Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Pięknie rośnie kochana a zaczęłaś 25 tydzień / skończyłaś 24
madalenka jakoś ostatnio też wstawiałam pieluszki tetrowe i flanelowe sówkowe heheświetne są
Ja to mam na coś ochotę ale nie mam tego na pewno w lodówce i sama nie wiem już czego ja chce...;/
Livia
Nela
Marcel
-
No tak, co lekarz i kraj to inny zwyczaj mi piszą zaczęty zawsze, a i wiek tez mi wpisują nie skończony a zaczęty rok życia np urodziłam syna mając 19 lat i 1,5 mies to mi wpisywali wszędzie, że 20 a teraz piszą ,że 21 mam i już nie raz mnie opierdzielili jak mówiłam swój wiek skończony a nie rozpoczęty rok życia (rocznikowo), ale mnie to o rok wyprzedza np ,bo ja grudniowa i tak dziwnie sie aż o rok prawie postarzać.. ;P
ewelina_d lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Dziś okropny dzień, słońce gdzieś tam za chmurami, a jednak gorąco i duszno
zwariuję na tym 4 piętrze
ale dziś leżakujemy z Juniosiem... wczoraj daliśmy czadu,,, obiad, ciasto i sprzątanie mieszkanka.... heh, wieczorem okazało się, że to już była przesada ;0
Trzymajcie się Mamulki
-
maaartinka wrote:Pati mi gin też mówi tak jak Madlen
czyli jak jest np. 22tydz + 4d. to jest to tydzień 22
i wg tej zasady mam wpisywane do książeczki
także u nas w Polsce też czasem panują takie zasady, nie tylko w Holandii
Moja ginka wpisałaby mi 23 tydzieńco gin, to opinia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 12:19
-
Witajcie "Pędzi..pióra"
nadgonię, jak pozbędę się "towarzystwa" z domu
zdążyłam tylko doczytać o tych nieszczęsnych sterylizatorach i kuchenkach mikrofalowych,
sterylizator u mnie - być musi,
mikrofala też, chociaż w niej rzadko coś przyrządzam, a co do jej szkodliwości, to ----> http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105912,9620151,Kuchenka_mikrofalowa__jest_sie_czego_bac_.html
Jak dla mnie, kolejna "czarna wołga", a na punkcie zdrowia mam niezłe "kuku".
Całuję wszystkie i każdą z osobna, śliczne zdjęcia! będę później!Madlen222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
moj tez wpisuje tylko tydzien skonczony,bylam w poniedzialek to wg belly 21+6 a w karcie ciazy wpisal 21. w szpitalu tak samo podaja. tam tez moj wiek licza nie rocznikowo a faktycznie ile mam
raczej to nie ma wiekszego znaczeniajak juz mnie ktos (moja matka) meczy i dreczy ktory to tydzien a ktory to miesiac to jej mowie zeby sobie sama policzyla, a co za roznica ktory jak termin mam na 18 litopada;)
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
U mnie znowu gin wpisuje jak jestem np. w 22tc2d to pisze 22/23tc, zawsze wpisuje dokładnie i obok łamane.
Ninusia ja też IV piętro, ojejku, ale grzeje. Ale słońce zachodzi, oby popadało.
Brzuszki śliczne, każdy inny, ale wszystkie wspaniałeMój na zdjęcia to już nie wiem jak się ustawiać hehe bo mam taki owłosiony
xpatiiix3, Ninusia lubią tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:No tak, co lekarz i kraj to inny zwyczaj mi piszą zaczęty zawsze, a i wiek tez mi wpisują nie skończony a zaczęty rok życia np urodziłam syna mając 19 lat i 1,5 mies to mi wpisywali wszędzie, że 20 a teraz piszą ,że 21 mam i już nie raz mnie opierdzielili jak mówiłam swój wiek skończony a nie rozpoczęty rok życia (rocznikowo), ale mnie to o rok wyprzedza np ,bo ja grudniowa i tak dziwnie sie aż o rok prawie postarzać.. ;P
mam caly czas 29;)
Madlen222, lkc, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Madlen222 brzuszek super
ale taż nie za wielki jak na dwójkę dzieciaczków
no niestety ja do chudziaków należę, mój odwieczny kompleks brak tyłkajak ja bym chciała żeby mi tam pare kg. weszło, ale chyba nie da rady
u mnie gin też zawsze wpisuje tyle ile jest ciąży czyli jak 24tyg 0dni to nie zaokrągla do 25tyg
maaartinka oglądałam te wózki na takim stelażu, ale jakoś w sklepie mi je odradzali w zasadzie nie wiem sama dla czego.. ja ciągle myślę nad tym NANO
odebrał mi mąż wyniki i chyba są okglukoza na czczo 85 po 2godzinach 100,0 więc chyba jest dobra
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
cześć Wam, właśnie wróciłam z wizyty od gina, strasznie gorąco, ledwo się dowlekłam do domu....
Po drodze zahaczyłam o Pepco a tam wyprzedaż, więc zaszalałam - kupiłam 5 sztuk body z długim rękawem za 2,99 zł/sza wszystkie w słodkie paseczki
to mój pierwszy zakup ciuszków, bo mam obiecane ciuszki po synku kuzynki i po dzieciach w rodzinie, ale nie mogłam się powstrzymać za taką cenę, no i chciałam mieć coś nowego, nienoszonego
Mnie również w te upały ciężko zasnąć, śpimy teraz pd lekkim kocykiem i na golasa, bo inaczej się nie da
nad ranem zestresowałam męża, bo nagle (pierwszy raz w ciąży) dostałam skurczu obydwu łydek i zaczęłam jęczeć i płakać. On się budzi, patrzy na mnie, a ja z palcem skierowanym w sufit krzyczę: ała! ała! Najpierw myślał, ze coś mnie ugryzło bo pokazywałam na sufit, następnie, że rodzę (!) dopiero po paru minutach mogłam powiedzieć, że to skurcz łydek, to odetchnął z ulgą
Gin zdziwił się, ze mam już skurcze, podobno to norma w III trymestrze i przepisał mi Aspargin 2x 1 tbl. Mam nadzieję, że pomoże
-
u mnie cieplutko, ale nie jakos tak szczegolnie goraco zeby wytrzymac sie nie dalo. siedze i kawke pije, moje towarzyszki zycia (kotki) spia w najlepsze
pozniej sie wypuszcze na zakupy. a i najwazniejsze moja Mala w brzuszku kopie co chwile chyba lubi kawe;) albo wprost przeciwnieAleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
A i jeszcze przepisał mi Furaginum, bo mam liczne bakterie w moczu. Pozostałe wyniki moczu mam w normie, a gin do którego chodzę prywatnie twierdzi, że wszystko jest ok, że bakterie to norma w moczu, więc nic nie powinnam brać.
No i poczytałam w necie ulotkę a tam jak byk pisze, że "z powodu braku danych klinicznych dotyczących szkodliwego działania furaginy na zarodek lub płód, leku nie należy stosować w i trymestrze ciąży", i że "należy zachować szczególną ostrożność u kobiet w III trymestrze" O II trymestrze nic nie pisze..., ale wolę nie ryzykować.
Zakupiłam sok żurawinowy, to chyba wystarczy