X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    A myslisz ze moge normalnie uzywac szoteczki sonicznej do twarzy, mam Clairsonica, odstawilam go po tescie,zreszta nie mialam za bardzo sily sie pacykowac :) ale chyba czas sie troche ogarnac :D

Nie wiem czy rzeczywiście wytwarza ultradźwięki, ale jeśli tak, to ja bym sobie chyba odpuściła - bo tego używa się regularnie, więc jakiś efekt mogłaby mieć - oczywiście to mega ostrożne podejście :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Okti u mnie dzisiaj też spaghetti z mięskiem mielonym i warzywami, nagotowałam chyba na 3 dni;)ogólnie to ja uwielbiam makarony, miały być naleśniki ale po pierwsze w sklepie nie było pieczarek po drugie szpinaku więc poszłam na łatwiznę i kupiłam mięso mielone :-) co do lotów to moja kumpela pierwszą wycieczkę z kropkiem zaliczyła w 9tygodniu a drugą w 7 miesiącu ciąży, pływała, nurkowała itd. ja chyba bym się bała, ale dzisiaj przeszło mi przez myśl że może by jednak gdzieś polecieć, tylko bilet z dnia na dzień byśmy kupili bo jest taniej :-) a właśnie pytała któraś na wizycie o to czy można używać kremów do depilacji w ciąży? parmezan można jeść?

Co do nurkowania to nie radzę w ciąży, bo może (nie musi) to się źle skończyć przede wszystkim dla dziecka. Tak samo jak w przyszłości nie posyłajcie dzieci na lekcje nurkowania dopóki nie przestaną rosnąć. W szkole nurkowania mogą mówić, że nic się nie stanie, bo dla nich to jest zysk, ale to może nieść za sobą poważne konsekwencje np. w zachamowaniu rozwoju wzrostu dziecka. Piszę to, bo mój mąż jest zawodowym nurkiem i nie raz opowiadał mi o takich sytuacjach. Mówił, że nawet niektórzy nurkowie uczą swoje dzieci zapominając o konsekwencjach a potem źle się to kończy. I nie dajcie się naciągnąć na to że nie będzie dużego zanurzenia, bo na tych pierwszych kilku metrach jest największe niebezpieczeństwo wbrew pozorom.

njr11rs.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Kuniak ja do Belgii w lipcu lecę na miesiąc, moPże więcej, także bym wracała ok. 30/31tc, bo ja do ojca ,po egzaminie zapewne zawodowym, jak będę znała termin egzminu od razu bukuje loty :D z Marceluchem mam tanioszkę ostatnio za 100euraków lot dojazd do wawy i z lotniska do brukseli heheh z 4 miesięcznym Marcelinkiem sama :P ale tylko i wyłącznie jeżeli dostane zielone światełko o to będę pytać przy połówkowym dopiero czy mogłabym na taką podróz się porwać :)
    Pati zanim kupisz bilet to zorientuj sie jeszcze jak te linie lotnicze podchodza do kobiet w 3 cim trymestrze,bo wiem ze niektore zadaja zaswiadczen od lekarzy i nie chca wpuszczac na poklad kobiet w zaawansowanej ciazy. Moze sie boja ze jak bedzie porod na pokladzie to maly bedzie musial dostac darmowy dozywotni bilet na ich linie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 21:16

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zżarłam (w przeciągu 1,5 h) 2 banany XXL, 1 jabłko, 1 granat, 1 melon, 2 duże kromki chleba z Almette jogurtowym, popiłam 1 szklanką soku z marchwi i zastanawiam się, czy nie ruszyć na twaróg z pomidorem.
    Apetyt mi dziś dopisuje, że hej, misz-masze cały dzień:D

Evik, Eve, Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez planuje lot lipiec/sierpien moze jeszcze we wrzesniu ale to juz zalezy od samopoczucia :) raczej wiekszosc linii lotniczych nie robi problemow, ale faktycznie lepiej posprawdzac.

nxbhnwz.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej ale sie dzisiaj rozpisalyscie :) chyba dzisiaj wszystkim albo prawie wszystkim humory dopisuja i wszystkie dolegliwosci minely:) mi dzisiaj jak reka odjal wszystko przez ta prace:)) taki piekny lajtowy dzien :)))

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • lkc Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wcinam dzem malinowy lyzeczka, chyba zaczne nadrabiac stracone kilogramy :)))) znow w dowodzie bede mogla wpisac: wzrost - okragly:)

Fidelissa lubi tę wiadomość

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    ojej ale sie dzisiaj rozpisalyscie :) chyba dzisiaj wszystkim albo prawie wszystkim humory dopisuja i wszystkie dolegliwosci minely:) mi dzisiaj jak reka odjal wszystko przez ta prace:)) taki piekny lajtowy dzien :)))
    ikc mi niestety nie minelo, rozprawiam o wakacjach pomiedzy pawikami :D
    Ale fajnie ze chociaz tobie jest lepiej,kazda ozdrowiona to i dla mnie nadzieja na lepsze jutro :D

Rewolucja przynajmniej zdrowo i mnostwo witaminek :)
    Ja codziennie wypisuje smsy do swojego ze ma przywiezc gruszki,mango,granaty...a jak z tym przyjezdza kilka godzin pozniej to ja juz niemam checi

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odzyskałam apetyt i zjadłam na kolecję kanapki z pastą jajeczną i nektarynkę! Dawno nie pamiętam żebym taką normalną kolację na spokojnie zjadła. Oczywiście już schiza że mdłości przeszły apetyt wrócił ale jak Was podczytuje to chyba jednak normalne:D Często tylko boli mnie kręgosłup i czasem pobolewa brzuch lecz tak do wytrzymania i zwykle wieczorami.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak biedaku Ty to chyba jestes u nas MISS WYMIOTÓW !:)

Fidelissa, blue00, KUNIAK lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK jest wybrana:) cierpi za nas wszystkie.
    mam bardzo podobnie milion rzeczy bym zjadla a jak przychodzi co do czego to albo tylko poskubie, albo wcale nie rusze bo juz mi sie nie chce:)
    chec na wakacje to tez jest jakas poprawa;)

RewolucjaSięDzieje, KUNIAK lubią tę wiadomość

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) wpadam uzypełnić swoją tabelkę :) i się pochawlić tak jak dziś na badaniu chwalił się nasz Maluszek :)
    ma 5cm02mm :) jest wg usg starszy o 3 dni :) 11w5d :) Chwalił się nóżkami raz jedną nam pokazał raz drugą :) Machał rączkami <3 serduszko 169uderzń na minutę <3 i sobie hopsał :)

Agata92, Viviana, xpatiiix3, Reverie, Fidelissa, KocieOczy, mada_lena, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, sylvi lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym gdzieś poleciała ale chyba skończy sie na Bałtyku w razie co to bliżej domku i szpitala.

Wysłałam kilka zapytań do pensjonatów. U nas jest taki problem, ze do konca nie wiem kiedy małż będzie mógł urlop wziąć. Ja chciałabym od 14-28 czerwca. Ciszej, taniej, piękna pogoda, brak tłumów i uwaga bede niepopularna rozwydrzonej dzieciarni:)))

mada_lena, Amnezja, KUNIAK lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak

Doczytalas moja poradę o koperku? Pomaga?

qq87j44jhto0od0f.png

• Paju Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    podobno nawet piling kawiatcyjny jest nie wskazany.
    dlaczego nie wiem popytaj kosmetyczki, raczej to potwierdzi.

Ja pilling kawitacyjny miałam na początku ciąży ok. 7-9 tyg. i nic się na dzień dzisiejszy nie stało :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie śpię meeeega stres, dziś wizyta i badania prenatalne, z tego stresu mdlości wróciły... Jak tu wytrzymać do 15:45

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti będzie dobrze ;) kciukam za Twoją wizytę :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Wrocławia lub okolic :) Przypominam, że 22.05 będą warsztaty dla przyszłych mam organizowane przez Mamo,to ja :) Przypuszczam, że jeszcze można się zapisać. Ja dziś właśnie dostałam maila z miejscem i godzinami spotkania (16.30-20.30) Będą trzy bloki tematyczne, konkursy, nagrody, upominki :)

Dla zainteresowanych podaję link: http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html (możecie sprawdzić czy też bliżej Was nie będzie takich warsztatów)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 07:44

goOlp2.png NJmJp2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Tez bym gdzieś poleciała ale chyba skończy sie na Bałtyku w razie co to bliżej domku i szpitala.

Wysłałam kilka zapytań do pensjonatów. U nas jest taki problem, ze do konca nie wiem kiedy małż będzie mógł urlop wziąć. Ja chciałabym od 14-28 czerwca. Ciszej, taniej, piękna pogoda, brak tłumów i uwaga bede niepopularna rozwydrzonej dzieciarni:)))

Zaliczam sie do niepopularnych :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Zaliczam sie do niepopularnych :)
    Ja też ;)

goOlp2.png NJmJp2.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ