X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Generalnie ... NICZEGO :D;)[/QUOTE

może chociaż jakieś ziółka oczyszczające np. bratki albo maseczkę z drożdży i mleka :P

I maska na ciało z krochmalu :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Monique Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    I maska na ciało z krochmalu :)

a tego nie znałam ;)) to robię dziś wieczorem i czekam na efekty ;)

e43bfde7db.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    a tego nie znałam ;)) to robię dziś wieczorem i czekam na efekty ;)

http://www.naturalne-kosmetyki.net/pielegnacja-skory.html

Sprawdzone, przebadane dermatologiczne ;)

Monique lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was wybiera się na wakacje samolotem?
    Ja bym chciała pod koniec czerwca, wiadomo skonsultuje lekarzem ale jestem ciekawa waszego zdania czy leciałybyście i czy byłybyście tam spokojne przez 2 tyg?

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Ja bym chciała pod koniec czerwca, wiadomo skonsultuje lekarzem ale jestem ciekawa waszego zdania czy leciałybyście i czy byłybyście tam spokojne przez 2 tyg?

a dokąd chcesz lecieć, jakieś tropiki czy bardziej umiarkowany klimat ? :)

Ja np. bałabym się lecieć do Bułgarii. Będąc tam kiedyś na wczasach zachorowałam na zapalenie krtani. Okoliczny lekarz przyjmował mnie z fajką w ustach, masakra ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 14:57

e43bfde7db.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przepraszam, że dopiero teraz piszę.

Byłam w poniedziałek na wizycie:) Z dzieciaczkiem wszystko ok, ma już 61mm, NT 1.50mm, kość nosowa tez jest:) ma rączki, nóżki:) lekarz pokazałam Nam wszystkie jego narządy łącznie z przepływem krwi przez zastawkę trójdzielną:), normalnie szaleństwo. Fajnie tak widzieć u takiego maleństwa pęcherz moczowy, żołądek, serduszko, mózg:)Byłam pod ogromnym wrażeniem, że nie zapytałam o płeć, ale następna wizyta w czerwcu więc wtedy to już na pewno się dowiem:).

Pozdrawiam Was:* wieczór nadrobię zaległości:) bo trochę ich mam:)

KUNIAK, KocieOczy, Monique, xpatiiix3, Viviana, Maga31, Fidelissa, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Jula222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:

hej, my się wybieramy na początku lipca na wyspę Kos, lekarz jak narazie pozwala, zobaczymy jak będzie później jeśli nic sie nie będzie dziać to mamy pozwolenie :) co do obaw, mam oczywiście, lecz wrazie "w" recepcja wzywa lekarza "doraźnego" również są szpitale, ale miejmy nadzieję że wszystko będzie ok :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • KUNIAK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tropiki raczej się nie odważę

Myślę o Majorce lub o jakiejś greckiej wyspie

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kos jest w Grecji :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    ja też od wczoraj femibion natal 2 plus, bo wcześniej jeszcze konczyłam 1 ;) zamówiłam w aptece internetowej po 28zł opakowanie bo u mnie w aptece niestety również ok 50zł kosztuje.. różnice drakonskie :) wzięłam od razu 4 opakowania bo i tak jeden koszt przesyłki :)
    W której aptece kupiłaś, bo też chciałabym taniej.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 lata temu byłam na Krecie w czerwcu to już naprawdę było mega gorąco...

My też chcieliśmy polecieć a tym roku, ale ostatecznie jedziemy do Jastarni, muszę się jodu nawdychać :)

e43bfde7db.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    hej, my się wybieramy na początku lipca na wyspę Kos, lekarz jak narazie pozwala, zobaczymy jak będzie później jeśli nic sie nie będzie dziać to mamy pozwolenie :) co do obaw, mam oczywiście, lecz wrazie "w" recepcja wzywa lekarza "doraźnego" również są szpitale, ale miejmy nadzieję że wszystko będzie ok :)

Dzieki tak własnie myślę ze po następnej wizycie jesli lekarka pozwoli,kupimy coś ale z ubezpieczeniem od rezygnacji w ost. chwili gdyby się coś z kropkiem działo
    I tak sobie kombinuje ze w czerwcu nie bedzie jeszcze tak gorąco..

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    2 lata temu byłam na Krecie w czerwcu to już naprawdę było mega gorąco...

My też chcieliśmy polecieć a tym roku, ale ostatecznie jedziemy do Jastarni, muszę się jodu nawdychać :)

Kocham polskie morze! Ale teraz to bym się bała w Bałtyku wykąpać żeby z dzidziaka mrożonki nie zrobic:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 15:02

Monique, Goplana lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    również się zabezpieczyliśmy co do rezygnacji :)
    Wybraliśmy początek lipca poniewaz rok temu również bylismy i bylo optymalnie :) nie gorąco, a tak akurat :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Kocham polskie morze! Ale teraz to bym się bała w Bałtyku wykąpać żeby z dzidziaka mrożonki nie zrobic:D

daj spokój, ja nawet nie myślę o kąpielach tam, modle się tylko żeby nie lało przez cały pobyt ;))

przynajmniej te z Was które polecą sobie na jakąś wycieczkę będą miały pogodę na 100% :)

e43bfde7db.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    W której aptece kupiłaś, bo też chciałabym taniej.
    http://allegro.pl/femibion-natal-2-plus-30tab-30kaps-witaminy-i4200226442.html
    tutaj, ta aukcja już się skończyła teraz nie mają póki co znowu wystawionego femibionu2 ale trzeba patrzeć :) raczej to na porządku dziennym

goOlp2.png NJmJp2.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    daj spokój, ja nawet nie myślę o kąpielach tam, modle się tylko żeby nie lało przez cały pobyt ;))

przynajmniej te z Was które polecą sobie na jakąś wycieczkę będą miały pogodę na 100% :)

No ja bym nie wytrzymała bez kąpieli jestem takim wodnym stworem który potrafi siedzieć w morzu po 4 godziny:)
    Zawzyczaj tyle w wodzie siedzę tylko ja i gromadka jakiś najbardziej wytrwałych dzieci:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 15:20

gg64l6d8uplrbvce.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym nie miała odwagi na samolot i 14 dni w obcym kraju ale ja jakoś tam mam w ciąży że na wszystko dmucham i wszystkiego się boję - i dodatkowo jest synek do ogarnięcia wiec raczej rzucimy się gdzieś w polskę - w zależności czy i ile mąż urlopu wynudzi.. ale moja bratowa rok temu miesiąc przez terminem pojechali nad morze - z pod krakowa więc prawie calą polskę przejechali i opalała się w bikini także wszystko zależy od osoby, odwagi i okoliczności

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • izia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale co do kąpieli to chyba właśnie w ciąży w morzach itd odpada - ja nawet w odkrytym basenie się nie zanurzałam - tylko w krytym chlorowanym a najlepiej ozonowanym

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    ale co do kąpieli to chyba właśnie w ciąży w morzach itd odpada - ja nawet w odkrytym basenie się nie zanurzałam - tylko w krytym chlorowanym a najlepiej ozonowanym
    oo niee :(
    ale w środę podpytam lekarki i dam wam znać gdyby któraś się jeszcze wybierała

Ale masz racje zalezy od osoby, moja kolezanka pod koniec 7 msc niełatwej ciąży pojechała autem do Chorwacji zwiedzać jakieś jaskinie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 15:34

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ