X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • lkc Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Raczej typowo na chodniki... Jeszcze na szczęście mamy czas, szukamy. Ale nie wygląda to wesoło.
    napewno cos odpowiedniego i za rozsadne pieniadze znajdziecie :)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maartinka... wypróbowałaś patent z pasami? :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Zrobiłam sernik z brzoskwiniami, zjadłam bite 3 kawałki i ruszyć się nie mogę.

A ochota mnie nachodzi na wielką i grubą pizzę, na której ser spływa z wszystkich stron :D:D:D
    Coś niesamowitego, bo zawsze jem cienkie i z małą ilością składników i ... bez sera :D;)

Rewolucja Ty się weź no podziel tym sernikiem...ja zjadłam teraz dwa 7days i zjadłabym jeszcze z 5 :P

A co do pizzy to jak możesz bez sera? toż to grzech :P

relgh3714vlmssyj.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe ja tez dlugo szukalam wózka odpowiedniego :) pod wieloma względami. Wybralam naprawdę dobra marke, Malo znana w Polsce, duzo o nich poczytałam i porownywalam do sprawdzonych wózków Np z taki, mianowicie dada denim. Te wózki popularne są w w Rosji, Hiszpanii, wloszech, chyba portugalii czy gdzies tam. W Polsce jakoś Malo ich w sklepach :/ poogladalam na youtube prezentacje i poczytalam opinie. Do tego podobaja mi sie oryginalne desingi.

co do kultury dzis tez mialam w busie sutuacje, dawno nie jechalam w sumie autobusem bo zawsze autem jezdze ale dzis mialam wyjatkowa sutuacje... W autobusie nagromadzilo sie duzo babć aż sama sie zdziwilam ze taki upal a one tak wyplunely z domow. Om blizej miasta ym wiecej ich w autobusie. Ja siedzialam sobie grzecznie :D ale jak juz zaczelo brakować miejsca siedzącego babcie zaczely rozglądać sie i padlo na mnie. Zmierzyly mnie wzrokiem :D twardo wiedzialam, pierdziele, nie bede ryzykować. Siedząc u mnie nie widać tak brzucha, ale jak wstalam by wyjsc to ujrzaly brzuch i tez poodrwacaly Glowy :) i pomyslalam sobie brzydko ze ch.. Im w d..y :D

blue00, FK81, maaartinka lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kosciola maja sile chodzic i klęczeć godzinami, ale w autobusie to ino tylko posadzić dupe :D

sylvi, maaartinka lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Rewolucja, jeśli chodzi o bugaboo to najstarsze, najgorsze zestawy są od 1500 i chętnie byśmy tyle dali, gdyby to nie był 10-letni wózek.

Sprawdzaliśmy Ebaya, ale trochę się boję brać w ciemno - gdyby coś nam nie pasowało, to jednak przez Allegro można założyć spór itd.

Najbardziej by nam pasował Joolz, ale ceny używanych niecałe 2000 zł bez fotelika (tańsze są zazwyczaj Mamas & Papas Joolz, ale ich się od ładnych kilku lat nie produkuje) a w Bobo Wózkach można kupić za 3150 z fotelikiem Maxi-Cosi.
    Na Ebayu też można założyć spór przez Pay Pala - i jest on o wiele bardziej skuteczny :) Kiedyś zakupiłam sukienkę z Chin, na którą czekałam 2 miesiące na próżno - założyłam spór i właściwie jeszcze przed rozstrzygnięciem PayPal oddał mi pieniądze, a sami potem rozliczali się z nieuczciwymi Chińczykami - także mam zaufanie do eBaya :)

Wózek jednak chyba preferuję nowy, z jednego względu - gwarancja :)
    Wolałabym dopłacić i mieć gwarancję producenta, ale wiadomo to tak jak kupno samochodu. Jeden woli z salonu, dla drugiego lepszy używany bo nie chce przepłacać za właściwie taki sam towar - choć wózki chyba mniej tracą niestety na wartości niż auta, a szkoda :)

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopsa kopsa w pępucha :D heheh krejzolka mała brzuchol fale górki i pagórki :D konkret to ygląda z dnia na dzień co raz mocniej kopie już konkret heheh ostatnio jeździła mi nogą czy ręką za palcem po brzuchu no krejzolka :D

Marclusiński śpiocha już hmm tylko nie zgadniecie gdzie a mianowicie to zasnął w nogach.. ;oo A i wczoraj nagrałam filmik jak się kąpiemy i jak się śmieje jak woda po buzi się leje hehehe pisałam ,że kiedy wstawi no więc zaraz zrzuce z telefonu :P

View My Video

Co do kultury to się zbytnio nie wypowiem, bo u mnei brak jeszcze popchną i wyzwą za to ,że śmiesz w ciąży autobusem jechać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 22:29

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie, że mogę podejść na lotnisku bez kolejki do odprawy? Nie wiem czy ta zasada pierszeństwa ciężarnych też tam obowiązuje :)

nxbhnwz.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa jak najbardziej możesz!!! ja sama tak uczyniłam, mimo że ciąża jeszcze nie była zbytnio widoczna...

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa kobiety w ciąży i z dziećmi mają pierwszeństwo idą sobie po prostu na początek albo bramkę od boku otwierają :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa jesli wystawisz brzusio to bez problemu powinni inni podróżujący Cie przepuścić :) gorzej jak nie widac :) widziałam sytuacje jak babka z facetem chcieli się wepchnąć że ona w ciazy ze 6-7miesiac a tu deska, i nawet babka z odprawy nie przepusciła..

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z ciekawości kotre z was mają łożysko na ścience przedniej? :) boo kurde, tak jak czułam mega ruchy bylo super ale wtedy podnoc łozysko bylo na sciance tylniej.. a na polowkowym sie dowiedzialam ze jest na przedniej.. a ruchy odczuwam slabiej niz kilka tyg temu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 22:35

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    A myślicie, że mogę podejść na lotnisku bez kolejki do odprawy? Nie wiem czy ta zasada pierszeństwa ciężarnych też tam obowiązuje :)
    oczywiscie, ja w 4 miesiacu po prostu podeszlam do obslugi i zapytalam czy moge stanac w kolejce "priority" i powiedzieli, ze oczywiscie. o tyle bylo to dla mnie wazne, bo lecialam tanimi liniami bez przydzielonych miejsc a to rowna sie bydlu, ktore sie pcha jak po papier toaletowy w stanie wojennym.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula ja mam oba łożyska na przedniej ścianie brzucha. Ruchy czuje owszem, ale nie są one jakieś super mocne:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Madlen :) zaczelam sie juz martwic troszku albo swirowac :) hehe :)
    bo wczesniej nie dosc ze ruchy mocniej to kopniaki bardziej odczuwalne a teraz od czasu do czasu czuje jak sie przemieszcza z lewej na prawą, a kopniaki jak sie zegne lub jak leze na wznak lub na boku..

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula ja też mam na przedniej :)

Dzięki dziewczyny, jakoś mnie to stresuje, że ludzie wzrokiem mnie zjedzą, zwłaszcza że będzie 5 rano !

postaram się wypchnąć Konradka ale brzuch jeszcze jest dość mały :)

nxbhnwz.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa miej przy sobei karte ciąży nie ma że nie przepuszczą czy zjedzą, po prostu idziesz do bramki na sam początek mowisz ,że powiedziano Ci ,że kobiety w ciąży idą przez priorytetową brameczkę i wsio ja tak z małym szłam i otweirtali z boczku bramkę mi :D i najpierw Nas wpuszczali potem my pierwsi do samolotu weszliśmy oczywiście :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 14 lipca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bym chciała iść w miarę pierwsza bo chciałam siedzieć z przodu samolotu, zaczęły mi puchnąć nóżki a tam jest więcej miejsca :)

Goplana lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to piesio zamówiony :D można kupować obróżkę hihi

co do wózków to póki co dla mnie czarna magia, nie rozglądaliśmy się jeszcze

moja dzidzia ostatnio spokojna, pewnie za gorąco, zauważyłam że jak siedzę to już zaczynają mnie spodnie uwierać i musze mieć rozpięte bo inaczej cisną na brzuszek, mężowi się baaaardzo podoba mój rosnący brzucholek :)

a to my w prawie 23 tygodniu (no i kicia) :)
    2yl1oue.jpg
    9zlkja.jpg
    2h7dhu8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 23:04

xpatiiix3, lkc, KasiaKa, Goplana, blue00, Dotty84, Agusia ;), Jula222, maaartinka, Isia14, desou, Maga31, anusiaa90, Madlen222 lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa w takim razie rób jak mówie, w razie W miej przy sobie karte ciąży gdyby nie uwierzyli :) no i mowie prosto do bramki :D nie martw się wpuszczą pierwszą :D

sylvi śliczne krągłości i ja pierdzieeeeeeeeeeeleee no faktycznie cyca to Ty masz bez urazy, ale na serio duuuże :D brzunio jaki już fajniutki i kiciuś śliczny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 23:17

niecierpliwa21, sylvi lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ