X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    alka to ja jutro ide na wizyte i sie nie zapisuje juz do ginki heheh :D ale dobra a jaki jest konkretny tego powód.?

Nie wiem bo nie mowiła,ale tylko mowiła zebym rachunku nie dostała od jednego osrodka jak chodze do dwoch na nfz. Wczesniej polozna mowiła,ze osrodek dostaje kase za prowadzenie ciazy,ale nie wiem ile w tym prawdy.

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie coś znalazłam na jakimś forum.

"ponieważ jeden z lekarzy ginekologów nie chciał przepisać refundowanych badań podczas ciąży - odwiedziłam innego. Ni e chciałabym jednak rezygnować z pierwszego pana doktora. Stąd moje pytanie, czy można chodzić do dwóch ginekologów na NFZ w czasie ciąży (oboje będą pewnie robić USG genetyczne, itp.) badania krwi już niekoniecznie bo wyniki będę mieć.

Ma Pani prawo wyboru lekarza, który prowadzi ciążę. Przepisy nie zakazują korzystania z wizyt u 2 lekarzy, natomiast powinna Pani zastanowić się, czy poddawanie dziecka (oraz siebie) wielokrotnie badaniom obrazowym i genetycznym, które zlecą lekarze, ma sens przede wszystkim zdrowotny, ale także finansowy (badania genetyczne są kosztowne)."

o kurde, co Ty gadasz hehe no dobra to ja sie zdecyduje w koncu na jednego, powiem gince jutro ,że przeprowadzam się i nie bede juz u niej prowadzic ciazy, oczywiście po wizycie jak mi usg zrobi :P no i tyle... bede chodzic tylko do szpitalnego na nfz i wsio, bo tam bede rodzic a on mi daje na wyniki jakie tylko chce, ewentualnie do niego czasem prywatnie pojde, jeżeli coś nie tak będzie i wsio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 18:28

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    podobno nawet piling kawiatcyjny jest nie wskazany.
    dlaczego nie wiem popytaj kosmetyczki, raczej to potwierdzi.

Zależy czy się zna na rzeczy, czy nie :P to potwierdzi :)
    Peeling kawitacyjny to ultradźwięki, więc rzeczywiście można sobie darować... choć to również dyskusyjne, przecież niektóre mają badania USG co tydzień :) no ale to diagnostyka, a peeling - no cóż sama próżność :) :) :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Moje cycki też wyglądają koszmarnie. Całe w pryszczach pierwszy raz w życiu :|
    Kochana, mam to samo! Nigdy nie mialaam problemow z syfami (nigdzie) a teraz cycki mam jak biedronka!! NIE LUBIE!!!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wściekłyście się dzisiaj z tymi postami. lecę nadrabiać:P

byłam dzisiaj na NT ( 1,01)i nosek jest, uszka są, oczka są, paliczki są, dzidziol leniwy a to po mamusi hehe :D
    w tym momencie dzidź ma 5,41 cm :) wychodzi na to że jest to 12+0 :)
    lekarz powiedział że jak będę mieć dość pracy to da L4 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 19:14

Goplana, Reverie, Fidelissa, KocieOczy, Maga31, anusiaa90 lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Zależy czy się zna na rzeczy, czy nie :P to potwierdzi :)
    Peeling kawitacyjny to ultradźwięki, więc rzeczywiście można sobie darować... choć to również dyskusyjne, przecież niektóre mają badania USG co tydzień :) no ale to diagnostyka, a peeling - no cóż sama próżność :) :) :)

A co z mikrodermabrazja? Bo to ze kawitacja odpada to rzecz jasna.
    No wiesz usg co tydzien bez wskazań to tez raczej próżność niz diagnostyka;)
    A ciaza nie zwalnia kobiety z dbania o siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 18:52

Fidelissa lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamadomina ja sama nie wiem do kiedy chce pracowac, zobaczymy co powie regionalna jak sie dowie, praca u mnie jest niepewna bo to korporacja niestety więc podejście jak nie ta to inna

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati ja też mam całe plecy w pryszczach wrrrr, a za 3 tygodnie ślub

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    A co z mikrodermabrazja? Bo to ze kawitacja odpada to rzecz jasna.
    No wiesz usg co tydzien bez wskazań to tez raczej próżność niz diagnostyka;)
    A ciaza nie zwalnia kobiety z dbania o siebie :)

Mikrodermabrazja to mechaniczny peelling + lekkie zasysanie pompy próżniowej, jedynym przeciwskazaniem w ciąży może być bardziej wrażliwa w tym czasie skóra u niektórych kobiet. Jak dla mnie to słabizna, takie same efekty uzyskuję zwykłym peelingiem mechanicznym np. z pestek moreli Soraya'i albo korundem :) ale samo wyjście do kosmetycznki jest relaksujące (z reguły :) ) więc pewnie to nie to samo co praktyki w domu :)
    Ogólnie polecam regularne peelingi domowe, dają fajne efekty, może nie tak spektakularne jak medycyna estetyczna, ale widoczne.
    A co do pryszczy na głębokim dekolcie - uważajcie na olejki i niektóre balsamy, niestety mogą je powodować - szczegolnie te na rozstepy, ciężkie są po prostu.

jftycms.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.domkisarbinowo.com/
    a to moje wakacje tegoroczne :)

KUNIAK, Fidelissa lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi a ja na weselicho ide i też plecy odkryte będę miała :P

Ok odmawiam jutrzejszą wizyte, się trochę zesrałam za przeproszeniem ,że będę potem kosmiczne kwoty płacić, miałam w poniedziałek usg i wsio starczy mi poczekam sobie teraz do połówkowego, nie spieszy mi się a jak coś najwyżej pójdę prywatnie u mnie 80zł usg bez wizyty także nie jest źle :)

O sarbinowo świetnie tam jest :) hehe i spokojnie ,może i my się wybierzemy, ładnie jest spokojnie i tanio :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 19:28

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    Super, szczególnie dla rodzin z dziećmi :)
    W Sarbinowie byłam na swoich pierwszych w życiu koloniach, także mam sentyment :)

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:

Super:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak to było z tymi normami tsh? nie mogę teraz odszukać... dzisiaj odebrałam wyniki i mam 1,69

f2w343r88uf9xtcb.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Mikrodermabrazja to mechaniczny peelling + lekkie zasysanie pompy próżniowej, jedynym przeciwskazaniem w ciąży może być bardziej wrażliwa w tym czasie skóra u niektórych kobiet. Jak dla mnie to słabizna, takie same efekty uzyskuję zwykłym peelingiem mechanicznym np. z pestek moreli Soraya'i albo korundem :) ale samo wyjście do kosmetycznki jest relaksujące (z reguły :) ) więc pewnie to nie to samo co praktyki w domu :)
    Ogólnie polecam regularne peelingi domowe, dają fajne efekty, może nie tak spektakularne jak medycyna estetyczna, ale widoczne.
    A co do pryszczy na głębokim dekolcie - uważajcie na olejki i niektóre balsamy, niestety mogą je powodować - szczegolnie te na rozstepy, ciężkie są po prostu.

U mnie akurat ten zabieg zdaje egzamin na 5. Nie mam dużych problemów z cera, wiec byc moze dlatego. Teraz używam bardzo mocnego peelingu z serii ziaja pro, tak ze 2-3 razy w tyg. Super jak dla mnie.
    Poczytalam w @ i chyba wybiorę sie na mikro póki jeszcze nie ma ostrego słońca

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ogólnie polecam regularne peelingi domowe, dają fajne efekty, może nie taektakularne jak medycyna estetyczna, ale widoczne.

A myslisz ze moge normalnie uzywac szoteczki sonicznej do twarzy, mam Clairsonica, odstawilam go po tescie,zreszta nie mialam za bardzo sily sie pacykowac :) ale chyba czas sie troche ogarnac :D

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    dziewczyny jak to było z tymi normami tsh? nie mogę teraz odszukać... dzisiaj odebrałam wyniki i mam 1,69
    mnie sie wydaje ze ok, moja endo kaze mi tak brac leki zebym miala ponizej 2

gg64l6d8uplrbvce.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czym się różnią badania prenatalne od połówkowych? Czy to też robią tylko w wybranych klinikach? Jeju jestem już zielona z tego wszystkiego..
    Czy połówkowe są obowiązkowe? A może robi je ginekolog prowadzący ciążę?

201411191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prenatalne to generalnie sprawdzenie przezierności karkowej, obecności kości nosowej i takie ogólne obejrzenie dziecka - jest nastawione na wady genetyczne a połówkowe to jest takie dokładne usg - u nas trwające ponad godzinę do 1,5 i lekarka sprawdza dziecko dosłownie od głowy do stóp - wszystkie organy, narządy, przepływy itd - krok po kroku wszyściutko dodatkowo robi fotki 3d i filmik 4d na pamiątkę

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • izia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa no i u mnie robi to wszystko prowadząca gin

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ