X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    A myslisz ze moge normalnie uzywac szoteczki sonicznej do twarzy, mam Clairsonica, odstawilam go po tescie,zreszta nie mialam za bardzo sily sie pacykowac :) ale chyba czas sie troche ogarnac :D

Kuniak ja używam clairsonica i nic sie nie dzieje:) mam tez soniczna do zębów i używam jej cały czas. Nie potrafię jej odstawić, bo różnica w czyszczeniu jest ogromna i po zwykłej szczoteczce czuje mam wrażenie niedomytych zębów.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 07:55

KUNIAK lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti, powodzenia :) Trzymam kciuki :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to na 10 do lekarza ale sie boje

Fidelissa lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, a ja jednak zdecydowałam, że skoro i tak komus miejscówke blokuje ide ostatni raz do tej ginki :) huk tam co ma być to będzie ,podziękuje jej i powiem ,że wyjezdzam hahah :D idę na 9.15 :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti, nastka będzie dobrze!:) Trzymam kciuki!:) Dajcie znać po wizycie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 08:45

relg9vvjdzp246mx.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 udanej wizyty :)!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ostatnim usg gin dała mi do zrobienia kolejne badania: morfologię, mocz, białko, mocznik, kreatyninę i kwas moczowy robiłyście też te badania?
    Kurcze mam wrażenie że oprócz tego, że wciska we mnie tak dużo tabletek to jeszcze zleca dużo badań..

201411191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Na ostatnim usg gin dała mi do zrobienia kolejne badania: morfologię, mocz, białko, mocznik, kreatyninę i kwas moczowy robiłyście też te badania?
    Kurcze mam wrażenie że oprócz tego, że wciska we mnie tak dużo tabletek to jeszcze zleca dużo badań..

u mnie tylko za pierwszym razem była taka długa i droga lista - teraz tylko morfologia i mocz

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • desou Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:17

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Ja pilling kawitacyjny miałam na początku ciąży ok. 7-9 tyg. i nic się na dzień dzisiejszy nie stało :)

Kochane peeling kawitacyjny w ciąży jest nie wskazany :) studiuję kosmetologię i kobieta w ciąży powinna unikać peelingów mechanicznych :)
    podobnie jak kwasów, które bardzo dobrze pomagają właśnie na takie wysypy na biuście czy plecach nie wspominając o twarzy :) mimo, ze migdałowy jest najlżejszym i najdelikatniejszym to się nie powinno.. :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie tabletki/witaminy aktualnie jecie?
    Ja mam brać folik 2x2 tabletki, magnez b6 2x3 tabletki i ladee vit 1x1, nie zna dużo tego?

Zapomniałam, że jeszcze kwas omega 1 tabletka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 09:56

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    ja miałam tylko morfologię, mocz i glukozę, odpłatnie kazała mi zrobić grupę krwi i toksoplazmozę bo skierowania nie da i hu, więc jak ta głupia zapłaciłam w laboratorium 80 zł :( oprócz tych badań nie miałam nic innego, ba! nawet nie mam karty ciąży bo się pielęgniarka obraziła i mi powiedziała, że mam przyjść 20 maja szybciej i wtedy raczy założyć - to będzie 16 tydzień. strasznie mnie to denerwuje ale nie pójdę do innego bo na porodowce i tak trafię na nią :/
    No tak obraziła się.. takiej do bym do d... nakopała! :)

201411191762.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Takie coś znalazłam na jakimś forum.

"ponieważ jeden z lekarzy ginekologów nie chciał przepisać refundowanych badań podczas ciąży - odwiedziłam innego. Ni e chciałabym jednak rezygnować z pierwszego pana doktora. Stąd moje pytanie, czy można chodzić do dwóch ginekologów na NFZ w czasie ciąży (oboje będą pewnie robić USG genetyczne, itp.) badania krwi już niekoniecznie bo wyniki będę mieć.

Ma Pani prawo wyboru lekarza, który prowadzi ciążę. Przepisy nie zakazują korzystania z wizyt u 2 lekarzy, natomiast powinna Pani zastanowić się, czy poddawanie dziecka (oraz siebie) wielokrotnie badaniom obrazowym i genetycznym, które zlecą lekarze, ma sens przede wszystkim zdrowotny, ale także finansowy (badania genetyczne są kosztowne)."

o kurde, co Ty gadasz hehe no dobra to ja sie zdecyduje w koncu na jednego, powiem gince jutro ,że przeprowadzam się i nie bede juz u niej prowadzic ciazy, oczywiście po wizycie jak mi usg zrobi :P no i tyle... bede chodzic tylko do szpitalnego na nfz i wsio, bo tam bede rodzic a on mi daje na wyniki jakie tylko chce, ewentualnie do niego czasem prywatnie pojde, jeżeli coś nie tak będzie i wsio :)

Ja tez czytam i czytam,to ciaze niech prowadzi jeden ,a dodatkowo bede chodzic do drugiej,ale nie zaloze tam karty,zapytam jej dokladnie jak to jest

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • izia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A jakie tabletki/witaminy aktualnie jecie?
    Ja mam brać folik 2x2 tabletki, magnez b6 2x3 tabletki i ladee vit 1x1, nie zna dużo tego?

2x2 tabletki foliku dziennie?? wow ale dawka sory za porównanie ale to dawka jak dla konia... zaleca się dawkę 400 kwasu foliowego, podobno zwiększyli do 800 dziennie no ale ty masz ze 2000 dziennie? bo i folik ma i w witaminach też jest

ja zażywam 1 folik, 2 magne b6 i centrum materna z dha

Goplana lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogółem kochane mam pytanko do was :)
    Wczoraj na wizycie doktor przepisała mi na upławy bo mam ich zaaa duzo, przepisała mi lactovaginal, stosowała go juz ktoraś z was? :)

i jeszcze jedno, od nocy męczy mnie fatalny ból gardła.. co brałyście ?jeśli coś mozna ?:)wiem że jest prenalen gardło, lecz nie wiem czy pomaga, a nie chcę się już męczyć..

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek:)) miłego dnia:)))

qq87j44jhto0od0f.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    Kochane peeling kawitacyjny w ciąży jest nie wskazany :) studiuję kosmetologię i kobieta w ciąży powinna unikać peelingów mechanicznych :)
    podobnie jak kwasów, które bardzo dobrze pomagają właśnie na takie wysypy na biuście czy plecach nie wspominając o twarzy :) mimo, ze migdałowy jest najlżejszym i najdelikatniejszym to się nie powinno.. :)
    Rozumiem, że przeciwskazaniem do peelingów mechanicznych może byc bardziej wrążliwa reakcja skóry u ciężarnej - bo jeśli chodzi o płód to ja nie widzę przeiwskazań. Chyba, że masz jakieś informacje na ten temat.
    Jednak jeśli ktoś swoją skórę zna, to wie na co może sobie pozwolić. Co innego kosmetyczka, też bym klience odmówiła, mocno asekuracyjnie :)
    Jeśli chodzi o kwasy - to samo, ale odpadają za to na pewno retinoidy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 09:48

jftycms.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Rozumiem, że przeciwskazaniem do peelingów mechanicznych może byc bardziej wrążliwa reakcja skóry u ciężarnej - bo jeśli chodzi o płód to ja nie widzę przeiwskazań. Chyba, że masz jakieś informacje na ten temat.
    Jednak jeśli ktoś swoją skórę zna, to wie na co może sobie pozwolić. Co innego kosmetyczka, też bym klience odmówiła, mocno asekuracyjnie :)

Na płod nie ma to wpływy to prawda :), lecz mogą wystąpic efekty niepożądane, niestety, przebarwienia, bardzo głębokie złuszczenie naskórka, bo w ciązy mamy skóre bardziej wrażliwą a nawet może być cienka jak pergamin. :)
    Dlatego kosmetyczki odradzają :), ostrzegają, u mnie w gabiniecie np, jesli kosmetyczka uświadomiła przyszłą mame o wszystkich efektach niechcianych, i nadal chce zabieg miec wykonany podpisuje wywiad ze została poinformowana i że na wlasna odpowiedzialność :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 09:53

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis zaczynamy 15 tydzien! :)

xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    2x2 tabletki foliku dziennie?? wow ale dawka sory za porównanie ale to dawka jak dla konia... zaleca się dawkę 400 kwasu foliowego, podobno zwiększyli do 800 dziennie no ale ty masz ze 2000 dziennie? bo i folik ma i w witaminach też jest

ja zażywam 1 folik, 2 magne b6 i centrum materna z dha

Może Maaartinka należy do grupy podwyższonego ryzyka (to już wie tylko ona i lekarz), wtedy podajemy nawet do 5mg kw. foliowego na dobę. Są też sposoby (nie potwierdzone co prawda naukowo) leczenia mdłości, właśnie podawaniem dużych dawek kwasu foliowego z witaminą B6.

jftycms.png
‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ