Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
KUNIAK wrote:A myslisz ze moge normalnie uzywac szoteczki sonicznej do twarzy, mam Clairsonica, odstawilam go po tescie,zreszta nie mialam za bardzo sily sie pacykowac
ale chyba czas sie troche ogarnac
Kuniak ja używam clairsonica i nic sie nie dzieje:) mam tez soniczna do zębów i używam jej cały czas. Nie potrafię jej odstawić, bo różnica w czyszczeniu jest ogromna i po zwykłej szczoteczce czuje mam wrażenie niedomytych zębów.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 07:55
KUNIAK lubi tę wiadomość
-
maaartinka wrote:Na ostatnim usg gin dała mi do zrobienia kolejne badania: morfologię, mocz, białko, mocznik, kreatyninę i kwas moczowy robiłyście też te badania?
Kurcze mam wrażenie że oprócz tego, że wciska we mnie tak dużo tabletek to jeszcze zleca dużo badań..
u mnie tylko za pierwszym razem była taka długa i droga lista - teraz tylko morfologia i mocz -
Paju wrote:Ja pilling kawitacyjny miałam na początku ciąży ok. 7-9 tyg. i nic się na dzień dzisiejszy nie stało
Kochane peeling kawitacyjny w ciąży jest nie wskazanystudiuję kosmetologię i kobieta w ciąży powinna unikać peelingów mechanicznych
podobnie jak kwasów, które bardzo dobrze pomagają właśnie na takie wysypy na biuście czy plecach nie wspominając o twarzymimo, ze migdałowy jest najlżejszym i najdelikatniejszym to się nie powinno..
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
A jakie tabletki/witaminy aktualnie jecie?
Ja mam brać folik 2x2 tabletki, magnez b6 2x3 tabletki i ladee vit 1x1, nie zna dużo tego?
Zapomniałam, że jeszcze kwas omega 1 tabletka..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 09:56
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
desou wrote:ja miałam tylko morfologię, mocz i glukozę, odpłatnie kazała mi zrobić grupę krwi i toksoplazmozę bo skierowania nie da i hu, więc jak ta głupia zapłaciłam w laboratorium 80 zł
oprócz tych badań nie miałam nic innego, ba! nawet nie mam karty ciąży bo się pielęgniarka obraziła i mi powiedziała, że mam przyjść 20 maja szybciej i wtedy raczy założyć - to będzie 16 tydzień. strasznie mnie to denerwuje ale nie pójdę do innego bo na porodowce i tak trafię na nią
-
xpatiiix3 wrote:Takie coś znalazłam na jakimś forum.
"ponieważ jeden z lekarzy ginekologów nie chciał przepisać refundowanych badań podczas ciąży - odwiedziłam innego. Ni e chciałabym jednak rezygnować z pierwszego pana doktora. Stąd moje pytanie, czy można chodzić do dwóch ginekologów na NFZ w czasie ciąży (oboje będą pewnie robić USG genetyczne, itp.) badania krwi już niekoniecznie bo wyniki będę mieć.
Ma Pani prawo wyboru lekarza, który prowadzi ciążę. Przepisy nie zakazują korzystania z wizyt u 2 lekarzy, natomiast powinna Pani zastanowić się, czy poddawanie dziecka (oraz siebie) wielokrotnie badaniom obrazowym i genetycznym, które zlecą lekarze, ma sens przede wszystkim zdrowotny, ale także finansowy (badania genetyczne są kosztowne)."
o kurde, co Ty gadasz hehe no dobra to ja sie zdecyduje w koncu na jednego, powiem gince jutro ,że przeprowadzam się i nie bede juz u niej prowadzic ciazy, oczywiście po wizycie jak mi usg zrobino i tyle... bede chodzic tylko do szpitalnego na nfz i wsio, bo tam bede rodzic a on mi daje na wyniki jakie tylko chce, ewentualnie do niego czasem prywatnie pojde, jeżeli coś nie tak będzie i wsio
Ja tez czytam i czytam,to ciaze niech prowadzi jeden ,a dodatkowo bede chodzic do drugiej,ale nie zaloze tam karty,zapytam jej dokladnie jak to jestTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
maaartinka wrote:A jakie tabletki/witaminy aktualnie jecie?
Ja mam brać folik 2x2 tabletki, magnez b6 2x3 tabletki i ladee vit 1x1, nie zna dużo tego?
2x2 tabletki foliku dziennie?? wow ale dawka sory za porównanie ale to dawka jak dla konia... zaleca się dawkę 400 kwasu foliowego, podobno zwiększyli do 800 dziennie no ale ty masz ze 2000 dziennie? bo i folik ma i w witaminach też jest
ja zażywam 1 folik, 2 magne b6 i centrum materna z dhaGoplana lubi tę wiadomość
-
ogółem kochane mam pytanko do was
Wczoraj na wizycie doktor przepisała mi na upławy bo mam ich zaaa duzo, przepisała mi lactovaginal, stosowała go juz ktoraś z was?
i jeszcze jedno, od nocy męczy mnie fatalny ból gardła.. co brałyście ?jeśli coś mozna ?:)wiem że jest prenalen gardło, lecz nie wiem czy pomaga, a nie chcę się już męczyć.. -
Jula222 wrote:Kochane peeling kawitacyjny w ciąży jest nie wskazany
studiuję kosmetologię i kobieta w ciąży powinna unikać peelingów mechanicznych
podobnie jak kwasów, które bardzo dobrze pomagają właśnie na takie wysypy na biuście czy plecach nie wspominając o twarzymimo, ze migdałowy jest najlżejszym i najdelikatniejszym to się nie powinno..
Jednak jeśli ktoś swoją skórę zna, to wie na co może sobie pozwolić. Co innego kosmetyczka, też bym klience odmówiła, mocno asekuracyjnie
Jeśli chodzi o kwasy - to samo, ale odpadają za to na pewno retinoidy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 09:48
-
Goplana wrote:Rozumiem, że przeciwskazaniem do peelingów mechanicznych może byc bardziej wrążliwa reakcja skóry u ciężarnej - bo jeśli chodzi o płód to ja nie widzę przeiwskazań. Chyba, że masz jakieś informacje na ten temat.
Jednak jeśli ktoś swoją skórę zna, to wie na co może sobie pozwolić. Co innego kosmetyczka, też bym klience odmówiła, mocno asekuracyjnie
Na płod nie ma to wpływy to prawda, lecz mogą wystąpic efekty niepożądane, niestety, przebarwienia, bardzo głębokie złuszczenie naskórka, bo w ciązy mamy skóre bardziej wrażliwą a nawet może być cienka jak pergamin.
Dlatego kosmetyczki odradzają, ostrzegają, u mnie w gabiniecie np, jesli kosmetyczka uświadomiła przyszłą mame o wszystkich efektach niechcianych, i nadal chce zabieg miec wykonany podpisuje wywiad ze została poinformowana i że na wlasna odpowiedzialność
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 09:53
-
izia wrote:2x2 tabletki foliku dziennie?? wow ale dawka sory za porównanie ale to dawka jak dla konia... zaleca się dawkę 400 kwasu foliowego, podobno zwiększyli do 800 dziennie no ale ty masz ze 2000 dziennie? bo i folik ma i w witaminach też jest
ja zażywam 1 folik, 2 magne b6 i centrum materna z dha
Może Maaartinka należy do grupy podwyższonego ryzyka (to już wie tylko ona i lekarz), wtedy podajemy nawet do 5mg kw. foliowego na dobę. Są też sposoby (nie potwierdzone co prawda naukowo) leczenia mdłości, właśnie podawaniem dużych dawek kwasu foliowego z witaminą B6.