X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Monique Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakie bierzecie teraz suplementy ? Mi na ostatniej wizycie zlecono pharmaton metruelle, oprócz tego wciąż D3, jodid i magnez. Cena tego pharmatonu to 50 zł za 30 kapsułek, trochę byłam w szoku, ale kupiłam bo nie chciałam już kombinować z zamiennikami...

e43bfde7db.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polecili w aptece elevit pronatal i tez ok 50 zl,teraz mi sie koncza i nie wiem czy to samo czy cos tanszego kupic,a jodid bez recepty jest? Bo kolezanka wlasnie mi mowiła,ze przy tsh to brała? To to w ogole jest?

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Monique Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jodid na receptę jest. Ogólnie jod zalecają w ciąży. Mi się pojawiła niedoczynność tarczycy na samym początku, więc lekarka przepisała dość dużą dawkę jodidu - 200.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 09:47

e43bfde7db.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Jodid na receptę jest. Ogólnie jod zalecają w ciąży. Mi się pojawiła niedoczynność tarczycy na samym początku, więc lekarka przepisała dość dużą dawkę jodidu - 200.

Ja euthyrox 50 biore,musze leciec,bede po wizycie

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Monique Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Ja euthyrox 50 biore,musze leciec,bede po wizycie

też biorę euthyrox 50.

e43bfde7db.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    To zdrowe podejście.
    Ja zrobiłam dodatkowe, bo jakieś schizy miałam, ale to przez zboczenie zawodowe... W dodatku ja zawsze mam takie szczęście, że gdzie nie pójde na rtg klatki, czy rezonans kręgosłupa, wychodzą mi dziwne rzeczy, które potem muszę przez kilka miesięcy dianozować, po czym okazuje się , że to taka odmiana anatomiczna, albo bardzo pospolita niegroźna zmiana, która przybrała dziwna formę w badaniu obrazowym.
    Bałam się, że w USG też mi coś wyjdzie i skierują mnie na amniopunkcję, więc od razu zrobiłam genetyczne Harmony.
    Ale to schiza była :) bez żadnych wskazań :)

Jakbym czytała o sobie, wszystko jest podejrzane i nic nie jest podejrzane, ale zawsze może być;) lepiej zapobiegać niż leczyć w końcu :D
    Z tym, że ja nie robiłam żadnych dodatkowych, ale było blisko ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz biorę "femibion natal 2 plus". Kupiłam przez internet od razu dwa opakowania i zapłaciłam 55 zł razem z przesyłką, w aptece niestety jedno opakowanie kosztowało 49.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    dziewczyny jakie bierzecie teraz suplementy ? Mi na ostatniej wizycie zlecono pharmaton metruelle, oprócz tego wciąż D3, jodid i magnez. Cena tego pharmatonu to 50 zł za 30 kapsułek, trochę byłam w szoku, ale kupiłam bo nie chciałam już kombinować z zamiennikami...

Prenatal Complex + Prenatal DHA.
    Uwielbiam Putitan's Pride, robią naprawdę fajne suplementy, nie tylko dla mam :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • izia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore centrum meterna z dha też koło 50zł ale przyznam że to dha wogóle mi nie chce przejść przez gardło, traume mam codziennie bo staje w gardle, ciągnie na wymioty a to ani złamać ani nic -

polecam pokukać na np. doz.pl - można zamówić z odbiorem do apteki i mają naprawdę dobre ceny - no i najważniejsze można poczytać i porównać składy - ja robię to bardzo często zwłaszcze z syropami dla synka itd

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też od wczoraj femibion natal 2 plus, bo wcześniej jeszcze konczyłam 1 ;) zamówiłam w aptece internetowej po 28zł opakowanie bo u mnie w aptece niestety również ok 50zł kosztuje.. różnice drakonskie :) wzięłam od razu 4 opakowania bo i tak jeden koszt przesyłki :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze faktycznie mogłam kupić przez internet, teraz patrzę i cena owszem 50 zł ale za 60 szt a nie 30 :(((

e43bfde7db.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    To zdrowe podejście.
    Ja zrobiłam dodatkowe, bo jakieś schizy miałam, ale to przez zboczenie zawodowe... W dodatku ja zawsze mam takie szczęście, że gdzie nie pójde na rtg klatki, czy rezonans kręgosłupa, wychodzą mi dziwne rzeczy, które potem muszę przez kilka miesięcy dianozować, po czym okazuje się , że to taka odmiana anatomiczna, albo bardzo pospolita niegroźna zmiana, która przybrała dziwna formę w badaniu obrazowym.
    Bałam się, że w USG też mi coś wyjdzie i skierują mnie na amniopunkcję, więc od razu zrobiłam genetyczne Harmony.
    Ale to schiza była :) bez żadnych wskazań :)

Niestety prawda jest taka, ze im człowiek mniej świadomy tym łatwiej mu sie żyje. Na poczatku czasem mieliśmy oboje takie schizy, ale na całe szczescie potrafiłam szybko zejść na ziemie:) w przeciwnym razie chyba oboje byśmy sfiksowali;)

Goplana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no doz jest o tyle fajny że można odebrać osobiście i nie płaci się kosztów wysyłki - ale i z wysyłką z aptek internetowych bywa taniej niż stacjonarnie

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Ja biorę elevit pronatal ale przy mojej nadczynności tarczycy nie mam wyboru. Tylko te nie mają jodu.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Omegamed Optima - DHA z alg więc nie odbija się rybskiem :), ale zrobili te puguły w kształcie kulek - i mimo że były mniejsze od poprzednich Olimpu Gold i lepsze pod względem składu, to cholera jasna o mało mnie nie zabiły parę razy, nie wspólpracują z moim przełykiem po prostu :)
    Zminiłam na bardziej ze mną współpracujące Prenatal DHA (niby też z alg, ale chyba skoszonych razem z ławicą ryb, sądząc po odbijaniu) i witaminy: Vitamin Plus Mama Olimpu (lubię tę firmę, mają dobrze przyswajalne helaty minerałów).

BTW - badania, które wykazały skuteczność DHA, były prowadzone na dawkach ok. 600mg - same sprawdźcie ile ma jedna tabletka :)
    Zgodnie z zaleceniami koleżanki ginki biorę 2 tabsy dziennie (choć szczerze nie znoszę tych wielkich piguł :/ )

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łykam falvit i dodatkowo kwas foliowy. Ale tylko do końca opakowania. Pozniej falvit chce zamienić na symnatal. Musze zaopatrzyć sie w DHA. Chociaż staram sie zjadać duzo ryb, wiec nie wiem czy warto. Jesli juz skusze sie na DHA z alg.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana ten prenatal DHA duze ma kapsulki? Jestem z tych z wąskim gardłem :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dzionka , lecę do kardiologa

qq87j44jhto0od0f.png

• niutek Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od kilku miesięcy łykam pregne plus.

82f65afd04448cfbd1813b01602493fd.png
    aec9dcdd6f7d38fa37c31b9dadd5cd62.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co biorę tylko kwas foliowy i witaminę D3. W sobotę idę do gina, to się dowiem, czy nie powinnam brać jeszcze czegoś.

Lubię firmę Olimp Lab. Mam wrażenie, że po suplach tej firmy rzeczywiście lepiej się czułam. Po innych firmach nie zauważałam żadnej poprawy.

U mnie też nie widać jeszcze żadnych zmian w wielkości brzuszka. Wyczytałam, że macica może też rosnąć do środka, co by tłumaczyło, dlaczego odczuwam takie straszne parcie na jelita i pęcherz ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 10:33

‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ