Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nastka coś te dzieci ostatnio mają takie pomysły - niewiem czy doczytałaś ale mój synek wczoraj polizał kapsułkę persila do prania - i ona się mu rozpuściła i polizał płyn.. też niby już duży, mądrasek taki, tyle wie baa wszystkie znaki z opakowań że niebezpiecznie itd a skusiło go .. i też przez minutę mnie nie było obok..
-
Nata na początku nic nie powiedziała (położna któa robiłą usg). Tylko ja widziałam, że jak wprowadziłą dane do kompa to pojawiło jej się na czerwono u Julka a u Leny nie. Po 2 h zadzwonili do mnie ze szpitala i powiedzieli ze musze za tydzień powtórzyć usg i że chodzi o wage dzieci. Podejrzewam, ze chodzi o Julka bo z Lenka to na bank ok.
-
ewelina_d wrote:Przestan sie schizowac, bo tak deliberowac ile gram w te czy w tamta to mozemy do kolejnego pomiaru, a to swira mozna dostac. dzieci teraz rosna w indywidualnym tempie i jesli mieszcza sie w normach to nie ma co sie przejmowac. nie musza byc w idealnej medianie.
kochana no właśnie o to chodzi, że syn nie jest w normie. Gdyby był to ja bym w ogóle nie wyszukiwała sobie takich problemów:) -
Madlen222 wrote:kochana no właśnie o to chodzi, że syn nie jest w normie. Gdyby był to ja bym w ogóle nie wyszukiwała sobie takich problemów:)
tu masz SREDNIE dla skonczonych tygodni: http://www.twinstuff.com/twinweights.htm
powinnas patrzec na wage przy skonczonych 23 tygodniach. srednia z twoich dzieci to dokladnie srednia dla 23 tygodnia.Madlen222 lubi tę wiadomość
-
To sie ciesze ze nie jestem sama w tym bolu w pecherz:D no mnie tak kopie ze czasem to sobie przeklnę pod nosem hehe
a macie tez tak ze jak siedacie na krzeslo to czujecie opor w brzuchu przez zgieciem sie? Czasem mam tak ze siadam i musze sie wyprostować bo dzidzia jest w takiej pozycji ze ciezko sie zgiąć a boje sie ze cos jej zrobie jak sie pochyle zbytnio do przodu, dopiero jak zmieni pozycje to moge juz normalnie sie zgarbic hehe.
w pierwszej ciazy nie dostawalam tak po pęcherzuale lekarz mi powiedział ze dzidzia jest nisko moze dlatego tak odczuwam bol
pewnie to pilkarz tylko pomylil pilki hehe
wczoraj oglądałam sobie na utube wyczyny beatboxerowtylko zrobilo sie glosno maluch tak sie ozywil od tej muzyki, ze nie wiem czy mu sie podobalo czy sie wkurzal
hehe niech sie uczy za mlody moze kiedyś tez będzie tak robil
-
Dzien dobry:)
Caska z tym siadaniem mam podobnie. Jak mała jest wysoko i czuje wypina pupę cieżko mi sie schylać nawet do talerza.
Nastka co za horror. Dobrze, ze w porę zareagowałas. Oczy dookoła glowy..... Mialam podobne przeżycie, ale sama z soba. Pare dni temu jechaliśmy autem, żywo dyskutowalismy i zachciało mi sie bułeczki z serem. Jem, gadam i nagle stanęło mi gardle i ani w ta ani w ta:/ łyk coli mnie uratował, nie wiem jak ja sięgnęłam ta colę spod siedzenia....Swoja droga maz szkolony a tu stracił głowę. Total paraliż! Brawo Nastka za zachowanie zimnej krwi. Nic juz nie zjem w aucie w trakcie jazdy, nigdy.
Dzisiejsza noc tragedia, w zasadzie nad ranem sie zaczęło. Biodro boli niemiłosiernie;( Skurcze ludek mnie lapaly:/ kot sie rozpycha na mojej połowie i gorąco!
Oczywiscie mała kopie od samego rana i tyle co sobie pospalam :]
3x1 magneB6 wystarczy na te skurcze lydek???? -
Siedze w przychodni i czekam na glukoze po godzinie i po dwoch ale nie wiem czy jej nie zwroce. A fuj. Cos paskudnego. Z synem w ciazy w Anglii chodzilam i takich cudow nie bylo. Do l4 jeszcze 9 dni roboczych mi zostalo. Sorki ze marudze ale mdli potwornie. Laski czy wy wszystkie kupujecie mikrifale i sterylizatory? Kurcze ja jestem przeciwnikiem mikrofali i jak mam kuchnie zagracic tylko do podgrzewania wody to mi szkoda no i do mikrofali mozna wlozyc sterylizator bo znowu taki co sie go do pradu podlacza to tez zajmuje mnistwo miejsca i przy Dominiku uzywalam tylko 3 miesiace. Co do podgrzewania wody myslalam o odzielnym malym czajniczku w ktorym bym tylko mineralna pidgrzewala. Co myslicie?
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Witam z rana, już po śniadaniu, upał nadal doskwiera.
Zauważyłam u siebie nową dolegliwość, od kilku dni mam duszności, w ciągu dnia czasem złapie mnie zadyszka, ale na wieczór mam płytszy oddech, gorąco mi i nie mogę przez to usnąć. Zapytam gienka na wizycie, choć słyszałam, że to może się pojawić.
Madalena ja biorę jedną tabletkę magnezu i narazie skurczów nie mam, czasem powieka mi drży, trzy tabletki na skurcze powinno pomóc.
Mi Mała zeszła z pęcherza, ale jej ulubiona pora na mega fikołki to godz. 23. Wczoraj jak tańcowała i przyłożyłam rękę do brzucha, to czułam całe jej ciałkoale cudowności
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 08:38
mada_lena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka
co do mikrofali, przy pierwszym dziecku mielismy ale niewiele sie zdala na poczatku, dobra jest dopiero wtedy gdy dziecku trzeba podgrzac np.obiadek ze sloiczka, ale to tez nie trwa wiecznie, najlepiej rzeczywiscie miec w posiadaniu maly garnuszek niz zasmiecac kuchnie
Mamadomina lubi tę wiadomość
-
Viviana wrote:Madalena ja biorę jedną tabletkę magnezu i narazie skurczów nie mam, czasem powieka mi drży, trzy tabletki na skurcze powinno pomóc.
-
oj te dzieciaki starsze nasze są niesamowite czy to te wakacje tak na nie wpływają czy co?? Moja zazwyczaj była grzeczna i słuchała jak mówiłam że coś nie wolno a teraz istny diabeł wcielony:P:P:P:P
Ja jedno słowo a ta mi 10 w odwecie a ma dopiero 4 lata.
JA sterylizatora nie używałam zwykła wrząca woda z czajnika czy garnuszka wystarczyła. Mikrofale mam ale to na mój użytek bardziej niż dla dziecka. Młodej wole w garnuszku podgrzać chociaż jak na szybko to się przydaje...
Ja czekam właśnie na usg ale Oliwki ciekawe co wyjdzie może rozwiąże się przyczyna nieprzyjenego zapachu z buźki i braku apetytu. -
Ja będę podgrzewać zupki w gorącej wodzie... Mikrowela to przekleństwo feeeee... Nawet kolo niej stać nie mam ochoty... A jedzenie z niej jakies napromieniowane ... Lepiej podgrzać w cieplej wodzie jedzionko niż napromieniowywac jakimis falami feee... Bleeee...
Wyparzacz mam w domu po 1 dziecku na pewno sie przyda na początku. W nim tez podgrzewalam zupki i butelke wsadzalam z mlekiem aby cieple bylo
ale ma tez opcje wyparzania.
ech zaraz do pracy nie ma lekkodzis z dzieciaczkamu na kajaki.. Wczoraj bylam na statku po odrze plywalismy ale slonce mnie spieklo
-
mada_lena wrote:Dzien dobry:)
Caska z tym siadaniem mam podobnie. Jak mała jest wysoko i czuje wypina pupę cieżko mi sie schylać nawet do talerza.
Nastka co za horror. Dobrze, ze w porę zareagowałas. Oczy dookoła glowy..... Mialam podobne przeżycie, ale sama z soba. Pare dni temu jechaliśmy autem, żywo dyskutowalismy i zachciało mi sie bułeczki z serem. Jem, gadam i nagle stanęło mi gardle i ani w ta ani w ta:/ łyk coli mnie uratował, nie wiem jak ja sięgnęłam ta colę spod siedzenia....Swoja droga maz szkolony a tu stracił głowę. Total paraliż! Brawo Nastka za zachowanie zimnej krwi. Nic juz nie zjem w aucie w trakcie jazdy, nigdy.
Dzisiejsza noc tragedia, w zasadzie nad ranem sie zaczęło. Biodro boli niemiłosiernie;( Skurcze ludek mnie lapaly:/ kot sie rozpycha na mojej połowie i gorąco!
Oczywiscie mała kopie od samego rana i tyle co sobie pospalam :]
3x1 magneB6 wystarczy na te skurcze lydek????
Ja przyjmuje 3 dziennie mimo, że gin zalecił 6 i niestety i drętwienie i skurcze łapią mnie co noc a nawet w dzień.. Przed ciążą nigdy ich nie miałam. Po dzisiejszej nocy stwierdziłam, że dość z tym i będę brała przynajmniej 4 tabletki. Już nie pamiętam przespanej całej nocy..