X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam wyniki i niby jest ok ale w sumie na pograniczu normy i się oczywiście znowu schizuje i tak na czczo - 92,9 mg/dL norma do 99, po godzinie 143 mg/dL norma ponizej 180, po 2 godzinach 139,6 mg/dL norma poniżej 140

f2w343r88uf9xtcb.png

• caterina Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Podczytuję was od samego początku :-)
    Czy mogę do Was dołączyć ?
    Termin porodu mam na 28 listopada , a pod sercem noszę dziewuszę Olę.
    Z wykształcenia jestem pielęgniarką pracującą w szpitalu na IP i w Przychodni Lekarza Rodzinnego .
    Starliśmy się o naszą dzidzię prawie 3 lata i udało nam się dzięki lekom i inseminacji.
    Pozdrawiam was serdecznie :-)

Goplana, Amnezja, Nata, xpatiiix3, Marzena27, Viviana, Reverie, Mamadomina, Lavendula, zupaztytki, Madlen222, anusiaa90, blue00, pinsleepe, KUNIAK, sisiiii, mada_lena, misiaczk25, FK81, Evik, Maga31, Agusia ;), RewolucjaSięDzieje, Ninusia, Rybka Nemo, lkc, Milaszka, Dotty84, Strupka lubią tę wiadomość

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu się sygnaturkę robi ?

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,wrzucaj :) Czekamy :)
    Caterina zapraszamy :) Wpisuj się od razu do tabelki na pierwszej stronie.
    Desou,dobrze że już jesteś w domku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 16:56

caterina lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caterina witamy:)

f2w343r88uf9xtcb.png

• Nata Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj caterina :-)gratuluję córeczki. Pati dawaj fotosy:-)Desou fajnie,że już w domku,kciukam za czwartek. Goplana nieźle dzisiaj odwalałaś. Ja byłam na łupach kupiłam ciuszków znowu,zorientowałam się w cenach mniej więcej w sklepie. Teraz tylko kasa i na zakupy hehehe.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caterina witamy :)

talia nie martw się możesz tylko delikatnie dietkę zarzucić w sensie słodycze odstawić (cukier ograniczyć) i jeść jak jesz no i owoców wieczorem nie jeść hehe bo raczej wszystko ok jest, ale dla świętego spokoju sie skonsultuj z ginkiem na wizycie :) ale wydaje mi się ,że jest ok ewenualnie mogą zalecić tylko profil, by zobaczyć jak w ciągu dnia cukry są :)

No więc po kolei zarzuce troche tego jest więc kolaże porobiłam, żeby nie robić Wam tasiemca hehe i tak sobie odpoczywaliśmy z rodzinką :D Moi bracia Natan 7lat i Kacper (ten popierdzielony..) 11 lat, no i mój kochany syneczek 17-misięczny Marcelek <3

16m7iuc.jpg

2qt8pbl.jpg

14bhpfp.jpg

2rpg1f5.jpg

29apqv8.jpg

ibmb7d.jpg

2rnasxs.jpg

se6mvd.jpg

28vt9c5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 17:07

Amnezja, Viviana, e_v_e, Mamadomina, zupaztytki, Lavendula, Madlen222, anusiaa90, blue00, desou, pinsleepe, KUNIAK, RewolucjaSięDzieje, mada_lena, misiaczk25, FK81, Evik, Maga31, Rybka Nemo, lkc, caterina, Goplana, Strupka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ślicznie. Tak szczerze to ja za dużo słodyczy nie jem bardziej ciągnie mnie od początku do konkretów. Chociaz owocków sobie nie żałuje. Co znaczy profil bo ja zielona zupełnie jestem...

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzanie cukrów po posiłku :) Hmm ale szczerze to wydaje mi się, że ok jest ja z takimi wynikami krzywej nic nie miałam z Marcelem a miałam praktycznie identyczne :D po2h też 139 i nic ani diety ani profilu, ale co lekarz to opinia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 17:20

talia22 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterina witaj!!! miło nam:)

Pati zdjęcia super!!! śliczna kobieta z Ciebie:) ale to już mówiłam:)

xpatiiix3, caterina lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietne zdjecia :) :) na jednym Marcelek wyglada jakby wypuscil dymka z papierosa hehe

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• caśka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati mnie tez lecialo po nogach. Pierw mialam biala wydzieline potem taka przezroczysta maz poleciala mi po nogach a biale zamienili sie w zolte. Okazalo sie ze to zapalenie pipki :) drożdżaki. Dostalam antybiotyk w globulkach i teraz jest ok :)

pewnie masz to samo co ja. Ja tylko wejdę do basenu od razu mnie to lapie. Bylas nad morzem moze zlapalas infekcje w jakims kibelku czy coś

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talia, tu masz tabele: http://dietamm.com/indeks-glikemiczny

Wybieraj produkty z niskim indeksem, od tego się zaczyna leczenie cukrzycy.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - turban boski, też w takim pomykałam :) mega wygodny i jaki wdzięczny prawda?

Caterina - witaj wśród Nas!:):):)

xpatiiix3, caterina lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka zapadła, gadu gadu o żyłach było to idę jutro na glukozę. A co. Raz się żyje :/

Pytanie mam do Was, czy ginowie zlecili Wam konkretnie czy ma to być 50 czy 75g?
    Spojrzałam na stare badania "Jankowe" i miałam tą mniejszą dawkę (którą sobie zresztą sama zaordynowałam;)bo nic mój nie powiedział, podobnie teraz).
    Nie wiem co zrobić kurcze, przy 75g będę kwitła 2 godziny niczym lilija w poczekalni, a nie bardzo mam na to czas i ochotę :D:D:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja ja mam skierowanie na glukozę i tam dopisał mi gin, że to ma być 75g. Idę za tydzień w czwartek brrrr. Może zadzwoń do swojego gina się zapytać.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj przejawiam chyba syndrom budowania gniazda. :) wyprałam wszystkie kołdry jakie mieliśmy w domu. W ten upał schną w mig! Chyba trochę przesadziłam, bo gruntowne porządki też robię, za szafami, łóżkami. Muszę się pamiętać, bo nie wiem czy mi to wyjdzie na dobre.

Pati, po zdjęciach widać,że był to udany wypoczynek. Jeśli mogę ci coś zasugerować, to staraj się nie nosić Marcelka na rękach. Wiem, że jest słodki i ty się dobrze czujesz, ale ja też w drugiej ciąży byłam taka przekorna i nie sluchalam jak mi tak mówiono. I podnosiłam czasami mojego 2 letniego wtedy Filipa. Skończyło się porodem w 33 tyg.

Desou, trzymam kciuki za Was, w domu to całkiem inne myślenie i leżenie. Cieszę się, musi być w porządku.

I witam nową koleżankę :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam 75 g niestety

f2w343r88uf9xtcb.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterina wrote:
    Cześć dziewczyny. Podczytuję was od samego początku :-)
    Czy mogę do Was dołączyć ?
    Termin porodu mam na 28 listopada , a pod sercem noszę dziewuszę Olę.
    Z wykształcenia jestem pielęgniarką pracującą w szpitalu na IP i w Przychodni Lekarza Rodzinnego .
    Starliśmy się o naszą dzidzię prawie 3 lata i udało nam się dzięki lekom i inseminacji.
    Pozdrawiam was serdecznie :-)

Caterina witaj ja tez piguła:)
    Gratuluje córeczki:)
    Wpisz sie do tabelki

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    75g, lepiej od razu zaordynowac, niz sie potem ma lekarzowi nie spodobac i mialabys robic drugi raz;)

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ