X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeh nie rusza się źle za często się rusza też źle i jak tu dogodzić kobiecie w ciąży :P Mój też dzisiaj niespokojny jest, ale może to nerwy albo przemęczenie :P

Dotty84 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    A ja się dzisiaj martwię że mnie dzidzia strasznie często kopie. Wcześniej jej się to nie zdarzało. Martwię się że może coś jej jest. Może źle się czuje albo co. No nie wiem. Strasznie się denerwuje, bo się zastanawiam kiedy ona śpi.

Nie dajmy się zwariować!
    Nie kopie - źle, kopie - też źle...

W ten sposób to przed rozwiązaniem mozna zejść na zawał :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - dopiero teraz zauważyłam, że odpisałaś prawie to samo co ja :) :) :)

Ja tam już nie mogę się doczekać jak maluszek zacznie kopać! A jest wiercipiętka (bazując na USG), więc pewnie będzie dawał mi popalić! :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u mnie dziś szaro buro i pochmurnie:( ale zaczęliśmy dzisiaj 5 miesiąc... jeju jak to zleciało...

Fidelissa, Isia14, Maga31 lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chyba wszędzie pogoda fatalna, a miał być to mój dzień spacerowy :( ostatni taki...
    Jutro wracam do pracy, po 4 miesiącach nieobecności, mam nadzieję że nie będą mnie bardzo męczyć... W dodatku zaczynam na chirurgii onkologicznej dziecięcej... mam nadzieję, że to zniosę psychicznie, jakaś dziwnie wrażliwa się zrobiłam :/ płaczę nawet na kreskówkach... :|

* O kurka flaczek, w fartuch się nie mieszczę :O !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 08:27

jftycms.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja póki co cały czas pracuje, chociaz momentami bardzo mi się nie chce. Ale zakładam że do końca września a późnij zwolnienie, jak już będe się kulać...

Goplana, Dotty84, Cześka lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja ginekolog odrazu zabroniła pracować mimo iż mam prace siedzącą. Powiedziała że nawet nie chce słuchac moich argumentów że sie nie męcze bo praca z ludzmi to najgorsza praca i za dużo stresu. Dlatego siedze grzecznie od 10 tygodnia na L4 a w domu mi się nudzi że szok chyba nigdy nie miałam tak mieszkania wysprzątanego jak na zwolnieniu

Fidelissa lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Dzisiaj chyba wszędzie pogoda fatalna, a miał być to mój dzień spacerowy :( ostatni taki...
    Jutro wracam do pracy, po 4 miesiącach nieobecności, mam nadzieję że nie będą mnie bardzo męczyć... W dodatku zaczynam na chirurgii onkologicznej dziecięcej... mam nadzieję, że to zniosę psychicznie, jakaś dziwnie wrażliwa się zrobiłam :/ płaczę nawet na kreskówkach... :|

* O kurka flaczek, w fartuch się nie mieszczę :O !
    Goplana
    Czy sprawdzalas jak to będzie z macierzyńskim po 4 miesiącach l4?
    Bo jakoś to dziwnie liczą. Koleżanka mówiła, ze bardziej sie opłaca byc na l4 do konca..,,,,.
    Wiesz o co chodzi?

qq87j44jhto0od0f.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój maluszek na każdym usg taki spokojniutki.. Na jednym to wogóle gin musiała go podenerwować żeby pokazać tatusiowi jak macha nóżkami.. A na prenatalnych leżał sobie spokojnie i drapał się po głowie.. Więc na kopniaczki to pewnie będę musiała dłuuugo czekać..

201411191762.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry.. u mnie tez straszna pogoda chwilowo nic nie pada ale i tak mam taki nastroj, ze nic mi sie nie chce. tylko kotom sie chce - ganiaja sie od rana po mieszkaniu :))

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Goplana
    Czy sprawdzalas jak to będzie z macierzyńskim po 4 miesiącach l4?
    Bo jakoś to dziwnie liczą. Koleżanka mówiła, ze bardziej sie opłaca byc na l4 do konca..,,,,.
    Wiesz o co chodzi?
    Wiem... dzisiaj idę się jeszcze dopytać do kadr... rzeczywiście jest możliwość, że mi pół pensji ciachną...

jftycms.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was, dawno mnie nie było, ale to wszystko z braku czasu.

Wczoraj byłam na wizycie gin zrobił szybkie usg bez pomiarów, ale dowiedziałam się kto mieszka w moim brzuszku i jest to dziewczynka, mój mąż w siódmym niebie, ja też się cieszę, ale cały czas mi się wydawało, że będzie chłopczyk:).

Potem mnie zbadał i się okazało, że mam żylaki na jednej wardze sromowej:( to nie boli, ani nie swędzi, ale jest. Lekarz mówił, że nie ma na to lekarstwa, jak on powiedział to są uroki ciąży. Mam tylko nadzieje, że się nie powiększą do tego stopnia, że będą mnie uwierać i że będę musiała iść na jakiś zabieg.

KocieOczy, KasiaKa, mada_lena, Maga31, RewolucjaSięDzieje, karmelek, Fidelissa, Goplana, anusiaa90, sylvi lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    heeh nie rusza się źle za często się rusza też źle i jak tu dogodzić kobiecie w ciąży :P Mój też dzisiaj niespokojny jest, ale może to nerwy albo przemęczenie :P

Masz racje Pati. Nie dogodzisz:) Moja wczoraj wieczorem chyba pospala i zaczęłam sie martwić, ze mam kopniaka na dobranoc.
    Dzis rano ledwo jedno pukniecie...no ale w koncu sie zaktywizowala i teraz pukamy sobie nawzajem raz ja raz ona:)

U mnie tez szaro buro. Dzis wizyta na 19:):)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki!! ja po wczorajszej wizycie mega zadowolona :-) nasze małe słoneczko ma ponad 16 cm i jest chłopcem :-) mąż dumny, ale od początku wiedział . Jak to mówią "majster wie co zrobił" hehehehe. Na początku mały nie chciał pokazać co ma między nóżkami ale później pan doktor ciachnął mu fotę fifroka. Pytałam jeszcze jakie jest prawdopodobieństwo że się zmieni ta "diagnoza" to powiedział że raczej się nie zmieni i uznał że chyba jednak liczyłam na dziewczynkę, a mnie to obojętne było bo to nasze pierwsze dziecko i zawsze jako młoda dziewczyna mówiłam że chce mieć synka pierwszego:-) chociaż dla dziewczynki więcej imion jakoś w głowie mam.

Oto nasz synek ssący kciuk vel grzebiący w nosie ;-)
    14y73oh.jpg

a oto jego przyrodzenie :-)
    160z8xv.jpg

KocieOczy, Strupka, talia22, mada_lena, Isia14, KUNIAK, Maga31, RewolucjaSięDzieje, karmelek, Viviana, Rybka Nemo, xpatiiix3, Fidelissa, Agata92, anusiaa90, sylvi lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no i na dzień dzisiejszy cesarka bo mam łożysko przodujące, ale jest nadzieja że się przesunie więc jakoś się nie nastawiam :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi po co pracodawcy zaświadczenie że jestem w ciąży?
    O ciąży powiedziałam mu chyba w 12 lub 13 tyg i teraz poprosił o zaświadczenie.. Że niby do dokumentów potrzebuje. A tak naprawdę po co? Przecież takie zaświadczenie chyba działa bardziej na jego niekorzyść?

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata gratuluje synka :) mój M też powiedział, że "przecież wiedział co robi" haha i póki co wg prenatalnych też synek :)
    Zawsze miałam pełno imion męskich wybranych a dla dziewczynek nic, a jak przyszło co do czego to miałabym pewne dla dziewczynki a chłopczyka imienia pewna nie jestem :)

Nata lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Masz racje Pati. Nie dogodzisz:) Moja wczoraj wieczorem chyba pospala i zaczęłam sie martwić, ze nie mam kopniaka na dobranoc.
    Dzis rano ledwo jedno pukniecie...no ale w koncu sie zaktywizowala i teraz pukamy sobie nawzajem raz ja raz ona:)

U mnie tez szaro buro. Dzis wizyta na 19:):)

Fidelissa lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cos mi sie wkleilo:/korzystam z tableta, jedno kliknięcie i juz cos zmajstrowalam:)
    Nata gratuluje synka:) przyjmijmy, ze na zdjęciu ssie kciuka:) :) 16cm wow kawał chłopa:)
    Goplana fartuch zawsze mozesz rozpiac;) pokazałam mężowi wozki, ktore ostatnio wrzuciłas -tutek bialy mu sie spodobał. Oczy sie zaswiecily:) chyba decyzja została podjęta:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, brzuszki! Gratuluję wszystkim, które poznały płeć!

Mi jest generalnie obojętne, bo zawsze marzyłam o rodzeństwie - chłopcu i dziewczynce. Przy drugim dziecku więc będzie więcej "strachu", żeby ustrzelić w tę drugą płeć, chociaż w sumie i tak będę szczęśliwa, jeśli się uda w ogóle drugie zmajstrować.

Nata, co do łożyska to w 12 tyg. też mi lekarz powiedział, że mam przodujące, ale, że pewnie się podniesie. Mnie przeraża wizja cesarki, więc mam nadzieję, że jeszcze pójdzie w górę, w sumie okaże się za tydzień czy coś ruszyło.

Elfik <3
    FRbCp1.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ