Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiiiitam
A żesz kur... jak ja się nie wyspałam 3.40 już nie taka ciemnica a ja pobudka kukuryku kur... no myślałam, że dzisiaj sąsiad o jedną mniej będzie miał a ja rosól na obiad... ;oo Nie dosć, że zostawia otwarte podwórko i biegają po ulicy to jeszcze króliki biegają jego po podwórku u sąsiada i u Nas i wpierdzielają ludziom ogródki... ;oo Że im się zachciało z wiochy sprowadzać te zwierzęta.. wrr.. spać nie można durny kogut tak pieje głośno jakby pod oknem stał...
Ahh te humorki mamuśki... Żadnej nie dogodzisz... No mi łydy po nocy chociaż przeszły w miarę ale za to ręka lewa tak boleśnie drętwiała... no i to biodro lewe kurde, chociaż i prawe dokucza... no boli boli ale co poradzić ,dobrze, że dam rade się ruszać ja nie wiem jak ja pociągiem tyle jechac będę z Marcyśkiem czy on wytrzyma ,a baa czy ja wytrzymam, bo mały to spać będzie bo w nocy jedziemy...
Ja to biorę magnez 1-2 tabletki na dzień ale jedna ma 600mg mamie położne z patologii dały z resztą ciągle się pytają o mnie, zmniejszoną mam dawkę thyrozolu znowuz 10 mg na.... No właśnie nie wiem dowiem się jak wróci mama ponoć wyniki w niedoczynność zaczynają przechodzić od tego miałam taki skok wagi.. Ale mówili mi ,że od insuliny z kolei teraz zapewne chudnąć będą albo się zatrzyma waga na jakiś czas.. ;oo
Miłego dnia.! :***Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 09:32
Goplana lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
czesc
ja przy pierwszym dziecku też nei posiadałam sterylizatora i teraz też nie zamierzam. wszystko raz dziennie gotowałam i było ok, zresztą 7lat temu te cuda nie były aż tak popularne
podgrzewacza też nie miałam i też nie jestem pewna czy mi się do czegoś przyda. Mam zamiar sama karmić a potem jak zupki to odgrzewałam zawsze w kąpieli wodneji dziecko urosło zdrowe i nawet ominęliśmy wszelakie afty i pleśniawki w buzi
dzisiaj też miałam ciężką noc, co chwila się budziłam, gorąco i duszno.. a przed 4 rano musiałam wszamac nektarynkę bo mimo i poszłam najedzona spać to mnie głód chwycił -
Co tam dziewuszki, opowiadajcie jak dziś leci, u mnie upał jak cholera, nie do zniesienia, piję małą kawę bo ciśnienie niskie i wiatrak chodzi, gotuję zupę ogórkową, naleciało jakoś, mężo śpi po trzeciej zmianie.
Kurde chciałam iśc do Biedronki, bo jest wyprzedaż, rano było zamknięte, a teraz taki upał, no nie wiem może mężo skoczy po obiedzie, ja chyba nie wylezę w taki gorąc. -
ewelina_d wrote:tabletka tabletce nie rowna, ja biore 6 i to jest niecale 300mg, a sa tabletki, gdzie jedna to 500mg
Generalnie najważniejsza jest postać magnezu mleczan, cytrynian itp. Dawka moze byc nawet 1000mg ale jesli forma jest trudno przyswajalna to wchłonie sie z niej kilka procent.
Ginekolodzy polecają magneB6 i asmag.
Polecam świetny blog
http://zapytaj-farmaceute.blogspot.com/2012/03/magnez.html -
witam się dziś
ja już po wizycie na mieście - i w końcu zaczęłam kupować coś wyprawkowego - mam kocyk i okrycie kąpielowe takie mięciutkie
sterylizatora ani mikrofali nigdy nie używałam - wrzątek, i podgrzewacza i wystarczy - pozdrawiam i chyba idę spać.. ostatnio śpie w dzień strasznie twardo i długo - budze sie nieprzytomna dosłownie ale wieczorem poźno się kładę i jeszcze czasem wstaje do synka..
-
Viviana ja tez dzis leniuchuje, wieczorem na spacer wyjdę. Duszno u mnie, parno i nie ma czym oddychać. A brak tchu mnie tez dopada coraz częściej i to wlasnie jak juz kładę sie spac.
Mialam wybrac sie na lumpki, ale sobie odpuszcze. Z reszta utykam przez to biodro:/
Na obiad spagetti
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 11:14
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Też wczoraj miałam ochotkę na spaghetti ale babcia zrobiła gołąbeczki więc i dzisiaj jeszcze na obiad a jutro spagheti będzie przed wyjazdem tak na szybko hehe bo jutro czeka Nas pakowanko od rana co by niczego nie zapomnieć i dopakowywać przez cały dzień
mada_lena lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
mada_lena wrote:Generalnie najważniejsza jest postać magnezu mleczan, cytrynian itp. Dawka moze byc nawet 1000mg ale jesli forma jest trudno przyswajalna to wchłonie sie z niej kilka procent.
Polecam świetny blog
http://zapytaj-farmaceute.blogspot.com/2012/03/magnez.html
A propos DHA, o ktorych byla mowa wczoraj, to biore Femibion Natal 2 Plus wlasnie ze wzgledu na kompleks witamin i DHA (i dlatego, ze to jedyne, po ktorych mi nie jest niedobrze). nie ma konskich dawek, ale ma za to wlasnie to, czego mi zawsze brakowalo. i chyba wapnia zaczyna mi brakowac, bo wlaczyla mi sie faza na platki z mlekiem -
lkc wrote:Rvik ekstremalne masz pobudki, jakbym miala sie budzic tak czesto to nie wiem czy by bylo warto sie klasc:)[/
no naprawdę! umęczenie w nocy jak nie wiem;/ ja tez jutro chyba spagetti a dzis tortille meksykańskie, u nas rowniez gorac ale narazie tak bez słonca wiec jeszcze ok -
karmelek wrote:Viviana a co tam ma być w tej Biedronie?
może się skuszę i przejdę
ja też spijam kawęcodziennie zresztą piję jedna z rana
Kochana u mnie jest wyprzedaż namiotowa, także nie wiem czy wszędzie jest ta wyprzedaż, czy tylko w mojej Biedronce, a ma być wszystko co im nie zeszło w normalnej cenie.karmelek lubi tę wiadomość
-
Karmelek cudo:)
Doczytalam teraz o magnezie i chyba dokupie sobie magnesol.
MagneB6 ma niewielka dawkę, ale to zawsze lek nie suplement. Zrobie mały mix zbaczymy;)
Chciałam troche polezec pod parasolem na leżaku, ale duszno i chowam sie do domku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 11:50
karmelek lubi tę wiadomość
-
mada_lena wrote:Generalnie najważniejsza jest postać magnezu mleczan, cytrynian itp. Dawka moze byc nawet 1000mg ale jesli forma jest trudno przyswajalna to wchłonie sie z niej kilka procent.
Polecam świetny blog
http://zapytaj-farmaceute.blogspot.com/2012/03/magnez.html
Ja też biorę Magne B6, gin mi kazął tylko ten magnez, jak zmieniłam na inny to źle się czułam. Biorę 1x1 a jak coś twardawy brzuch czy coś to 2x1.
A wapń jaki możemy brać w ciązy, ja mam ten rozpuszczalny zwykły w domu, ale nie wiem czy taki można, czy jakies tabletki, bo biorę Pregna Plus a tak nie ma wapnia.
Spagetti mam zaplanowane na następny tydzień -
Witam kochane w 24 tygodniu:)
Evelinka przede wszystkim dziękuję Ci za tabelkęNaprawdę nie wiem czego CI holenderscy lekarze ode mnie chcą i czemu mnie tak stresują. Ja to już powinnam dostać psychologa w pakiecie.
Dziewczyny jest mi tak gorąco że nie ogarniam...I do mnie doszły upały, umieram. Zaraz chyba klimę włączę bo się wykończę. Dziś nie spałam do 3:30, no myślałam że zwarjuje!! Po pierwsze gorąco a po drugie cały czas nerwy czy z synkiem ok i czy urośnie, masakra!!! Nie mogę myśleć o niczym innym.
Co do sterylizatora to już była wcześniej rozmowa na ten temat:) Ja też nie kupuję...Gorąca woda chyba wystarczy...
Dzisiaj teściowa zamówiła wózek:) Także wyprawka idzie pełną parą
Chcieliśmy z mężem jechać do Niemiec w sobotę na jakieś zakupy dla nas i dla dzieci przede wszystkim, ale w sobotę ma być jeszcze bardziej gorąco więc odpuszczamy sobie bo ja umrę.
Wklejam Wam zdjęcia mojego bliźniaczego brzuszka z początkiem 24 tygodnia:)
Viviana, lkc, xpatiiix3, mada_lena, maaartinka, Mamadomina, Isia14, desou, Ninusia, Strupka, blue00, karmelek, Agata92, Maga31, anusiaa90, Goplana, Nata, RewolucjaSięDzieje, Agusia ;), Lavendula lubią tę wiadomość