X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana ja nie biore dodatkowo. Jem jogurty, zolty ser, twarogi, brokuly, pije Muszyniankę w niej jest sporo wapnia. Chyba wystarczy....

Viviana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie rośnie kochana a zaczęłaś 25 tydzień / skończyłaś 24 :)

madalenka jakoś ostatnio też wstawiałam pieluszki tetrowe i flanelowe sówkowe hehe :D świetne są :)

Ja to mam na coś ochotę ale nie mam tego na pewno w lodówce i sama nie wiem już czego ja chce... :P ;/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja jednak twierdzę, że jestem w 24 tygodniu:) Moi lekarze też tak mówią i wszędzie piszą...że jednak jest to 24 tydzień:)
    Dzięki za komplement :*

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, co lekarz i kraj to inny zwyczaj mi piszą zaczęty zawsze, a i wiek tez mi wpisują nie skończony a zaczęty rok życia np urodziłam syna mając 19 lat i 1,5 mies to mi wpisywali wszędzie, że 20 a teraz piszą ,że 21 mam i już nie raz mnie opierdzielili jak mówiłam swój wiek skończony a nie rozpoczęty rok życia (rocznikowo), ale mnie to o rok wyprzedza np ,bo ja grudniowa i tak dziwnie sie aż o rok prawie postarzać.. ;P

ewelina_d lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    25ui041.jpg
    a tak zaczynamy 25tydzień :)

rany, jaka chudzinka :)
    piękny brzusio :)

Madlen, Twój też śliczny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 12:11

karmelek lubi tę wiadomość

jmmg93c.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jesteście laseczki kochane i przepiekne brzuszki:) Mi tak samo jak Madlen lekarz liczy i piszę, czyli teraz wg niego mam 21 tydzien a ja sobie mówię ze 22:D może dlatego że on sie co jakis czas szkoli w Holandii hehe:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati mi gin też mówi tak jak Madlen :) czyli jak jest np. 22tydz + 4d. to jest to tydzień 22 :) i wg tej zasady mam wpisywane do książeczki :)
    także u nas w Polsce też czasem panują takie zasady, nie tylko w Holandii :)

201411191762.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś okropny dzień, słońce gdzieś tam za chmurami, a jednak gorąco i duszno :(
    zwariuję na tym 4 piętrze :(
    ale dziś leżakujemy z Juniosiem... wczoraj daliśmy czadu,,, obiad, ciasto i sprzątanie mieszkanka.... heh, wieczorem okazało się, że to już była przesada ;0

Trzymajcie się Mamulki

jmmg93c.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati nie zauważyłam;)
    Madlen rosniecie:) super:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Pati mi gin też mówi tak jak Madlen :) czyli jak jest np. 22tydz + 4d. to jest to tydzień 22 :) i wg tej zasady mam wpisywane do książeczki :)
    także u nas w Polsce też czasem panują takie zasady, nie tylko w Holandii :)

Moja ginka wpisałaby mi 23 tydzień :) co gin, to opinia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 12:19

jmmg93c.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie "Pędzi..pióra" ;)
    nadgonię, jak pozbędę się "towarzystwa" z domu :)
    zdążyłam tylko doczytać o tych nieszczęsnych sterylizatorach i kuchenkach mikrofalowych,

sterylizator u mnie - być musi,

mikrofala też, chociaż w niej rzadko coś przyrządzam, a co do jej szkodliwości, to ----> http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105912,9620151,Kuchenka_mikrofalowa__jest_sie_czego_bac_.html

Jak dla mnie, kolejna "czarna wołga", a na punkcie zdrowia mam niezłe "kuku".

Całuję wszystkie i każdą z osobna, śliczne zdjęcia! będę później!:)

Madlen222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • lkc Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez wpisuje tylko tydzien skonczony,bylam w poniedzialek to wg belly 21+6 a w karcie ciazy wpisal 21. w szpitalu tak samo podaja. tam tez moj wiek licza nie rocznikowo a faktycznie ile mam ;)
    raczej to nie ma wiekszego znaczenia :) jak juz mnie ktos (moja matka) meczy i dreczy ktory to tydzien a ktory to miesiac to jej mowie zeby sobie sama policzyla, a co za roznica ktory jak termin mam na 18 litopada;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu gin wpisuje jak jestem np. w 22tc2d to pisze 22/23tc, zawsze wpisuje dokładnie i obok łamane.
    Ninusia ja też IV piętro, ojejku, ale grzeje. Ale słońce zachodzi, oby popadało.
    Brzuszki śliczne, każdy inny, ale wszystkie wspaniałe :) Mój na zdjęcia to już nie wiem jak się ustawiać hehe bo mam taki owłosiony :)

xpatiiix3, Ninusia lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No tak, co lekarz i kraj to inny zwyczaj mi piszą zaczęty zawsze, a i wiek tez mi wpisują nie skończony a zaczęty rok życia np urodziłam syna mając 19 lat i 1,5 mies to mi wpisywali wszędzie, że 20 a teraz piszą ,że 21 mam i już nie raz mnie opierdzielili jak mówiłam swój wiek skończony a nie rozpoczęty rok życia (rocznikowo), ale mnie to o rok wyprzedza np ,bo ja grudniowa i tak dziwnie sie aż o rok prawie postarzać.. ;P
    heh, ja tez grudniowa i poki 5 grudnia nie minie, odmawiam bycia trzydziestka!:D mam caly czas 29;)

Madlen222, lkc, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tyg ciazy to sluzba zdrowia liczy skonczone tygodnie. Ja jestem w 24tym tygodniu, ale wg lekarza mam skonczone 23 tyg i na pytanie "jaki jest wiek ciazy?" odpowiedz jest "23 tygodnie" a nie "23ty tydzien", bo ten jest 24ty...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejq jaki skwar!!! nie nawidzę takich temperatur!!!!chciałbym zapaść w sen letni

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 brzuszek super :) ale taż nie za wielki jak na dwójkę dzieciaczków :)

no niestety ja do chudziaków należę, mój odwieczny kompleks brak tyłka :/ jak ja bym chciała żeby mi tam pare kg. weszło, ale chyba nie da rady :/

u mnie gin też zawsze wpisuje tyle ile jest ciąży czyli jak 24tyg 0dni to nie zaokrągla do 25tyg ;)

maaartinka oglądałam te wózki na takim stelażu, ale jakoś w sklepie mi je odradzali w zasadzie nie wiem sama dla czego.. ja ciągle myślę nad tym NANO :/

odebrał mi mąż wyniki i chyba są ok :) glukoza na czczo 85 po 2godzinach 100,0 więc chyba jest dobra ;)

Madlen222 lubi tę wiadomość

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Wam, właśnie wróciłam z wizyty od gina, strasznie gorąco, ledwo się dowlekłam do domu....
    Po drodze zahaczyłam o Pepco a tam wyprzedaż, więc zaszalałam - kupiłam 5 sztuk body z długim rękawem za 2,99 zł/sz :) a wszystkie w słodkie paseczki :D to mój pierwszy zakup ciuszków, bo mam obiecane ciuszki po synku kuzynki i po dzieciach w rodzinie, ale nie mogłam się powstrzymać za taką cenę, no i chciałam mieć coś nowego, nienoszonego :)

Mnie również w te upały ciężko zasnąć, śpimy teraz pd lekkim kocykiem i na golasa, bo inaczej się nie da ;)
    nad ranem zestresowałam męża, bo nagle (pierwszy raz w ciąży) dostałam skurczu obydwu łydek i zaczęłam jęczeć i płakać. On się budzi, patrzy na mnie, a ja z palcem skierowanym w sufit krzyczę: ała! ała! Najpierw myślał, ze coś mnie ugryzło bo pokazywałam na sufit, następnie, że rodzę (!) dopiero po paru minutach mogłam powiedzieć, że to skurcz łydek, to odetchnął z ulgą ;)
    Gin zdziwił się, ze mam już skurcze, podobno to norma w III trymestrze i przepisał mi Aspargin 2x 1 tbl. Mam nadzieję, że pomoże :)

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie cieplutko, ale nie jakos tak szczegolnie goraco zeby wytrzymac sie nie dalo. siedze i kawke pije, moje towarzyszki zycia (kotki) spia w najlepsze ;)
    pozniej sie wypuszcze na zakupy. a i najwazniejsze moja Mala w brzuszku kopie co chwile chyba lubi kawe;) albo wprost przeciwnie :)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze przepisał mi Furaginum, bo mam liczne bakterie w moczu. Pozostałe wyniki moczu mam w normie, a gin do którego chodzę prywatnie twierdzi, że wszystko jest ok, że bakterie to norma w moczu, więc nic nie powinnam brać.
    No i poczytałam w necie ulotkę a tam jak byk pisze, że "z powodu braku danych klinicznych dotyczących szkodliwego działania furaginy na zarodek lub płód, leku nie należy stosować w i trymestrze ciąży", i że "należy zachować szczególną ostrożność u kobiet w III trymestrze" O II trymestrze nic nie pisze..., ale wolę nie ryzykować.
    Zakupiłam sok żurawinowy, to chyba wystarczy ;)

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ