X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam 75g...

Pati świetne zdjęcia :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Klamka zapadła, gadu gadu o żyłach było to idę jutro na glukozę. A co. Raz się żyje :/

Pytanie mam do Was, czy ginowie zlecili Wam konkretnie czy ma to być 50 czy 75g?
    Spojrzałam na stare badania "Jankowe" i miałam tą mniejszą dawkę (którą sobie zresztą sama zaordynowałam;)bo nic mój nie powiedział, podobnie teraz).
    Nie wiem co zrobić kurcze, przy 75g będę kwitła 2 godziny niczym lilija w poczekalni, a nie bardzo mam na to czas i ochotę :D:D:D

Zrob 75. W razie gdyby przy badaniu 50 wyszło cos zle( tfu, tfu oczywiscie)'to i tak każą ci powtórzyć.
    A tak za jednym machnieciem spijasz słodki nektar:)
    A spróbuj przed pobraniem pościskać jakas gumowa piłkę, pozaciskaj energicznie pięść , opuścić ręce na dół, włożyć pod ciepła wodę....co tu jeszcze poklep sie porządnie moze wyjdą na wierzch;););) no chyba, ze jestes tym przypadkiem "bez żył i jedziemy na czuja"
    Powodzenia !!:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooooo doooobra, niech Wam będzie te 75g :D:D:D

Z tej złości i widma porannego głodu pójdę zrobić teraz ciasto z jagodami, będzie jak znalazł po tej traumie jutrzejszej ;)

Dzięki Kobiety:*:*:*

Fidelissa lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    odebrałam wyniki i niby jest ok ale w sumie na pograniczu normy i się oczywiście znowu schizuje i tak na czczo - 92,9 mg/dL norma do 99, po godzinie 143 mg/dL norma ponizej 180, po 2 godzinach 139,6 mg/dL norma poniżej 140

Moje wyniki podobne, moj domowy zerknął i stwierdził, ze ok. Pewnie gin zaleci mniej słodkości, ale wyniki jakby nie patrzec w normie.

talia22 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Zrob 75. W razie gdyby przy badaniu 50 wyszło cos zle( tfu, tfu oczywiscie)'to i tak każą ci powtórzyć.
    A tak za jednym machnieciem spijasz słodki nektar:)
    A spróbuj przed pobraniem pościskać jakas gumowa piłkę, pozaciskaj energicznie pięść , opuścić ręce na dół, włożyć pod ciepła wodę....co tu jeszcze poklep sie porządnie moze wyjdą na wierzch;););) no chyba, ze jestes tym przypadkiem "bez żył i jedziemy na czuja"
    Powodzenia !!:)

Zawsze to robię, jak wchodzę do poczekalni to jak psychiczna, bo już mi rączka chodzi :D;) niestety nie na wiele się to zdaje, a opaska uciskowa zawsze mi uświadamia, że mam flaki nad flakami, zamiast mięśni no.

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za komplementy :D

caśka ale u mnie w wymazie nie stwierdzono infekcji żadnej wyczytałam, że pogoda i duży wysiłek też ma wpływ na ilość wydzieliny pochwowej, także norma chyba to ta duchota, bo rano wstałam spocona jak świnia :P

blue hehe też się z mamą śmiałam, że wygląda na tamtej fotce jakby palił :)

Rewolucja świetna sprawa zwłaszcza jak sie włosów nie chce myć :P no i w łepetyne nie napali słoneczko :D no i ładnie wygląda :)

Glukoze ja miałam 75 a teraz nie bede miała chyba..

KasiaKa to tylko do zdjęć, tak to ja Go nie noszę :) czasem tylko wezmę podniose na chwilkę i przytule, ale dziękuję za ostrzeżenie, myślałam, że nic się nie stanie jak czasem Go podniose skoro ostatnio było już praktycznie w porządku :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze to robię, jak wchodzę do poczekalni to jak psychiczna, bo już mi rączka chodzi :D;) niestety nie na wiele się to zdaje, a opaska uciskowa zawsze mi uświadamia, że mam flaki nad flakami, zamiast mięśni no.

Nic tylko musisz zacząć pakować na silce ;)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie rozśmieszyłaś.Właśnie to sobie wyobraziłam i śmieję się w głos.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati sliczne zdjecia, fajna z was rodzinka:)
    Goplanka ale sie udałaś, smiech mnie ogarnął choć wiem ze tobie do smiechu nie bylo napewno!
    Ja zdycham w ten upal niczym sie napic nie moge, mala kopie jak szalona tylko podskakuje, chyba zaraz pojde lezec

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik a spróbuj loda wodnego frugo. Z kiwi i jabłkiem :) pyszny, orzezwia.

Evik lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na usg, Olek waży już 835 g i jest zdrowy jak rybka:)

Maga31, ewelina_d, Viviana, xpatiiix3, pinsleepe, Madlen222, anusiaa90, nick nieaktualny, RewolucjaSięDzieje, nick nieaktualny, KasiaKa, Rybka Nemo, Nata, Amnezja, mada_lena, Fidelissa, FK81, Mamadomina, maaartinka lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Ale duży :)
    Ja mam wizytę dopiero za 2 tyg. to się dowiem ile mój waży (ostatnio gin mi nie powiedział...)
    Pati, fajne zdjęcia - miło się je ogląda w takie upały...No i turban boski - tez podobny robię gdy mam dłużej przebywać na słońcu :)
    Caterina - witaj :)
    Ja już odespałam tą poranną bezsenność (drzemka 2-godzinna), boję się, że dziś w nocy będzie powtórka z rozrywki... Na wszelki wypadek zjadłam obfita kolację by nad ranem mnie głód nie obudził...

xpatiiix3, caterina lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście dziś (bodajże mówili o tym w "Wydarzeniach") o tej babce co urodziła w pracy dziecko i wyrzuciła je za płot. Dziewczynka urodziła się w 7 miesiącu i waży 1400 g, i przeżyła! dobę leżała w tych krzakach...

wff2trd8302o6ogx.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam, ale przeraża mnie to... Mam tylko nadzieję, że pozbawią ją szybko praw rodzicielskich, żeby ktoś mógł to biedne dziecko zabrać do domu.

f2w3rjjg7duv7nlc.png

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:
    Słyszałyście dziś (bodajże mówili o tym w "Wydarzeniach") o tej babce co urodziła w pracy dziecko i wyrzuciła je za płot. Dziewczynka urodziła się w 7 miesiącu i waży 1400 g, i przeżyła! dobę leżała w tych krzakach...

I w takich momentach ogarnia mnie ślepa wściekłość.
    Przede wszystkim na niesprawiedliwość życiową (kobita zostawiła dziecko jak śmiecia, a inna dałaby się pokroić za takie maleństwo).
    To już drugi taki przypadek w ostatnich dniach.
    Straszne, XXI wiek, a ciemnota jaka się szerzy jest zatrważająca. W większości przypadków sytuacja dotyczy "elementu" niestety :(

Madlen222, mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja, dziś tak z wieczorka :P
    pogodę mamy masakryczną, strasznie duszno... oddychać nie ma czym,,, zapowiada się 3 burza...ale tamte 2 przeszły bokiem :( nic nie lepiej

witam Cię caterina :)

Jutro mam wizytę, mam nadzieję, że moja gin zrobi usg i będę wiedziała, jaki duży jest mój Niuniek :)

życzę dobrej nocki :) buziale

caterina lubi tę wiadomość

jmmg93c.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam na 2 h spacerku i jestem padnięta.. Ululalam malego... A maly jak to maly obudzi sie tylko jak sie polozylam :) hehehe

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany!
    Własnie poczyniłam odkrycie ze zrobiły mi się rozstępy pod pachami!
    Po dwa na stronę czy to wogóle możliwe?
    Co prawda nie smaruję sie tam niczym,no i przytyłam juz z 10 kg ale rozstępy pod pachami to już chyba przegięcie:D

xpatiiix3, nick nieaktualny, desou lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak to mniej wiecej teraz wyglada;))
    il_570xN.597947516_7nes.jpg

lkc, Amnezja, mada_lena, Fidelissa, FK81, nick nieaktualny, nick nieaktualny, caterina, Goplana, Marzena27, anusiaa90, Maga31, xpatiiix3, Agusia ;), desou, RewolucjaSięDzieje, Ninusia lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina dobre:):)
    Pati widze mialas dzien pelen przezyc. wszystko juz wrocilo do normy?
    dzisiaj mialam ciezki dzien, wrocilam z pracy o 21.30 prysznic, przeczytalam co pisalyscie i probowalam zabic cme ale cos mi sie nie udalo i znow bedzie nocna walka z bydlakiem..
    Witam nowa Litopadowa Mamuske ;)

KUNIAK, caterina lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ