X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka coś te dzieci ostatnio mają takie pomysły - niewiem czy doczytałaś ale mój synek wczoraj polizał kapsułkę persila do prania - i ona się mu rozpuściła i polizał płyn.. też niby już duży, mądrasek taki, tyle wie baa wszystkie znaki z opakowań że niebezpiecznie itd a skusiło go .. i też przez minutę mnie nie było obok..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata na początku nic nie powiedziała (położna któa robiłą usg). Tylko ja widziałam, że jak wprowadziłą dane do kompa to pojawiło jej się na czerwono u Julka a u Leny nie. Po 2 h zadzwonili do mnie ze szpitala i powiedzieli ze musze za tydzień powtórzyć usg i że chodzi o wage dzieci. Podejrzewam, ze chodzi o Julka bo z Lenka to na bank ok.

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Przestan sie schizowac, bo tak deliberowac ile gram w te czy w tamta to mozemy do kolejnego pomiaru, a to swira mozna dostac. dzieci teraz rosna w indywidualnym tempie i jesli mieszcza sie w normach to nie ma co sie przejmowac. nie musza byc w idealnej medianie.

kochana no właśnie o to chodzi, że syn nie jest w normie. Gdyby był to ja bym w ogóle nie wyszukiwała sobie takich problemów:)

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia jak i mój który chciał spróbować ketonalu w żelu.. całe szczęście nie nałykał się :P

no stresssssssssssssssss laski na pewno bedzie ok :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 23:35

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko jest ok na pewno. No ale jak chcą sprawdzić to niech sprawdzą :-) a Ty się nie przejmuj bo tak jak ewelina pisze można ześwirować :-) idę się myć i spać, buziaki

Madlen222 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też lecę spać:) dobranoc :*

relgh3714vlmssyj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    kochana no właśnie o to chodzi, że syn nie jest w normie. Gdyby był to ja bym w ogóle nie wyszukiwała sobie takich problemów:)
    w blizniaczej normie czy pojedynczej?
    tu masz SREDNIE dla skonczonych tygodni: http://www.twinstuff.com/twinweights.htm
    powinnas patrzec na wage przy skonczonych 23 tygodniach. srednia z twoich dzieci to dokladnie srednia dla 23 tygodnia.

Madlen222 lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie bolą łydy i nie wiem jak ja zasnę musze jakoś zasnąć może do rana mi przejdzie, bo inaczej się wykończę.. ;/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie ciesze ze nie jestem sama w tym bolu w pecherz:D no mnie tak kopie ze czasem to sobie przeklnę pod nosem hehe :D

a macie tez tak ze jak siedacie na krzeslo to czujecie opor w brzuchu przez zgieciem sie? Czasem mam tak ze siadam i musze sie wyprostować bo dzidzia jest w takiej pozycji ze ciezko sie zgiąć a boje sie ze cos jej zrobie jak sie pochyle zbytnio do przodu, dopiero jak zmieni pozycje to moge juz normalnie sie zgarbic hehe.

w pierwszej ciazy nie dostawalam tak po pęcherzu :/ ale lekarz mi powiedział ze dzidzia jest nisko moze dlatego tak odczuwam bol :) pewnie to pilkarz tylko pomylil pilki hehe :D

wczoraj oglądałam sobie na utube wyczyny beatboxerow :D tylko zrobilo sie glosno maluch tak sie ozywil od tej muzyki, ze nie wiem czy mu sie podobalo czy sie wkurzal :D hehe niech sie uczy za mlody moze kiedyś tez będzie tak robil :D

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Caska z tym siadaniem mam podobnie. Jak mała jest wysoko i czuje wypina pupę cieżko mi sie schylać nawet do talerza.
    Nastka co za horror. Dobrze, ze w porę zareagowałas. Oczy dookoła glowy..... Mialam podobne przeżycie, ale sama z soba. Pare dni temu jechaliśmy autem, żywo dyskutowalismy i zachciało mi sie bułeczki z serem. Jem, gadam i nagle stanęło mi gardle i ani w ta ani w ta:/ łyk coli mnie uratował, nie wiem jak ja sięgnęłam ta colę spod siedzenia....Swoja droga maz szkolony a tu stracił głowę. Total paraliż! Brawo Nastka za zachowanie zimnej krwi. Nic juz nie zjem w aucie w trakcie jazdy, nigdy.

Dzisiejsza noc tragedia, w zasadzie nad ranem sie zaczęło. Biodro boli niemiłosiernie;( Skurcze ludek mnie lapaly:/ kot sie rozpycha na mojej połowie i gorąco!
    Oczywiscie mała kopie od samego rana i tyle co sobie pospalam :]
    3x1 magneB6 wystarczy na te skurcze lydek????

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze w przychodni i czekam na glukoze po godzinie i po dwoch ale nie wiem czy jej nie zwroce. A fuj. Cos paskudnego. Z synem w ciazy w Anglii chodzilam i takich cudow nie bylo. Do l4 jeszcze 9 dni roboczych mi zostalo. Sorki ze marudze ale mdli potwornie. Laski czy wy wszystkie kupujecie mikrifale i sterylizatory? Kurcze ja jestem przeciwnikiem mikrofali i jak mam kuchnie zagracic tylko do podgrzewania wody to mi szkoda no i do mikrofali mozna wlozyc sterylizator bo znowu taki co sie go do pradu podlacza to tez zajmuje mnistwo miejsca i przy Dominiku uzywalam tylko 3 miesiace. Co do podgrzewania wody myslalam o odzielnym malym czajniczku w ktorym bym tylko mineralna pidgrzewala. Co myslicie?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, już po śniadaniu, upał nadal doskwiera.

Zauważyłam u siebie nową dolegliwość, od kilku dni mam duszności, w ciągu dnia czasem złapie mnie zadyszka, ale na wieczór mam płytszy oddech, gorąco mi i nie mogę przez to usnąć. Zapytam gienka na wizycie, choć słyszałam, że to może się pojawić.

Madalena ja biorę jedną tabletkę magnezu i narazie skurczów nie mam, czasem powieka mi drży, trzy tabletki na skurcze powinno pomóc.

Mi Mała zeszła z pęcherza, ale jej ulubiona pora na mega fikołki to godz. 23. Wczoraj jak tańcowała i przyłożyłam rękę do brzucha, to czułam całe jej ciałko :) ale cudowności :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 08:38

mada_lena lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) co do mikrofali, przy pierwszym dziecku mielismy ale niewiele sie zdala na poczatku, dobra jest dopiero wtedy gdy dziecku trzeba podgrzac np.obiadek ze sloiczka, ale to tez nie trwa wiecznie, najlepiej rzeczywiscie miec w posiadaniu maly garnuszek niz zasmiecac kuchnie :P

Mamadomina lubi tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Laski czy wy wszystkie kupujecie mikrifale i sterylizatory?
    nie mam mikrofali i nie zamierzam kupowac, tak jak i sterylizatora. bedzie na poczatku gotowane, a potem przelewane goraca woda...

Mamadomina lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Madalena ja biorę jedną tabletkę magnezu i narazie skurczów nie mam, czasem powieka mi drży, trzy tabletki na skurcze powinno pomóc.
    tabletka tabletce nie rowna, ja biore 6 i to jest niecale 300mg, a sa tabletki, gdzie jedna to 500mg

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj te dzieciaki starsze nasze są niesamowite czy to te wakacje tak na nie wpływają czy co?? Moja zazwyczaj była grzeczna i słuchała jak mówiłam że coś nie wolno a teraz istny diabeł wcielony:P:P:P:P
    Ja jedno słowo a ta mi 10 w odwecie a ma dopiero 4 lata.

JA sterylizatora nie używałam zwykła wrząca woda z czajnika czy garnuszka wystarczyła. Mikrofale mam ale to na mój użytek bardziej niż dla dziecka. Młodej wole w garnuszku podgrzać chociaż jak na szybko to się przydaje...

Ja czekam właśnie na usg ale Oliwki ciekawe co wyjdzie może rozwiąże się przyczyna nieprzyjenego zapachu z buźki i braku apetytu.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki tak tez myslalam.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę podgrzewać zupki w gorącej wodzie... Mikrowela to przekleństwo feeeee... Nawet kolo niej stać nie mam ochoty... A jedzenie z niej jakies napromieniowane ... Lepiej podgrzać w cieplej wodzie jedzionko niż napromieniowywac jakimis falami feee... Bleeee... :D Wyparzacz mam w domu po 1 dziecku na pewno sie przyda na początku. W nim tez podgrzewalam zupki i butelke wsadzalam z mlekiem aby cieple bylo :D ale ma tez opcje wyparzania.

ech zaraz do pracy nie ma lekko :D dzis z dzieciaczkamu na kajaki.. Wczoraj bylam na statku po odrze plywalismy ale slonce mnie spieklo :/

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie znowu chłop wkur..... Masakra. Klasycznie się poryczałam nie cierpie tej huśtawki hormonalnej, normalnie powiedziałabym mu do słuchu a dziś znowu nie byłam w stanie, Tylko się rozłączyłam.

f2w343r88uf9xtcb.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Dzien dobry:)
    Caska z tym siadaniem mam podobnie. Jak mała jest wysoko i czuje wypina pupę cieżko mi sie schylać nawet do talerza.
    Nastka co za horror. Dobrze, ze w porę zareagowałas. Oczy dookoła glowy..... Mialam podobne przeżycie, ale sama z soba. Pare dni temu jechaliśmy autem, żywo dyskutowalismy i zachciało mi sie bułeczki z serem. Jem, gadam i nagle stanęło mi gardle i ani w ta ani w ta:/ łyk coli mnie uratował, nie wiem jak ja sięgnęłam ta colę spod siedzenia....Swoja droga maz szkolony a tu stracił głowę. Total paraliż! Brawo Nastka za zachowanie zimnej krwi. Nic juz nie zjem w aucie w trakcie jazdy, nigdy.

Dzisiejsza noc tragedia, w zasadzie nad ranem sie zaczęło. Biodro boli niemiłosiernie;( Skurcze ludek mnie lapaly:/ kot sie rozpycha na mojej połowie i gorąco!
    Oczywiscie mała kopie od samego rana i tyle co sobie pospalam :]
    3x1 magneB6 wystarczy na te skurcze lydek????

Ja przyjmuje 3 dziennie mimo, że gin zalecił 6 i niestety i drętwienie i skurcze łapią mnie co noc a nawet w dzień.. Przed ciążą nigdy ich nie miałam. Po dzisiejszej nocy stwierdziłam, że dość z tym i będę brała przynajmniej 4 tabletki. Już nie pamiętam przespanej całej nocy..

201411191762.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ