło czysto.. czasem laboratorium źle czy za długo trzyma próbki i bakterie rosną..
ja dziś pierwszy dzień bez jakiegoś wyjścia z domu na miasto bo ostatnio mimo siedzenia i tak gdzieś musiałam chodzić itd - ale cudownie - herbatka i kanapki z dżemem mi dziś spasowały i pilnuje panów budowlańców na piętrze -
KocieOczy wrote:Ale cały dzień wczoraj leżałam praktycznie pomijając siku, śniadanie i później jak małż wrócił to razem wzięliśmy się za obiad i bach.. też jestem niskociśnieniowcem ale wczoraj to była dla mnie apokalipsa mała
tylko trzeba uważać na głowę
W końcu dla nas ciężarnych najbardziej niebezpieczne jest wysokie ciśnienie, więc możesz spać spokojnie póki co -
to mnie się ostatnio poprawiło ze zmęczeniem - ale to napewno przez nie chodzenie do pracy - widze różnicę bo jestem w stanie przejść spory spacer z synkiem, zrobić zakupy, w poniedziałek obleciałam lekarza pieszo a jest kawałek, wieczorami tak nie padam jak kiedyś - ale rano niby wstaje z synkiem ale nie ma bieganiny i zbierania się, w ciągu dnia odpoczywam, mam czas się drzemnąć, mam czas lepiej i częściej zjeść więc i mdłości mniejsze choć nadal są
alka89 lubi tę wiadomość
-
desou wrote:Witam się tym pięknym porankiem
Mam wyniki testu Pappa:
dla trisomii 21:
ryzyko podstawowe w/g wieku: 1:1420
ryzyko skorygowane po usg: 1:7099
ryzyko po teście Pappa: 1:7642
pozostałe trisomie 1:20 000
nie wypytywałam o dokładną ilość tej bety itp. babka powiedziała sama od siebie, że wynik dobry, ryzyko zmalalonie wspomniałam, że miałam mieć wizytę u genetyka, po co jak wynik jest bardzo dobry a i tak kłuć się nie dam. mam nadzieję, że ta kość nosowa będzie na tym usg połówkowym już ok i że to po prostu dzidzia ma taką urodę, po pradziadku i praprababci, którzy wyglądają jakby uciekli z Mongoli (mają takie spłaszczone nosy u nasady)
aż się jeszcze trzęsę, idę zrobić sobie płatki z mlekiem
Hej. Mam pytanko,wyszlo Ci cos nie tak na dokladnym usg,ze robiłas Pappe? Bo ja mam miec jutro i sie zastanawiam,chce tylko to usg zrobic,a jak tam cos nie tak to wtedy PappeTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
desou wrote:Mojemu dziecku stwierdzono hypoplastyczną kość nosową, czyli jednen z markerów zespołu downa a wszystkie inne parametry miało super, przezierność 1,3, przepływy dobre, ogólnie super. Powodów jest kilka: albo zła interpretacja lekarza, albo kość potrzebuje jeszcze troszkę czasu by się wykształcić, albo urodzi się z małym noskiem - taka uroda samego dziecka lub po przodkach albo wada genetyczna.
Aha,to na poczatek dobre usg? Mam nadzieje,ze lekarz dobrze wykona bo nie chciałabym dodatkowych kosztowTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Hej ja od rana jak zwykle głodna już tyle zjadłam
już juto wizayta czuje stres z zadowoleniem że wkońcu jutro zobacze bąbelka i będę miała za sobą te badania prenatalne
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
izia wrote:alka ja jestem ale nie wiem co ci odpisać - prenatalne mam dopiero 19 i planuje samo usg chyba że coś wyjdzie nie tak i lekarka zasugeruje
Moj gin poleca wszystkie,ale pytałam w klinice lecz nieplod i Pani mowiła,ze sie robi samo usg ,a jak cos zle to wtedy reszte z krwi...Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
ja też jutro czekam na zdanie lekarza jeśli stwierdzi że na USG jest ok i zbyteczna będzie pappa to nie będę się wychylała wkońcu lekarz wie jak najlepiej, gdy cos będzie nie tak to odrazu mnie o tym poinformuje...
-
okti89 wrote:Hej ja od rana jak zwykle głodna już tyle zjadłam
już juto wizayta czuje stres z zadowoleniem że wkońcu jutro zobacze bąbelka i będę miała za sobą te badania prenatalne
Hej. Ja wczoraj byłam na wizycie i wszystko ok,mimo,ze zadnych objawow,dzisiaj na 12.30 tez jade do tego starego ,zmierzy malego i jutro to dokladne usg...
Dziwne to wszystko,inni potrfia sie codziennie ciedszyc,a ja tydzien po wizycie zadowolona,a potem dallej sie martwie,dobrze,ze nastepna wizyte mam we wtorek,ta mloda bedzie mnie czesto brała,wiec moze bede sie ciagle cieszyc,a nie zamartwiac. Bede odstawiac powoli lutke,troche sie boje bo biore ja od owulki...Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
izia wrote:alka ja jestem ale nie wiem co ci odpisać - prenatalne mam dopiero 19 i planuje samo usg chyba że coś wyjdzie nie tak i lekarka zasugeruje
Ja zrobiłam dodatkowe, bo jakieś schizy miałam, ale to przez zboczenie zawodowe... W dodatku ja zawsze mam takie szczęście, że gdzie nie pójde na rtg klatki, czy rezonans kręgosłupa, wychodzą mi dziwne rzeczy, które potem muszę przez kilka miesięcy dianozować, po czym okazuje się , że to taka odmiana anatomiczna, albo bardzo pospolita niegroźna zmiana, która przybrała dziwna formę w badaniu obrazowym.
Bałam się, że w USG też mi coś wyjdzie i skierują mnie na amniopunkcję, więc od razu zrobiłam genetyczne Harmony.
Ale to schiza byłabez żadnych wskazań
alka89, alka89, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Hej hej u mnie jakos tak ponuro...chyba bedzie padać.
Ja tez chyba musze przygotować sobie porządne śniadankojogurt juz nie wystarcza
Okti powodzenia jutro:) ja musze czekać az do 23.05 na kolejne podgladanko...a najchętniej zagladalabym codziennie;)