Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
KUNIAK wrote:A myslisz ze moge normalnie uzywac szoteczki sonicznej do twarzy, mam Clairsonica, odstawilam go po tescie,zreszta nie mialam za bardzo sily sie pacykowac
ale chyba czas sie troche ogarnac
Nie wiem czy rzeczywiście wytwarza ultradźwięki, ale jeśli tak, to ja bym sobie chyba odpuściła - bo tego używa się regularnie, więc jakiś efekt mogłaby mieć - oczywiście to mega ostrożne podejście
KUNIAK lubi tę wiadomość
-
Nata wrote:Okti u mnie dzisiaj też spaghetti z mięskiem mielonym i warzywami, nagotowałam chyba na 3 dni;)ogólnie to ja uwielbiam makarony, miały być naleśniki ale po pierwsze w sklepie nie było pieczarek po drugie szpinaku więc poszłam na łatwiznę i kupiłam mięso mielone
co do lotów to moja kumpela pierwszą wycieczkę z kropkiem zaliczyła w 9tygodniu a drugą w 7 miesiącu ciąży, pływała, nurkowała itd. ja chyba bym się bała, ale dzisiaj przeszło mi przez myśl że może by jednak gdzieś polecieć, tylko bilet z dnia na dzień byśmy kupili bo jest taniej
a właśnie pytała któraś na wizycie o to czy można używać kremów do depilacji w ciąży? parmezan można jeść?
Co do nurkowania to nie radzę w ciąży, bo może (nie musi) to się źle skończyć przede wszystkim dla dziecka. Tak samo jak w przyszłości nie posyłajcie dzieci na lekcje nurkowania dopóki nie przestaną rosnąć. W szkole nurkowania mogą mówić, że nic się nie stanie, bo dla nich to jest zysk, ale to może nieść za sobą poważne konsekwencje np. w zachamowaniu rozwoju wzrostu dziecka. Piszę to, bo mój mąż jest zawodowym nurkiem i nie raz opowiadał mi o takich sytuacjach. Mówił, że nawet niektórzy nurkowie uczą swoje dzieci zapominając o konsekwencjach a potem źle się to kończy. I nie dajcie się naciągnąć na to że nie będzie dużego zanurzenia, bo na tych pierwszych kilku metrach jest największe niebezpieczeństwo wbrew pozorom. -
xpatiiix3 wrote:Kuniak ja do Belgii w lipcu lecę na miesiąc, moPże więcej, także bym wracała ok. 30/31tc, bo ja do ojca ,po egzaminie zapewne zawodowym, jak będę znała termin egzminu od razu bukuje loty
z Marceluchem mam tanioszkę ostatnio za 100euraków lot dojazd do wawy i z lotniska do brukseli heheh z 4 miesięcznym Marcelinkiem sama
ale tylko i wyłącznie jeżeli dostane zielone światełko o to będę pytać przy połówkowym dopiero czy mogłabym na taką podróz się porwać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 21:16
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Zżarłam (w przeciągu 1,5 h) 2 banany XXL, 1 jabłko, 1 granat, 1 melon, 2 duże kromki chleba z Almette jogurtowym, popiłam 1 szklanką soku z marchwi i zastanawiam się, czy nie ruszyć na twaróg z pomidorem.
Apetyt mi dziś dopisuje, że hej, misz-masze cały dzieńEvik, Eve, Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
ojej ale sie dzisiaj rozpisalyscie
chyba dzisiaj wszystkim albo prawie wszystkim humory dopisuja i wszystkie dolegliwosci minely:) mi dzisiaj jak reka odjal wszystko przez ta prace:)) taki piekny lajtowy dzien
))
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
lkc wrote:ojej ale sie dzisiaj rozpisalyscie
chyba dzisiaj wszystkim albo prawie wszystkim humory dopisuja i wszystkie dolegliwosci minely:) mi dzisiaj jak reka odjal wszystko przez ta prace:)) taki piekny lajtowy dzien
))
Ale fajnie ze chociaz tobie jest lepiej,kazda ozdrowiona to i dla mnie nadzieja na lepsze jutro
Rewolucja przynajmniej zdrowo i mnostwo witaminek
Ja codziennie wypisuje smsy do swojego ze ma przywiezc gruszki,mango,granaty...a jak z tym przyjezdza kilka godzin pozniej to ja juz niemam checi -
Ja dziś odzyskałam apetyt i zjadłam na kolecję kanapki z pastą jajeczną i nektarynkę! Dawno nie pamiętam żebym taką normalną kolację na spokojnie zjadła. Oczywiście już schiza że mdłości przeszły apetyt wrócił ale jak Was podczytuje to chyba jednak normalne:D Często tylko boli mnie kręgosłup i czasem pobolewa brzuch lecz tak do wytrzymania i zwykle wieczorami.
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
KUNIAK jest wybrana:) cierpi za nas wszystkie.
mam bardzo podobnie milion rzeczy bym zjadla a jak przychodzi co do czego to albo tylko poskubie, albo wcale nie rusze bo juz mi sie nie chce:)
chec na wakacje to tez jest jakas poprawa;)RewolucjaSięDzieje, KUNIAK lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
hej
wpadam uzypełnić swoją tabelkę
i się pochawlić tak jak dziś na badaniu chwalił się nasz Maluszek
ma 5cm02mmjest wg usg starszy o 3 dni
11w5d
Chwalił się nóżkami raz jedną nam pokazał raz drugą
Machał rączkami
serduszko 169uderzń na minutę
i sobie hopsał
Agata92, Viviana, xpatiiix3, Reverie, Fidelissa, KocieOczy, mada_lena, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, sylvi lubią tę wiadomość
-
Tez bym gdzieś poleciała ale chyba skończy sie na Bałtyku w razie co to bliżej domku i szpitala.
Wysłałam kilka zapytań do pensjonatów. U nas jest taki problem, ze do konca nie wiem kiedy małż będzie mógł urlop wziąć. Ja chciałabym od 14-28 czerwca. Ciszej, taniej, piękna pogoda, brak tłumów i uwaga bede niepopularna rozwydrzonej dzieciarni:)))mada_lena, Amnezja, KUNIAK lubią tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:podobno nawet piling kawiatcyjny jest nie wskazany.
dlaczego nie wiem popytaj kosmetyczki, raczej to potwierdzi.
Ja pilling kawitacyjny miałam na początku ciąży ok. 7-9 tyg. i nic się na dzień dzisiejszy nie stało -
Dziewczyny z Wrocławia lub okolic
Przypominam, że 22.05 będą warsztaty dla przyszłych mam organizowane przez Mamo,to ja
Przypuszczam, że jeszcze można się zapisać. Ja dziś właśnie dostałam maila z miejscem i godzinami spotkania (16.30-20.30) Będą trzy bloki tematyczne, konkursy, nagrody, upominki
Dla zainteresowanych podaję link: http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html (możecie sprawdzić czy też bliżej Was nie będzie takich warsztatów)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 07:44
-
Fidelissa wrote:Tez bym gdzieś poleciała ale chyba skończy sie na Bałtyku w razie co to bliżej domku i szpitala.
Wysłałam kilka zapytań do pensjonatów. U nas jest taki problem, ze do konca nie wiem kiedy małż będzie mógł urlop wziąć. Ja chciałabym od 14-28 czerwca. Ciszej, taniej, piękna pogoda, brak tłumów i uwaga bede niepopularna rozwydrzonej dzieciarni:)))
Zaliczam sie do niepopularnychFidelissa lubi tę wiadomość