X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Generalnie ... NICZEGO :D;)[/QUOTE

może chociaż jakieś ziółka oczyszczające np. bratki albo maseczkę z drożdży i mleka :P

I maska na ciało z krochmalu :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Monique Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    I maska na ciało z krochmalu :)

a tego nie znałam ;)) to robię dziś wieczorem i czekam na efekty ;)

e43bfde7db.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    a tego nie znałam ;)) to robię dziś wieczorem i czekam na efekty ;)

http://www.naturalne-kosmetyki.net/pielegnacja-skory.html

Sprawdzone, przebadane dermatologiczne ;)

Monique lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was wybiera się na wakacje samolotem?
    Ja bym chciała pod koniec czerwca, wiadomo skonsultuje lekarzem ale jestem ciekawa waszego zdania czy leciałybyście i czy byłybyście tam spokojne przez 2 tyg?

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Ja bym chciała pod koniec czerwca, wiadomo skonsultuje lekarzem ale jestem ciekawa waszego zdania czy leciałybyście i czy byłybyście tam spokojne przez 2 tyg?

a dokąd chcesz lecieć, jakieś tropiki czy bardziej umiarkowany klimat ? :)

Ja np. bałabym się lecieć do Bułgarii. Będąc tam kiedyś na wczasach zachorowałam na zapalenie krtani. Okoliczny lekarz przyjmował mnie z fajką w ustach, masakra ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 14:57

e43bfde7db.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przepraszam, że dopiero teraz piszę.

Byłam w poniedziałek na wizycie:) Z dzieciaczkiem wszystko ok, ma już 61mm, NT 1.50mm, kość nosowa tez jest:) ma rączki, nóżki:) lekarz pokazałam Nam wszystkie jego narządy łącznie z przepływem krwi przez zastawkę trójdzielną:), normalnie szaleństwo. Fajnie tak widzieć u takiego maleństwa pęcherz moczowy, żołądek, serduszko, mózg:)Byłam pod ogromnym wrażeniem, że nie zapytałam o płeć, ale następna wizyta w czerwcu więc wtedy to już na pewno się dowiem:).

Pozdrawiam Was:* wieczór nadrobię zaległości:) bo trochę ich mam:)

KUNIAK, KocieOczy, Monique, xpatiiix3, Viviana, Maga31, Fidelissa, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Jula222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:

hej, my się wybieramy na początku lipca na wyspę Kos, lekarz jak narazie pozwala, zobaczymy jak będzie później jeśli nic sie nie będzie dziać to mamy pozwolenie :) co do obaw, mam oczywiście, lecz wrazie "w" recepcja wzywa lekarza "doraźnego" również są szpitale, ale miejmy nadzieję że wszystko będzie ok :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • KUNIAK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tropiki raczej się nie odważę

Myślę o Majorce lub o jakiejś greckiej wyspie

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kos jest w Grecji :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    ja też od wczoraj femibion natal 2 plus, bo wcześniej jeszcze konczyłam 1 ;) zamówiłam w aptece internetowej po 28zł opakowanie bo u mnie w aptece niestety również ok 50zł kosztuje.. różnice drakonskie :) wzięłam od razu 4 opakowania bo i tak jeden koszt przesyłki :)
    W której aptece kupiłaś, bo też chciałabym taniej.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 lata temu byłam na Krecie w czerwcu to już naprawdę było mega gorąco...

My też chcieliśmy polecieć a tym roku, ale ostatecznie jedziemy do Jastarni, muszę się jodu nawdychać :)

e43bfde7db.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    hej, my się wybieramy na początku lipca na wyspę Kos, lekarz jak narazie pozwala, zobaczymy jak będzie później jeśli nic sie nie będzie dziać to mamy pozwolenie :) co do obaw, mam oczywiście, lecz wrazie "w" recepcja wzywa lekarza "doraźnego" również są szpitale, ale miejmy nadzieję że wszystko będzie ok :)

Dzieki tak własnie myślę ze po następnej wizycie jesli lekarka pozwoli,kupimy coś ale z ubezpieczeniem od rezygnacji w ost. chwili gdyby się coś z kropkiem działo
    I tak sobie kombinuje ze w czerwcu nie bedzie jeszcze tak gorąco..

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    2 lata temu byłam na Krecie w czerwcu to już naprawdę było mega gorąco...

My też chcieliśmy polecieć a tym roku, ale ostatecznie jedziemy do Jastarni, muszę się jodu nawdychać :)

Kocham polskie morze! Ale teraz to bym się bała w Bałtyku wykąpać żeby z dzidziaka mrożonki nie zrobic:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 15:02

Monique, Goplana lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    również się zabezpieczyliśmy co do rezygnacji :)
    Wybraliśmy początek lipca poniewaz rok temu również bylismy i bylo optymalnie :) nie gorąco, a tak akurat :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Kocham polskie morze! Ale teraz to bym się bała w Bałtyku wykąpać żeby z dzidziaka mrożonki nie zrobic:D

daj spokój, ja nawet nie myślę o kąpielach tam, modle się tylko żeby nie lało przez cały pobyt ;))

przynajmniej te z Was które polecą sobie na jakąś wycieczkę będą miały pogodę na 100% :)

e43bfde7db.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    W której aptece kupiłaś, bo też chciałabym taniej.
    http://allegro.pl/femibion-natal-2-plus-30tab-30kaps-witaminy-i4200226442.html
    tutaj, ta aukcja już się skończyła teraz nie mają póki co znowu wystawionego femibionu2 ale trzeba patrzeć :) raczej to na porządku dziennym

goOlp2.png NJmJp2.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    daj spokój, ja nawet nie myślę o kąpielach tam, modle się tylko żeby nie lało przez cały pobyt ;))

przynajmniej te z Was które polecą sobie na jakąś wycieczkę będą miały pogodę na 100% :)

No ja bym nie wytrzymała bez kąpieli jestem takim wodnym stworem który potrafi siedzieć w morzu po 4 godziny:)
    Zawzyczaj tyle w wodzie siedzę tylko ja i gromadka jakiś najbardziej wytrwałych dzieci:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 15:20

gg64l6d8uplrbvce.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym nie miała odwagi na samolot i 14 dni w obcym kraju ale ja jakoś tam mam w ciąży że na wszystko dmucham i wszystkiego się boję - i dodatkowo jest synek do ogarnięcia wiec raczej rzucimy się gdzieś w polskę - w zależności czy i ile mąż urlopu wynudzi.. ale moja bratowa rok temu miesiąc przez terminem pojechali nad morze - z pod krakowa więc prawie calą polskę przejechali i opalała się w bikini także wszystko zależy od osoby, odwagi i okoliczności

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • izia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale co do kąpieli to chyba właśnie w ciąży w morzach itd odpada - ja nawet w odkrytym basenie się nie zanurzałam - tylko w krytym chlorowanym a najlepiej ozonowanym

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    ale co do kąpieli to chyba właśnie w ciąży w morzach itd odpada - ja nawet w odkrytym basenie się nie zanurzałam - tylko w krytym chlorowanym a najlepiej ozonowanym
    oo niee :(
    ale w środę podpytam lekarki i dam wam znać gdyby któraś się jeszcze wybierała

Ale masz racje zalezy od osoby, moja kolezanka pod koniec 7 msc niełatwej ciąży pojechała autem do Chorwacji zwiedzać jakieś jaskinie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 15:34

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ