X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana ja jakoś nie czuję zebym po Tobie pojechała ale jak dziewczyny piszą że jedna bierze 500, 700 czy 1500zł to uważam że 3tys to już przesada bo różni sie podejżewam tylko tym że występowała w reklamie. Przecież szkołę każda ma tą samą zapewne materiał wykładany na uczelni też ten sam.

Ja sie zastanawiam i sprawdzam ceny jak narazie bo decyzji nie podjęłam jeszcze co do prywatnej położnej. Mój oczywiście jak wczoraj podejrzał że pytam o ceny tutaj odrazu rzucił że napewno bierzemy prywatną i jest w stanie wyłożyć i 5 tys abym tylko była zadowolona ale po co moim zdaniem tańsza nie oznacza gorsza a może wręcz przeciwnie okazać się tą najwspanialszą. Ale jak pisałam miałam cudowną położną (nie prywatną) i dlatego nie wiem co robić. To chyba bardziej u mnie przemawia strach po tym co słysze w wiadomościach niż chęć komfortu który i tak jest zapewniony u mnie w szpitalu.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    Witam się i ja. O 12 mam wizytę i już ogarnia mnie przedwizytacyjny stres. Tym bardziej że na połówkowym mam zalecenia - obserwacja w kierunku hipotrofii. Oj masakra

Talia, doskonale Cię rozumiem, mnie na połówkowym wyszły notche na obu tętnicach (podwyzszony opór), co między innymi może, ale nie musi, prowadzić do hipotrofii i od tego czasu żyję w stresie. Badanie po 26 tygodniu mam mieć, wiec pewnie za jakieś 2 tygodnie.

Trzymam kciuki za wizytę, trzeba myśleć pozytywnie.

talia22 lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

U Nas odsmoczkowywanie (zabralismy smoka i ni ma hehe jest okazja bo ciągle czymś zajęty jest) dzien 4 wczoraj Marcelo miał takie humorki ze nie było nawet kiedy odpalić forum ciężko w chwilę czasu Was nadrabiac to chociaż tak po lebkach przeleciałam teraz ;)

Zaraz sniadanko zjemy i znowu lecimy ; P U Nas plaża plaża od rana do wieczora potem prebiera!my się i na spacer wracały ok.22 wiec już zmęczeni no i prysznic i spać ;P

Usmiejecie się stopy sobie opalilam na czekoladowy a nogi ja blade tak dalej blade... :/ nie wiem co ze mną piegów na nosie tez jeden na drugim hehe komedia smigam w turbanie z szala co by udaru nie dostać i usiłuje raniąc z ma od stanika opalic bo tez blade od dwóch dni nie chcą się odpalić tylko jedno udo mi bierze XD moje Wam opalane w ciąży to ciężka sprawa : P Moze zaraz po prysznicu cos trzasne bo na razie sama z małym jestem i najmłodszym 7 letnim wiec strach ich zostawić bo pokój rozniosa mama na rybach z drugim bratem :P

Aaaaa i Madlen kochana ciesze się ze wszystko w porzadeczku z Julkiem a Lenusia cudowna :*

Za wszystkie wizyty trzymam kciukasy mocno mocno ;)

Moja Neluś to kopara konkretna... Ojj co ona wyrabia na sloneczku to juz nawet ciężko opisać hehe cały brzuchollo chodzi :) uwielbia słonko ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 09:07

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Goplana ja jakoś nie czuję zebym po Tobie pojechała ale jak dziewczyny piszą że jedna bierze 500, 700 czy 1500zł to uważam że 3tys to już przesada bo różni sie podejżewam tylko tym że występowała w reklamie. Przecież szkołę każda ma tą samą zapewne materiał wykładany na uczelni też ten sam.
    Nastka teraz to faktycznie pojechalas:) jakby od tej strony spojrzec to kazdy lekarz konczyl ta sama szkole i mial ten sam material. a jakos chodzimy z wyboru( a nie tylko dlatego, ze termin na kase chorych jest odlegly) prywatnie do ginekologa, dentysty, okulisty i innych. nie obrazajac nikogo - konowalow jest mnostwo i mnostwo jest takich co przyjmuja prywatnie i bym do nich nie poszla nawet jakby mi doplacili..

Madlen222, Goplana, RewolucjaSięDzieje, Amnezja lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati pamiętam jak ja miałam z bratem odstawić smoczek,no tragedia
    Nie mam pojęcia ile miałam lat ale pewnie ze 4 albo nawet 5 ;D
    I własnie nad morzem się udało bo nam opowiedzieli jakąś historię,że jak się wrzuci smoczek do morza ,to morze coś przyniesie w zamian ;D

Normalnie pamietam to jak dziś!

Lavendula, xpatiiix3, Goplana, lkc, Evik, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śpioch mnie atakuje po tej glukozie <zieeeeeeeeeeeeeeeeeeew> i oczy sie same zamykają....

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IKC ja chodze do państwowego ginekologa i jestem zadowlona fakt faktem zmieniłam na innego bo ten pierwszy tak mnie irytował że szok ale z tej babeczki jestem mega zadowolona. Byłam 2 razy na prywatnym usg i to nei w najdroższym gabinecie i też jestem zadowolona. Każdego lekarza zazwyczaj się samemu wybiera nie licząc w szpitalu bo tam o raczej chybił trafił wrazie jakiejś awarii. Ja chodziłam do ortopedy prywatnie bo na NFZ terminy odległe ale gdybym miała do tego faceta wrócić to nigdy w życiu chyba wolałabym z tym bólem chodzić. Dla mnie to nie był lekarz z powołania ani podejścia ani delikatności no nic. Brrr aż mi ciary przesżły jak sobie o nim przypomniałam.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka ciekawie sie u Ciebie dzieje, jak ja kocham kominiarzy, a takich co burza to juz calkiem:) pora na poranny prysznic.pozniej trzeba sniadanie jakies zjesc a weny jakos nie ma. na popoludnie mam zaplanowane wyjscie nad jezioro z kolezanka ;)
    widzisz a ja od 10 lat chodze do lekarza ktory teraz prowadzi moja ciaze, od poczatku prywatnie, on nie przyjmuje nigdzie na kase. jest ordynatorem w szpitalu w ktorym bedziemy rodzic. w internecie sa rozne opinie o nim ( tak jak o kazdym). poszlam raz i mi pasowalo wiec nie widzialam sensu zeby cos zmieniac. nie narzekam i tez nie poszlabym do innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 09:25

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    śpioch mnie atakuje po tej glukozie <zieeeeeeeeeeeeeeeeeeew> i oczy sie same zamykają....

Ciekawe czemu nie pozwalają tej cytrynki wcisnąć?,ja na razie pytałam czy mogę sobie przynieść to się babeczka skrzywiła
    I reklamowała mi tą cytrynową nowość własnie:)
    Chyba przyniosę sobie i wcisnę cichaczem:)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane:)
    Ja jakoś od rana spać nie mogę i obudziłam się o 6 strasznie głodna. Musiałam wstać i zjeść jajecznicę bo bym umarła inaczej :P

Talia powodzenia na wizycie!!! na pewno wszystko będzie ok...daj koniecznie znać jak już będziesz po:)

Co do prywatnej położnej to nie wiem, może się nie znam, może macie rację...ja tam generalnie nie czuję potrzeby i tak jak wcześniej powiedziałam, nikt ze znanych mi osób nie narzekał na swój poród i nic się nie stało.
    Moja mama straciła mojego brata ewidentnie z winy lekarza i naprawdę nie sądzę że gdyby miała prywatną położną to sytuacja była by inna.
    Ale faktycznie, tak jak powiedziała ewelina może ja żyję w innej rzeczywistości, bo w Holandii takie rzeczy się nie dzieją i każdy pacjent traktowany jest z wielką starannością i indywidualnością, także cieszę się że tu jestem.
    Goplana Ty na pewno wiesz najlepiej jak to w Polsce jest i w takim wypadku rozumiem Wasze wybory.

Pati odpoczywaj ile wlezie:P A jak tam rybka z nad morza? jadłaś?

Rewolucja a Ty mi tych jagodzianek to wyślij trochę gołębiem jakimś czy cuś:)
    Ja od 2 tygodni zamierzam się żeby zrobić ale u mnie jest 100 stopni i staram się unikać kuchni:P

relgh3714vlmssyj.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Ciekawe czemu nie pozwalają tej cytrynki wcisnąć?,ja na razie pytałam czy mogę sobie przynieść to się babeczka skrzywiła
    I reklamowała mi tą cytrynową nowość własnie:)
    Chyba przyniosę sobie i wcisnę cichaczem:)

mi nawet Gin wręczając skierowanie powiedziała, żebym nie zapomniała o cytrynie, bo to świństwo ta glukoza ;) Minęła godzina, wlecze się.....

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe dlaczego w Holandii nie robią testu obciążenia glukozą??!!

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybki jeszcze nie w piątek idziemy :)

A to ja prosto z łóżka bez cyckonsza obwisłe cyce hehe brzunio mniejszy ale wyższy i pełniejszy od kiedy laleczka siedzi główka w dół ale poszedł do gory :D

2itjte9.jpg

2d0aqmc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 09:55

Madlen222, Viviana, Goplana, anusiaa90, Lavendula, KUNIAK, lkc, Nata, Maga31, RewolucjaSięDzieje, Amnezja, KasiaKa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam zmuszona zmienić lekarkę bo poszła na emeryturę dwa lata temu i nie przyjmuje nigdzie nawet prywatnie:( Poszłam do jednej nie podpasowała posżłam do faceta nie podpasował i ta co mam teraz jest super z tamtych wizyt wracałamz płaczem i nipokojem a teraz z uśmiechem na twarzy. Ale i tak żałuję że nie ma juz mojej starej ginekolog co poszła na emeryturę. Dzień po porodzie mojej córki wparowała na moją salę i mnie opierniczyła że nie dałam znać ze rodzę bo by przyjechała i sama doglądała. Ahhh to byla lekarka i też na NFZ

Lavendula lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ślicznie wyglądasz:) i chyba opaliłaś się:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też lekarka kazała wziąść cytrynę a w laboratorium nie pozwolili jej użyć i piłam bez.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek - a poprzednio też miałaś CC? Jeśli tak, to na życzenie? Jak szybko do siebie doszłaś?

Talia - trzymam kciuki za wizytę, pewnie ciąża młodsza, a nie hipotrofia :)

Nastka - myślę, że każda wybiera wg swoich potrzeb, jedna woli torebkę Armaniego, druga choćby na pieniądzach spała takiej nie kupi, bo będzie uważała za stratę kasy :) Co tu dyskutować, nie da się porównać potrzeb, można je zaspokoić :) Ja bym wybrała taką położną, i takiego lekarza, który np. wśród moich znajomych ma najlepsze opinie i poglądy, które się pokrywają z moimi. Padło akurat na nią, a że droga jest, no co zrobić. Lekarka natomiast dopiero co została specjalistką, gdy ją wybierałam nie miała nawet tytułu specjalisty, ale dla mnie była najlepsza. Odpowiadała mi zarówno pod względem nowoczesnej wiedzy, jak i poglądów.

KUNIAK - tak to jest, wszyscy moi znajomi co zamieszkali już w swoich nowo wybudowanych domkach, śmieją się, że po wprowadzeniu się, przestają przeszkadzać żarówki na kablu, czy niewykończona łazienka na piętrze :) I można tak mieszkać do następnego remontu :D Także dobrze się stało pewnie, że malutka Was zmobilizowała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 09:39

KUNIAK, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spadam jeszcze spać:) gdyż za wcześnie się dziś obudziłam:) dobranoc:)

Nata lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ładnie wyglądasz :) brzusio faktycznie inny kształt.

Mnie jak się mała z położenia poprzecznego ułożyła główkowo to też mam inny kształt. Leżę na boku by się coś przekręciła a ta Mała złośnica okłada mnie piąstkami, chyba jej się nie podoba, normalnie czuję te małe rączusie jak mnie oklepują hehe. Ale muszę ją zmobilizować, bo głową mi leży na granicy majtek i uciska.

To CC na życzenie to tak różnie, ja chcę CC ale mam wskazania, a do tego wąska miednica, hehe także po prostu akceptuję fakt, że powinnam mieć CC.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, ja bylam wczoraj u fryzjera ale nie jestem zadowolona z efektu nowej fryzury :/ no ale nic trzeba czekac aż odrosną wlosy nie ma innego wyjścia.

dzis mam połówkowe i dobrze bo mnie cos swędzi pipka, mam dosc mocne uplawy. Wczoraj.mialam biale i przezroczyste jakby wodniste. Dzis mam zolte, wiec jakies zapalenie wydaje mi sie po za tym ten świąd.

moze dzis a mam wielka nadzieje poznam plec :) 3mcie kciuki za chlopaka :P jehe

Lavendula, xpatiiix3, Viviana, mada_lena, Goplana, Maga31, Madlen222, Agusia ;) lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ