X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co znaczy romaz (pomiar automatyczny) NEUT przy morfologii? Wyszedł mi ponad normę.. Mialyscie cos takiego?
    A i jeszcze LYMPH wyszedł znacznie obniżony bo normy sa 24-45 a ja mam 15,2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 17:40

201411191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Moglybyscie jeszcze raz napisać jakie są normy przy glukozie?
    Wyszło mi po godz 164mg/dl a po dwoch 149mg/dl i nie wiem czy to dobrze czy zle..

Na czczo 90 potem kolejno 180 i 140.
    Neutrofile w morfologi. Powyżej normy moze świadczyć o infekcji.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm..a co jak jeden wynik w glukozie mi wyszedl tak a drugi tak? Bo zglupialam :)

201411191762.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Endo w porównaniu z zeszłą wizytą było - nie, no "miło" to nie napiszę, ale całkiem przyzwoicie. Trzy laski przede mną miały dwukrotny wylot z gabinetu z głośnym pomrukiwaniem, bo nie zabrały jakiś wyników z rejestracji. Ja weszłam pewnym krokiem z uśmiechem od ucha do ucha, wręczyłam wyniki badań, które zlecił ostatnio, okazało się, że już je u siebie ma. Z guzkiem nic nie będziemy robić do listopada, podtrzymał Letrox 100 - zlecił powtórkę TSH T3 i T4 i widzimy się za 3 tygodnie.
    W drodze powrotnej wstąpiłam na swój stary basen, dowiedziałam, się, że w sierpniu świeci pustkami, więc kto wie, czy dziś nie odkurzę kostiumu i nie pójdziemy z Małą popływać :). Teraz mnie naszło na naleśniki z serem i musem malinowym. Tatuś remontuje pokój Małej - zabrał się na poważnie, łącznie z wymianą elektryki i skuwaniem wylewki... - trochę w strachu jestem, czy zdąży do listopada - w weekend wyjeżdża na 6 długich tygodni na drugi koniec świata..... ale wierzę w Niego <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 17:50

xpatiiix3, Maga31, lkc, ÓptimusPrime, zupaztytki, Nata, RewolucjaSięDzieje, KUNIAK lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciiśmy ze spacerku ahh jak gorąco co pare kroków musiałam się zatrzymywać ,bo nie mogłam złapać oddechu po prostu brak powietrza, a wiecie co weszłam do domu i zaraz lunęło uff jaka ulga hehe mała znowu piętą mnie smyrka po bioderku lewym :D

AgataP ale lasencja z Ciebie :OO

Ja SN nic innego nie wchodzi w grę jak dla mnie, że tak powiem na CC to mnie na żywca nie wezmą, mała najgorsze, że sobie upodobała siedzenie na pęcherzu.. niby się czasem odwraca, ale chyba jej ciężko już się przekręcić ,bo poprzecznie jest co najwyżej i znowu główką do góry.. ;oo

Optimus tak samo mam traume po wyrostku... ;/ i niestety CC mnie dlatego przeraża też miałam 16 lat, w dodatku to było 13 sierpnia w piątek ;oo

lkc masz racje nie ma co gdybać ,bo i tak będzie jak ma być nie mamy zbytnio na to wpływu :)

desou smacznego :D

Lavendula czyli pozytywnie i tak trzymać :D

maartinka przekroczone albo powtórka albo dietka od razu z profiem i na pewno skierowanie do diabetologa ,ale nie martw się dużo normy nie przekroczyłaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 18:01

AgataP, Lavendula, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przedstawiam Wam moją Ninę ,dziewczyna z charakterem jak się patrzy :)
    1zyk7is.jpg

To bylo badanie połowkowe koło 22 tyg.lekarz na mnie ja na lekarza
    (purpura na twarzy) a Tata hipis zadowolony ze córa sobie w życiu poradzi..(co jak co ale faka się nie spodziewałam )

Własnie obiad skończylam tzn coś tam pogrzebałam jak kura pazurem coś mi się za duzo ostatnio nie mieści do żoładka a lekarz kazał jeść..żeby to takie proste było jak ja zjadłam dwa jaja na twardo i już byłam pozamiatana i najedzona...łomatkoboska nie pamiętam już kiedy zjadłam cały obiad który sobie nałożylam,co do krzywje cukrowej w IRL to zamaist samej glukozy dostajemy do picia Lucozade taki sobie napoj energetykopodobny wiec generalnie podejscie do ciezarnej takie mocno z przymruzeniem oka,ogolnie na wszytsko co cie boli masz brac paracetamol a nie sie badac bo po co robic ci jakies badania...tak wiec chodze jeszcze prywatnie i czasem dmucham na zimne i wychodze na panikare ale zawsze wole sie 2 razy upewnic.

o takie cos bede pic na glukozie http://produktyswiata.com/produkt/lucozade-orange-380-ml-napoj-energetyczny
    smak dobry bo pilam w pracy przed zajsciem w ciaze zeby kopa miec,wiec jakos przezyje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 18:25

xpatiiix3, Lavendula, ÓptimusPrime, maaartinka, lkc, Viviana, zupaztytki, Amnezja, Nata, anusiaa90, blue00, RewolucjaSięDzieje, Milaszka, Maga31, Agata92, e_v_e, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata hehe no no faktycznie pannica z charakterkiem :D

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wspolczuje upalow u nas jest kolo 25 (i to sa upaly dla nas-serio takie historyczne) i ja juz po scianach chodze i mdleje niczym panny z Trędowatej a co dopiero jakby mi tak ponad 30 przywaliło...podziwiam Was w tych upalach.

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Dziewczyny przedstawiam Wam moją Ninę ,dziewczyna z charakterem jak się patrzy :)
    1zyk7is.jpg

To bylo badanie połowkowe koło 22 tyg.lekarz na mnie ja na lekarza
    (purpura na twarzy) a Tata hipis zadowolony ze córa sobie w życiu poradzi..(co jak co ale faka się nie spodziewałam )

Moja już też się ustosunkowała do tego swiata:

4k7xp57zm3k9_t.jpg

AgataP, ÓptimusPrime, maaartinka, lkc, zupaztytki, xpatiiix3, anusiaa90, blue00, Agata92, Paju, KUNIAK, e_v_e lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Moja już też się ustosunkowała do tego swiata:

4k7xp57zm3k9_t.jpg

aaa swietne! rosnie pokolenie twardych babek!

Lavendula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, Lavendula, super corki :) tak trzeba!

AgataP, Lavendula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maartinka, mi gin mowila, ze z 2 dni przed glukoza diete bezcukrowa miec, 8h przed nic nie jesc, wszystko to moze zaklamac wynik I bedzie smuuuutnoooo :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Ty to wspomnienia masz swieze po wyrostku :)
    U nnie byl ostatni dzien ferii zimowych, jeszcze tego poranka dostałam okres. Bol straszny czy to okres, czy wyrostek. 2 autobusami do przychodni z mama, potem 2 autobusami I na piechote do szpitala :) mama wsciekla, bo moj Tatus akurat od 6 miesiecy na stypendium naukowym w Berlinie, samochodu nie ma, w szpitalu kwarantanna, bo grypa :)
    Ale jak juz trafilam do szpitala, okazalo się ze piętro niżej na traumatologii lezy kolega z klasy z 2 rekami w gipsie :) :) :) na nartach jezdzil w gorach z kumplami :) trzeba bylo to widziec :) mialam wesolo z nim, siedzial ze mna codziennie I non stop gadalismy :) to byly czasy :) bez komorki, internetu....

• lkc Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Maartinka, mi gin mowila, ze z 2 dni przed glukoza diete bezcukrowa miec, 8h przed nic nie jesc, wszystko to moze zaklamac wynik I bedzie smuuuutnoooo :(
    takie troche dziwne mi sie to wydaje z ta dieta bezcukrowa 2 dni przed. wydawalo mi sie zawsze, ze przed zadnym badaniem nie powinno sie zmieniac swojej diety bo wynik wyjdzie malo wiarygodny... ale moze co lekarz to inne zalecenia.. ciekawe co moj mi powie..

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc,a moze jej chodzilo o to, abym za duzo sie nie nazarla paczkow, I tak juz 91kg :)

• lkc Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Ikc,a moze jej chodzilo o to, abym za duzo sie nie nazarla paczkow, I tak juz 91kg :)
    waga to tylko waga :)
    chodzi o nasze zdrowie, a nie o to, zeby wynik wyszedl falszywie ujemny.. ale ja sie nie znam.. dr house ze mnie nie jest. moze Goplana jak sie zjawi to nam powie jak powinno wszystko wygladac :) albo dziewczyny ktore juz sa po.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 19:23

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra nienawidzę tej cukrzycy dziękuje Bogu ze kupilam dzisiaj ciasteczka w czekoladzie dla Marcysia .. ;oo tak mi spadł nagle cukier przez klotnie z R ze juz padalam po ścianach do lodówki i garściami ciastka.. Juz ciemno przed oczami miałam a parę minut po ciastkach cukier 60... Masakra jakaś normalnie nie chce R znać po tym co mi powiedział.. Powiedziałam sobie : Koniec tego mydlenia oczu...!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 19:31

ÓptimusPrime, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuuuuu Pati to musialo byc ostro. szkoda zycia na takich dziadow co czlowieka do zawalu doprowadzaja. lepiej szybciej niz pozniej. Najwazniejsze, ze jak nie zmienisz zdania na jego temat to wiadomo, ze sama tez dasz rade:) a jak nie z nim to z kims innym. trzymaj sie iiiiiii zjedz jeszcze wiecej tych ciastek bo chyba malo slodkie sa!

zupaztytki, xpatiiix3, Goplana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Pati, silna babka z Ciebie, pogoń R., jak Cię wkurza. Co by nie było, trzymam za Ciebie kciuki, bo zaslugujesz na szczęście! Myśl tylko o sobie i o dzieciaczkach :*

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii, nie denerwuj sie! Dzidzia jest najnajnaj! A jak R nie rozumie pewnych rzeczy, coz, swojego mozgu nie wstawisz :(

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ