X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka coś te dzieci ostatnio mają takie pomysły - niewiem czy doczytałaś ale mój synek wczoraj polizał kapsułkę persila do prania - i ona się mu rozpuściła i polizał płyn.. też niby już duży, mądrasek taki, tyle wie baa wszystkie znaki z opakowań że niebezpiecznie itd a skusiło go .. i też przez minutę mnie nie było obok..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata na początku nic nie powiedziała (położna któa robiłą usg). Tylko ja widziałam, że jak wprowadziłą dane do kompa to pojawiło jej się na czerwono u Julka a u Leny nie. Po 2 h zadzwonili do mnie ze szpitala i powiedzieli ze musze za tydzień powtórzyć usg i że chodzi o wage dzieci. Podejrzewam, ze chodzi o Julka bo z Lenka to na bank ok.

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Przestan sie schizowac, bo tak deliberowac ile gram w te czy w tamta to mozemy do kolejnego pomiaru, a to swira mozna dostac. dzieci teraz rosna w indywidualnym tempie i jesli mieszcza sie w normach to nie ma co sie przejmowac. nie musza byc w idealnej medianie.

kochana no właśnie o to chodzi, że syn nie jest w normie. Gdyby był to ja bym w ogóle nie wyszukiwała sobie takich problemów:)

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia jak i mój który chciał spróbować ketonalu w żelu.. całe szczęście nie nałykał się :P

no stresssssssssssssssss laski na pewno bedzie ok :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 23:35

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko jest ok na pewno. No ale jak chcą sprawdzić to niech sprawdzą :-) a Ty się nie przejmuj bo tak jak ewelina pisze można ześwirować :-) idę się myć i spać, buziaki

Madlen222 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też lecę spać:) dobranoc :*

relgh3714vlmssyj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    kochana no właśnie o to chodzi, że syn nie jest w normie. Gdyby był to ja bym w ogóle nie wyszukiwała sobie takich problemów:)
    w blizniaczej normie czy pojedynczej?
    tu masz SREDNIE dla skonczonych tygodni: http://www.twinstuff.com/twinweights.htm
    powinnas patrzec na wage przy skonczonych 23 tygodniach. srednia z twoich dzieci to dokladnie srednia dla 23 tygodnia.

Madlen222 lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie bolą łydy i nie wiem jak ja zasnę musze jakoś zasnąć może do rana mi przejdzie, bo inaczej się wykończę.. ;/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie ciesze ze nie jestem sama w tym bolu w pecherz:D no mnie tak kopie ze czasem to sobie przeklnę pod nosem hehe :D

a macie tez tak ze jak siedacie na krzeslo to czujecie opor w brzuchu przez zgieciem sie? Czasem mam tak ze siadam i musze sie wyprostować bo dzidzia jest w takiej pozycji ze ciezko sie zgiąć a boje sie ze cos jej zrobie jak sie pochyle zbytnio do przodu, dopiero jak zmieni pozycje to moge juz normalnie sie zgarbic hehe.

w pierwszej ciazy nie dostawalam tak po pęcherzu :/ ale lekarz mi powiedział ze dzidzia jest nisko moze dlatego tak odczuwam bol :) pewnie to pilkarz tylko pomylil pilki hehe :D

wczoraj oglądałam sobie na utube wyczyny beatboxerow :D tylko zrobilo sie glosno maluch tak sie ozywil od tej muzyki, ze nie wiem czy mu sie podobalo czy sie wkurzal :D hehe niech sie uczy za mlody moze kiedyś tez będzie tak robil :D

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Caska z tym siadaniem mam podobnie. Jak mała jest wysoko i czuje wypina pupę cieżko mi sie schylać nawet do talerza.
    Nastka co za horror. Dobrze, ze w porę zareagowałas. Oczy dookoła glowy..... Mialam podobne przeżycie, ale sama z soba. Pare dni temu jechaliśmy autem, żywo dyskutowalismy i zachciało mi sie bułeczki z serem. Jem, gadam i nagle stanęło mi gardle i ani w ta ani w ta:/ łyk coli mnie uratował, nie wiem jak ja sięgnęłam ta colę spod siedzenia....Swoja droga maz szkolony a tu stracił głowę. Total paraliż! Brawo Nastka za zachowanie zimnej krwi. Nic juz nie zjem w aucie w trakcie jazdy, nigdy.

Dzisiejsza noc tragedia, w zasadzie nad ranem sie zaczęło. Biodro boli niemiłosiernie;( Skurcze ludek mnie lapaly:/ kot sie rozpycha na mojej połowie i gorąco!
    Oczywiscie mała kopie od samego rana i tyle co sobie pospalam :]
    3x1 magneB6 wystarczy na te skurcze lydek????

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze w przychodni i czekam na glukoze po godzinie i po dwoch ale nie wiem czy jej nie zwroce. A fuj. Cos paskudnego. Z synem w ciazy w Anglii chodzilam i takich cudow nie bylo. Do l4 jeszcze 9 dni roboczych mi zostalo. Sorki ze marudze ale mdli potwornie. Laski czy wy wszystkie kupujecie mikrifale i sterylizatory? Kurcze ja jestem przeciwnikiem mikrofali i jak mam kuchnie zagracic tylko do podgrzewania wody to mi szkoda no i do mikrofali mozna wlozyc sterylizator bo znowu taki co sie go do pradu podlacza to tez zajmuje mnistwo miejsca i przy Dominiku uzywalam tylko 3 miesiace. Co do podgrzewania wody myslalam o odzielnym malym czajniczku w ktorym bym tylko mineralna pidgrzewala. Co myslicie?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, już po śniadaniu, upał nadal doskwiera.

Zauważyłam u siebie nową dolegliwość, od kilku dni mam duszności, w ciągu dnia czasem złapie mnie zadyszka, ale na wieczór mam płytszy oddech, gorąco mi i nie mogę przez to usnąć. Zapytam gienka na wizycie, choć słyszałam, że to może się pojawić.

Madalena ja biorę jedną tabletkę magnezu i narazie skurczów nie mam, czasem powieka mi drży, trzy tabletki na skurcze powinno pomóc.

Mi Mała zeszła z pęcherza, ale jej ulubiona pora na mega fikołki to godz. 23. Wczoraj jak tańcowała i przyłożyłam rękę do brzucha, to czułam całe jej ciałko :) ale cudowności :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 08:38

mada_lena lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) co do mikrofali, przy pierwszym dziecku mielismy ale niewiele sie zdala na poczatku, dobra jest dopiero wtedy gdy dziecku trzeba podgrzac np.obiadek ze sloiczka, ale to tez nie trwa wiecznie, najlepiej rzeczywiscie miec w posiadaniu maly garnuszek niz zasmiecac kuchnie :P

Mamadomina lubi tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Laski czy wy wszystkie kupujecie mikrifale i sterylizatory?
    nie mam mikrofali i nie zamierzam kupowac, tak jak i sterylizatora. bedzie na poczatku gotowane, a potem przelewane goraca woda...

Mamadomina lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Madalena ja biorę jedną tabletkę magnezu i narazie skurczów nie mam, czasem powieka mi drży, trzy tabletki na skurcze powinno pomóc.
    tabletka tabletce nie rowna, ja biore 6 i to jest niecale 300mg, a sa tabletki, gdzie jedna to 500mg

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj te dzieciaki starsze nasze są niesamowite czy to te wakacje tak na nie wpływają czy co?? Moja zazwyczaj była grzeczna i słuchała jak mówiłam że coś nie wolno a teraz istny diabeł wcielony:P:P:P:P
    Ja jedno słowo a ta mi 10 w odwecie a ma dopiero 4 lata.

JA sterylizatora nie używałam zwykła wrząca woda z czajnika czy garnuszka wystarczyła. Mikrofale mam ale to na mój użytek bardziej niż dla dziecka. Młodej wole w garnuszku podgrzać chociaż jak na szybko to się przydaje...

Ja czekam właśnie na usg ale Oliwki ciekawe co wyjdzie może rozwiąże się przyczyna nieprzyjenego zapachu z buźki i braku apetytu.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki tak tez myslalam.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę podgrzewać zupki w gorącej wodzie... Mikrowela to przekleństwo feeeee... Nawet kolo niej stać nie mam ochoty... A jedzenie z niej jakies napromieniowane ... Lepiej podgrzać w cieplej wodzie jedzionko niż napromieniowywac jakimis falami feee... Bleeee... :D Wyparzacz mam w domu po 1 dziecku na pewno sie przyda na początku. W nim tez podgrzewalam zupki i butelke wsadzalam z mlekiem aby cieple bylo :D ale ma tez opcje wyparzania.

ech zaraz do pracy nie ma lekko :D dzis z dzieciaczkamu na kajaki.. Wczoraj bylam na statku po odrze plywalismy ale slonce mnie spieklo :/

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie znowu chłop wkur..... Masakra. Klasycznie się poryczałam nie cierpie tej huśtawki hormonalnej, normalnie powiedziałabym mu do słuchu a dziś znowu nie byłam w stanie, Tylko się rozłączyłam.

f2w343r88uf9xtcb.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Dzien dobry:)
    Caska z tym siadaniem mam podobnie. Jak mała jest wysoko i czuje wypina pupę cieżko mi sie schylać nawet do talerza.
    Nastka co za horror. Dobrze, ze w porę zareagowałas. Oczy dookoła glowy..... Mialam podobne przeżycie, ale sama z soba. Pare dni temu jechaliśmy autem, żywo dyskutowalismy i zachciało mi sie bułeczki z serem. Jem, gadam i nagle stanęło mi gardle i ani w ta ani w ta:/ łyk coli mnie uratował, nie wiem jak ja sięgnęłam ta colę spod siedzenia....Swoja droga maz szkolony a tu stracił głowę. Total paraliż! Brawo Nastka za zachowanie zimnej krwi. Nic juz nie zjem w aucie w trakcie jazdy, nigdy.

Dzisiejsza noc tragedia, w zasadzie nad ranem sie zaczęło. Biodro boli niemiłosiernie;( Skurcze ludek mnie lapaly:/ kot sie rozpycha na mojej połowie i gorąco!
    Oczywiscie mała kopie od samego rana i tyle co sobie pospalam :]
    3x1 magneB6 wystarczy na te skurcze lydek????

Ja przyjmuje 3 dziennie mimo, że gin zalecił 6 i niestety i drętwienie i skurcze łapią mnie co noc a nawet w dzień.. Przed ciążą nigdy ich nie miałam. Po dzisiejszej nocy stwierdziłam, że dość z tym i będę brała przynajmniej 4 tabletki. Już nie pamiętam przespanej całej nocy..

201411191762.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ