Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Monique wrote:a to jest na receptę ? Jeśli nie to chętnie spróbuję i już nie będę szła na wizytę...
Bez recepty. Na mmnie akurat działa słabo, ale niektórzy sobie bardzo chwalą. Ja obecnie używam kremu z 10% kwasem migdałowym, ale do kwasów trzeba trochę skórę przyzwyczajać - czyli zaakceptować przejściowe pogorszenie
-
Raz jedyny skusilam sie na zabieg u kosmetyczki z kwasami. Chciałam odświeżyć buzie na wiosnę.... Fakt nawet po tym jednym razie efekt był przyzwoity, ale przez kilka dni zrzucałam skore jak wąż
wole mikrodermabrazje.
A wlasnie w ciazy chyba ten zabieg odpada??? Wiecie cos na ten temat? -
izia wrote:ja biore centrum meterna z dha też koło 50zł ale przyznam że to dha wogóle mi nie chce przejść przez gardło, traume mam codziennie bo staje w gardle, ciągnie na wymioty a to ani złamać ani nic -
polecam pokukać na np. doz.pl - można zamówić z odbiorem do apteki i mają naprawdę dobre ceny - no i najważniejsze można poczytać i porównać składy - ja robię to bardzo często zwłaszcze z syropami dla synka itd
tez bralam cm dha chyba z rok i polykalam tylko z jogurtem poskarzylam sie gince a ta mi polecila prenatal plus biore male kapsulki i jest ok:) -
mada_lena wrote:Raz jedyny skusilam sie na zabieg u kosmetyczki z kwasami. Chciałam odświeżyć buzie na wiosnę.... Fakt nawet po tym jednym razie efekt był przyzwoity, ale przez kilka dni zrzucałam skore jak wąż
wole mikrodermabrazje.
A wlasnie w ciazy chyba ten zabieg odpada??? Wiecie cos na ten temat? -
alka89 wrote:byłam u tego mojego starego gina co jest specem w zagrozonych ciazach itd. Był wyjatkowo miły,dostali na osrodku super dokladny sprzet. Dał mi sam od siebie zdjecia no i bedzie SYNEK.
Jutro prenatalne u niego prywatnie,ale mowił,ze usg to dokladne i zrobi za 150 zl;-)
Nie moge sie zdecydowac,a musze. Moze doradzicie? Do dwoch na nfz nie moge chodzic i nie wiem ktorego gina wybrac? On nie daje skierowan i recept,za wszystko musze placic ,a ona daje na co chce. Tylko robi dopiero specjalizacje i boje sie. Czy na pewno wszystko zauwazy tak szybko jak on?Ona jest miła,tlumaczy,ma czas i mowiła,ze jak bedzie trzeba to bedzie mnie brała na wizyty co tydzien,on co dwa tyg,ale wkurza mnie jego podejscie. Nigdy nie pamieta nic,no i te skierowania..Oszacuj koszty, czy chcesz tyle wydać, a potem reszta.
-
KUNIAK wrote:Dziewczyny czy któraś z was wybiera się na wakacje samolotem?
Ja bym chciała pod koniec czerwca, wiadomo skonsultuje lekarzem ale jestem ciekawa waszego zdania czy leciałybyście i czy byłybyście tam spokojne przez 2 tyg?
Ja pytałam o lot samolotem dzisiaj na wizycie. Lekarz powiedział, że 2 trymestr to tak naprawdę jedyny moment na bezpieczne podróżowanie, 3 trymestr nie bardzo z uwagi na ewentualną wcześniejszą akcję porodową, no a w 1 trymestrze nie radziłby - i tu byłam zaskoczona - wcale nie ze względu na różnicę ciśnień, tak jak myślałam wcześniej, ale ze względu na chociażby przechodzenie przez bramki na lotnisku, które mogą mieć potencjalnie szkodliwy wpływ. U mnie na początku ciąża była zagrożona i dlatego mówił, że w 1 trymestrze nie radziłby latać, ale w 2 powinno być już spokojniej.
Tak więc planujemy wakacje w czerwcuale oczywiście lot jak najkrótszy się da, mimo wszystko
KUNIAK, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Goplana wrote:Już ostatnio o to pytałaś. Co więcej niż to co napisałyśmy chciałabyś przeczytać?
Oszacuj koszty, czy chcesz tyle wydać, a potem reszta.
Nie kazdy jest na bieżąco ,czasami ktos inny moze sie wypowiedziec,ktos nie widział mojego zapytania wczesniej. KTO pyta nie bładziTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
RewolucjaSięDzieje wrote:No cóż nikt się od razu starszym docentem nie stanie;)
Zawsze możliwa jest opcja nr 3 - nowy lekarz.
A po kiego grziba wizyty co tydzień? punkty nabija, czy co?
Naklejki zbieram bo na kazdej wizycie dostaje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 18:05
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
xpatiiix3 wrote:to pochodz i tu i tu co za problem
ja chodze
bo też się nie mogę zdecydować
Własnie miałam Ci pisac,pytałam dzisiaj w recepcji i Pani mowiła,ze jest pewna ,ze ciazy nie mozna prowadzic u dwoch ginekologow na NFZTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
xpatiiix3 wrote:to pochodz i tu i tu co za problem
ja chodze
bo też się nie mogę zdecydować
Własnie miałam Ci pisac,pytałam dzisiaj w recepcji i Pani mowiła,ze jest pewna ,ze ciazy nie mozna prowadzic u dwoch ginekologow na NFZTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.