X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięĸi... ale ja trochę pracoholik jestem i strasznie mi ciężko zaakceptować fakt że nagle nie mogę iśc do biura....

f2w343r88uf9xtcb.png

• Nata Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam takie twarde z lewej strony w niedzielę i też pomyślałam że to pupka pewnie, chwilę połaskotałam i puściło :-)

Lavendula lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Proszę bardzo kochana:) http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-bulki-slodkie/553-przepis-na-jagodzianki

Zrób od razu z dwóch porcji, jedna to mało ;)

Bardzo dziękuje Dobra Kobieto:) Już się doczekać nie mogę

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    cieciabsa uzależnione od polozebia malucha moze byl w poprzek albo sie zaklinowal dlatego takie ciecie zrobili przy normalnym cieciu mogliby uszkodzić malucha bo nie daliby rady go dobrze zlapac przy wyciaganiu
    Jakby mnie tak który operator załatwił, to bym go chyba obiła :) :) :)
    Cięcia są na prawdę uzależnione od... operatora :) i nie tylko w ginekologii.

jftycms.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja już nei wiem co robić na obiady... Dajcie jakiś pomysł???

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak piszecie o tych wypinaniach to ja chyba wlasnie mialam to wczoraj wieczorkiem i na wieczor brzuch taki twardy i takie uczucie wypełnienie, lekki dykomfort dla mnie

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj mam ochotę na makaron z tuńczykiem i brokułami i prażonym słonecznikiem :-)

rfnnk6n.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    ja dzisiaj mam ochotę na makaron z tuńczykiem i brokułami i prażonym słonecznikiem :-)

Oooo, a jakbyś mogła dokladniej, co tam jeszcze trzeba dodać, brzmi bardzo smakowicie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 13:21

jftycms.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gotujesz dowolny makaron, otwierasz puszkę tuńczyka w oleju roślnnym lub oliwie, dodajesz do makaronu, dodajesz do tego ugotowane brokuły takie małe różyczki już, doprawiasz solą i pieprzem i można dolać oliwy troszkę, posypujesz uprażonym słonecznikiem i gotowe, szybkie, syte i jak dla nas pyszne!! :-) a i powiem Wam że smakuje jako danie obiadowe bądź sałatka na zimno.

Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka puszka tuńczyka to spokojnie na dwie osoby wystarczy tylko tak jak napisałam podrasować oliwą bo makaron chłonie cały olej :-)

rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam kapuśniak myśliwski mężo gotował, a jutro robię spaghetti, nagotuję na trzy dni to będzie spokój. A jesli chodzi o pomysły na obiady, ja robię hehe jadłospis na np. tydzień, dwa, co będziemy jedli i potem mam z głowy aby patrzmy co będzie na dany dzień i kto gotuje, sprawdza się super.

Musze strzelić fotkę jak moja się wypina to Wam wstawię, normalnie kosmos, widać pupcię hehe a jak dotknę to i plecki czuję, ale niestety brzuch twardnieje po tym i długo się nie da wytrzymać w takie pozycji.

Goplana lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki, zaraz was nadrobię z czytaniem, a teraz wrzucę moje zdjęcie z 24 tygodnia ciąży :) Na razie mam jedno, jak będzie więcej i będzie czym to się pochwalę :)
    zv79cm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 13:35

Viviana, blue00, Nata, karmelek, Madlen222, Goplana, RewolucjaSięDzieje, mada_lena, Reverie, santoocha, Maga31, Mamadomina, lkc, xpatiiix3, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękna fotka KasiaKa, wczoraj myślałam właśnie o tym która dziewczyna miała sesję robioną bo zapomniałam:-) Viviana to niesamowite, że Ty wiesz co gdzie Twoje dziecko ma, ja chyba jednak mam za dużo tłuszczu na bebzunie żebym mogła tak wyczuć :-)

rfnnk6n.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    Dzięĸi... ale ja trochę pracoholik jestem i strasznie mi ciężko zaakceptować fakt że nagle nie mogę iśc do biura....
    oj wierz mi, tez bylam pracoholik, daj sobie 1-2 tyg i przejdzie...:) potem kazda mysl pracy bedziesz odganiac a siooo:)

Goplana lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam wyniki TSH: 8,340µIU/ml norma:0,270 - 4,200 H

coś wysoko... w maju miałam 3,81 i zalecono jod. Wizytę mam dopiero 13.08. czy myślicie, żeby się kontaktować z ginem wcześniej czy czekać spokojnie do wyznaczonej wizyty...

morfologia też nie bardzo mi sie widzi:

Erytrocyty 3,4 mln/µl norma: 3,7-5,1 L
    Hemoglobina 10,4 g/dl norma: 12-16 L
    Hematokryt 30,1 % norma: 37-47 L

reszta w normie - na glukoze czekam

.L

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia piękna :)
    U mnie pierogi z jagodami, polane śmietana. Jutro kalafiorowa. Tak jak vivien nagoruje duzy sagan bedzie z glowy.

Madlen222, Goplana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    piękna fotka KasiaKa, wczoraj myślałam właśnie o tym która dziewczyna miała sesję robioną bo zapomniałam:-) Viviana to niesamowite, że Ty wiesz co gdzie Twoje dziecko ma, ja chyba jednak mam za dużo tłuszczu na bebzunie żebym mogła tak wyczuć :-)

Ja tez mniej wiecej czuje. Przed chwila z mezem podziwialiśmy jej plecki i pupkę:) z pr str koło pepka lubi sie wypiac :)

Viviana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena pierogi z jagodami!!!! mmmm...dlaczego robisz mi takiego smaka?!! wredoto!!!! hehe...kocham pierogi z jagodami!!!
    A kalafiorową miałam w poneidziłek:D:D też pycha.
    W ogóle to ja jakaś dzisiaj nie najedzona jestem i ciągle coś wciągam.
    Dzisiaj zabieram się za zakupy dla dzieci, oczywiście wszystko na allegro bo jest o połowę a nawet więcej taniej:) oj zarobi dziś na mnie jeden sklepik w któym zamierzam kupować:) Aż im napisałam zapytanie czy mi jakiś rabat z tej okazji udzielą, zobaczymy...

mada_lena lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula na TSH sie nie znam, jaki powinien być w II trym, ogolnie masz wysoki wynik, zadzwoń do gina wg mnie.
    Co do żelaza, hemoglobina itp, to ja mam wyniki wyższe a biorę cały czas żelazo i jestem na diecie buraczanej, poleciłabym Ci pojeśc przez jakiś czas więcej produktów z żelazem, kwas foliowy bierz, bo hemoglobina może spadąć też od niedoboru kwasu i wit B. Jedz buraki czerwone, morele, brzoskwinie, bób, płatki na mleko, no i mięso jak lubisz. Ja na burakach w 2 tygodnie poprawiłam wyniki. Ogólnie powinnaś brać żelazo dodatkowo.

Lavendula lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś zrobiłam sobie zupkę cebulową :DDD z tostem mmmm...

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ