X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Goplana ten prenatal DHA duze ma kapsulki? Jestem z tych z wąskim gardłem :)

Ja też :)
    Z mojego doświadczenia wynika jednak, że to nie wielkość a kształt kapsułki jest najważniejszy - u mnie nawet małe, ale okrągłe powodują odruch wymiotny. Lepsze większe ale podłużne. Prenatal jest średniej wielości - podłużny. Mógłby przechodzić lepiej... Jestem na etapie poszukiwania tych najlepszych do połykania, no i jednocześnie aby DHA były z alg, bo te opary tranu przez cały dzień nasilały mi mdłości.

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja najlepiej podłużne i powlekane. Dzisiaj je sobie sprawie w taki razie:)
    Mialam kiedys omega z Olimpu bodajże.matko co to były za kolosy!! na szczescie kapsulki wiec jak popijalam ciepłym to otoczka troche sie rozpuszczala i przechodziło, ale fakt odbijało sie ryba :/ no i poza tym wyczytałam jakis czas temu, ze DHA z ryb czesto jest zanieczyszczony rtecia itp itd....tylko co teraz nie jest skażone czy zanieczyszczone...

Goplana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, u mnie nawet jak sa podluzne i powlekane to potrafia wywolac odruch wymiotny przy polykaniu, nie cierpie lykac tabletek pod zadna postacia, skonczy sie trzeci miesiac i koncze z tym

• Nata Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja łykam teraz od drugiego trymestru Prenatal Classic no i letrox 25 na tarczycę, kwas foliowy odstawiłam bo Prenatal ma dużą dawkę. Wczoraj kupiłam sobie w lidlu fajne bluzki na lato typu bandeau, w sam raz na wyjazd nad morze :-) i takie krótkie spodenki, nie opną brzucha bo mają niski stan więc wejdą pod brzuszek, no i w lumpach kupiłam legginsy ciążowe i sukienkę na lato :-)

Fidelissa lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łykam od poniedziałku Pregna Plus, gienek mi polecił i kazał nie brać narazie innego preparatu, za 30tabletek - 40zł. Tabletki sa małe i łatwo się łyka, do tego biorę magnez. Czytałam o nich dobre opinie, że nie mdli po nich, a za jakiś czas pewnie dostanę tabletki z większym składem.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo sukienek wypatrzylam na allegro kilka fajnych i chyba powoli zacznę kupować:)
    Juz by mogło byc cieplutko.... Sukieneczka, skandallki i lecimy;)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie wypatrzyłaś?? zapodaj nam linka może skorzystamy :-))

rfnnk6n.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 2,5 godziny do wizyty:) Odkąd minęły mi mdłości przytyłam 2 kg, ehh
    Wizyty co 4 tygodnie są za rzadkie. Już o tym pisałyście, potwierdzam.
    Ja już biegam w spodniach z pasem, bo inaczej mi niewygodnie. Biust na razie o rozmiar do przodu, ale coś mi się wydaje, że w czerwcu zmienię biustonosze już na D.
    Byłam na L4 ponad 4 tygodnie na początku, bo miałam okrutne mdłości, no i teraz planowałam pracować do końca sierpnia, ale jakoś tak mi się nie chce....
    Teraz jeszcze czeka mnie sesja i 2 tyg pod rząd zajęć w weekend (oprócz pracy w tygodniu) od 8 rano do 18-tej...i tak sobie myślę, czy jednak nie iść na to L4 od końca lipca. Termin ma na 1go listopada. co myślicie?

Po pracy zajmuję się synem 7latkiem, do tego studia i ehhhh chciałoby się odpocząć.Tym bardziej,m że kontynuuję studia jeszcze rok - indywidualny tryb, ale zawsze, no i za rok mam obronę.

Do kiedy chcecie pracować?

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za opakowanie prenatalu 90 tabletek dałam 43 zł

rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/szyfonowa-zwiewna-sukienka-neonowa-aztec-maxi-boho-i4191126904.html

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

010i3e3kzbjrjwqs.png

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu mi suwaczek zniknął wcześniej

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    010i3e3kzbjrjwqs.png

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to ustawić na stałe? help!!:)
    no i dalej nie działa mi link z Iszej strony, czy któraś mogłaby mnie poratować proszę

010i3e3kzbjrjwqs.png

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/letnia-zwiewna-sukienka-maxi-malowane-duze-kwiaty-i4191413959.html

Monique lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina ja widze twój suwaczek

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no fajna ta kiecka :-)

rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam rozglądać sie za dł maxi. Zawsze nosilam krótkie sukienki, ale teraz marzą mi sie dlugie i zwiewne:) krótkich mam sporo i mam nadzieje sie w nie zmieścić:) sporo tego na allegro, ale rozejrze sie jeszcze po sieciowkach.
    Dziewczyny z Łodzi w kt h&m jest dział dla mam? W manu nie zaobserwowałam :/ chyba, ze jestem ślepa

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Mamadomina ja widze twój suwaczek

tak, ale za każdym razem muszę go wklejać, a chciałabym tak, żeby się automatycznie pojawiał

010i3e3kzbjrjwqs.png

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Byłam na L4 ponad 4 tygodnie na początku, bo miałam okrutne mdłości, no i teraz planowałam pracować do końca sierpnia, ale jakoś tak mi się nie chce....
    Teraz jeszcze czeka mnie sesja i 2 tyg pod rząd zajęć w weekend (oprócz pracy w tygodniu) od 8 rano do 18-tej...i tak sobie myślę, czy jednak nie iść na to L4 od końca lipca. Termin ma na 1go listopada. co myślicie?

Po pracy zajmuję się synem 7latkiem, do tego studia i ehhhh chciałoby się odpocząć.Tym bardziej,m że kontynuuję studia jeszcze rok - indywidualny tryb, ale zawsze, no i za rok mam obronę.

Do kiedy chcecie pracować?

ja już się lenie - i dobrze mi z tym - ja uważam że jeśli praca jest pewna i w fajnej atmosferze to warto się pomęczyć ale znam wiele osób które umęczyło się pracując całą ciąże a i tak potem zostały zwolnione .. ja jestem zdania że należy mi się troche odpoczynku, mogę poświęcić czas dla siebie, mam czas i siłe dla synka - i prawie na wykończenie i przeprowadzkę - te 6 miesięcy szybko przelecą a potem przynajmniej 2 lata ciężkiej harówki więc warto teraz odpocząć na zapas..

mada_lena, Mamadomina lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ