X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P/ciała przeciwko ospie? Wow! Na bogato :) Każdy raczej wie czy chorował... ciężko przeoczyć taką specyficzną chorobę w życiu :D Chyba, że Ty już z tych roczników co były szczepione?

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale pada deszcz u mnie.

Lactovagical biorę co 3 dni, gin mi zalecił, oczyszcza i nie mam już uczucia szczypania w szyjce od kiedy go biorę.

Na ból gardła, który mam często, pomogło w końcu mleko z miodem. Teraz jeszcze kataru trochę, nawet ból głowy przeszedł po tym mleku polecam.

Ja na ospę chorowałam i okazuje się, że różyczkę też.

Jutro robię badania, oby były dobre, bo ostatnio coś w moczu było, a w sobotę usg genetyczne, pooglądam Dzidzię.

Dziewczyny które odkładają powoli luteinę lub dupka = mam pytanie, czy czujecie mocniej brzuch ? Ja brałam 2x2 teraz 1x1 i mocniej czuję ciągnięcia w brzuchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 10:25

Jula222 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    kurcze, wczoraj podczas wizyty u mojej gin, powiedziała że jest mała przezierność karkowa i powiedziała że jest bardzo małe prawdopodobieństwo wystąpienia wad, ale że zbadaja mnie na prenatalnych dokładniej, serduszko jest ok, przynajmniej jak na razie..i nie wiem co dalej. mam dylemat, dla Dziecka warto wydac te 300zł lecz z drugiej strony mozna nakupic Mu ciuszków i w ogóle..
    A pytałaś czy w razie gdyby się okazało, że ta przezierność jest za mała są w stanie to w jakiś sposób leczyć?

201411191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Nic takiego nie było ani u mnie w rodzinie ani u mojego M. Wszyscy są zdrowi i rodzą zdrowe dzieci.. Zresztą ona nawet o to nie pytała..
    Kurcze miałam się wybrać do innego gin, nie wiem czemu dałam się namówić na nią :(
    Spokojnie, to mimo wszystko nie są szkodliwe dawki - skoro podaje się i 5mg profilaktycznie. Dopytaj się po prostu o co jej chodziło.

jftycms.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A pytałaś czy w razie gdyby się okazało, że ta przezierność jest za mała są w stanie to w jakiś sposób leczyć?

szczerze nie pytałam o to, bo powiedziała że jest mała i że to bardzo dobrze bo mniejsze ryzyko wad genetycznych, wiec dalej sie w to nie wgłębiałam tym bardziej ze maluszek tak się chwalił że płakałam ze szczęścia :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Spokojnie, to mimo wszystko nie są szkodliwe dawki - skoro podaje się i 5mg profilaktycznie. Dopytaj się po prostu o co jej chodziło.
    A myślisz, że gdybym zmieniła teraz gin głupio by to wyszło?
    Zastanawiam się nad zmianą, na kobietkę do której wcześniej chodziłam, ale obie pracują razem w szpitalu wojewódzkim w którym prawdopodobnie będę rodziła i nie chciałabym żeby to głupio wyszło..

201411191762.png
  • Goplana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Hej dziewczyny, ale pada deszcz u mnie.

Dziewczyny które odkładają powoli luteinę lub dupka = mam pytanie, czy czujecie mocniej brzuch ? Ja brałam 2x2 teraz 1x1 i mocniej czuję ciągnięcia w brzuchu.

Ja odstawiłam nieprzepisowo z dnia na dzień :) i żadnych objawów - oprócz cudownego ozdrowienia z wymiotów, nie miałam :D

Viviana lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • maaartinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    szczerze nie pytałam o to, bo powiedziała że jest mała i że to bardzo dobrze bo mniejsze ryzyko wad genetycznych, wiec dalej sie w to nie wgłębiałam tym bardziej ze maluszek tak się chwalił że płakałam ze szczęścia :)
    Nic się nie martw napewno będzie dobrze :)

201411191762.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się, że miałam jakiś zdezelowany wózek i trójkę dzieci w środku, wychylających się do połowy. Wózek piszczał jak nieboskie stworzenie, koła odpadały, masakra. Darłam się po małżu, że to jego wina, że taki wózek kupił, bo ja w życiu bym tego nie zrobiła i że nieodpowiedzialny, bo trójka dzieci.
    Obudziłam się z wściekłą miną, na "co jest" małża odpowiedziałam "kupiłeś fatalny wózek". Mina bezcenna.

Akcja nr 2, robiąc kakako dziecku, wsypałam sobie do filiżanki, zalałam wodą, dałam mleczko i zorientowałam się po 10 minutach, że nie gra orkiestra :D

Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Nic się nie martw napewno będzie dobrze :)

no też na to liczę:) nadal bede się głowic czy iść czy nie :)
    bo mimo wszystko urodze to Maleństwo <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 10:39

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A myślisz, że gdybym zmieniła teraz gin głupio by to wyszło?
    Zastanawiam się nad zmianą, na kobietkę do której wcześniej chodziłam, ale obie pracują razem w szpitalu wojewódzkim w którym prawdopodobnie będę rodziła i nie chciałabym żeby to głupio wyszło..
    A myślisz, że ona Cię pamięta? :D Lekarze mają tylu pacjentów, że pamiętają tylko jakoś najbardziej charakterystycznych, znajomych po fachu lub niemiłych hahaha

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tam "wrzeszczące bachory" nie przeszkadzają, taka natura dzieci, czego nie można powiedzieć o ludziach dorosłych :)
    Z małżem nie znosimy tłumów i sezonu, uciekamy zawsze w głuszę, jak najbliżej natury i jak najdalej cywilizacji:) mogłabym siedzieć miesiącami w jakimś mazurskim siedlisku i wciąż byłoby mi mało:)

Fidelissa lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    A myślisz, że ona Cię pamięta? :D Lekarze mają tylu pacjentów, że pamiętają tylko jakoś najbardziej charakterystycznych, znajomych po fachu lub niemiłych hahaha
    Właśnie ona należy do tych wyjątkowo pamiętających.. Dlatego tak strasznie mnie do niej namawiano, że potem w szpitalu nie zapomina o swoich pacjentach..

201411191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    a chorowałaś na różyczkę bądź ospę ??
    Ja na ospę

qq87j44jhto0od0f.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Właśnie ona należy do tych wyjątkowo pamiętających.. Dlatego tak strasznie mnie do niej namawiano, że potem w szpitalu nie zapomina o swoich pacjentach..
    Pamięta pewnie, gdy prowadzi całą ciążę, wtedy nie da rady zapomnieć :) Ale przed Tobą jeszcze kilka miesięcy, w których by Cię nie widziała. A poza tym, co tu się oglądać... jak Ci nie pasuje to zmień, ja jak tracę zaufanie do specjalisty, to nie wracam - mam do tego prawo :)

jftycms.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) nie było mnie tu kilka dni i takie zaległości, ale udało się wszystko nadrobić.

Bardzo mi przykro z powodu czarnej... 3maj się Kochana. Mam nadzieje, że za jakiś czas pochwalisz się nam wiadomością o kolejnej ciąży :**

Gratuluję wszystkim mamuśką, które już wiedzą co noszą w brzuszku :) ostatnio coś dużo dziewczynek się pokazuje, fajnie :)

Ja majówkę spędziłam w bieszczadach i muszę przyznać, że jest tam przepięknie. Już myślałam z koleżanką jak za rok wrócimy z naszymi bąblami ;p

Ja od dwóch dni mam jakieś dziwne uczucie jakby kłucia w szyjce... do tego zdarzyło mi się dwa razy, że miałam taki napad i rwało mnie strasznie w brzuchu... kilka minut to trwało. Miała któraś w Was takie uczucie? Troszkę mnie to niepokoi, a wizyta za tydzień, no chyba, że uda mi się załatwić, że mnie dzisiaj przyjmie. Do tego wczoraj rozpoczęłam 15 tydzień pawiem z samego rana ;/

rwi37s6.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Kuniak

Doczytalas moja poradę o koperku? Pomaga?
    Kurcze nie!!! Nie mogę znaleźć ,powtórzysz ? Proszę .. Nie chce być juz wasza miss wymiotów , chce oddać koronę :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Kurcze nie!!! Nie mogę znaleźć ,powtórzysz ? Proszę .. Nie chce być juz wasza miss wymiotów , chce oddać koronę :)

Kuniak a bierzesz jakies witaminy? :) bo może to one tak potęgują wymioty:) w moim przypadku tak było :(

KUNIAK lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co moja lekarka już mnie pomału wkurza. Byłam na wizycie na kotrej zadała mi kilka pytań wziela na fotel i stwierdziła że wszystko ok. Zapytałam o usg bo chciałabym zobaczyć czy już widać płeć maluszka a ta mi że jeszcze za szybko. Nie dość że za wizyte zapłaciłam 150zł to jeszcze nie zrobiła mi usg:/

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Wiecie co moja lekarka już mnie pomału wkurza. Byłam na wizycie na kotrej zadała mi kilka pytań wziela na fotel i stwierdziła że wszystko ok. Zapytałam o usg bo chciałabym zobaczyć czy już widać płeć maluszka a ta mi że jeszcze za szybko. Nie dość że za wizyte zapłaciłam 150zł to jeszcze nie zrobiła mi usg:/

150 za kilka minut wizyty? i bez uspokojenia Ciebie? Masz prawo zobaczyc swojego Maluszka na wizycie!

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ