X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Jestem tu pierwsza dzisiaj,juz po kawusi,wczorajsze wyniki tsh i ft4 wporzadku,tsh spadło pieknie 1 z groszami mam ,a miesiac temu 3,66,ft4 17,9 ,a trzeciego wyniku nie pamietam. wczoraj ginka mowiła,ze wyniki super tylko w moczu ciagle bakterie mimo antybiotykow ciaglych,nic nie pomaga...Mały ma 6,4 ,serduszko pieknie bije ,lozysko sie nie odkleja,szyjka wporzadku. Dzisiaj na 12 mam do mojego gina starego,zmierzy mala i jutro do niego na badanie przyziernosci ,chciał wszystkie badania,ale powiem mu,ze tj za duzy koszt i jesli w przyziernosci bd ok to nie robie tych z krwi.

alka spróbuj zrobić mocz w innym laboratorium - mnie pół ciąży wychodziły bakterie - objawów nie miałam - piłam żurawiny - w końcu zrobiłam posiew z moczu a tam czysto - zrobiłam mocz gdzie indziej i wyszło czysto.. czasem laboratorium źle czy za długo trzyma próbki i bakterie rosną..

ja dziś pierwszy dzień bez jakiegoś wyjścia z domu na miasto bo ostatnio mimo siedzenia i tak gdzieś musiałam chodzić itd - ale cudownie - herbatka i kanapki z dżemem mi dziś spasowały i pilnuje panów budowlańców na piętrze :)

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cały dzień wczoraj leżałam praktycznie pomijając siku, śniadanie i później jak małż wrócił to razem wzięliśmy się za obiad i bach.. też jestem niskociśnieniowcem ale wczoraj to była dla mnie apokalipsa mała

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Ale cały dzień wczoraj leżałam praktycznie pomijając siku, śniadanie i później jak małż wrócił to razem wzięliśmy się za obiad i bach.. też jestem niskociśnieniowcem ale wczoraj to była dla mnie apokalipsa mała
    Nie jest źle :) tylko trzeba uważać na głowę :)
    W końcu dla nas ciężarnych najbardziej niebezpieczne jest wysokie ciśnienie, więc możesz spać spokojnie póki co :)

jftycms.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia,laboratorium sie nie pomyliło,robiłam w dwoch roznych w posiewie tez wychodzi zle...bola mnie mocno plecy z prawej str tak na dole ,moze to znow nerki...hmm

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • desou Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:16

KocieOczy, alka89, Monique, mada_lena, Goplana, Cześka, Maga31, Viviana, xpatiiix3, Fidelissa, sylvi, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• izia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie się ostatnio poprawiło ze zmęczeniem - ale to napewno przez nie chodzenie do pracy - widze różnicę bo jestem w stanie przejść spory spacer z synkiem, zrobić zakupy, w poniedziałek obleciałam lekarza pieszo a jest kawałek, wieczorami tak nie padam jak kiedyś - ale rano niby wstaje z synkiem ale nie ma bieganiny i zbierania się, w ciągu dnia odpoczywam, mam czas się drzemnąć, mam czas lepiej i częściej zjeść więc i mdłości mniejsze choć nadal są

alka89 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• alka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Witam się tym pięknym porankiem ;)
    Mam wyniki testu Pappa:

dla trisomii 21:
    ryzyko podstawowe w/g wieku: 1:1420
    ryzyko skorygowane po usg: 1:7099
    ryzyko po teście Pappa: 1:7642 :D

pozostałe trisomie 1:20 000

nie wypytywałam o dokładną ilość tej bety itp. babka powiedziała sama od siebie, że wynik dobry, ryzyko zmalalo ;) nie wspomniałam, że miałam mieć wizytę u genetyka, po co jak wynik jest bardzo dobry a i tak kłuć się nie dam. mam nadzieję, że ta kość nosowa będzie na tym usg połówkowym już ok i że to po prostu dzidzia ma taką urodę, po pradziadku i praprababci, którzy wyglądają jakby uciekli z Mongoli (mają takie spłaszczone nosy u nasady)

aż się jeszcze trzęsę, idę zrobić sobie płatki z mlekiem :)

Hej. Mam pytanko,wyszlo Ci cos nie tak na dokladnym usg,ze robiłas Pappe? Bo ja mam miec jutro i sie zastanawiam,chce tylko to usg zrobic,a jak tam cos nie tak to wtedy Pappe

• alka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tez wzieło mnie na platki,ide zrobic,zaraz wracam

• alka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zostałam sama...

• desou Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:17

• alka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Mojemu dziecku stwierdzono hypoplastyczną kość nosową, czyli jednen z markerów zespołu downa a wszystkie inne parametry miało super, przezierność 1,3, przepływy dobre, ogólnie super. Powodów jest kilka: albo zła interpretacja lekarza, albo kość potrzebuje jeszcze troszkę czasu by się wykształcić, albo urodzi się z małym noskiem - taka uroda samego dziecka lub po przodkach albo wada genetyczna.

Aha,to na poczatek dobre usg? Mam nadzieje,ze lekarz dobrze wykona bo nie chciałabym dodatkowych kosztow

• Monique Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Chyba zostałam sama...

cierpliwości trochę zanim Ci ktoś odpowie na Twoje pytanie, przecież to nie chat.

Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    cierpliwości trochę zanim Ci ktoś odpowie na Twoje pytanie, przecież to nie chat.

dobra spoko,tak tylko myslałam,ze nikogo juz nie ma...jestem cierpliwa

• izia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka ja jestem ale nie wiem co ci odpisać - prenatalne mam dopiero 19 i planuje samo usg chyba że coś wyjdzie nie tak i lekarka zasugeruje

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• okti89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja od rana jak zwykle głodna już tyle zjadłam :) już juto wizayta czuje stres z zadowoleniem że wkońcu jutro zobacze bąbelka i będę miała za sobą te badania prenatalne

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    alka ja jestem ale nie wiem co ci odpisać - prenatalne mam dopiero 19 i planuje samo usg chyba że coś wyjdzie nie tak i lekarka zasugeruje

Moj gin poleca wszystkie,ale pytałam w klinice lecz nieplod i Pani mowiła,ze sie robi samo usg ,a jak cos zle to wtedy reszte z krwi...

• okti89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jutro czekam na zdanie lekarza jeśli stwierdzi że na USG jest ok i zbyteczna będzie pappa to nie będę się wychylała wkońcu lekarz wie jak najlepiej, gdy cos będzie nie tak to odrazu mnie o tym poinformuje...

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • alka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Hej ja od rana jak zwykle głodna już tyle zjadłam :) już juto wizayta czuje stres z zadowoleniem że wkońcu jutro zobacze bąbelka i będę miała za sobą te badania prenatalne

Hej. Ja wczoraj byłam na wizycie i wszystko ok,mimo,ze zadnych objawow,dzisiaj na 12.30 tez jade do tego starego ,zmierzy malego i jutro to dokladne usg...
    Dziwne to wszystko,inni potrfia sie codziennie ciedszyc,a ja tydzien po wizycie zadowolona,a potem dallej sie martwie,dobrze,ze nastepna wizyte mam we wtorek,ta mloda bedzie mnie czesto brała,wiec moze bede sie ciagle cieszyc,a nie zamartwiac. Bede odstawiac powoli lutke,troche sie boje bo biore ja od owulki...

• Goplana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    To zdrowe podejście.
    Ja zrobiłam dodatkowe, bo jakieś schizy miałam, ale to przez zboczenie zawodowe... W dodatku ja zawsze mam takie szczęście, że gdzie nie pójde na rtg klatki, czy rezonans kręgosłupa, wychodzą mi dziwne rzeczy, które potem muszę przez kilka miesięcy dianozować, po czym okazuje się , że to taka odmiana anatomiczna, albo bardzo pospolita niegroźna zmiana, która przybrała dziwna formę w badaniu obrazowym.
    Bałam się, że w USG też mi coś wyjdzie i skierują mnie na amniopunkcję, więc od razu zrobiłam genetyczne Harmony.
    Ale to schiza była :) bez żadnych wskazań :)

alka89, alka89, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej u mnie jakos tak ponuro...chyba bedzie padać.
    Ja tez chyba musze przygotować sobie porządne śniadanko :) jogurt juz nie wystarcza :)
    Okti powodzenia jutro:) ja musze czekać az do 23.05 na kolejne podgladanko...a najchętniej zagladalabym codziennie;)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ