X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    a to jest na receptę ? Jeśli nie to chętnie spróbuję i już nie będę szła na wizytę...

Bez recepty. Na mmnie akurat działa słabo, ale niektórzy sobie bardzo chwalą. Ja obecnie używam kremu z 10% kwasem migdałowym, ale do kwasów trzeba trochę skórę przyzwyczajać - czyli zaakceptować przejściowe pogorszenie :)

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz jedyny skusilam sie na zabieg u kosmetyczki z kwasami. Chciałam odświeżyć buzie na wiosnę.... Fakt nawet po tym jednym razie efekt był przyzwoity, ale przez kilka dni zrzucałam skore jak wąż ;) wole mikrodermabrazje.
    A wlasnie w ciazy chyba ten zabieg odpada??? Wiecie cos na ten temat?

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    ja biore centrum meterna z dha też koło 50zł ale przyznam że to dha wogóle mi nie chce przejść przez gardło, traume mam codziennie bo staje w gardle, ciągnie na wymioty a to ani złamać ani nic -

polecam pokukać na np. doz.pl - można zamówić z odbiorem do apteki i mają naprawdę dobre ceny - no i najważniejsze można poczytać i porównać składy - ja robię to bardzo często zwłaszcze z syropami dla synka itd

tez bralam cm dha chyba z rok i polykalam tylko z jogurtem poskarzylam sie gince a ta mi polecila prenatal plus biore male kapsulki i jest ok:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Raz jedyny skusilam sie na zabieg u kosmetyczki z kwasami. Chciałam odświeżyć buzie na wiosnę.... Fakt nawet po tym jednym razie efekt był przyzwoity, ale przez kilka dni zrzucałam skore jak wąż ;) wole mikrodermabrazje.
    A wlasnie w ciazy chyba ten zabieg odpada??? Wiecie cos na ten temat?
    odpada niestety...

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Generalnie ... NICZEGO :D;)
    a ja wczoraj w supherparm kupilam erisa serie dla skory naczyniowej jakis krem kojacy i tonik Pharmaceris i babki twierdzily ,ze uzywac w ciazy moge......

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, wrocilam od kardiologa
    czekalam 2 godziny i dowiedzilam sie ze mam zrobic elektrolity i przyjsc 30 maja...

qq87j44jhto0od0f.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    odpada niestety...

Dlaczego?

jftycms.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 17:52

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    byłam u tego mojego starego gina co jest specem w zagrozonych ciazach itd. Był wyjatkowo miły,dostali na osrodku super dokladny sprzet. Dał mi sam od siebie zdjecia no i bedzie SYNEK.
    Jutro prenatalne u niego prywatnie,ale mowił,ze usg to dokladne i zrobi za 150 zl;-)
    Nie moge sie zdecydowac,a musze. Moze doradzicie? Do dwoch na nfz nie moge chodzic i nie wiem ktorego gina wybrac? On nie daje skierowan i recept,za wszystko musze placic ,a ona daje na co chce. Tylko robi dopiero specjalizacje i boje sie. Czy na pewno wszystko zauwazy tak szybko jak on?Ona jest miła,tlumaczy,ma czas i mowiła,ze jak bedzie trzeba to bedzie mnie brała na wizyty co tydzien,on co dwa tyg,ale wkurza mnie jego podejscie. Nigdy nie pamieta nic,no i te skierowania..
    Już ostatnio o to pytałaś. Co więcej niż to co napisałyśmy chciałabyś przeczytać? :) Oszacuj koszty, czy chcesz tyle wydać, a potem reszta.

jftycms.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was wybiera się na wakacje samolotem?
    Ja bym chciała pod koniec czerwca, wiadomo skonsultuje lekarzem ale jestem ciekawa waszego zdania czy leciałybyście i czy byłybyście tam spokojne przez 2 tyg?

Ja pytałam o lot samolotem dzisiaj na wizycie. Lekarz powiedział, że 2 trymestr to tak naprawdę jedyny moment na bezpieczne podróżowanie, 3 trymestr nie bardzo z uwagi na ewentualną wcześniejszą akcję porodową, no a w 1 trymestrze nie radziłby - i tu byłam zaskoczona - wcale nie ze względu na różnicę ciśnień, tak jak myślałam wcześniej, ale ze względu na chociażby przechodzenie przez bramki na lotnisku, które mogą mieć potencjalnie szkodliwy wpływ. U mnie na początku ciąża była zagrożona i dlatego mówił, że w 1 trymestrze nie radziłby latać, ale w 2 powinno być już spokojniej.

Tak więc planujemy wakacje w czerwcu :) ale oczywiście lot jak najkrótszy się da, mimo wszystko :)

KUNIAK, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Już ostatnio o to pytałaś. Co więcej niż to co napisałyśmy chciałabyś przeczytać? :) Oszacuj koszty, czy chcesz tyle wydać, a potem reszta.

Nie kazdy jest na bieżąco ,czasami ktos inny moze sie wypowiedziec,ktos nie widział mojego zapytania wczesniej. KTO pyta nie bładzi

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż nikt się od razu starszym docentem nie stanie;)

Zawsze możliwa jest opcja nr 3 - nowy lekarz.

A po kiego grziba wizyty co tydzień? punkty nabija, czy co?

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    No cóż nikt się od razu starszym docentem nie stanie;)

Zawsze możliwa jest opcja nr 3 - nowy lekarz.

A po kiego grziba wizyty co tydzień? punkty nabija, czy co?

Naklejki zbieram bo na kazdej wizycie dostaje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 18:05

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to pochodz i tu i tu co za problem :) ja chodze :D bo też się nie mogę zdecydować :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Nie kazdy jest na bieżąco ,czasami ktos inny moze sie wypowiedziec,ktos nie widział mojego zapytania wczesniej. KTO pyta nie bładzi

Ale błądzić jest rzeczą ludzką:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    to pochodz i tu i tu co za problem :) ja chodze :D bo też się nie mogę zdecydować :P

Własnie miałam Ci pisac,pytałam dzisiaj w recepcji i Pani mowiła,ze jest pewna ,ze ciazy nie mozna prowadzic u dwoch ginekologow na NFZ

• alka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

Własnie miałam Ci pisac,pytałam dzisiaj w recepcji i Pani mowiła,ze jest pewna ,ze ciazy nie mozna prowadzic u dwoch ginekologow na NFZ

• xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szajba w brzuchu :D hahahah skoki i fikołki boksy i kopniaki wariacje się tam dzieją, chyba Miłka godzina wybiła, że szaleje :P

Marzena27, Eve, Goplana, lkc lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka to ja jutro ide na wizyte i sie nie zapisuje juz do ginki heheh :D ale dobra a jaki jest konkretny tego powód.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 18:05

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Dlaczego?
    podobno nawet piling kawiatcyjny jest nie wskazany.
    dlaczego nie wiem popytaj kosmetyczki, raczej to potwierdzi.

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ