X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta!

Dziś zaszalałam i spałam do 9! a nie jak zwykle do budzika męża, czyli 7:45.

Kuniaku, może antyperspirant cię wysusza? skoro widzisz tam rozstępy... dość niecodzienne miejsce..

Co do balsamów, to ja się tylko utwierdzam w przekonaniu jak genialny jest Sylveco Balsam brzozowy z betuliną (pisałam o nim krótko na blogu).

Mam na nogach i między piersiami resztki Atopowego Zapalenia Skóry, co to maść od dermatologa ich do końca nie zniszczyła, a już musiałam zaprzestać jej stosowania. Stosowałam różne balsamy, a od niedawna ten z Sylveco. Niby jest napisane, że do skóry atopowej, no ale kto by się przejmował takimi hasłami:) i nawet nie zauważyłam kiedy mi zeszły te resztki AZS! a skojarzyłam dopiero jak postanowiłam wykończyć inne balsamy (wiecie jak to jest, przychodzi coś nowego, reszta w kąt, a potem mam 5 niedokończonych butelek mazideł:)). Więc jak przerwałam Sylveco na dwa dni, nagle mnie łydka swędziała i wróciło AZS delikatnie. Zaczęłam znowu - spokój i brak swędzenia.

Balsam jest tłustawy, ale wchłania się szybko i tego w ogóle nie czuć po 5 minutach (a po każdym coś czuć przez 5-15 minut, a to skóra jest mokra, a to tłusta). No i genialny skład! Zaraz po wodzie jest olej z pestek winogron (a nie jakiś sztuczny zapychacz). Trochę tępo się nakłada (w sensie trzeba trochę się nasmarować, żeby rozsmarować dokładnie), ale takie są tłustawe balsamy. Na pewno nie gorzej niż Neutrogena.

W ogóle strasznie żałuję, że nie produkują kosmetyków dla dzieciaczków...

Maga31, sisiiii, Reverie lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ja też mam dzisiaj wizytę, bez USG co prawda, ale za to z odbiorem wyników glukozy... a to oznacza, że dzisiaj może być ostatni dzień wyżerki... :)
    Co by tu sobie z tej okazji sprawić...
    Mąż przeszedł na dietę od dietetyka, katastrofa! Muszę mu gotować dietetyczne prowianty do pracy, co pewnie jest i dla mnie znakiem, że trza się przerzucić na warzywka na parze... oj...
    hehe:) mój jest nadal na diecie z Vitalii:) (bylismy oboje lata temu, ale mi szybko przeszlo a jemu zostalo). Plus - od tamtej pory gotuje sobie sam!:)

Goplana lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    hehe:) mój jest nadal na diecie z Vitalii:) (bylismy oboje lata temu, ale mi szybko przeszlo a jemu zostalo). Plus - od tamtej pory gotuje sobie sam!:)

Ale masz dobrze. Nie musisz mu pichcic. Moj tez czasem cos sam upichci, choc diety nie stosuje. Wczoraj uraczyl mnie kurczakiem tikka masala. Ogień! Zjadlam odrobine, zeby mu przykro nie było, ale zgaga męczyła mnie do nocy. Moj sie spocil, zasapal ale zjadł ;)

Ciuszki piore w Loveli. Bez plynu. Dwa razy płukanie.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    I powraca do niej co jakis czas, czy jest na etapie stabilizacji?
    Ja też kiedyś próbowałam, ale mnie trochę denerwowała, bo mi zostawały niepełne opakowania produktów w lodówce, które się psuły.
    Byłam też na cateringu dietetycznym - dla ludzi, którzy dużo siedzą w robocie bardzo fajna sprawa - kupowałam często przez groupon to było taniej :)
    Najlepiej mi jednak służyła dieta własna :) ale teraz nie mam ochoty na żadne diety nawet, a może szczególnie na cukrzycową... :D a niestety jest duża szansa, że od jutra nakaże mi ginka ją wdrożyć...

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pieknamama.pl/koszulka-lupoline-1383.html
    http://pieknamama.pl/koszula-nelly-i-10168.html

Chyba je zamówie. Pierwsza na teraz do domku, druga juz na potem;)

Madlen222 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry ;)) wstalam skoro swit- przed chwila i w drodze pod prysznic zerknelam na moj brzuch i taki smiech mnie ogarnal bo przypomnialam sobie jak wczesniej ja i nie tylko ja dopatrywalysmy sie brzuszkow i zazdroscilysmy tym co juz mialy:) a tu mega brzuch - moj wlasny prywatny ;) bez szukania z lupa :)
    milego dnia :):):)

Goplana, Maga31, Dotty84, Lavendula, zupaztytki, ewelina_d, KUNIAK, RewolucjaSięDzieje, blue00, xpatiiix3, Reverie lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina własnie podczytałam Twojego bloga, i stwierdzam - świetny. Zawsze podziwiałam kreatywnych ludzi bo niestety ja do takich nie należę.

ewelina_d lubi tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Nawiazujac do tych brzuszkow...mnie wczoraj w Portugalskim Lidlu ludzie sami do kasy z pierwszenstwem wypchneli, hehe, więc chyba po mnie tez już widac :) i bez lupy :)

Pozdrawiam goraco!

ewelina_d, Viviana, Maga31, lkc, Goplana, sisiiii, zupaztytki, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    I powraca do niej co jakis czas, czy jest na etapie stabilizacji?
    Ja też kiedyś próbowałam, ale mnie trochę denerwowała, bo mi zostawały niepełne opakowania produktów w lodówce, które się psuły.
    Byłam też na cateringu dietetycznym - dla ludzi, którzy dużo siedzą w robocie bardzo fajna sprawa - kupowałam często przez groupon to było taniej :)
    Najlepiej mi jednak służyła dieta własna :) ale teraz nie mam ochoty na żadne diety nawet, a może szczególnie na cukrzycową... :D a niestety jest duża szansa, że od jutra nakaże mi ginka ją wdrożyć...
    Jest cały czas, ale też podjada. Schudł na początku 13 kg, a potem odpuścił, kilka kg wróciło, ale nadal ma bilans -10kg. A stosuje Vitalię głównie dlatego, że ta za niego myśli, co ma jeść i co ma kupować. Wymienia sobie posiłki na takie, co bardziej lubi, ale plusem jest to, że raz w tygodniu układa dietę, robi listę zakupów, i 90% możemy kupić na tygodniowych zakupach. Mnie też nauczyła takiego planowania (teraz trochę się oduczyłam, bo w ciąży nie mam pojęcia na co będę miała ochotę za 5 minut, a co mówić o tygodniu).

Teraz trochę wylaszczyli te diety, są nowe potrawy, no i jest jakaś o mega stopniu utylizacji składników, czyli już tak dużo nie powinno zostawać.

Też rozważaliśmy katering, ale to droga sprawa dla 2 osób (kiedyś), które mają bardzo regularny tryb życia i które mogą sobie spokojnie gotować. Zmusiło nas to do gotowania i zdrowszego odżywiania (od tamtej pory wszelkie stołówki biurowcowe są kompletnie nie do zjedzenia:)).

I nie martw się wynikami lekarzem:) może wcale diety nie zaanonsuje;)

Goplana lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Również spałam do 9.00! I obudziła mnie kosiarka ;)
    to pierwsza noc od dawna podczas której nie przewracałam się z boku na bok tylko smacznie chrapałam ;) Może to zasługa obfitej kolacji i dobrego filmu na dobranoc (oglądałam wczoraj komedię belgijsko-francuską "Nic do oclenia" na TVP Kultura) :)
    Ja na razie smaruję się balsamem z Rossmana babydream fur mama (przerzuciłam się na niego z oliwki, która w te upały wydaje mi się za tłusta) i jak na razie dziękować nie mam rozstępów :)
    No ale zobaczę jak to będzie po porodzie ;) moja siostra bliżniaczka, jak urodziła, to po paru dniach stwierdziła, ze zrobiły jej się rozstępy na jednej z piersi :) a tak to ją ominęło to dziadostwo ;) mam nadzieję, że za sprawą genów u mnie będzie podobnie, że przynajmniej rozstępy ominą moje nogi, które i tak poznaczone są już pajączkami... :/

wff2trd8302o6ogx.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka! trzymam kciuki za wizyty dajcie znać do u maluszków :-) mój synek też sobie ładnie pofiglował od rana, śniadanko dopiero wciągnęłam dopijam herbatkę, na dworze niestety znowu gorąc...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie KUNIAK Ty kiedyś pisałaś, że na pajączki i żylaki bierzesz jakieś tabletki - mogłabyś napisać jakie i czy działają?
    Też muszę się w tabletki zaopatrzyć, bo mimo spacerków pajączki mi wyskakują...a żylaki to akurat jako jedyna z sióstr odziedziczyłam po rodzicach...ja to mam szczęście ;)

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mykam na zakupy, by zdążyć przed falą gorąca...czas zaopatrzyć się w następny kilogram śliwek :D

wff2trd8302o6ogx.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:
    A właśnie KUNIAK Ty kiedyś pisałaś, że na pajączki i żylaki bierzesz jakieś tabletki - mogłabyś napisać jakie i czy działają?
    Też muszę się w tabletki zaopatrzyć, bo mimo spacerków pajączki mi wyskakują...a żylaki to akurat jako jedyna z sióstr odziedziczyłam po rodzicach...ja to mam szczęście ;)

mnie gina poleciła diosminex lub cyclo 3fort, mam maść z kasztranowcem, miłorzębem i babką lancetowatą i pończoszkę.... :) Polecam zestaw

Maga31 lubi tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tamtym tygodniu z nudy zarejestrowalam sie http://klubmaluszka.hipp.pl/index.php
    a dzisiaj puk puk do drzwi a tu listonosz z przesylka od hippa - w srodku poradnik przyszlej mamy - raczej broszurka i chusteczki pielegnacyjne Hipp Babysanft - cale 10 sztuk.
    rozszaleli sie, niby beda co jakis czas cos wysylac.. niech wysylaja:) Poczta Polska tez musi zarabiac:)

ja mam zylaki ale na razie lekarz polecil mi lioton 1000, nie kupilam bo mnie nie bola jakos specjalnie nogi a w domu mam balsam z kasztanowca i jak raz uzylam to pomoglo. a od 30 tyg mowil, ze przepisze mi jakies zastrzyki ktore sie robi w brzuch ( nazwy nie pamietam) ta wizja mnie przeraza - tym samym wizja 30 tygodnia..ktory nadchodzi wielkimi krokami :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 10:07

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    mnie gina poleciła diosminex lub cyclo 3fort, mam maść z kasztranowcem, miłorzębem i babką lancetowatą i pończoszkę.... :) Polecam zestaw
    A z tego zestawu najlepeij udokumentowanym i skutecznym działaniem charakteryzuje się pończocha :)
    niestety... zwłaszcza, że tak gorąco, Lavendula jak Ty w nich wytrzymujesz, mi i bez tego tak strasznie gorąco w stopy :| ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 10:07

jftycms.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    A z tego zestawu najlepeij udokumentowanym i skutecznym działaniem charakteryzuje się pończocha :)
    niestety... zwłaszcza, że tak gorąco, Lavendula jak Ty w nich wytrzymujesz, mi i bez tego tak strasznie gorąco w stopy :| ?

Pończoszka robi dobrą robotę :) Nienawidzę jej zakładać, bo wręcz łyżka do butów by się przydała. Na upały mam wersję z otwartymi palcami :D Jakoś daję radę.... choć moment zdjęcia wieczorem to prawdziwa przyjemność :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 10:19

• Viviana Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie widać teraz wszędzie żyły, najbardziej na nogach, chyba dlatego, że mamy zwiększoną ilość krwi w krwiobiegu. Ale mnie to wkurza, bo nieopalona a cała w fioletowe żyłki, zapytam też gina na wizycie co robić, bo u mnie w rodzinie żylaki występują, może coś z diosminą pozwoli brać, a jak nie to po ciązy trzeba się wziąć za siebie.
    Goplanko a czemu przed operacjami pytają o żylaki? Czy to jakieś przeciwwskazanie?

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Mnie widać teraz wszędzie żyły, najbardziej na nogach, chyba dlatego, że mamy zwiększoną ilość krwi w krwiobiegu. Ale mnie to wkurza, bo nieopalona a cała w fioletowe żyłki, zapytam też gina na wizycie co robić, bo u mnie w rodzinie żylaki występują, może coś z diosminą pozwoli brać, a jak nie to po ciązy trzeba się wziąć za siebie.
    Goplanko a czemu przed operacjami pytają o żylaki? Czy to jakieś przeciwwskazanie?
    Nie jest to przeciwskazanie, ale trzeba wtedy zastosować jakąś profilaktykę okołooperacyjną, aby pacjent nie wywalił zakrzepicy - stosuje się najczęściej pończoszki + heparyny drobnocząstczkowe (właśnie te w brzuch).

Viviana lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam w świetle dziennym,to jednak rozstępy :(
    Ewelina też podejrzewam że antyperspirant miał swój udział w tym ,wysuszył skórę ..i szybciej poszło :)

Ale jak juz musiały się pojawić to dobrze że tam a nie gdzie indziej przynajmniej wzmogę czujność:)

Fidelissa ja używam za każdym razem innego bo po pewnym czasie zaczyna mnie draznić zapach.I po 2-3 tyg używania zaczyna powracać fala mdłości po użyciu kremu:/
    Przerobiłam już Eucerin oliwkę,zwykły olej z migdałów,krem z Palmersa teraz akurat mam Elancyl

Maga ,tak jak pisze Lavendula Cyclo 3 Forte i ponczochy,choć przyznaję że pończochy zamierzam nosić dopiero od wrzesnia teraz nie dam rady :)

W ogóle podziwiam was dziewczyny za te diety.Ja jak postanawiam przejsc na diete to trwa to do śniadania,potem zapominam ze na takowej jestem :D
    I przypominam sobie na następnym wazeniu :D

Maga31 lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ