Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ewelina_d wrote:"Ciała ketonowe w moczu, nawet w śladowych ilościach (+/-), świadczą o tym, że organizm ciężarnej głoduje. Nie stanowi to bezpośredniego zagrożenia dla dziecka, ale kilkudniowe utrzymywanie się ciał ketonowych w moczu może być szkodliwe dla płodu. Należy wówczas skrócić okres między ostatnią kolacją a śniadaniem poprzez spożywanie tej kolacji ok. 23.00 (biała bułka, ser topiony lub żółty, mleko), czasem należy również dodatkowo spożyć posiłek ok. 3.00 nad ranem. W przypadku stwierdzenia ciał ketonowych w moczu należy sprawdzić, czy pacjentka nie spożywa mniej kalorii, niż zalecono."
może przed badaniem za wcześnie zjadłaś kolację...AgataP, xpatiiix3, ewelina_d, Maga31 lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
nick nieaktualnyEwelina_d, no opowiesc jak z horroru! Mialas farta, serio! Jaka lekarka! No ale co sie dziwic, jak im I teraz na ip nie zalezy! Przyklad Pati z weekendu. Mi usg nie robili, tylko termometr pod pache I macanko.
wiec tez ledwie zdazyli.
Pati, no Ty tez mialas las vegas z tym wyrostkiem!nie dziwie się, że tak panicznie boisz się cc!
Jejku, jak mojego Sr boli brzuch (a ostatnio mielismy w grudniu-styczniu I lutym niezle przeboje, tzn ja mialam z nim) to ja az mam zimne poty -jak pomyślę ze to moze byc wyrostek, a on hojraka zgrywac bedzie.AgataP lubi tę wiadomość
-
No, dziewczyny dobrze piszą, norm jako takich dla ketonów nie ma, bo ich nie powinno być w moczu. Wygląda na to, że dawki insuliny są za wysokie w stosunku do przyjmowanych węglowodanów. Dobrze by było, aby diabetolog się wypowiedział, bo może to są śladowe ilości i wystarczy troszkę więcej wymienników ww spożyć szczególnie przed snem
AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylkc wrote:Ewelina uwielbiam Twoje wpisy, w koncu mam swietna wymowke do mojego nocnego dozywiania sie - tak o 3 -4 lapie mnie ogromny glod i musze po prostu musze! inaczej nie zasne.
ja też lubie sobie w nocy podjesc nawet jak nie bylam w ciazy
a ze zazwyczaj to na spiaco robie wiec nie pamietam albo ledwo jak przez mgle to sie nie liczymoj ma ze mnie ubaw bo w dzien zdrowe odzywianie,cwiczenia silownia itp a w nocy mialam uzywanie
ale czego nie pamietalam temu zoładkowi nie było zal(tylko wiecej na silownie musialam chodzic w dzien i sie dziwilam czemu
) sorry taki mam klimat
teraz silownie na rowerek stacjonarny w domu zmienilam i cwiczenia z ciezarkami na rece plus cwicze tez nogi i jak podjadam w nocy to mam mniej wyrzutow
to juz jest czesc mojego zycia takie nocne romantyczne spacery do lodowki...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 21:10
-
maaartinka wrote:Hmm..to ta pierwsza i druga wartość ma jakieś znaczenie?
)
Druga ma podobne do trzeciejale tak jak mówiłam - odchodzi się od mierzenia po godzinie
-
mnie tak ostanie 2-3 tygodnie meczy to jedzenie w nocy.. i nawet myslalam juz czy to koty budza, glod czy potrzeba skorzystania z wc - przy okazji wszystko za jednym zamachem zalatwiam i dalej spanie:)
Goplana, AgataP lubią tę wiadomość
A i tego dnia inuliny nie wzięłam się przyznam a ckry miałam 142 po kawaleczku rybki i mniej więcej 2czubatych lyzkach ryżu... ;oo
Niecierpliwa w sam raz
Jeszcze jakaś masakra jest nie dość ze tak tyje a wyglądam jak niedozywiona ,blada, zylasta gęba ,rzęsy ,brwi i włosy strasznie mi wypadają chociaz nieźle wyglądają ale sam fakt ile bo garściami się sypia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 21:16
AgataP lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnylkc wrote:mnie tak ostanie 2-3 tygodnie meczy to jedzenie w nocy.. i nawet myslalam juz czy to koty budza, glod czy potrzeba skorzystania z wc - przy okazji wszystko za jednym zamachem zalatwiam i dalej spanie:)
mnie meczy pare lat wiec to nie jest spowodowane ciaza...ale da sie zyća sama nie wiem czemu tak mam budze sie za potrzeba ale przy okazji lece usciskac lodówke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 21:14
lkc, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczyny obejrzyjcie padłam
Mama 3-letnich bliźniaków próbuje zagonić ich do łóżka
http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemowle/mama-3-letnich-blizniakow-probuje-zagonic-ich-do-lozka/srbxc?utm_source=onetsg_fb&utm_medium=onetsg_fb_styl&utm_campaign=onetsg_fbxpatiiix3, lkc, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa ja robiłam tylko po 2h, tak jak Goplana pisze od tych po 1h i później po kolejnej się odchodzi powoli.
Więc spokojnie wystarczy Ci jedno badaniewłaśnie oddzwonił do mnie mój ginek, mam wizytę za tydz 13
już się nie mogę doczekać!! a jutro idę na TSH bo w piątek do endokrynologa. Ogólnie jestem zadowolona bo mamy już monitor oddechu, jest w bardzo dobrym stanie, pani nam pokazała jak działa
no i kosztował 390 zł nowy a my kupiliśmy za 170
madlenn skarbie Ty poszukaj na allegro bo mają teraz dużo używanych i to w dobrych cenach widziałam po 190 i 220 i to na gwarancji, a że Ty potrzebujesz dwa.
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
AgataP wrote:dziewczyny obejrzyjcie padłam
Mama 3-letnich bliźniaków próbuje zagonić ich do łóżka
http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemowle/mama-3-letnich-blizniakow-probuje-zagonic-ich-do-lozka/srbxc?utm_source=onetsg_fb&utm_medium=onetsg_fb_styl&utm_campaign=onetsg_fbmoze nie stresujmy Madlen
kto to widzial zeby rozdzielac blizniaki ?
AgataP, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
przyjaciółka kupiła dla swojego synka :-)http://allegro.pl/babyono-walizka-3w1-rider-jezdzik-zabawka-i4478751258.html no i w ogóle opisałam jej moje dolegliwości z nogą i powiedziała że miała identycznie i że to rwa kulszowa, chodziła z tym do masażysty, ma mi pokazać ćwiczenia jak przyjedzie
a w ogóle zastanawiam się może nie będę kupowała "specjalnego" ręcznika dla dziecka, przecież mam tego pół szafy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 21:28
AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AgataP wrote:Pati wspolczuje upalow u nas jest kolo 25 (i to sa upaly dla nas-serio takie historyczne) i ja juz po scianach chodze i mdleje niczym panny z Trędowatej a co dopiero jakby mi tak ponad 30 przywaliło...podziwiam Was w tych upalach.
I to się nazywa "normalna" letnia temperatura, a nie jakieś duchoty jak w południe na Saharze!
AgataP lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRewolucjaSięDzieje wrote:I to się nazywa "normalna" letnia temperatura, a nie jakieś duchoty jak w południe na Saharze!
no tak tylko u mnie to raczej anomalia i juz sie wiecej nie powtorzy czyli kolejne lato(lata) okolo 17-18 stopni i prawdopodobnie wiecej deszczu niz sloncaale nie narzekam bo w ciazy przy 30 zaczelabym sie topic...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 21:43
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość