X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A owszem ciut opalilam sie ale nogi jeszcze bladziuchne trochę :P jeszcze 3 dni na plaży to mam czas nadrobić :D heheh królewna wieksza i brzuchol pełniejszy taki no może nie zmniejszył się bo obwód dalej ten sam ale wyżej juz wypchalo Go szczęście ze juz zwolnił :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt na armaniego byłoby mi szkoda kasy:P Zresztą ja chyba na córce tylko nie oszczędzam ale sobie jak mam do wyboru spodnie które kosztują 300zł a w drugim sklepie widzę identyczne za 120zł to biore te tańsze bo kto mi na metkę będzie w środku zaglądał.
    JA nie neguje nikogo wyboru ale mam swoje zdanie na temat cenienia sie lekarzy bo spójrzmy prawdzie w oczy nie każdy który się ceni jest rewelacyjny. Jeden będzie z niego zadowolony inny nie.

Goplana lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie dwie minęły - ostatnie kłucie i wracam spać.... :)

Evik, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Fakt na armaniego byłoby mi szkoda kasy:P Zresztą ja chyba na córce tylko nie oszczędzam ale sobie jak mam do wyboru spodnie które kosztują 300zł a w drugim sklepie widzę identyczne za 120zł to biore te tańsze bo kto mi na metkę będzie w środku zaglądał.
    JA nie neguje nikogo wyboru ale mam swoje zdanie na temat cenienia sie lekarzy bo spójrzmy prawdzie w oczy nie każdy który się ceni jest rewelacyjny. Jeden będzie z niego zadowolony inny nie.
    No jasne, dlatego lepiej zbierać wywiad i oceniać po efektach lub opiniach.

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Prawie dwie minęły - ostatnie kłucie i wracam spać.... :)
    Nie mdli? Wzięłaś ze sobą kanapkie? :)
    Mi ginka powiedziała, że mam wziąć ze sobą porządną kanapkę, i nie ruszać do domu bez konsumpcji, bo można dostać hipoglikemii poposiłkowej (poglukozowej :) ) jakie ja mam dość często :D

jftycms.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki! Ale dzis miałam cięzką noc nie dośc że sie budziłam na siku średnio co godzina! to ciagle mnie cos bolałao, to krzyż, to nogi no i brzuch ale nie tak skurczowo tylko jakby mnie coś w nim uwierało i takie wypełnienie czułam, było mi nie wygodnie w każdej możliwej pozycji;/
    Myslicie że mogłabym sobie zapodać magnez na drętwiejące w nocy ręce i nogi i skurcze łydek? I jaki miałabym kupić, ile go brać?
    Madlen bardzo się cieszę ze z Juleczkiem wszytsko ok, tak czułam że bedzie super:)
    Pati opaliłas sie i to nie zle, jest spora roznica z foteczek sprzed wyjazdu. Bardzo ładnie wyglądasz
    Talia i Caśka powodzenia na wizytach, dajcie znac po:)

Madlen222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez napewno jakis z witamina b6 - podobno lepiej sie wchlania. napewno CI nie zaszkodzi. ja biore dwa razy dziennie po jednej tabletce, tak zalecil mi lekarz, ale dziewczyny biora tez jakies konskie dawki.
    kurde zasypiam nad kawa...

Evik lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Rewolucja a dasz przepis? Ja noga jestem z ciast wszelakich. Prosze:)

Proszę bardzo kochana:) http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-bulki-slodkie/553-przepis-na-jagodzianki

Zrób od razu z dwóch porcji, jedna to mało ;)

Goplana, Lavendula, Mamadomina lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Madlen, Karmelek gratuluje udanej wizyty :)

U nas też położna kosztuje około 700 zł i nie wyobrażam sobie porodu bez niej! Mimo że gin pracuje w tym szpitalu w którym planuje poród..
    Madlen u nas są 2 szpitale i nie słyszałam o osobie która rodziła bez opłaconej położnej.. I każdy sobie chwali, bo lekarze zwlekają a zwykłe położne są w większości bezczelne i mało pomocne.. Oczywiście znajdą się i takie sympatyczne tylko jeszcze potem trzeba na nie trafić a to już większy problem.. Dla mnie to większy komfort psychiczny bo poród jest dla mnie przerażający.. a jeszcze bardziej fakt że nigdzie nie dadzą znieczulenia..

Opowiadała mi koleżanka, że rodząc ostatnio w Wojewódzkim w Bielsku musiała słuchać gderania położnych, które chodziły i stękały na CAŁE GARDŁO, że "same cesarki, za dużo cesarek, same cesarki, za dużo, za dużo", straszne baby, nie mogłabym z takimi współpracować, oj nie ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tej strony polecam Wam jak lubicie ciastka digestive ze sklepu ;)
    zabawa jest tylko przy walkowaniu, ale warto zrobic. i troche zdrowsze niz te sklepowe;)
    http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-ciasteczka-bez-nadzienia/451-przepis-na-ciasteczka-digestive

Maga31, Goplana lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    Witam się i ja. O 12 mam wizytę i już ogarnia mnie przedwizytacyjny stres. Tym bardziej że na połówkowym mam zalecenia - obserwacja w kierunku hipotrofii. Oj masakra

Trzymam kciuki!!!

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę wrócić do pieczenia muffinek, przepisy odkurzyć, bo nawet nie wiem gdzie mam, bo kiedyś piekłam muffiny a przez okres ciązy słodkie mi nie wchodziło i tak już pól roku nie jadłam.

Czy Wasze Maluszki też tak wypinają pupcie? No musiałam usiąść, bo jak leżałam, piąstki nie pomogły to tak wypięła pupę, że całe ciałko czułam z prawej strony a zaraz mi brzuch stwardnieje. No i ma charakterek córcia, postawiła na swoim.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talia i Caśka powodzenia na wizytach;) bedzie ok ;)

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    z tej strony polecam Wam jak lubicie ciastka digestive ze sklepu ;)
    zabawa jest tylko przy walkowaniu, ale warto zrobic. i troche zdrowsze niz te sklepowe;)
    http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-ciasteczka-bez-nadzienia/451-przepis-na-ciasteczka-digestive

Ikc no i mam dzien z glowy:) dopóki nie zjem chociażby jednego:) Uwielbiam te ciacha i sernik teściowej na spodzie z digestive

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana ja mialam pierwsza cesarke w wyniku komplikacji, maly byl mocno wokol szyi owiniety pepowina, nie bylo szans na normalny porod bez podduszenia niestety bo byl do tego nie do konaca dobrze ustawiony, na szczescie skonczylo sie na cc i maly zdrowy dostal 10 punktow :) a po ceserce szybkk doszlam do siebie, troche bolalo to fakt, ale bez przesady, p/bolowe bralam tylko w pierwszej dobie, a potem jakos dalam rade :) z pokarmem tez nie mialam problemu bo mi malego od razu przystawili do cycka i poecialo ;) a teraz moja lekarka mi sie pytala czy chce probkwac naturalnie czy nie, bo jak jestem juz po jednym cieciu to bez problemu moze zrobic drugie ;)

Caśka powodzenia na wizycie :)

• lkc Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada_lena co zrobic... :) calego dnia napewno Ci nie zajma :) za to jak pozniej bedzie pysznie;)
    nie moge sie dzis zebrac. nie zdazylam sie nawet ubrac po prysznicu.. moj len siegnal dzisiaj zenitu.
    Dziewczyny lodowka sie u mnie na zewnatrz robi tylko 26,3 w cieniu! ! ! ! SZOK! i ciagle spada;)

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahhhh zimny koktajl babanowy to jest to czego mi było trzeba:):):)

lkc lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie! samotna noc,jakoś minęła :-) wstaliśmy z Kazikiem i szybka kapiel, śniadanko i od razu do kompa :-) młody od rana głodny chyba bo fikał kozły w brzuchu, wydaje mi się że z lewej strony ma nóżki bo ruchy są silniejsze a z prawej ma rączki bo to takie lekkie okładanie, nie wypina mi się tak jak Wam więc ciężko to jeszcze rozpoznać, ale brzuszek już skacze :-) moje cudo małe kochane <3 Lavendula fajnie, że glukozę masz już za sobą ja idę w pt albo w pon, muszę sobie to obrzydlistwo zakupić w aptece najpierw...kanapki nie ma sensu brać w moim przypadku, bo ja muszę najpierw zapodać leki na tarczycę więc dopiero mogę zjeść po pół godz a wtedy to ja już będę w domku :-) caśka no współczuję infekcji chociaż tak zabawnie to napisałaś że najpierw się uśmiałam ;-) Trzymam kciuki za wizytę, Talia za Ciebie również. Ja od czasu do czasu aplikuję sobie globulkę dowciapną bo teraz taki gorąc że o infekcje łatwo mimo higieny. Viviana może powinnaś jakieś akrobacje porobić to się mała Amelka przekręci? ja to czasem mam wrażenie że ten mój syn to jakiś balet ćwiczyć bo czuję piruety od prawej do lewej hehehehe, na pęcherz mnie nie ciśnie od dłuższego czasu więc chyba leży poprzecznie czy jakoś tak, nawet nie wiem :-)

Viviana lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Nie mdli? Wzięłaś ze sobą kanapkie? :)
    Mi ginka powiedziała, że mam wziąć ze sobą porządną kanapkę, i nie ruszać do domu bez konsumpcji, bo można dostać hipoglikemii poposiłkowej (poglukozowej :) ) jakie ja mam dość często :D[/QUOTE

nie mdli, bardziej chciało mi się spać - kanapki nie brałam, z lab. do domu mam rzut beretem. Z przyjemnością wciągnęłam razowca z szyneczką, drugą z kabanosem, musztarda, ketchup i papryka... na dziś już wystarczająco słodkości ;P

Goplana lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Ja muszę wrócić do pieczenia muffinek, przepisy odkurzyć, bo nawet nie wiem gdzie mam, bo kiedyś piekłam muffiny a przez okres ciązy słodkie mi nie wchodziło i tak już pól roku nie jadłam.

Czy Wasze Maluszki też tak wypinają pupcie? No musiałam usiąść, bo jak leżałam, piąstki nie pomogły to tak wypięła pupę, że całe ciałko czułam z prawej strony a zaraz mi brzuch stwardnieje. No i ma charakterek córcia, postawiła na swoim.

O widzisz, muffiny trzeba znowu zrobić, mam od lat sprawdzony przepis, ciasto jest na bazie maślanki, a babeczki są mięciutkie i długo świeże, robię je z owocami, czekoladą etc. Dzieciarnia uwielbia i przemycić mnóstwo owoców mogę:)

Lila też się wypina, ostatnio układa się poprzecznie, straszny dyskomfort dla mnie, ale co zrobić, staram się delikatnie "dyrygować" panienką, ale widzę, że ewidentnie szykuje mi się powtórka z rozrywki i dziecko bardzo świadome swoich praw i obowiązków;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 11:21

Maga31, Viviana, mada_lena lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ