X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre kobiety za Boga nie chcą mieć CC, same na własne życzenie są przetrzymane.

A wiecie może co u alka89 ? wyjaśniło się coś co z maluszkiem i jego kośćmi udowymi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 19:14

nxbhnwz.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Niektóre kobiety za Boga nie chcą mieć CC, same na własne życzenie są przetrzymane.

A wiecie może co u alka89 ? wyjaśniło się coś co z maluszkiem i jego kośćmi udowymi?

Ona akurat chciała cc. Z tego co mi wiadomo,to z Madurowicza wożą na neonatologię do Salve. Do Medeora nawet nie zamierzam startować.Poza tym o czymś chyba świadczy fakt,że w Salve przyjmują po 32tyg. a w Medeorze po 36.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Lavendula, a czy przynajmniej Ci powiedział, zebyś przez kilka dni zaczeła od połowy tabletki? Bo tak to możesz mieć niezłe zawroty głowy.

Ja zaczynalam od połowy przez 3-5 dni jakoś tak. Co za buc jeden

... chyba zapomniał ;) W ogóle roztargniony jakoś - na do widzenia powiedział "widzimy się za tydzień" a w rejestracji Pani zdziwiona, że on nie przyjmuje za tydzień....

Mamadomina lubi tę wiadomość

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ło matko w prywatnym przetrzymali z CC?
    Z tego co widzę to np. w Medicoverze tendencja jest taka, że krótka piłka - nie dajesz rady urodzić SN ekspresowo to cię zetniemy przed M jak Miłość. Czyli trochę w drugą stronę w stosunku do państwówki, ale wiadomo, nawiedzone na poród SN do upadłego, nie będą tam rodzić - wybiorą dom albo jakiś lazaret klynyczny :D tam to dadzą wiele szans na rozkręcenie porodu :)
    Hmmm... oby tylko mnie tak nie załatwili na Żelaznej... koleżanki z pracy tylko w głowę się pukają, po co ja tam lezę, aby rodzić 48 godzin?
    :)

Goplana , a Twoje koleżanki SA za CC?

r5bup6u.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko masakra o tej godzinie temperatura na zewnątrz 35 stopni ehh, w domu 29 umieraaam z tej duchoty, z tego wszystkiego odpuściłam dziś obiad i zrobiłam placki z jabłuszkami i cynamonem, wyszło pysznie :)

Maga31 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps, ja przytyłam już 8 kg od początku

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja pobijam Was wszystkie swoją wagą. U mnie 15kg na plusie :P ale nie płaczę z tego tytułu. Najważniejsze dzieci w brzuszku;)

zupaztytki, xpatiiix3, Agata92 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... Mnie przetrzymali do rana przed planowana cc

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze napiszę że pytałam gina o bostonkę i ona nawet nie wiedziała co to jest.. baaa przepatrywała jakąś książkę medyczną i tam też tego nie znalazła - także żyję nadzieją że może to nie było to albo że przynajmniej się nie zaraże bo synek już nawet na nogach niema nic..

Goplana lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • lkc Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie sie calkiem przyjemnie ochlodzilo. mamy tylko 24,5 a ja i tak umeczylam sie nieziemsko walka z moimi kotami - byla akcja odrobaczanie i z jedna walczylam dosc dlugo chyba z 7 podejsc, pol jej klakow mam na sobie. a druga jest taka glupia, ze najpierw patrzyla co wyrabiamy a jak skonczylam i poszlam po nastepna tabletke i zawolalam ja to przyleciala w podskokach :D pora na prysznic:)

Goplana, xpatiiix3, Maga31, blue00, pinsleepe lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Goplana , a Twoje koleżanki SA za CC?
    Hehe, gdyby wszystkie były to by znaczyło, że jest CC lepszą metodą :) ale niestety tak nie jest... Mniej więcej 50/50 (cc/sn) jeśli chodzi o to co wybrały bądź wybiorą :)
    Czyli żadna z tych form porodu nie jest bez wad i każda ma swoje zalety :)
    Ważne żeby wybrać dobrze dla siebie... z czym ja akurat mam duży problem... :) bo łatwo powiedzieć.

jftycms.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia, doczytałam, co do tego , czy uprzedzać dziecko , ze idzie na pobranie krwi, to jesli nie mial do tej pory pobieranej, to i tak nie bedzie wiedzial coz to,ale bym powiedziala i tak. ja Staszkowi powiedzialam, gdzie idziemy, ze pani go ukłuje w raczke, ale za pierwszym razem byl na toalnej nieswiadomce, nawet nie pisnal, za to za drugim wiedzial z czym to sie je i płakał na widok strzykawki.ciekawe jak zareaguje jak pojdziemy we wrzesniu znow. co do bolu to jest twardziel, po ostatnich przejsciach z panokciem sadzac tudziez roznych innych awariach . jestem zdania , ze nalezy mowic, w miare delikatnie, ale jednak dziecku, o tym co go czeka, ale jak zareaguje, sprawa indywidualna dzieciaczka:).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 20:30

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś za to zorganizowałam akcję- kąpanie psów. Mam dwa- dalmatyńczyka psa i ratlerka suczkę. Oboje niechętni byli, ale złapałam na siłę i teraz są mi wdzięczni, bo chodzą za mną i liżą. Każdemu stworzeniu kąpiel w taki ukrop przynosi ulgę.

lkc, FK81, Goplana, Amnezja lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh trzeba iść za głosem serca:)) ale proste to to nie jest.
    Każda z nas na pewno wybierze metodę najlepsza dla siebie , a po wszystkim może uda nam się cos tu skrobnac na ten temat:))

zupaztytki, Amnezja lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo właśnie KasiaKa, ide się kąpać:). ale już bez golenia;p , nogi do jutra poczekają;).
    dfe62cd09849b83aee3ed389c11dc6c6.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi już prawie przyszło wszystko z allegro co zamówiłam:) także oprócz nini i monitora oddechu mam już wszystko co niezbędne:)

xpatiiix3, Amnezja, Viviana, sisiiii lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Ja dziś za to zorganizowałam akcję- kąpanie psów. Mam dwa- dalmatyńczyka psa i ratlerka suczkę. Oboje niechętni byli, ale złapałam na siłę i teraz są mi wdzięczni, bo chodzą za mną i liżą. Każdemu stworzeniu kąpiel w taki ukrop przynosi ulgę.

A ja mam wodołaza:)Od szczeniaka uwielbia wodę. Czasami sam wskakuje do wanny i czeka żeby go zmoczyć.A jak pada deszcz,to wszystkie kałuże jego :)

KasiaKa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spadam oglądać film polecony dziś przez Rewolucję:)
    miłego wieczorka dziewczynki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 21:02

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marceliński śpi a ja dalej się topie przez tą duchotę... ;oo Maaaaaaaasakra jakaś jest :P

Ja chce upałów ,ale kurde niech bedzie choć troszkę wiaterku, żeby tak nie dusiło, bo ja np na dworze nie mogę oddechu złapać tak ciężko się oddycha ,że jakby mnie zatykało tym powietrzem, a po drugie pewnie temu ,że mała już prawie pod samym mostkiem jest i uciska mi płuca..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie!

Antek ma już 961 g!!! Do tego ułożony główkowo, co mnie kompletnie zaskoczyło. Byłam już pewna, że czuję, gdzie co leży, a tu niespodzianka: tam, gdzie miały być ręce, są nogi, a tam, gdzie głowa - dupa. Co ciekawe, tam, gdzie najczęściej szturcha, podczas badania w ogóle nic nie było - tylko plecy.

Glukozę mam za miesiąc. Trochę późno, ale nie protestowałam, bo nie mam na to badanie szczególnej ochoty.

Zaliczyłam pierwsze KTG - coś jest w tym, co Desou pisała - na sam widok moja macica się poddała i była miękuśka jak nie wiem co ;)

FK81, Viviana, Amnezja, Maga31, Madlen222, blue00, xpatiiix3, zupaztytki, Eve, Goplana, KasiaKa, e_v_e, Rybka Nemo, Nata, Reverie, Mamadomina, anusiaa90, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ