Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mada_lena wrote:Goplana ten prenatal DHA duze ma kapsulki? Jestem z tych z wąskim gardłem
Ja też
Z mojego doświadczenia wynika jednak, że to nie wielkość a kształt kapsułki jest najważniejszy - u mnie nawet małe, ale okrągłe powodują odruch wymiotny. Lepsze większe ale podłużne. Prenatal jest średniej wielości - podłużny. Mógłby przechodzić lepiej... Jestem na etapie poszukiwania tych najlepszych do połykania, no i jednocześnie aby DHA były z alg, bo te opary tranu przez cały dzień nasilały mi mdłości.
-
Racja najlepiej podłużne i powlekane. Dzisiaj je sobie sprawie w taki razie:)
Mialam kiedys omega z Olimpu bodajże.matko co to były za kolosy!! na szczescie kapsulki wiec jak popijalam ciepłym to otoczka troche sie rozpuszczala i przechodziło, ale fakt odbijało sie rybano i poza tym wyczytałam jakis czas temu, ze DHA z ryb czesto jest zanieczyszczony rtecia itp itd....tylko co teraz nie jest skażone czy zanieczyszczone...
Goplana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja łykam teraz od drugiego trymestru Prenatal Classic no i letrox 25 na tarczycę, kwas foliowy odstawiłam bo Prenatal ma dużą dawkę. Wczoraj kupiłam sobie w lidlu fajne bluzki na lato typu bandeau, w sam raz na wyjazd nad morze
i takie krótkie spodenki, nie opną brzucha bo mają niski stan więc wejdą pod brzuszek, no i w lumpach kupiłam legginsy ciążowe i sukienkę na lato
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Ja łykam od poniedziałku Pregna Plus, gienek mi polecił i kazał nie brać narazie innego preparatu, za 30tabletek - 40zł. Tabletki sa małe i łatwo się łyka, do tego biorę magnez. Czytałam o nich dobre opinie, że nie mdli po nich, a za jakiś czas pewnie dostanę tabletki z większym składem.
-
Jeszcze 2,5 godziny do wizyty:) Odkąd minęły mi mdłości przytyłam 2 kg, ehh
Wizyty co 4 tygodnie są za rzadkie. Już o tym pisałyście, potwierdzam.
Ja już biegam w spodniach z pasem, bo inaczej mi niewygodnie. Biust na razie o rozmiar do przodu, ale coś mi się wydaje, że w czerwcu zmienię biustonosze już na D.
Byłam na L4 ponad 4 tygodnie na początku, bo miałam okrutne mdłości, no i teraz planowałam pracować do końca sierpnia, ale jakoś tak mi się nie chce....
Teraz jeszcze czeka mnie sesja i 2 tyg pod rząd zajęć w weekend (oprócz pracy w tygodniu) od 8 rano do 18-tej...i tak sobie myślę, czy jednak nie iść na to L4 od końca lipca. Termin ma na 1go listopada. co myślicie?
Po pracy zajmuję się synem 7latkiem, do tego studia i ehhhh chciałoby się odpocząć.Tym bardziej,m że kontynuuję studia jeszcze rok - indywidualny tryb, ale zawsze, no i za rok mam obronę.
Do kiedy chcecie pracować?
-
Zaczęłam rozglądać sie za dł maxi. Zawsze nosilam krótkie sukienki, ale teraz marzą mi sie dlugie i zwiewne:) krótkich mam sporo i mam nadzieje sie w nie zmieścić
sporo tego na allegro, ale rozejrze sie jeszcze po sieciowkach.
Dziewczyny z Łodzi w kt h&m jest dział dla mam? W manu nie zaobserwowałamchyba, ze jestem ślepa
-
Mamadomina wrote:Byłam na L4 ponad 4 tygodnie na początku, bo miałam okrutne mdłości, no i teraz planowałam pracować do końca sierpnia, ale jakoś tak mi się nie chce....
Teraz jeszcze czeka mnie sesja i 2 tyg pod rząd zajęć w weekend (oprócz pracy w tygodniu) od 8 rano do 18-tej...i tak sobie myślę, czy jednak nie iść na to L4 od końca lipca. Termin ma na 1go listopada. co myślicie?
Po pracy zajmuję się synem 7latkiem, do tego studia i ehhhh chciałoby się odpocząć.Tym bardziej,m że kontynuuję studia jeszcze rok - indywidualny tryb, ale zawsze, no i za rok mam obronę.
Do kiedy chcecie pracować?
ja już się lenie - i dobrze mi z tym - ja uważam że jeśli praca jest pewna i w fajnej atmosferze to warto się pomęczyć ale znam wiele osób które umęczyło się pracując całą ciąże a i tak potem zostały zwolnione .. ja jestem zdania że należy mi się troche odpoczynku, mogę poświęcić czas dla siebie, mam czas i siłe dla synka - i prawie na wykończenie i przeprowadzkę - te 6 miesięcy szybko przelecą a potem przynajmniej 2 lata ciężkiej harówki więc warto teraz odpocząć na zapas..
mada_lena, Mamadomina lubią tę wiadomość