Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
caśka wrote:cieciabsa uzależnione od polozebia malucha moze byl w poprzek albo sie zaklinowal dlatego takie ciecie zrobili przy normalnym cieciu mogliby uszkodzić malucha bo nie daliby rady go dobrze zlapac przy wyciaganiu
Cięcia są na prawdę uzależnione od... operatorai nie tylko w ginekologii.
-
gotujesz dowolny makaron, otwierasz puszkę tuńczyka w oleju roślnnym lub oliwie, dodajesz do makaronu, dodajesz do tego ugotowane brokuły takie małe różyczki już, doprawiasz solą i pieprzem i można dolać oliwy troszkę, posypujesz uprażonym słonecznikiem i gotowe, szybkie, syte i jak dla nas pyszne!!
a i powiem Wam że smakuje jako danie obiadowe bądź sałatka na zimno.
Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś mam kapuśniak myśliwski mężo gotował, a jutro robię spaghetti, nagotuję na trzy dni to będzie spokój. A jesli chodzi o pomysły na obiady, ja robię hehe jadłospis na np. tydzień, dwa, co będziemy jedli i potem mam z głowy aby patrzmy co będzie na dany dzień i kto gotuje, sprawdza się super.
Musze strzelić fotkę jak moja się wypina to Wam wstawię, normalnie kosmos, widać pupcię hehe a jak dotknę to i plecki czuję, ale niestety brzuch twardnieje po tym i długo się nie da wytrzymać w takie pozycji.Goplana lubi tę wiadomość
-
Hej kobitki, zaraz was nadrobię z czytaniem, a teraz wrzucę moje zdjęcie z 24 tygodnia ciąży
Na razie mam jedno, jak będzie więcej i będzie czym to się pochwalę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 13:35
Viviana, blue00, Nata, karmelek, Madlen222, Goplana, RewolucjaSięDzieje, mada_lena, Reverie, santoocha, Maga31, Mamadomina, lkc, xpatiiix3, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
piękna fotka KasiaKa, wczoraj myślałam właśnie o tym która dziewczyna miała sesję robioną bo zapomniałam:-) Viviana to niesamowite, że Ty wiesz co gdzie Twoje dziecko ma, ja chyba jednak mam za dużo tłuszczu na bebzunie żebym mogła tak wyczuć
-
talia22 wrote:Dzięĸi... ale ja trochę pracoholik jestem i strasznie mi ciężko zaakceptować fakt że nagle nie mogę iśc do biura....
potem kazda mysl pracy bedziesz odganiac a siooo:)
Goplana lubi tę wiadomość
-
odebrałam wyniki TSH: 8,340µIU/ml norma:0,270 - 4,200 H
coś wysoko... w maju miałam 3,81 i zalecono jod. Wizytę mam dopiero 13.08. czy myślicie, żeby się kontaktować z ginem wcześniej czy czekać spokojnie do wyznaczonej wizyty...
morfologia też nie bardzo mi sie widzi:
Erytrocyty 3,4 mln/µl norma: 3,7-5,1 L
Hemoglobina 10,4 g/dl norma: 12-16 L
Hematokryt 30,1 % norma: 37-47 L
reszta w normie - na glukoze czekam
.L
-
Nata wrote:piękna fotka KasiaKa, wczoraj myślałam właśnie o tym która dziewczyna miała sesję robioną bo zapomniałam:-) Viviana to niesamowite, że Ty wiesz co gdzie Twoje dziecko ma, ja chyba jednak mam za dużo tłuszczu na bebzunie żebym mogła tak wyczuć
Ja tez mniej wiecej czuje. Przed chwila z mezem podziwialiśmy jej plecki i pupkęz pr str koło pepka lubi sie wypiac
Viviana lubi tę wiadomość
-
Madalena pierogi z jagodami!!!! mmmm...dlaczego robisz mi takiego smaka?!! wredoto!!!! hehe...kocham pierogi z jagodami!!!
A kalafiorową miałam w poneidziłek:D:D też pycha.
W ogóle to ja jakaś dzisiaj nie najedzona jestem i ciągle coś wciągam.
Dzisiaj zabieram się za zakupy dla dzieci, oczywiście wszystko na allegro bo jest o połowę a nawet więcej taniej:) oj zarobi dziś na mnie jeden sklepik w któym zamierzam kupowaćAż im napisałam zapytanie czy mi jakiś rabat z tej okazji udzielą, zobaczymy...
mada_lena lubi tę wiadomość
-
Lavendula na TSH sie nie znam, jaki powinien być w II trym, ogolnie masz wysoki wynik, zadzwoń do gina wg mnie.
Co do żelaza, hemoglobina itp, to ja mam wyniki wyższe a biorę cały czas żelazo i jestem na diecie buraczanej, poleciłabym Ci pojeśc przez jakiś czas więcej produktów z żelazem, kwas foliowy bierz, bo hemoglobina może spadąć też od niedoboru kwasu i wit B. Jedz buraki czerwone, morele, brzoskwinie, bób, płatki na mleko, no i mięso jak lubisz. Ja na burakach w 2 tygodnie poprawiłam wyniki. Ogólnie powinnaś brać żelazo dodatkowo.Lavendula lubi tę wiadomość