X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    A myslisz ze moge normalnie uzywac szoteczki sonicznej do twarzy, mam Clairsonica, odstawilam go po tescie,zreszta nie mialam za bardzo sily sie pacykowac :) ale chyba czas sie troche ogarnac :D

Nie wiem czy rzeczywiście wytwarza ultradźwięki, ale jeśli tak, to ja bym sobie chyba odpuściła - bo tego używa się regularnie, więc jakiś efekt mogłaby mieć - oczywiście to mega ostrożne podejście :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Okti u mnie dzisiaj też spaghetti z mięskiem mielonym i warzywami, nagotowałam chyba na 3 dni;)ogólnie to ja uwielbiam makarony, miały być naleśniki ale po pierwsze w sklepie nie było pieczarek po drugie szpinaku więc poszłam na łatwiznę i kupiłam mięso mielone :-) co do lotów to moja kumpela pierwszą wycieczkę z kropkiem zaliczyła w 9tygodniu a drugą w 7 miesiącu ciąży, pływała, nurkowała itd. ja chyba bym się bała, ale dzisiaj przeszło mi przez myśl że może by jednak gdzieś polecieć, tylko bilet z dnia na dzień byśmy kupili bo jest taniej :-) a właśnie pytała któraś na wizycie o to czy można używać kremów do depilacji w ciąży? parmezan można jeść?

Co do nurkowania to nie radzę w ciąży, bo może (nie musi) to się źle skończyć przede wszystkim dla dziecka. Tak samo jak w przyszłości nie posyłajcie dzieci na lekcje nurkowania dopóki nie przestaną rosnąć. W szkole nurkowania mogą mówić, że nic się nie stanie, bo dla nich to jest zysk, ale to może nieść za sobą poważne konsekwencje np. w zachamowaniu rozwoju wzrostu dziecka. Piszę to, bo mój mąż jest zawodowym nurkiem i nie raz opowiadał mi o takich sytuacjach. Mówił, że nawet niektórzy nurkowie uczą swoje dzieci zapominając o konsekwencjach a potem źle się to kończy. I nie dajcie się naciągnąć na to że nie będzie dużego zanurzenia, bo na tych pierwszych kilku metrach jest największe niebezpieczeństwo wbrew pozorom.

njr11rs.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Kuniak ja do Belgii w lipcu lecę na miesiąc, moPże więcej, także bym wracała ok. 30/31tc, bo ja do ojca ,po egzaminie zapewne zawodowym, jak będę znała termin egzminu od razu bukuje loty :D z Marceluchem mam tanioszkę ostatnio za 100euraków lot dojazd do wawy i z lotniska do brukseli heheh z 4 miesięcznym Marcelinkiem sama :P ale tylko i wyłącznie jeżeli dostane zielone światełko o to będę pytać przy połówkowym dopiero czy mogłabym na taką podróz się porwać :)
    Pati zanim kupisz bilet to zorientuj sie jeszcze jak te linie lotnicze podchodza do kobiet w 3 cim trymestrze,bo wiem ze niektore zadaja zaswiadczen od lekarzy i nie chca wpuszczac na poklad kobiet w zaawansowanej ciazy. Moze sie boja ze jak bedzie porod na pokladzie to maly bedzie musial dostac darmowy dozywotni bilet na ich linie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 21:16

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zżarłam (w przeciągu 1,5 h) 2 banany XXL, 1 jabłko, 1 granat, 1 melon, 2 duże kromki chleba z Almette jogurtowym, popiłam 1 szklanką soku z marchwi i zastanawiam się, czy nie ruszyć na twaróg z pomidorem.
    Apetyt mi dziś dopisuje, że hej, misz-masze cały dzień:D

Evik, Eve, Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez planuje lot lipiec/sierpien moze jeszcze we wrzesniu ale to juz zalezy od samopoczucia :) raczej wiekszosc linii lotniczych nie robi problemow, ale faktycznie lepiej posprawdzac.

nxbhnwz.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej ale sie dzisiaj rozpisalyscie :) chyba dzisiaj wszystkim albo prawie wszystkim humory dopisuja i wszystkie dolegliwosci minely:) mi dzisiaj jak reka odjal wszystko przez ta prace:)) taki piekny lajtowy dzien :)))

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • lkc Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wcinam dzem malinowy lyzeczka, chyba zaczne nadrabiac stracone kilogramy :)))) znow w dowodzie bede mogla wpisac: wzrost - okragly:)

Fidelissa lubi tę wiadomość

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    ojej ale sie dzisiaj rozpisalyscie :) chyba dzisiaj wszystkim albo prawie wszystkim humory dopisuja i wszystkie dolegliwosci minely:) mi dzisiaj jak reka odjal wszystko przez ta prace:)) taki piekny lajtowy dzien :)))
    ikc mi niestety nie minelo, rozprawiam o wakacjach pomiedzy pawikami :D
    Ale fajnie ze chociaz tobie jest lepiej,kazda ozdrowiona to i dla mnie nadzieja na lepsze jutro :D

Rewolucja przynajmniej zdrowo i mnostwo witaminek :)
    Ja codziennie wypisuje smsy do swojego ze ma przywiezc gruszki,mango,granaty...a jak z tym przyjezdza kilka godzin pozniej to ja juz niemam checi

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odzyskałam apetyt i zjadłam na kolecję kanapki z pastą jajeczną i nektarynkę! Dawno nie pamiętam żebym taką normalną kolację na spokojnie zjadła. Oczywiście już schiza że mdłości przeszły apetyt wrócił ale jak Was podczytuje to chyba jednak normalne:D Często tylko boli mnie kręgosłup i czasem pobolewa brzuch lecz tak do wytrzymania i zwykle wieczorami.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak biedaku Ty to chyba jestes u nas MISS WYMIOTÓW !:)

Fidelissa, blue00, KUNIAK lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK jest wybrana:) cierpi za nas wszystkie.
    mam bardzo podobnie milion rzeczy bym zjadla a jak przychodzi co do czego to albo tylko poskubie, albo wcale nie rusze bo juz mi sie nie chce:)
    chec na wakacje to tez jest jakas poprawa;)

RewolucjaSięDzieje, KUNIAK lubią tę wiadomość

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) wpadam uzypełnić swoją tabelkę :) i się pochawlić tak jak dziś na badaniu chwalił się nasz Maluszek :)
    ma 5cm02mm :) jest wg usg starszy o 3 dni :) 11w5d :) Chwalił się nóżkami raz jedną nam pokazał raz drugą :) Machał rączkami <3 serduszko 169uderzń na minutę <3 i sobie hopsał :)

Agata92, Viviana, xpatiiix3, Reverie, Fidelissa, KocieOczy, mada_lena, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, sylvi lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym gdzieś poleciała ale chyba skończy sie na Bałtyku w razie co to bliżej domku i szpitala.

Wysłałam kilka zapytań do pensjonatów. U nas jest taki problem, ze do konca nie wiem kiedy małż będzie mógł urlop wziąć. Ja chciałabym od 14-28 czerwca. Ciszej, taniej, piękna pogoda, brak tłumów i uwaga bede niepopularna rozwydrzonej dzieciarni:)))

mada_lena, Amnezja, KUNIAK lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak

Doczytalas moja poradę o koperku? Pomaga?

qq87j44jhto0od0f.png

• Paju Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    podobno nawet piling kawiatcyjny jest nie wskazany.
    dlaczego nie wiem popytaj kosmetyczki, raczej to potwierdzi.

Ja pilling kawitacyjny miałam na początku ciąży ok. 7-9 tyg. i nic się na dzień dzisiejszy nie stało :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie śpię meeeega stres, dziś wizyta i badania prenatalne, z tego stresu mdlości wróciły... Jak tu wytrzymać do 15:45

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti będzie dobrze ;) kciukam za Twoją wizytę :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Wrocławia lub okolic :) Przypominam, że 22.05 będą warsztaty dla przyszłych mam organizowane przez Mamo,to ja :) Przypuszczam, że jeszcze można się zapisać. Ja dziś właśnie dostałam maila z miejscem i godzinami spotkania (16.30-20.30) Będą trzy bloki tematyczne, konkursy, nagrody, upominki :)

Dla zainteresowanych podaję link: http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html (możecie sprawdzić czy też bliżej Was nie będzie takich warsztatów)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 07:44

goOlp2.png NJmJp2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Tez bym gdzieś poleciała ale chyba skończy sie na Bałtyku w razie co to bliżej domku i szpitala.

Wysłałam kilka zapytań do pensjonatów. U nas jest taki problem, ze do konca nie wiem kiedy małż będzie mógł urlop wziąć. Ja chciałabym od 14-28 czerwca. Ciszej, taniej, piękna pogoda, brak tłumów i uwaga bede niepopularna rozwydrzonej dzieciarni:)))

Zaliczam sie do niepopularnych :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Zaliczam sie do niepopularnych :)
    Ja też ;)

goOlp2.png NJmJp2.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ