Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuniak ja do Belgii w lipcu lecę na miesiąc, może więcej, także bym wracała ok. 30/31tc, bo ja do ojca ,po egzaminie zapewne zawodowym, jak będę znała termin egzaminu od razu bukuje loty
z Marceluchem mam tanioszkę ostatnio za 100euraków lot dojazd do wawy i z lotniska do brukseli heheh z 4 miesięcznym Marcelinkiem sama
ale tylko i wyłącznie jeżeli dostane zielone światełko o to będę pytać przy połówkowym dopiero czy mogłabym na taką podróz się porwać
Livia
Nela
Marcel
-
KUNIAK wrote:Dziewczyny czy któraś z was wybiera się na wakacje samolotem?
Ja bym chciała pod koniec czerwca, wiadomo skonsultuje lekarzem ale jestem ciekawa waszego zdania czy leciałybyście i czy byłybyście tam spokojne przez 2 tyg?
My w tym roku stawiamy na Polskę ew gdzies dalej, ale autem.
Za rok z maluchem we wrześniu polecimy:)Monique lubi tę wiadomość
-
Jula222 wrote:hej, my się wybieramy na początku lipca na wyspę Kos, lekarz jak narazie pozwala, zobaczymy jak będzie później jeśli nic sie nie będzie dziać to mamy pozwolenie
co do obaw, mam oczywiście, lecz wrazie "w" recepcja wzywa lekarza "doraźnego" również są szpitale, ale miejmy nadzieję że wszystko będzie ok
Jula podziwiam Was. Za kazdym razem jak byliśmy na wyspach greckich, zazwyczaj przełom lipca i sierpnia to czasem nie dało sie wytrzymaćżar z nieba. W Chorwacji ostatnio tez trafiliśmy na fale upałów
8dni 40 kilka stopni. Dobrze, ze morze jest tam chłodniejsze, troche było wytchnienia. chyba mamy takie szczescie
-
mada_lena wrote:Jula podziwiam Was. Za kazdym razem jak byliśmy na wyspach greckich, zazwyczaj przełom lipca i sierpnia to czasem nie dało sie wytrzymać
żar z nieba. W Chorwacji ostatnio tez trafiliśmy na fale upałów
8dni 40 kilka stopni. Dobrze, ze morze jest tam chłodniejsze, troche było wytchnienia. chyba mamy takie szczescie
no ja tak jak pisałam wcześniej. 2 lata temu początek czerwca na Krecie - żar był do potęgi, aż się zastanawiałam jak tam musi być w sierpniu i lipcu... -
Szczerze mówiąc nie przepadam za polskim morzem. Po pierwsze beznadziejnie drogo, po drugie pogoda, po trzecie my lubimy zwiedzać, chodzić, oglądać, a nie leżeć plackiem na zatłoczonej plazy. Ale w tym roku zajrzyjmy tam na pewno. Moze tym razem Bałtyk mnie zaskoczy pozytywnie;)
-
No ja też nie przepadam za Bałtykiem i dla mnie to szkoda kasy, bo czasem można wydać tyle co i na fajną wycieczkę np. do Grecji. No i właśnie ta pogoda... szanse marne na słoneczko przez cały pobyt. Jednak w tym roku ciągnie mnie tam ze względu na wysyp jodu w czerwcu
-
Monique wrote:no ja tak jak pisałam wcześniej. 2 lata temu początek czerwca na Krecie - żar był do potęgi, aż się zastanawiałam jak tam musi być w sierpniu i lipcu...
Tez ostatni raz bylam dwa lata temu. Na Zakynthos. Żar taki, ze nie dało rady wsiąść na skuter bo patrzyło w dupsko;) a po płazy tylko w klapkach bo piach palił w stopy. Ale za to ciepło morza w nocy;) mmmm niby jest zakaz kąpieli po 20, ale wiadomo ze kusi;) -
No wlasnie. Policzyliśmy kiedys wydatki nad Bałtykiem, a koszt wycieczki i wyszło praktycznie to samo. Od tamtej pory Bałtyk ok, ale tylko na weekend. Ostatnio przeglądałam oferty i koszt noclegu w jakimś pensjonacie 2 km do morza 50 zł/osoba. Domki to juz w ogole kosmos, zakładając ze jedziemy tylko we dwoje:/ nie wiem co wybierzemy w tym roku....
-
Okti u mnie dzisiaj też spaghetti z mięskiem mielonym i warzywami, nagotowałam chyba na 3 dni;)ogólnie to ja uwielbiam makarony, miały być naleśniki ale po pierwsze w sklepie nie było pieczarek po drugie szpinaku więc poszłam na łatwiznę i kupiłam mięso mielone
co do lotów to moja kumpela pierwszą wycieczkę z kropkiem zaliczyła w 9tygodniu a drugą w 7 miesiącu ciąży, pływała, nurkowała itd. ja chyba bym się bała, ale dzisiaj przeszło mi przez myśl że może by jednak gdzieś polecieć, tylko bilet z dnia na dzień byśmy kupili bo jest taniej
a właśnie pytała któraś na wizycie o to czy można używać kremów do depilacji w ciąży? parmezan można jeść?
-
My znaleźliśmy jakieś noclegi na grouponie bodajże i 35 zeta za osobę...to jeszcze ujdzie...Oby pokoje były w miarę bo być może w nich spędzimy większość czasu
) trzeba będzie wziąć jakieś szachy, warcaby
no i kalosze i panczo przeciwdeszczowe
)
mada_lena lubi tę wiadomość
-
Nata wrote:Monigue a w jakiej miejscowości znalazłaś ?? muszę poszukać bo urlop już pod koniec czerwca
w Jastarni. ale ten kupon na grouponie był już jakiś czas temu...około początku kwietnia. Ale poszukaj jakichś ofert...może coś tam będzie ciekawego -
Monique wrote:No właśnie ciekawi mnie co dermatolog może zaproponować w ciąży, co w ogóle można używać
)
Próbowałaś może kwas azelainowy (preparat Acne-Derm, uznany za bezpieczny w ciąży)?
Rozumiem, że to co Cię wysypało ma charakter trądziku, nie uczulenia ofkors, bo wtedy trochę z innej półkiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 16:19
-
Monique przyzwoita cena. Nam sie marzy domek. Ostatnio moi rodzice wynajęli w Łebie a my dojechaliśmy na dwa dni. Fajny, mały domek w pełni urządzony. Tylko duzo ich kosztowało. Chyba jakies 300zl/dobe. Ale pogodę akurat trafili, wiec było warto.
http://www.leba.pl/noclegi/domki-letniskowe/domki-ania.html
Kalosze koniecznie;)Monique lubi tę wiadomość
-
Nata wrote:Okti u mnie dzisiaj też spaghetti z mięskiem mielonym i warzywami, nagotowałam chyba na 3 dni;)ogólnie to ja uwielbiam makarony, miały być naleśniki ale po pierwsze w sklepie nie było pieczarek po drugie szpinaku więc poszłam na łatwiznę i kupiłam mięso mielone
co do lotów to moja kumpela pierwszą wycieczkę z kropkiem zaliczyła w 9tygodniu a drugą w 7 miesiącu ciąży, pływała, nurkowała itd. ja chyba bym się bała, ale dzisiaj przeszło mi przez myśl że może by jednak gdzieś polecieć, tylko bilet z dnia na dzień byśmy kupili bo jest taniej
a właśnie pytała któraś na wizycie o to czy można używać kremów do depilacji w ciąży? parmezan można jeść?
hehe objedzona leżę do góry brzuchem oczywiście nieźle mi go wywaliło po jedzeniu teraz:)
my też planujemy krótkie wakacje marzyłam sobie o Zakopanym piesze wycieczki itd.. ale w tym roku to odpadamoże chociaż weekend nad morzem.. a takto w mojej okolicy same jeziora dookoła więc mam gdzie plażować
-
Goplana wrote:No właśnie może, leki miejscowe rządzą się trochę innymi prawami niż ogólne. To co niewskazane ogólnie, często można spokojnie zastosować miejscowo.
Próbowałaś może kwas azelainowy (preparat Acne-Derm, uznany za bezpieczny w ciąży)?
a to jest na receptę ? Jeśli nie to chętnie spróbuję i już nie będę szła na wizytę...