Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Goplana ja jakoś nie czuję zebym po Tobie pojechała ale jak dziewczyny piszą że jedna bierze 500, 700 czy 1500zł to uważam że 3tys to już przesada bo różni sie podejżewam tylko tym że występowała w reklamie. Przecież szkołę każda ma tą samą zapewne materiał wykładany na uczelni też ten sam.
Ja sie zastanawiam i sprawdzam ceny jak narazie bo decyzji nie podjęłam jeszcze co do prywatnej położnej. Mój oczywiście jak wczoraj podejrzał że pytam o ceny tutaj odrazu rzucił że napewno bierzemy prywatną i jest w stanie wyłożyć i 5 tys abym tylko była zadowolona ale po co moim zdaniem tańsza nie oznacza gorsza a może wręcz przeciwnie okazać się tą najwspanialszą. Ale jak pisałam miałam cudowną położną (nie prywatną) i dlatego nie wiem co robić. To chyba bardziej u mnie przemawia strach po tym co słysze w wiadomościach niż chęć komfortu który i tak jest zapewniony u mnie w szpitalu. -
talia22 wrote:Witam się i ja. O 12 mam wizytę i już ogarnia mnie przedwizytacyjny stres. Tym bardziej że na połówkowym mam zalecenia - obserwacja w kierunku hipotrofii. Oj masakra
Talia, doskonale Cię rozumiem, mnie na połówkowym wyszły notche na obu tętnicach (podwyzszony opór), co między innymi może, ale nie musi, prowadzić do hipotrofii i od tego czasu żyję w stresie. Badanie po 26 tygodniu mam mieć, wiec pewnie za jakieś 2 tygodnie.
Trzymam kciuki za wizytę, trzeba myśleć pozytywnie.talia22 lubi tę wiadomość
-
Witam
U Nas odsmoczkowywanie (zabralismy smoka i ni ma hehe jest okazja bo ciągle czymś zajęty jest) dzien 4 wczoraj Marcelo miał takie humorki ze nie było nawet kiedy odpalić forum ciężko w chwilę czasu Was nadrabiac to chociaż tak po lebkach przeleciałam teraz
Zaraz sniadanko zjemy i znowu lecimy ; P U Nas plaża plaża od rana do wieczora potem prebiera!my się i na spacer wracały ok.22 wiec już zmęczeni no i prysznic i spać ;P
Usmiejecie się stopy sobie opalilam na czekoladowy a nogi ja blade tak dalej blade...nie wiem co ze mną piegów na nosie tez jeden na drugim hehe komedia smigam w turbanie z szala co by udaru nie dostać i usiłuje raniąc z ma od stanika opalic bo tez blade od dwóch dni nie chcą się odpalić tylko jedno udo mi bierze
moje Wam opalane w ciąży to ciężka sprawa : P Moze zaraz po prysznicu cos trzasne bo na razie sama z małym jestem i najmłodszym 7 letnim wiec strach ich zostawić bo pokój rozniosa mama na rybach z drugim bratem
Aaaaa i Madlen kochana ciesze się ze wszystko w porzadeczku z Julkiem a Lenusia cudowna :*
Za wszystkie wizyty trzymam kciukasy mocno mocno
Moja Neluś to kopara konkretna... Ojj co ona wyrabia na sloneczku to juz nawet ciężko opisać hehe cały brzuchollo chodziuwielbia słonko ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 09:07
Madlen222 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nastka151 wrote:Goplana ja jakoś nie czuję zebym po Tobie pojechała ale jak dziewczyny piszą że jedna bierze 500, 700 czy 1500zł to uważam że 3tys to już przesada bo różni sie podejżewam tylko tym że występowała w reklamie. Przecież szkołę każda ma tą samą zapewne materiał wykładany na uczelni też ten sam.
Madlen222, Goplana, RewolucjaSięDzieje, Amnezja lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Pati pamiętam jak ja miałam z bratem odstawić smoczek,no tragedia
Nie mam pojęcia ile miałam lat ale pewnie ze 4 albo nawet 5
I własnie nad morzem się udało bo nam opowiedzieli jakąś historię,że jak się wrzuci smoczek do morza ,to morze coś przyniesie w zamian
Normalnie pamietam to jak dziś!Lavendula, xpatiiix3, Goplana, lkc, Evik, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
IKC ja chodze do państwowego ginekologa i jestem zadowlona fakt faktem zmieniłam na innego bo ten pierwszy tak mnie irytował że szok ale z tej babeczki jestem mega zadowolona. Byłam 2 razy na prywatnym usg i to nei w najdroższym gabinecie i też jestem zadowolona. Każdego lekarza zazwyczaj się samemu wybiera nie licząc w szpitalu bo tam o raczej chybił trafił wrazie jakiejś awarii. Ja chodziłam do ortopedy prywatnie bo na NFZ terminy odległe ale gdybym miała do tego faceta wrócić to nigdy w życiu chyba wolałabym z tym bólem chodzić. Dla mnie to nie był lekarz z powołania ani podejścia ani delikatności no nic. Brrr aż mi ciary przesżły jak sobie o nim przypomniałam.
-
Nastka ciekawie sie u Ciebie dzieje, jak ja kocham kominiarzy, a takich co burza to juz calkiem:) pora na poranny prysznic.pozniej trzeba sniadanie jakies zjesc a weny jakos nie ma. na popoludnie mam zaplanowane wyjscie nad jezioro z kolezanka
widzisz a ja od 10 lat chodze do lekarza ktory teraz prowadzi moja ciaze, od poczatku prywatnie, on nie przyjmuje nigdzie na kase. jest ordynatorem w szpitalu w ktorym bedziemy rodzic. w internecie sa rozne opinie o nim ( tak jak o kazdym). poszlam raz i mi pasowalo wiec nie widzialam sensu zeby cos zmieniac. nie narzekam i tez nie poszlabym do innego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 09:25
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Lavendula wrote:śpioch mnie atakuje po tej glukozie <zieeeeeeeeeeeeeeeeeeew> i oczy sie same zamykają....
Ciekawe czemu nie pozwalają tej cytrynki wcisnąć?,ja na razie pytałam czy mogę sobie przynieść to się babeczka skrzywiła
I reklamowała mi tą cytrynową nowość własnie:)
Chyba przyniosę sobie i wcisnę cichaczem:) -
Witajcie kochane:)
Ja jakoś od rana spać nie mogę i obudziłam się o 6 strasznie głodna. Musiałam wstać i zjeść jajecznicę bo bym umarła inaczej
Talia powodzenia na wizycie!!! na pewno wszystko będzie ok...daj koniecznie znać jak już będziesz po:)
Co do prywatnej położnej to nie wiem, może się nie znam, może macie rację...ja tam generalnie nie czuję potrzeby i tak jak wcześniej powiedziałam, nikt ze znanych mi osób nie narzekał na swój poród i nic się nie stało.
Moja mama straciła mojego brata ewidentnie z winy lekarza i naprawdę nie sądzę że gdyby miała prywatną położną to sytuacja była by inna.
Ale faktycznie, tak jak powiedziała ewelina może ja żyję w innej rzeczywistości, bo w Holandii takie rzeczy się nie dzieją i każdy pacjent traktowany jest z wielką starannością i indywidualnością, także cieszę się że tu jestem.
Goplana Ty na pewno wiesz najlepiej jak to w Polsce jest i w takim wypadku rozumiem Wasze wybory.
Pati odpoczywaj ile wlezie:P A jak tam rybka z nad morza? jadłaś?
Rewolucja a Ty mi tych jagodzianek to wyślij trochę gołębiem jakimś czy cuś
Ja od 2 tygodni zamierzam się żeby zrobić ale u mnie jest 100 stopni i staram się unikać kuchni:P -
KUNIAK wrote:Ciekawe czemu nie pozwalają tej cytrynki wcisnąć?,ja na razie pytałam czy mogę sobie przynieść to się babeczka skrzywiła
I reklamowała mi tą cytrynową nowość własnie:)
Chyba przyniosę sobie i wcisnę cichaczem:)
mi nawet Gin wręczając skierowanie powiedziała, żebym nie zapomniała o cytrynie, bo to świństwo ta glukozaMinęła godzina, wlecze się.....
-
Rybki jeszcze nie w piątek idziemy
A to ja prosto z łóżka bez cyckonsza obwisłe cyce hehe brzunio mniejszy ale wyższy i pełniejszy od kiedy laleczka siedzi główka w dół ale poszedł do gory
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 09:55
Madlen222, Viviana, Goplana, anusiaa90, Lavendula, KUNIAK, lkc, Nata, Maga31, RewolucjaSięDzieje, Amnezja, KasiaKa lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
ja byłam zmuszona zmienić lekarkę bo poszła na emeryturę dwa lata temu i nie przyjmuje nigdzie nawet prywatnie:( Poszłam do jednej nie podpasowała posżłam do faceta nie podpasował i ta co mam teraz jest super z tamtych wizyt wracałamz płaczem i nipokojem a teraz z uśmiechem na twarzy. Ale i tak żałuję że nie ma juz mojej starej ginekolog co poszła na emeryturę. Dzień po porodzie mojej córki wparowała na moją salę i mnie opierniczyła że nie dałam znać ze rodzę bo by przyjechała i sama doglądała. Ahhh to byla lekarka i też na NFZ
Lavendula lubi tę wiadomość
-
Karmelek - a poprzednio też miałaś CC? Jeśli tak, to na życzenie? Jak szybko do siebie doszłaś?
Talia - trzymam kciuki za wizytę, pewnie ciąża młodsza, a nie hipotrofia
Nastka - myślę, że każda wybiera wg swoich potrzeb, jedna woli torebkę Armaniego, druga choćby na pieniądzach spała takiej nie kupi, bo będzie uważała za stratę kasyCo tu dyskutować, nie da się porównać potrzeb, można je zaspokoić
Ja bym wybrała taką położną, i takiego lekarza, który np. wśród moich znajomych ma najlepsze opinie i poglądy, które się pokrywają z moimi. Padło akurat na nią, a że droga jest, no co zrobić. Lekarka natomiast dopiero co została specjalistką, gdy ją wybierałam nie miała nawet tytułu specjalisty, ale dla mnie była najlepsza. Odpowiadała mi zarówno pod względem nowoczesnej wiedzy, jak i poglądów.
KUNIAK - tak to jest, wszyscy moi znajomi co zamieszkali już w swoich nowo wybudowanych domkach, śmieją się, że po wprowadzeniu się, przestają przeszkadzać żarówki na kablu, czy niewykończona łazienka na piętrzeI można tak mieszkać do następnego remontu
Także dobrze się stało pewnie, że malutka Was zmobilizowała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 09:39
KUNIAK, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Pati ładnie wyglądasz
brzusio faktycznie inny kształt.
Mnie jak się mała z położenia poprzecznego ułożyła główkowo to też mam inny kształt. Leżę na boku by się coś przekręciła a ta Mała złośnica okłada mnie piąstkami, chyba jej się nie podoba, normalnie czuję te małe rączusie jak mnie oklepują hehe. Ale muszę ją zmobilizować, bo głową mi leży na granicy majtek i uciska.
To CC na życzenie to tak różnie, ja chcę CC ale mam wskazania, a do tego wąska miednica, hehe także po prostu akceptuję fakt, że powinnam mieć CC.xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry, ja bylam wczoraj u fryzjera ale nie jestem zadowolona z efektu nowej fryzury
no ale nic trzeba czekac aż odrosną wlosy nie ma innego wyjścia.
dzis mam połówkowe i dobrze bo mnie cos swędzi pipka, mam dosc mocne uplawy. Wczoraj.mialam biale i przezroczyste jakby wodniste. Dzis mam zolte, wiec jakies zapalenie wydaje mi sie po za tym ten świąd.
moze dzis a mam wielka nadzieje poznam plec3mcie kciuki za chlopaka
jehe
Lavendula, xpatiiix3, Viviana, mada_lena, Goplana, Maga31, Madlen222, Agusia ;) lubią tę wiadomość