X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Goplana ten prenatal DHA duze ma kapsulki? Jestem z tych z wąskim gardłem :)

Ja też :)
    Z mojego doświadczenia wynika jednak, że to nie wielkość a kształt kapsułki jest najważniejszy - u mnie nawet małe, ale okrągłe powodują odruch wymiotny. Lepsze większe ale podłużne. Prenatal jest średniej wielości - podłużny. Mógłby przechodzić lepiej... Jestem na etapie poszukiwania tych najlepszych do połykania, no i jednocześnie aby DHA były z alg, bo te opary tranu przez cały dzień nasilały mi mdłości.

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja najlepiej podłużne i powlekane. Dzisiaj je sobie sprawie w taki razie:)
    Mialam kiedys omega z Olimpu bodajże.matko co to były za kolosy!! na szczescie kapsulki wiec jak popijalam ciepłym to otoczka troche sie rozpuszczala i przechodziło, ale fakt odbijało sie ryba :/ no i poza tym wyczytałam jakis czas temu, ze DHA z ryb czesto jest zanieczyszczony rtecia itp itd....tylko co teraz nie jest skażone czy zanieczyszczone...

Goplana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, u mnie nawet jak sa podluzne i powlekane to potrafia wywolac odruch wymiotny przy polykaniu, nie cierpie lykac tabletek pod zadna postacia, skonczy sie trzeci miesiac i koncze z tym

• Nata Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja łykam teraz od drugiego trymestru Prenatal Classic no i letrox 25 na tarczycę, kwas foliowy odstawiłam bo Prenatal ma dużą dawkę. Wczoraj kupiłam sobie w lidlu fajne bluzki na lato typu bandeau, w sam raz na wyjazd nad morze :-) i takie krótkie spodenki, nie opną brzucha bo mają niski stan więc wejdą pod brzuszek, no i w lumpach kupiłam legginsy ciążowe i sukienkę na lato :-)

Fidelissa lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łykam od poniedziałku Pregna Plus, gienek mi polecił i kazał nie brać narazie innego preparatu, za 30tabletek - 40zł. Tabletki sa małe i łatwo się łyka, do tego biorę magnez. Czytałam o nich dobre opinie, że nie mdli po nich, a za jakiś czas pewnie dostanę tabletki z większym składem.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo sukienek wypatrzylam na allegro kilka fajnych i chyba powoli zacznę kupować:)
    Juz by mogło byc cieplutko.... Sukieneczka, skandallki i lecimy;)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie wypatrzyłaś?? zapodaj nam linka może skorzystamy :-))

rfnnk6n.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 2,5 godziny do wizyty:) Odkąd minęły mi mdłości przytyłam 2 kg, ehh
    Wizyty co 4 tygodnie są za rzadkie. Już o tym pisałyście, potwierdzam.
    Ja już biegam w spodniach z pasem, bo inaczej mi niewygodnie. Biust na razie o rozmiar do przodu, ale coś mi się wydaje, że w czerwcu zmienię biustonosze już na D.
    Byłam na L4 ponad 4 tygodnie na początku, bo miałam okrutne mdłości, no i teraz planowałam pracować do końca sierpnia, ale jakoś tak mi się nie chce....
    Teraz jeszcze czeka mnie sesja i 2 tyg pod rząd zajęć w weekend (oprócz pracy w tygodniu) od 8 rano do 18-tej...i tak sobie myślę, czy jednak nie iść na to L4 od końca lipca. Termin ma na 1go listopada. co myślicie?

Po pracy zajmuję się synem 7latkiem, do tego studia i ehhhh chciałoby się odpocząć.Tym bardziej,m że kontynuuję studia jeszcze rok - indywidualny tryb, ale zawsze, no i za rok mam obronę.

Do kiedy chcecie pracować?

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za opakowanie prenatalu 90 tabletek dałam 43 zł

rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/szyfonowa-zwiewna-sukienka-neonowa-aztec-maxi-boho-i4191126904.html

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

010i3e3kzbjrjwqs.png

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu mi suwaczek zniknął wcześniej

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    010i3e3kzbjrjwqs.png

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to ustawić na stałe? help!!:)
    no i dalej nie działa mi link z Iszej strony, czy któraś mogłaby mnie poratować proszę

010i3e3kzbjrjwqs.png

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/letnia-zwiewna-sukienka-maxi-malowane-duze-kwiaty-i4191413959.html

Monique lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina ja widze twój suwaczek

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no fajna ta kiecka :-)

rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam rozglądać sie za dł maxi. Zawsze nosilam krótkie sukienki, ale teraz marzą mi sie dlugie i zwiewne:) krótkich mam sporo i mam nadzieje sie w nie zmieścić:) sporo tego na allegro, ale rozejrze sie jeszcze po sieciowkach.
    Dziewczyny z Łodzi w kt h&m jest dział dla mam? W manu nie zaobserwowałam :/ chyba, ze jestem ślepa

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Mamadomina ja widze twój suwaczek

tak, ale za każdym razem muszę go wklejać, a chciałabym tak, żeby się automatycznie pojawiał

010i3e3kzbjrjwqs.png

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Byłam na L4 ponad 4 tygodnie na początku, bo miałam okrutne mdłości, no i teraz planowałam pracować do końca sierpnia, ale jakoś tak mi się nie chce....
    Teraz jeszcze czeka mnie sesja i 2 tyg pod rząd zajęć w weekend (oprócz pracy w tygodniu) od 8 rano do 18-tej...i tak sobie myślę, czy jednak nie iść na to L4 od końca lipca. Termin ma na 1go listopada. co myślicie?

Po pracy zajmuję się synem 7latkiem, do tego studia i ehhhh chciałoby się odpocząć.Tym bardziej,m że kontynuuję studia jeszcze rok - indywidualny tryb, ale zawsze, no i za rok mam obronę.

Do kiedy chcecie pracować?

ja już się lenie - i dobrze mi z tym - ja uważam że jeśli praca jest pewna i w fajnej atmosferze to warto się pomęczyć ale znam wiele osób które umęczyło się pracując całą ciąże a i tak potem zostały zwolnione .. ja jestem zdania że należy mi się troche odpoczynku, mogę poświęcić czas dla siebie, mam czas i siłe dla synka - i prawie na wykończenie i przeprowadzkę - te 6 miesięcy szybko przelecą a potem przynajmniej 2 lata ciężkiej harówki więc warto teraz odpocząć na zapas..

mada_lena, Mamadomina lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ