X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    Kuniak a bierzesz jakies witaminy? :) bo może to one tak potęgują wymioty:) w moim przypadku tak było :(
    Biorę zestaw tarczycowy i folik na czczo i to jest sajgon poranny.. Potem biorę jeszcze magne b6 ..jak sie uda połknąć .Chcialabym brać jakieś witaminy bo choć jem co 2 godziny to mało mi w żołądku zostaje :/ ale na razie nie jestem w stanie połknąć ;/

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam prenatal classic, na poczayku wszytsko ok od 6 tyg wymioty porzuciłam go, i zaczełam go znowu brac w 9tydz, i znowu skonczylo się to wymiotami.
    Dlatego juz go nie bede brac :) zostaje tylko przy foliku :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:

Ja majówkę spędziłam w bieszczadach i muszę przyznać, że jest tam przepięknie. Już myślałam z koleżanką jak za rok wrócimy z naszymi bąblami ;p

Ja od dwóch dni mam jakieś dziwne uczucie jakby kłucia w szyjce... do tego zdarzyło mi się dwa razy, że miałam taki napad i rwało mnie strasznie w brzuchu... kilka minut to trwało. Miała któraś w Was takie uczucie? Troszkę mnie to niepokoi, a wizyta za tydzień, no chyba, że uda mi się załatwić, że mnie dzisiaj przyjmie. Do tego wczoraj rozpoczęłam 15 tydzień pawiem z samego rana ;/

Bieszczady są magiczne o każdej porze roku, a gdzie byłaś dokładnie?

Co do kłucia w szyjce, bóli brzucha i jajników to ja miewam co najmniej raz dziennie. W moim przypadku cały układ kostno-szkieletowy znowu zaczyna się rozchodzić i do tego dochodzą inne rzeczy, także wiem, że to "fizjologia":)

Jeśli ból nie będzie ustawał, doszłyby jakieś niepokojące objawy to wtedy można się martwić i od razu telefon do gina :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • desou Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:17

• Evik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo jak Rewolucja przynajmniej raz dziennie czuje kłucie, ból ale całkiem do wytrzymanae, mam wrażenie że wszystko sie rozciąga

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Moja stara ginka w pierwszej ciąży powiedziała że jeżeli udaje mi się jeść urozmaicone posiłki dużo owoców i warzyw i mam dobre wyniki badań krwi to nie trzeba brać witamin bo te z posiłków lepiej sie wchłanija. Teraz mam hemoglobine 12 i mój obecny gin kazał mi brać co drugi dzień tylko witamy prenatalne. Wydaje mi się że te witaminy to troche naciąganie nas na kasę. Kiedyś kobiety nie brały witamin i rodziły zdrowe dzieci ;)

blue00 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    anusiaa90 - ja miałam takie kłucia przez kilka dni, a teraz wydaje mi się, że bolą mnie kości w kroczu, tzn. przy wejściu do pochwy, takie ukłucia, czasami rwanie, wizyte mam za 12 dni dopiero i się zacznam niepokoić, bo takie bóle to mogą być przed porodem a nie chyba na takim wczesnym etapie...

Skurcze Braxtona-Hicksa są obecne od samego początku:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • desou Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to nie są skurcze, mnie bolą kości - tak mi się wydaje

• Viviana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam coś podobnego jak Wy, ale bardziej czuję jakby mnie dno macicy bolało. Ginowi zgłaszałam, mówił, że jak macica się rozciąga to tak boli, natomiast na te kłucia w szyjce pomaga wg mnie jak pisałam ten lactovagical.
    To jest taki ból od spodu krocza, często też wg mnie jak się sporo pochodzi czy zmęczy.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Bieszczady są magiczne o każdej porze roku, a gdzie byłaś dokładnie?

Co do kłucia w szyjce, bóli brzucha i jajników to ja miewam co najmniej raz dziennie. W moim przypadku cały układ kostno-szkieletowy znowu zaczyna się rozchodzić i do tego dochodzą inne rzeczy, także wiem, że to "fizjologia":)

Jeśli ból nie będzie ustawał, doszłyby jakieś niepokojące objawy to wtedy można się martwić i od razu telefon do gina :)

Byłam we wsi Zawóz, 400 m od jeziora solińskiego i jestem zachwycona :)

desou mam dokładnie tak samo i wiem co czujesz. Do tego mam jeszcze dużo śluzu takiego lekko żółtawego.. ktoś wcześniej pisał, że jak tak miał to była grzybica. Wolę dmuchać na zimne i zadzwonię dzisiaj do lekarza

rwi37s6.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie od niedzieli miałam lekkie skurcze w macicy i kłucia... wczoraj stały się tak intensywne do tego skurcz który nie przechodził więc zadzwoniłam do mojego gina... zamiast nospy kazał mi lecieć do apteki po magvit B6 bo najparwdopodobniej mam niedobory magnezu sktąd te kłucia i skurcze w macicy drętwienie rąk i skucze w łydkach, resztę skonsultuje z nim dzisiaj a po wczorajszej dawce tego magnezu przeszło jakby ręką odjął

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam bóle podobne do waszych. Klucie w szyjce, bóle k. łonowej, krzyża jak za długo posiedze w jednej pozycji, więzadła ciagna .... W ogóle wrażenie ze cos mi ciąży. Dzidziusie rosną:D

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się cudownie czuje czasem jestem trochę zmęczona ale ogólnie mam dużo energii... :D Mogłabym góry przenosić ,bo jestem szczęśliwa :D

Ooo i pępek mi zaczyna wychodzić hahha daszek się zrobił, to pokaże Wam ,no i moja rozciągnięta dziurka od kolczyka po pierwszej ciąży, mały lubił mi wiercić piętą w pępku i takie oto efekty są :P

b8llrt.jpg

KocieOczy, anusiaa90, Amnezja, Jula222, Strupka, Agata92, RewolucjaSięDzieje, sylvi lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale masz już cudny brzusio Pati! Miód! :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ale sweet brzuszek :)

Co fakt mnie też wyskoczył :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ten brzuszek to już masz niesamowity :) u mnie jeszcze ledwo co widać ;p

rwi37s6.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj brzuch zmienia kształty w ciągu dnia, rano płski w południe taki sobie po obiedzie wielki a potem do wieczora tez w miare duży chcialabym taki już jak pati :D hehe ale ja nie należe do tych chudziutkich wieć tak szybko mi nie wyskoczy bo zapsy narazie mam

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe w zeberkę i ogromnym rozstępem od pępka w górę :D ale dziękuję za komplementy :** już mamy 93cm w obwodzie :D

Heheh ja tu co parę dni Wam wrzucam fotki w jakim tempie on mi rośnie a gdzie Wasze pochwalcie się hehe jak ja uwielbiam oglądać brzuszki :D

okti na pewno niedługo wyskoczy u mnie stopniowo teraz rośnie a np a poprzedniej ciąży z dnia na dzień wychodził albo z tygodnia na tydzień nagle rano się budzę i większy brzuch miałam u Was też tak będzie ,że nagle się obudzicie z wielkim brzuchem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 12:41

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzuszek Pati :) Chciałabym,żeby mój też już był taki :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati śliczny brzusio! :) powoli kurczę cię gonię :) mimo, że to mój 12 tydz :) a brzuch pokaźny :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ