Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny jakie bierzecie teraz suplementy ? Mi na ostatniej wizycie zlecono pharmaton metruelle, oprócz tego wciąż D3, jodid i magnez. Cena tego pharmatonu to 50 zł za 30 kapsułek, trochę byłam w szoku, ale kupiłam bo nie chciałam już kombinować z zamiennikami...
-
Mi polecili w aptece elevit pronatal i tez ok 50 zl,teraz mi sie koncza i nie wiem czy to samo czy cos tanszego kupic,a jodid bez recepty jest? Bo kolezanka wlasnie mi mowiła,ze przy tsh to brała? To to w ogole jest?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Monique wrote:Jodid na receptę jest. Ogólnie jod zalecają w ciąży. Mi się pojawiła niedoczynność tarczycy na samym początku, więc lekarka przepisała dość dużą dawkę jodidu - 200.
Ja euthyrox 50 biore,musze leciec,bede po wizycieTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Goplana wrote:To zdrowe podejście.
Ja zrobiłam dodatkowe, bo jakieś schizy miałam, ale to przez zboczenie zawodowe... W dodatku ja zawsze mam takie szczęście, że gdzie nie pójde na rtg klatki, czy rezonans kręgosłupa, wychodzą mi dziwne rzeczy, które potem muszę przez kilka miesięcy dianozować, po czym okazuje się , że to taka odmiana anatomiczna, albo bardzo pospolita niegroźna zmiana, która przybrała dziwna formę w badaniu obrazowym.
Bałam się, że w USG też mi coś wyjdzie i skierują mnie na amniopunkcję, więc od razu zrobiłam genetyczne Harmony.
Ale to schiza byłabez żadnych wskazań
Jakbym czytała o sobie, wszystko jest podejrzane i nic nie jest podejrzane, ale zawsze może byćlepiej zapobiegać niż leczyć w końcu
Z tym, że ja nie robiłam żadnych dodatkowych, ale było blisko
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Monique wrote:dziewczyny jakie bierzecie teraz suplementy ? Mi na ostatniej wizycie zlecono pharmaton metruelle, oprócz tego wciąż D3, jodid i magnez. Cena tego pharmatonu to 50 zł za 30 kapsułek, trochę byłam w szoku, ale kupiłam bo nie chciałam już kombinować z zamiennikami...
Prenatal Complex + Prenatal DHA.
Uwielbiam Putitan's Pride, robią naprawdę fajne suplementy, nie tylko dla mam
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
ja biore centrum meterna z dha też koło 50zł ale przyznam że to dha wogóle mi nie chce przejść przez gardło, traume mam codziennie bo staje w gardle, ciągnie na wymioty a to ani złamać ani nic -
polecam pokukać na np. doz.pl - można zamówić z odbiorem do apteki i mają naprawdę dobre ceny - no i najważniejsze można poczytać i porównać składy - ja robię to bardzo często zwłaszcze z syropami dla synka itd -
ja też od wczoraj femibion natal 2 plus, bo wcześniej jeszcze konczyłam 1
zamówiłam w aptece internetowej po 28zł opakowanie bo u mnie w aptece niestety również ok 50zł kosztuje.. różnice drakonskie
wzięłam od razu 4 opakowania bo i tak jeden koszt przesyłki
-
Goplana wrote:To zdrowe podejście.
Ja zrobiłam dodatkowe, bo jakieś schizy miałam, ale to przez zboczenie zawodowe... W dodatku ja zawsze mam takie szczęście, że gdzie nie pójde na rtg klatki, czy rezonans kręgosłupa, wychodzą mi dziwne rzeczy, które potem muszę przez kilka miesięcy dianozować, po czym okazuje się , że to taka odmiana anatomiczna, albo bardzo pospolita niegroźna zmiana, która przybrała dziwna formę w badaniu obrazowym.
Bałam się, że w USG też mi coś wyjdzie i skierują mnie na amniopunkcję, więc od razu zrobiłam genetyczne Harmony.
Ale to schiza byłabez żadnych wskazań
Niestety prawda jest taka, ze im człowiek mniej świadomy tym łatwiej mu sie żyje. Na poczatku czasem mieliśmy oboje takie schizy, ale na całe szczescie potrafiłam szybko zejść na ziemie:) w przeciwnym razie chyba oboje byśmy sfiksowali;)
Goplana lubi tę wiadomość
-
Ja brałam Omegamed Optima - DHA z alg więc nie odbija się rybskiem
, ale zrobili te puguły w kształcie kulek - i mimo że były mniejsze od poprzednich Olimpu Gold i lepsze pod względem składu, to cholera jasna o mało mnie nie zabiły parę razy, nie wspólpracują z moim przełykiem po prostu
Zminiłam na bardziej ze mną współpracujące Prenatal DHA (niby też z alg, ale chyba skoszonych razem z ławicą ryb, sądząc po odbijaniu) i witaminy: Vitamin Plus Mama Olimpu (lubię tę firmę, mają dobrze przyswajalne helaty minerałów).
BTW - badania, które wykazały skuteczność DHA, były prowadzone na dawkach ok. 600mg - same sprawdźcie ile ma jedna tabletka
Zgodnie z zaleceniami koleżanki ginki biorę 2 tabsy dziennie (choć szczerze nie znoszę tych wielkich piguł)
-
nick nieaktualnyJa póki co biorę tylko kwas foliowy i witaminę D3. W sobotę idę do gina, to się dowiem, czy nie powinnam brać jeszcze czegoś.
Lubię firmę Olimp Lab. Mam wrażenie, że po suplach tej firmy rzeczywiście lepiej się czułam. Po innych firmach nie zauważałam żadnej poprawy.
U mnie też nie widać jeszcze żadnych zmian w wielkości brzuszka. Wyczytałam, że macica może też rosnąć do środka, co by tłumaczyło, dlaczego odczuwam takie straszne parcie na jelita i pęcherzWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 10:33