Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana ja nie biore dodatkowo. Jem jogurty, zolty ser, twarogi, brokuly, pije Muszyniankę w niej jest sporo wapnia. Chyba wystarczy....

Viviana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie rośnie kochana a zaczęłaś 25 tydzień / skończyłaś 24 :)

madalenka jakoś ostatnio też wstawiałam pieluszki tetrowe i flanelowe sówkowe hehe :D świetne są :)

Ja to mam na coś ochotę ale nie mam tego na pewno w lodówce i sama nie wiem już czego ja chce... :P ;/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja jednak twierdzę, że jestem w 24 tygodniu:) Moi lekarze też tak mówią i wszędzie piszą...że jednak jest to 24 tydzień:)
    Dzięki za komplement :*

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, co lekarz i kraj to inny zwyczaj mi piszą zaczęty zawsze, a i wiek tez mi wpisują nie skończony a zaczęty rok życia np urodziłam syna mając 19 lat i 1,5 mies to mi wpisywali wszędzie, że 20 a teraz piszą ,że 21 mam i już nie raz mnie opierdzielili jak mówiłam swój wiek skończony a nie rozpoczęty rok życia (rocznikowo), ale mnie to o rok wyprzedza np ,bo ja grudniowa i tak dziwnie sie aż o rok prawie postarzać.. ;P

ewelina_d lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    25ui041.jpg
    a tak zaczynamy 25tydzień :)

rany, jaka chudzinka :)
    piękny brzusio :)

Madlen, Twój też śliczny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 12:11

karmelek lubi tę wiadomość

jmmg93c.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jesteście laseczki kochane i przepiekne brzuszki:) Mi tak samo jak Madlen lekarz liczy i piszę, czyli teraz wg niego mam 21 tydzien a ja sobie mówię ze 22:D może dlatego że on sie co jakis czas szkoli w Holandii hehe:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati mi gin też mówi tak jak Madlen :) czyli jak jest np. 22tydz + 4d. to jest to tydzień 22 :) i wg tej zasady mam wpisywane do książeczki :)
    także u nas w Polsce też czasem panują takie zasady, nie tylko w Holandii :)

201411191762.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś okropny dzień, słońce gdzieś tam za chmurami, a jednak gorąco i duszno :(
    zwariuję na tym 4 piętrze :(
    ale dziś leżakujemy z Juniosiem... wczoraj daliśmy czadu,,, obiad, ciasto i sprzątanie mieszkanka.... heh, wieczorem okazało się, że to już była przesada ;0

Trzymajcie się Mamulki

jmmg93c.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati nie zauważyłam;)
    Madlen rosniecie:) super:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Pati mi gin też mówi tak jak Madlen :) czyli jak jest np. 22tydz + 4d. to jest to tydzień 22 :) i wg tej zasady mam wpisywane do książeczki :)
    także u nas w Polsce też czasem panują takie zasady, nie tylko w Holandii :)

Moja ginka wpisałaby mi 23 tydzień :) co gin, to opinia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 12:19

jmmg93c.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie "Pędzi..pióra" ;)
    nadgonię, jak pozbędę się "towarzystwa" z domu :)
    zdążyłam tylko doczytać o tych nieszczęsnych sterylizatorach i kuchenkach mikrofalowych,

sterylizator u mnie - być musi,

mikrofala też, chociaż w niej rzadko coś przyrządzam, a co do jej szkodliwości, to ----> http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105912,9620151,Kuchenka_mikrofalowa__jest_sie_czego_bac_.html

Jak dla mnie, kolejna "czarna wołga", a na punkcie zdrowia mam niezłe "kuku".

Całuję wszystkie i każdą z osobna, śliczne zdjęcia! będę później!:)

Madlen222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • lkc Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez wpisuje tylko tydzien skonczony,bylam w poniedzialek to wg belly 21+6 a w karcie ciazy wpisal 21. w szpitalu tak samo podaja. tam tez moj wiek licza nie rocznikowo a faktycznie ile mam ;)
    raczej to nie ma wiekszego znaczenia :) jak juz mnie ktos (moja matka) meczy i dreczy ktory to tydzien a ktory to miesiac to jej mowie zeby sobie sama policzyla, a co za roznica ktory jak termin mam na 18 litopada;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu gin wpisuje jak jestem np. w 22tc2d to pisze 22/23tc, zawsze wpisuje dokładnie i obok łamane.
    Ninusia ja też IV piętro, ojejku, ale grzeje. Ale słońce zachodzi, oby popadało.
    Brzuszki śliczne, każdy inny, ale wszystkie wspaniałe :) Mój na zdjęcia to już nie wiem jak się ustawiać hehe bo mam taki owłosiony :)

xpatiiix3, Ninusia lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No tak, co lekarz i kraj to inny zwyczaj mi piszą zaczęty zawsze, a i wiek tez mi wpisują nie skończony a zaczęty rok życia np urodziłam syna mając 19 lat i 1,5 mies to mi wpisywali wszędzie, że 20 a teraz piszą ,że 21 mam i już nie raz mnie opierdzielili jak mówiłam swój wiek skończony a nie rozpoczęty rok życia (rocznikowo), ale mnie to o rok wyprzedza np ,bo ja grudniowa i tak dziwnie sie aż o rok prawie postarzać.. ;P
    heh, ja tez grudniowa i poki 5 grudnia nie minie, odmawiam bycia trzydziestka!:D mam caly czas 29;)

Madlen222, lkc, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tyg ciazy to sluzba zdrowia liczy skonczone tygodnie. Ja jestem w 24tym tygodniu, ale wg lekarza mam skonczone 23 tyg i na pytanie "jaki jest wiek ciazy?" odpowiedz jest "23 tygodnie" a nie "23ty tydzien", bo ten jest 24ty...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejq jaki skwar!!! nie nawidzę takich temperatur!!!!chciałbym zapaść w sen letni

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 brzuszek super :) ale taż nie za wielki jak na dwójkę dzieciaczków :)

no niestety ja do chudziaków należę, mój odwieczny kompleks brak tyłka :/ jak ja bym chciała żeby mi tam pare kg. weszło, ale chyba nie da rady :/

u mnie gin też zawsze wpisuje tyle ile jest ciąży czyli jak 24tyg 0dni to nie zaokrągla do 25tyg ;)

maaartinka oglądałam te wózki na takim stelażu, ale jakoś w sklepie mi je odradzali w zasadzie nie wiem sama dla czego.. ja ciągle myślę nad tym NANO :/

odebrał mi mąż wyniki i chyba są ok :) glukoza na czczo 85 po 2godzinach 100,0 więc chyba jest dobra ;)

Madlen222 lubi tę wiadomość

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Wam, właśnie wróciłam z wizyty od gina, strasznie gorąco, ledwo się dowlekłam do domu....
    Po drodze zahaczyłam o Pepco a tam wyprzedaż, więc zaszalałam - kupiłam 5 sztuk body z długim rękawem za 2,99 zł/sz :) a wszystkie w słodkie paseczki :D to mój pierwszy zakup ciuszków, bo mam obiecane ciuszki po synku kuzynki i po dzieciach w rodzinie, ale nie mogłam się powstrzymać za taką cenę, no i chciałam mieć coś nowego, nienoszonego :)

Mnie również w te upały ciężko zasnąć, śpimy teraz pd lekkim kocykiem i na golasa, bo inaczej się nie da ;)
    nad ranem zestresowałam męża, bo nagle (pierwszy raz w ciąży) dostałam skurczu obydwu łydek i zaczęłam jęczeć i płakać. On się budzi, patrzy na mnie, a ja z palcem skierowanym w sufit krzyczę: ała! ała! Najpierw myślał, ze coś mnie ugryzło bo pokazywałam na sufit, następnie, że rodzę (!) dopiero po paru minutach mogłam powiedzieć, że to skurcz łydek, to odetchnął z ulgą ;)
    Gin zdziwił się, ze mam już skurcze, podobno to norma w III trymestrze i przepisał mi Aspargin 2x 1 tbl. Mam nadzieję, że pomoże :)

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie cieplutko, ale nie jakos tak szczegolnie goraco zeby wytrzymac sie nie dalo. siedze i kawke pije, moje towarzyszki zycia (kotki) spia w najlepsze ;)
    pozniej sie wypuszcze na zakupy. a i najwazniejsze moja Mala w brzuszku kopie co chwile chyba lubi kawe;) albo wprost przeciwnie :)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze przepisał mi Furaginum, bo mam liczne bakterie w moczu. Pozostałe wyniki moczu mam w normie, a gin do którego chodzę prywatnie twierdzi, że wszystko jest ok, że bakterie to norma w moczu, więc nic nie powinnam brać.
    No i poczytałam w necie ulotkę a tam jak byk pisze, że "z powodu braku danych klinicznych dotyczących szkodliwego działania furaginy na zarodek lub płód, leku nie należy stosować w i trymestrze ciąży", i że "należy zachować szczególną ostrożność u kobiet w III trymestrze" O II trymestrze nic nie pisze..., ale wolę nie ryzykować.
    Zakupiłam sok żurawinowy, to chyba wystarczy ;)

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ