Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina uwielbiam Twoje wpisy, w koncu mam swietna wymowke do mojego nocnego dozywiania sie - tak o 3 -4 lapie mnie ogromny glod i musze po prostu musze! inaczej nie zasne.ewelina_d wrote:"Ciała ketonowe w moczu, nawet w śladowych ilościach (+/-), świadczą o tym, że organizm ciężarnej głoduje. Nie stanowi to bezpośredniego zagrożenia dla dziecka, ale kilkudniowe utrzymywanie się ciał ketonowych w moczu może być szkodliwe dla płodu. Należy wówczas skrócić okres między ostatnią kolacją a śniadaniem poprzez spożywanie tej kolacji ok. 23.00 (biała bułka, ser topiony lub żółty, mleko), czasem należy również dodatkowo spożyć posiłek ok. 3.00 nad ranem. W przypadku stwierdzenia ciał ketonowych w moczu należy sprawdzić, czy pacjentka nie spożywa mniej kalorii, niż zalecono."
może przed badaniem za wcześnie zjadłaś kolację...
AgataP, xpatiiix3, ewelina_d, Maga31 lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
nick nieaktualnyEwelina_d, no opowiesc jak z horroru! Mialas farta, serio! Jaka lekarka! No ale co sie dziwic, jak im I teraz na ip nie zalezy! Przyklad Pati z weekendu. Mi usg nie robili, tylko termometr pod pache I macanko.
wiec tez ledwie zdazyli.
Pati, no Ty tez mialas las vegas z tym wyrostkiem!nie dziwie się, że tak panicznie boisz się cc!
Jejku, jak mojego Sr boli brzuch (a ostatnio mielismy w grudniu-styczniu I lutym niezle przeboje, tzn ja mialam z nim) to ja az mam zimne poty -jak pomyślę ze to moze byc wyrostek, a on hojraka zgrywac bedzie.
AgataP lubi tę wiadomość
-
No, dziewczyny dobrze piszą, norm jako takich dla ketonów nie ma, bo ich nie powinno być w moczu. Wygląda na to, że dawki insuliny są za wysokie w stosunku do przyjmowanych węglowodanów. Dobrze by było, aby diabetolog się wypowiedział, bo może to są śladowe ilości i wystarczy troszkę więcej wymienników ww spożyć szczególnie przed snem
AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylkc wrote:Ewelina uwielbiam Twoje wpisy, w koncu mam swietna wymowke do mojego nocnego dozywiania sie - tak o 3 -4 lapie mnie ogromny glod i musze po prostu musze! inaczej nie zasne.
ja też lubie sobie w nocy podjesc nawet jak nie bylam w ciazy
a ze zazwyczaj to na spiaco robie wiec nie pamietam albo ledwo jak przez mgle to sie nie liczy
moj ma ze mnie ubaw bo w dzien zdrowe odzywianie,cwiczenia silownia itp a w nocy mialam uzywanie
ale czego nie pamietalam temu zoładkowi nie było zal(tylko wiecej na silownie musialam chodzic w dzien i sie dziwilam czemu
) sorry taki mam klimat
teraz silownie na rowerek stacjonarny w domu zmienilam i cwiczenia z ciezarkami na rece plus cwicze tez nogi i jak podjadam w nocy to mam mniej wyrzutow
to juz jest czesc mojego zycia takie nocne romantyczne spacery do lodowki...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 21:10
-
Pierwsza ma takie, że jak jest przekroczona to można cukrzycę rozpoznać z marszu i już testu obciążenia nie trzeba wykonywać, a podczas testu ma wartość kontrolną to znaczy sprawdza czy rzeczywiście byłaś na czczo (a nie np. po pączku z marmoladą, bo wtedy i zdrowej osobie po 2 godzinach od dopicia glukozą wyjdą kosmiczne wynikimaaartinka wrote:Hmm..to ta pierwsza i druga wartość ma jakieś znaczenie?
)
Druga ma podobne do trzeciej
ale tak jak mówiłam - odchodzi się od mierzenia po godzinie
-
mnie tak ostanie 2-3 tygodnie meczy to jedzenie w nocy.. i nawet myslalam juz czy to koty budza, glod czy potrzeba skorzystania z wc - przy okazji wszystko za jednym zamachem zalatwiam i dalej spanie:)
Goplana, AgataP lubią tę wiadomość
A i tego dnia inuliny nie wzięłam się przyznam a ckry miałam 142 po kawaleczku rybki i mniej więcej 2czubatych lyzkach ryżu... ;oo
Niecierpliwa w sam raz
Jeszcze jakaś masakra jest nie dość ze tak tyje a wyglądam jak niedozywiona ,blada, zylasta gęba ,rzęsy ,brwi i włosy strasznie mi wypadają chociaz nieźle wyglądają ale sam fakt ile bo garściami się sypia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 21:16
AgataP lubi tę wiadomość
Livia

Nela

Marcel

-
nick nieaktualnylkc wrote:mnie tak ostanie 2-3 tygodnie meczy to jedzenie w nocy.. i nawet myslalam juz czy to koty budza, glod czy potrzeba skorzystania z wc - przy okazji wszystko za jednym zamachem zalatwiam i dalej spanie:)
mnie meczy pare lat wiec to nie jest spowodowane ciaza...ale da sie zyć
a sama nie wiem czemu tak mam budze sie za potrzeba ale przy okazji lece usciskac lodówke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 21:14
lkc, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczyny obejrzyjcie padłam

Mama 3-letnich bliźniaków próbuje zagonić ich do łóżka
http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemowle/mama-3-letnich-blizniakow-probuje-zagonic-ich-do-lozka/srbxc?utm_source=onetsg_fb&utm_medium=onetsg_fb_styl&utm_campaign=onetsg_fb
xpatiiix3, lkc, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa ja robiłam tylko po 2h, tak jak Goplana pisze od tych po 1h i później po kolejnej się odchodzi powoli.
Więc spokojnie wystarczy Ci jedno badanie
właśnie oddzwonił do mnie mój ginek, mam wizytę za tydz 13
już się nie mogę doczekać!! a jutro idę na TSH bo w piątek do endokrynologa. Ogólnie jestem zadowolona bo mamy już monitor oddechu, jest w bardzo dobrym stanie, pani nam pokazała jak działa
no i kosztował 390 zł nowy a my kupiliśmy za 170
madlenn skarbie Ty poszukaj na allegro bo mają teraz dużo używanych i to w dobrych cenach widziałam po 190 i 220 i to na gwarancji, a że Ty potrzebujesz dwa.
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
usmialam sieAgataP wrote:dziewczyny obejrzyjcie padłam

Mama 3-letnich bliźniaków próbuje zagonić ich do łóżka
http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemowle/mama-3-letnich-blizniakow-probuje-zagonic-ich-do-lozka/srbxc?utm_source=onetsg_fb&utm_medium=onetsg_fb_styl&utm_campaign=onetsg_fb
moze nie stresujmy Madlen 
kto to widzial zeby rozdzielac blizniaki ?
AgataP, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
przyjaciółka kupiła dla swojego synka :-)http://allegro.pl/babyono-walizka-3w1-rider-jezdzik-zabawka-i4478751258.html no i w ogóle opisałam jej moje dolegliwości z nogą i powiedziała że miała identycznie i że to rwa kulszowa, chodziła z tym do masażysty, ma mi pokazać ćwiczenia jak przyjedzie

a w ogóle zastanawiam się może nie będę kupowała "specjalnego" ręcznika dla dziecka, przecież mam tego pół szafy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 21:28
AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AgataP wrote:Pati wspolczuje upalow u nas jest kolo 25 (i to sa upaly dla nas-serio takie historyczne) i ja juz po scianach chodze i mdleje niczym panny z Trędowatej a co dopiero jakby mi tak ponad 30 przywaliło...podziwiam Was w tych upalach.
I to się nazywa "normalna" letnia temperatura, a nie jakieś duchoty jak w południe na Saharze!
AgataP lubi tę wiadomość

Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRewolucjaSięDzieje wrote:I to się nazywa "normalna" letnia temperatura, a nie jakieś duchoty jak w południe na Saharze!

no tak tylko u mnie to raczej anomalia i juz sie wiecej nie powtorzy czyli kolejne lato(lata) okolo 17-18 stopni i prawdopodobnie wiecej deszczu niz slonca
ale nie narzekam bo w ciazy przy 30 zaczelabym sie topic...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 21:43
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość