X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam na za tydzień wizytę znowu u diabetologa a w piątek gin i w czwartek powtorka moczu kurde ale ja byłam jakieś 5h po posiłku i ten mocz robiłam...

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    "Ciała ketonowe w moczu, nawet w śladowych ilościach (+/-), świadczą o tym, że organizm ciężarnej głoduje. Nie stanowi to bezpośredniego zagrożenia dla dziecka, ale kilkudniowe utrzymywanie się ciał ketonowych w moczu może być szkodliwe dla płodu. Należy wówczas skrócić okres między ostatnią kolacją a śniadaniem poprzez spożywanie tej kolacji ok. 23.00 (biała bułka, ser topiony lub żółty, mleko), czasem należy również dodatkowo spożyć posiłek ok. 3.00 nad ranem. W przypadku stwierdzenia ciał ketonowych w moczu należy sprawdzić, czy pacjentka nie spożywa mniej kalorii, niż zalecono."

może przed badaniem za wcześnie zjadłaś kolację...
    Ewelina uwielbiam Twoje wpisy, w koncu mam swietna wymowke do mojego nocnego dozywiania sie - tak o 3 -4 lapie mnie ogromny glod i musze po prostu musze! inaczej nie zasne.

AgataP, xpatiiix3, ewelina_d, Maga31 lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina_d, no opowiesc jak z horroru! Mialas farta, serio! Jaka lekarka! No ale co sie dziwic, jak im I teraz na ip nie zalezy! Przyklad Pati z weekendu. Mi usg nie robili, tylko termometr pod pache I macanko. :) wiec tez ledwie zdazyli.

Pati, no Ty tez mialas las vegas z tym wyrostkiem!nie dziwie się, że tak panicznie boisz się cc!

Jejku, jak mojego Sr boli brzuch (a ostatnio mielismy w grudniu-styczniu I lutym niezle przeboje, tzn ja mialam z nim) to ja az mam zimne poty -jak pomyślę ze to moze byc wyrostek, a on hojraka zgrywac bedzie.

AgataP lubi tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, dziewczyny dobrze piszą, norm jako takich dla ketonów nie ma, bo ich nie powinno być w moczu. Wygląda na to, że dawki insuliny są za wysokie w stosunku do przyjmowanych węglowodanów. Dobrze by było, aby diabetolog się wypowiedział, bo może to są śladowe ilości i wystarczy troszkę więcej wymienników ww spożyć szczególnie przed snem :)

AgataP lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Ewelina uwielbiam Twoje wpisy, w koncu mam swietna wymowke do mojego nocnego dozywiania sie - tak o 3 -4 lapie mnie ogromny glod i musze po prostu musze! inaczej nie zasne.

ja też lubie sobie w nocy podjesc nawet jak nie bylam w ciazy :)
    a ze zazwyczaj to na spiaco robie wiec nie pamietam albo ledwo jak przez mgle to sie nie liczy :) moj ma ze mnie ubaw bo w dzien zdrowe odzywianie,cwiczenia silownia itp a w nocy mialam uzywanie :P ale czego nie pamietalam temu zoładkowi nie było zal(tylko wiecej na silownie musialam chodzic w dzien i sie dziwilam czemu :P) sorry taki mam klimat :P teraz silownie na rowerek stacjonarny w domu zmienilam i cwiczenia z ciezarkami na rece plus cwicze tez nogi i jak podjadam w nocy to mam mniej wyrzutow :P to juz jest czesc mojego zycia takie nocne romantyczne spacery do lodowki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 21:10

• Goplana Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Hmm..to ta pierwsza i druga wartość ma jakieś znaczenie?
    Pierwsza ma takie, że jak jest przekroczona to można cukrzycę rozpoznać z marszu i już testu obciążenia nie trzeba wykonywać, a podczas testu ma wartość kontrolną to znaczy sprawdza czy rzeczywiście byłaś na czczo (a nie np. po pączku z marmoladą, bo wtedy i zdrowej osobie po 2 godzinach od dopicia glukozą wyjdą kosmiczne wyniki :) )
    Druga ma podobne do trzeciej :) ale tak jak mówiłam - odchodzi się od mierzenia po godzinie :)

jftycms.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tak ostanie 2-3 tygodnie meczy to jedzenie w nocy.. i nawet myslalam juz czy to koty budza, glod czy potrzeba skorzystania z wc - przy okazji wszystko za jednym zamachem zalatwiam i dalej spanie:)

Goplana, AgataP lubią tę wiadomość

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zleconą glukozę na czczo i 2h po, 75g, myślicie że ten wynik 1h po też powinnam zrobić?

I czy nie za wcześnie bedzie u mnie dopiero 24t+1d

nxbhnwz.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i tego dnia inuliny nie wzięłam się przyznam a ckry miałam 142 po kawaleczku rybki i mniej więcej 2czubatych lyzkach ryżu... ;oo

Niecierpliwa w sam raz ;)

Jeszcze jakaś masakra jest nie dość ze tak tyje a wyglądam jak niedozywiona ,blada, zylasta gęba ,rzęsy ,brwi i włosy strasznie mi wypadają chociaz nieźle wyglądają ale sam fakt ile bo garściami się sypia... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 21:16

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    mnie tak ostanie 2-3 tygodnie meczy to jedzenie w nocy.. i nawet myslalam juz czy to koty budza, glod czy potrzeba skorzystania z wc - przy okazji wszystko za jednym zamachem zalatwiam i dalej spanie:)

mnie meczy pare lat wiec to nie jest spowodowane ciaza...ale da sie zyć :) a sama nie wiem czemu tak mam budze sie za potrzeba ale przy okazji lece usciskac lodówke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 21:14

lkc, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny obejrzyjcie padłam :P

Mama 3-letnich bliźniaków próbuje zagonić ich do łóżka :)
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemowle/mama-3-letnich-blizniakow-probuje-zagonic-ich-do-lozka/srbxc?utm_source=onetsg_fb&utm_medium=onetsg_fb_styl&utm_campaign=onetsg_fb

xpatiiix3, lkc, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, Madlen222 lubią tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa ja robiłam tylko po 2h, tak jak Goplana pisze od tych po 1h i później po kolejnej się odchodzi powoli.
    Więc spokojnie wystarczy Ci jedno badanie :-) właśnie oddzwonił do mnie mój ginek, mam wizytę za tydz 13 :-) już się nie mogę doczekać!! a jutro idę na TSH bo w piątek do endokrynologa. Ogólnie jestem zadowolona bo mamy już monitor oddechu, jest w bardzo dobrym stanie, pani nam pokazała jak działa :-) no i kosztował 390 zł nowy a my kupiliśmy za 170 :-) madlenn skarbie Ty poszukaj na allegro bo mają teraz dużo używanych i to w dobrych cenach widziałam po 190 i 220 i to na gwarancji, a że Ty potrzebujesz dwa.

Madlen222 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    dziewczyny obejrzyjcie padłam :P

Mama 3-letnich bliźniaków próbuje zagonić ich do łóżka :)
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemowle/mama-3-letnich-blizniakow-probuje-zagonic-ich-do-lozka/srbxc?utm_source=onetsg_fb&utm_medium=onetsg_fb_styl&utm_campaign=onetsg_fb
    usmialam sie :) moze nie stresujmy Madlen :):) kto to widzial zeby rozdzielac blizniaki ?:)

AgataP, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    usmialam sie :) moze nie stresujmy Madlen :):) kto to widzial zeby rozdzielac blizniaki ?:)

no wlasnie bo razem szybko zasnely,wiec bez stresu jak sie znajdzie dobra metode to bedzie ok :)

lkc, Madlen222 lubią tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyjaciółka kupiła dla swojego synka :-)http://allegro.pl/babyono-walizka-3w1-rider-jezdzik-zabawka-i4478751258.html no i w ogóle opisałam jej moje dolegliwości z nogą i powiedziała że miała identycznie i że to rwa kulszowa, chodziła z tym do masażysty, ma mi pokazać ćwiczenia jak przyjedzie :-)

a w ogóle zastanawiam się może nie będę kupowała "specjalnego" ręcznika dla dziecka, przecież mam tego pół szafy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 21:28

AgataP lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż mi właśnie zrobił pół bułeczki graham z wędlinką, serkiem, pomidorkiem i bazylią mniaam :-) lepiej smakuje jak ktoś jednak zrobi :-)

AgataP, mada_lena lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj przyniosl mi suche bulki no ale nic nie musial przynosic bo poszedl tylko totka puscic :P wiec dobre i to...a teraz mi galaretke robi...mam nadzieje ze obejdzie sie bez poparzen i izby przyjec :P

Lavendula lubi tę wiadomość

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Pati wspolczuje upalow u nas jest kolo 25 (i to sa upaly dla nas-serio takie historyczne) i ja juz po scianach chodze i mdleje niczym panny z Trędowatej a co dopiero jakby mi tak ponad 30 przywaliło...podziwiam Was w tych upalach.

I to się nazywa "normalna" letnia temperatura, a nie jakieś duchoty jak w południe na Saharze!
    :D

AgataP lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upilam sie...sokiem pomaranczowym I teraz mam serie kopniec do bramki :) smieszne uczucie. <3 <3 <3

AgataP, xpatiiix3, Maga31, Agata92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    I to się nazywa "normalna" letnia temperatura, a nie jakieś duchoty jak w południe na Saharze!
    :D

no tak tylko u mnie to raczej anomalia i juz sie wiecej nie powtorzy czyli kolejne lato(lata) okolo 17-18 stopni i prawdopodobnie wiecej deszczu niz slonca :) ale nie narzekam bo w ciazy przy 30 zaczelabym sie topic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 21:43

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ