X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w mieście z tego co słyszałam to ceny są od 500zł :-) dowiem się na szkole rodzenia, bo pewnie padnie takie pytanie. Myślę że jest to na pewno większy komfort psychiczny jak wiesz z kim będziesz rodziła, bo w 35 tyg chyba masz spotkanie z tą Panią i robicie wspólny plan porodu itp, u mnie w szpitalu to chyba nawet nie ma takiego planu po prostu idziesz i rodzisz, opinie są różne ale stwierdzam po leżeniu na oddziale że większość tych położnych jest bardzo miła, no mam nadzieję że źle nie będzie :-) aha no i u mnie rodzi się z położną a lekarz tylko dogląda, z tego co słyszałam no i zauważyłam. Oczywiście jak kobieta urodzi to wtedy on chodzi po oddziale i sprzedaje dobre wieści :-) kobietki kochane bardzo się cieszę że Wasze dzisiejsze wizyty wypadły pomyślnie i że maluszki tak ładnie rosną :-) ja mam dzisiaj samotną noc ehhh będzie tak przez tydz bo teście pojechali na wczasy, a my zostaliśmy z dwiema babciami pod opieką, obie mieszkają z teściami i trzeba im podać jedzonko itd...mąż ze względów bezpieczeństwa będzie spał w tamtym mieszkaniu żeby w razie czego zareagować, ja wolę w domu, mogę spać do której chcę i chodzić w majtach ;-)

Madlen222, karmelek lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka takie przypadki na pewno się zdarzają, ale to chyba trzeba mieć wyjątkowego pecha. Nie wszystkie szpitale takie są. A czy prywatna położna by tu coś zmieniła? Przecież to chyba lekarz podejmuje decyzje? Tak czy nie? bo ja się chyba nie znam :P :)

relgh3714vlmssyj.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka są różne sytuacje.Społeczeństwo robi się teraz coraz gorsze.Nawet menel z ulicy chce być traktowany jak panisko bo on płaci.A dziennikarze szukają sobie dobrych tematów.Zaczęło się od sepsy u dzieciaczków i oczywiście lekarze byli niedobrzy bo nie pomogli.Pogotowie było złe bo nie chciało przyjechać do temp.A teraz paskudy jedne znęcają się nad ciężarówkami. Fakt,zdarzają się błędy lekarskie i właściwie zawsze tak było,ale ludzie o siebie nie dbają i niestety też nie są bez winy.

Madlen222, lkc lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ICK mój ze swoim disco polo na radio vox nie da nic innego w aucie posłuchać a w tv same bajki ostatnio:P:P:P:P I jestem troszkę zacofana dlatego.

Niby drugi poród łatwiejszy ale ciekawe czy zawsze bo moja koleżanka strasznie przeszła drugi poród. Poza tym chyab wolałam tą nieświadomość za pierwszym razem niż teraz iść rodzić jak już wiem co to za ból:P:P:P:P Ja pamiętam jak wjeżdżałam na porodówkę to moje pierwsze słowa były "co te baby tak te mordy dra" uwierzcie że później już wiedziałam :P:P:P:P mimo iż nie krzyczałam nie wyzywałam i zapomniałam ze moge poprosić o znieczulenie to rozumiałam dlaczego one tak krzyczą...
    I oczywiste pytanie przed porodem ile chciałaby Pani dzieci?? Powiedziałam że 2 a po porodzie pytanie to ile dzieci będzie Pani mieć? Odpowiedź: o nie juz ani pół. Oczywiście personel w śmiech odrazu i tekst : no tak każda tak mówi ale nasza rekordzistka ma już 9 u nas urodzonych.

lkc lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 dzieci?? o fuck!!! haha...

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a Ty gdzie się podziewasz? jak tam pogoda? dalej zimno?? daj znać co i jak i jakieś nowe fotki wrzuć:)

Desou jak tam u Ciebie? coś mówili lekarze?

relgh3714vlmssyj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA nei mówię że każdy przypadek jest z winy lekarza ale tu niestety ewidentna wina była po stronie lekarza bo co to znaczy nie ma miejsca na sali do cesarskiego przecież jak ja rodziłam 4 lata temu to był taki nawał że jedna za drugą była na cesarce z powodu tętna dziecka. Ile trwa taki zabieg?? NAwet jakby to trwało 5 godzin to i tak się wkońcu zwolni sala i można wziąść kolejną osobę. Ile razy zdarza sie tak że lecą z rodzącą na cesarkę bo coś się nagle wydarzyło. Co do niedbania o siebie to zgadzam sie dużo osób nie dba o siebie w ciąży. Mam przykłady w koleżankach paliły piły chodziły na solarium i co najlepsze mają zdrowe dzieci ciąże bez problemów przebiegały a ja dbam o siebie uważam co jem co robię itd a każda ciąża z problemami:( I gdzie tu sprawiedliwość. Moja koleżanka co leżała z tamtą kobietą na sali jest w 20 tygodniu i cały czas krwawi i lekarze nie wiedzą od czego.

Madlen w tym przypadku prywatna położna chyba by nic nie zdziałała bo kobietka na oddziale była już 5 tygodni.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie gdzies czytałam w gazecie że nie wolno się opalac i powinno się unikac wysokich temperatur bo może się łożysko odkleić czy to prawda???

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do winy to już osądzi konsultant ds.ginekol.i położ. i prokurator.

ewelina_d, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opalać się można tylko trzeba chronić brzuch, no i używać filtrów :-)

rfnnk6n.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam jagodzianki parę godzin temu...

Myślę sobie, ciężki dzień dzisiaj był, zjem sobie na dobranoc jedną sztukę, popiję Inką i szczęśliwa pójdę spać...

Idę do kuchni...do malowanego talerza, gdzie jeszcze niedawno piętrzyło się z 10 jak dzwon, niewielkich, bo niewielkich, ale jednak....

Cisza i tylko okruchy wiatrak zamiata...:D:D:D:D

jutro muszę powtórzyć zabawę z dwóch porcji ;)

Goplana, Nata, Lavendula, Evik, Maga31 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mykam spać kochane bo dzień pełen wrażeń był. Kolorowych snów dla wszystkich!!!!

Nata lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz Ewelina, ale żeś burzę wywołała tymi położnymi z Żelaznej :D :D , a z tą pazerną Kalytą to już przesadziłaś :D hahaha

BTW Wszystkie co pojechały po Kalycie, to tak trochę po mnie, bo ja się na nią zdecydowałam :D. Ale nie mam tego nikomu za złe, bo wiem że każdy ma różne potrzeby. Ja się trochę patologii medycznej naoglądałam, więc potrzebuję maksymalnego komfortu psychicznego w tym czasie i jestem w stanie za ten komfort zapłacić.
    Ewelina ma rację, w Polsce w państwowych szpitalach, można powiedzieć, że rodzi się z położną. Lekarz jest zazwyczaj jeden na całą porodówkę i ogarnia wszystkie rodzące, a jak jest w danym momencie przy zabiegu to tylko formalnie ogarnia :) Tak jest w wielu miejscach w Polsce gdzie miałam staże, a było tego trochę, bo jeszcze w kole ginekologicznym jeździliśmy po Polsce w ramach praktyk.
    Dlatego ogarnięta położna jest tu moim zdaniem bardzo ważna. To ona powiadomi lekarza, jeśli zauważy, że coś się dzieje, poród nie postępuje, że czas na ZZO itp.
    Prawda jest taka (i to mnie przeraża najbardziej), że najbardziej idealna i książkowa ciąża może się spier... w momencie porodu. Dlatego lepiej, aby byli przy nas wtedy ogarnięci ludzie. Czasami trafią się przez przypadek i jest super, a czasami trafi się niestety na leniwą tępą dzidę, co tyczy się zarówno lekarza jak i położnej, i wtedy już może być różnie.
    Na szczęście, gdy się bardzo nie przeszkadza poród idzie sam, i bardzo się nie zaszkodzi nawet skrajną niewiedzą, wtedy można rodzić nawet z taksówkarzem :)
    Każdy ma różne lęki i różne wizje porodu, dlatego jedne pojadą na żywioł i będzie dobrze, a druga żeby psychicznie nie wysiąść jeszcze przed porodem, będzie szukała każdej możliwej opcji, aby poczuć się bezpiecznie.
    Nie ma tutaj jednej, jedynej najprawdziwszej prawdy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 23:26

ewelina_d, RewolucjaSięDzieje, lkc, Madlen222, Evik lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na szczęście każda z nas ma prawo wyboru co, gdzie i z kim :-) cel jest jeden, urodzić zdrowe, piękne dziecię. Amen. Lecę spać moje miłe koleżanki, życzę kolorowiastych snów :-)

Madlen222 lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze prawicie Goplano, a dobrze :):):)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja zrobilas za malo, sama sobie jestes winna.. albo wyszly za dobre ;) trzeba bylo jesc jak byly i sie nie ociagac :):)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Rewolucja zrobilas za malo, sama sobie jestes winna.. albo wyszly za dobre ;) trzeba bylo jesc jak byly i sie nie ociagac :):)

Na mao, mao wyszło, bo coś z 15 sztuk, to raczej na jeden ząb jak to mówi mój małż z ciążą spożywczą;)

jak jutro nie będzie 45 stopni w cieniu to poświęcę się raz jeszcze i narobię ich tyle, że na myśl o jagodziankach zrobimy się ... fioletowi ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja - trzeba było, tak jak ja ostatnio, przykryć ściereczką, kocur by się na tym położył i do rana żadna by nie zginęła... tylko trochę płastugowate by się zrobiły :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana dobrze mowisz...ale kto tu jechal po Kalycie? tak naprawde to, zadna z nas nie ma o niej faktycznie zadnego pojecia, bo zadna z nas nie rodzila z nia. dla jednych jest za drogo, dla innych cena do zaakceptowania. powiem szczerze, ze spodziewalam sie, ze placi sie wiecej za porod z nia. bo co to jest 3 tysie za pomoc przy porodzie jak ludzie kupuja wozki za 7000 - a to kurde tylko wozek, od tego zycie nasze ani dziecka nie zalezy.

Goplana lubi tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Rewolucja - trzeba było, tak jak ja ostatnio, przykryć ściereczką, kocur by się na tym położył i do rana żadna by nie zginęła... tylko trochę płastugowate by się zrobiły :)
    moja wredna kocica tez uwielbia wlazic na ciasto, najbardziej na drozdzowe jak wyrasta, mapla taka wredna. upieczone tez dobre, nawet chetnie probuje - sernik, makowiec, drozdzowka - wszystko trzeba schowac bo ta zaraz znajdzie sie chetna zeby pozrec chociaz kawaleczek.

Goplana, RewolucjaSięDzieje, Maga31 lubią tę wiadomość

‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ