Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Agusia ;) wrote:Śliczne to fakt, ale jednak odpychają mnie te motywy dla chłopca, dla dziewczynki owszem uroczo to wygląda hihi, ale każdy ma swoje inne obserwacje i zdanie
, ja jestem z okolic warszawy i jest w jednym sklepie, można go kupić za ok 2700 (4 w 1) szukam od razu całego kompletu, ale wiadomo jak go widziałam na żywo i zrobię jeszcze te zdjęcia aby porównać mój wzrost z gabarytami, to zamówimy przez Internet o ile cena będzie dużo niższa
Aaa ok znalazłam już twoją odpowiedzWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 12:24
-
maaartinka wrote:Haha to ja własnie żakard dla chłopczyka
ale fakt może to zbyt kobiece..
Ale takie śliczneA jakie ceny u was są tych wózków?
Tu są dostępne te tkaniny żakardowe:
http://allegro.pl/carmela-new-4w1-zestaw-xxxl-camarelo-isofix-i4487390521.html
I cena rewelacyjna jak na wózek z fotelikiem maxi cosi i bazą isofix
(pytanie tylko który maxi cosi, bo nie widzę w opisie)maaartinka lubi tę wiadomość
-
santoocha wrote:Tu są dostępne te tkaniny żakardowe:
http://allegro.pl/carmela-new-4w1-zestaw-xxxl-camarelo-isofix-i4487390521.html
I cena rewelacyjna jak na wózek z fotelikiem maxi cosi i bazą isofix
(pytanie tylko który maxi cosi, bo nie widzę w opisie)
W zestawie nie ma fotelika maxi cosi, tylko jakiś z Carmelo, rozmawiałam telefonicznie nie wiem czy na tej aukcji czy na podobnej, ale poznaje fotelik po zdjęciach, sam fotelik maxi cosi to cena ok 500 PLN. -
Dziewuszki może wy będziecie coś wiedziały w temacie wynagrodzenia na L4. Wysokość wynagrodzenia/zasiłku chorobowego generalnie to 100% średniej pensji z 12 miesięcy.
Ale liczonej od kiedy?
Ja myślałam, ze od 1 dnia ciągłego/ostatecznego L4, a tu mi koleżanka powiedziała, że od dnia kiedy po raz pierwszy wzięło się "ciążowe" (czyli 100%) L4 w tej ciąży.. chyba że potem jeszcze pracowało się pełne trzy miesiace przed pójściem na ostateczne L4.
Skąd wynika moja obawa:
w maju miałam tydzień "ciążowego" L4
- pracowalam, czerwiec, lipiec i chciałam od poniedziałku iść na L4 (czyli niepełny sierpień)
Jak mi policzą podstawę? od maja 12 miesięcy wstecz czy teraz od sierpnia 12 miesięcy wstecz?
Bo jeśli od maja to chyba jeszcze nie pójdę na to L4bo w marcu miałam podwyżkę i chciałam więcj miesięcy nabić do średniej...
-
dzień dobry:)
Vivianka kochana nie stresuj się, takie infekcje się zdarzają, dobrze że szybka reakcja była, tabletki weźmiesz i przejdzie na pewno. I tak jak mówi zupaztytki trzymaj nerki w ciepełku, to ważne. Ja kiedy miałam zapalenie nerki, miesiąc w szpitalu, ból jakiego nie życzę nikomu i od tamtej pory nigdy nie odsłaniam nerek. Co najlepsze przewiało mnie latem w 30 stopniowym upale. Także czy lato czy zima nerki trzeba chowac;) pamiętaj o tym kochana:) I nie martw się na prawdę!!! Szyjkę masz wymarzonąwięc cócia ma jeszcze dłuuuugą drogę
A tym twardniejącym brzuchem to myślę że nie ma się co martwić, ja nie rozumiem dlaczego lekarze w Polsce od razu każą tabsy brać a tu w Holandii mówią że to normalne i nic nie można brać...ale wierzę swoim lekarzom tu:) Głowa do góry kochana:*:*
Co do przykrych słów w ciąży to muszę Wam powiedzieć że nie doświadczyłam...a moja teściowa nigdy nic takiego nie powiedziała głupiego i jestem pewna że nie powie...ona zawsze mówi że pięknie wyglądam, że piękną mam cerę w ciązy, itp...jestem zaskoczona że tak wiele z Was ma takie sytuacje z teściowymi czy innymi osobami... u mnie nic takiego się nie dzieje. Czasami wręcz mam wrażenie że oni mnie oszukująhaha...ale sa mili, starają się i to najważniejsze:) a sama doskonale wiem jak wyglądam:)
Moje dzieci się dziś rozszalały, uwielbiam tkie dni:)
Upiekła bym coś ale nie wiem co...Viviana, AgataP, Isia14, Maga31, zupaztytki, Goplana lubią tę wiadomość
-
Aha, dziewcyzny polecam tę koszulę nocną:
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-kr-re-radosc-xl-i4368387167.html
Wczoraj zakupiłam sobie już drugą, bo jest mega wygodn, super materiał i jest bardzo słodka:) super się w niej wygląda...i wygodna do karmienia:) a cena jak najbardziej przyzwoita.AgataP, maaartinka lubią tę wiadomość
-
hehe dostałam zaproszenie do koleżanki na baby shower wraz z lista co by chciala dostac i sie popłakałam ze śmiechu:P:P:P na liście jest : wózek Emmaljunga , łóżeczko, skrzynia drewniana na zabawki, mata edukacyjna tin love, huśtawka z wibracjami fischer price i wiele innych drogich rzeczy.
A najlepszy jest podpis pod zaproszeniem "Sporo się wykosztowałam na urządzenie imprezy więc licze na efektywny rewanżyk"Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 12:49
AgataP, Agusia ;), desou, pinsleepe, Viviana, mada_lena, anusiaa90, Milaszka, lkc lubią tę wiadomość
-
nastka151 wrote:hehe dostałam zaproszenie do koleżanki na baby shower wraz z lista co by chciala dostac i sie popłakałam ze śmiechu:P:P:P na liście jest : wózek Emmaljunga , łóżeczko, skrzynia drewniana na zabawki, mata edukacyjna tin love, huśtawka z wibracjami fischer price i wiele innych drogich rzeczy.
ma fantazję i rozrzut dziewczynaAgataP lubi tę wiadomość
-
ostatnio mnie rozwalił tekst koleżanki którą spotkałam na ulicy "cześć pączusiu" hehehehe czy ja wyglądam jak pączek? masakra
ludzie mają śmieszne określenia na kobiety w ciąży, ale w sumie powiem Wam że ja mojej przyjaciółce też powiedziałam "cześć grubasku" i to nie żeby jej dopiec tylko tak mi się to pieszczotliwe wydało a teraz bym się zastanowiła drugi raz nad tym :p noooo i wiecie co?? cholera ale my też będziemy teściowymi i módlmy się żeby nikt na nas tak nie psioczył
AgataP, desou lubią tę wiadomość
-
Madlen222 wrote:chyba czas zabrać się za prasowanie...ależ mi się nie chce
i muszę pomyśleć gdzie te ciuszki ułożyć póki szafy nie ma jeszcze ...hmmm....
hehe dlatego ja się jeszcze wstrzymuje z wyprawką, dopóki nie zrobimy remontu i nie kupimy meblichociaż już mnie prowokuje szał zakupowy
-
nastka151 wrote:hehe dostałam zaproszenie do koleżanki na baby shower wraz z lista co by chciala dostac i sie popłakałam ze śmiechu:P:P:P na liście jest : wózek Emmaljunga , łóżeczko, skrzynia drewniana na zabawki, mata edukacyjna tin love, huśtawka z wibracjami fischer price i wiele innych drogich rzeczy.
A najlepszy jest podpis pod zaproszeniem "Sporo się wykosztowałam na urządzenie imprezy więc licze na efektywny rewanżyk"Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 12:58
Maga31, ÓptimusPrime, zupaztytki, mada_lena, Lavendula lubią tę wiadomość
-
Agusia ;) wrote:hehe dlatego ja się jeszcze wstrzymuje z wyprawką, dopóki nie zrobimy remontu i nie kupimy mebli
chociaż już mnie prowokuje szał zakupowy
No ja meble będę miała za parę dni:) dokładnie w następny czwartek więc to już prawie...a do tego czasu...??? -
Dotty84 wrote:Dziewuszki może wy będziecie coś wiedziały w temacie wynagrodzenia na L4. Wysokość wynagrodzenia/zasiłku chorobowego generalnie to 100% średniej pensji z 12 miesięcy.
Ale liczonej od kiedy?
Ja myślałam, ze od 1 dnia ciągłego/ostatecznego L4, a tu mi koleżanka powiedziała, że od dnia kiedy po raz pierwszy wzięło się "ciążowe" (czyli 100%) L4 w tej ciąży.. chyba że potem jeszcze pracowało się pełne trzy miesiace przed pójściem na ostateczne L4.
Skąd wynika moja obawa:
w maju miałam tydzień "ciążowego" L4
- pracowalam, czerwiec, lipiec i chciałam od poniedziałku iść na L4 (czyli niepełny sierpień)
Jak mi policzą podstawę? od maja 12 miesięcy wstecz czy teraz od sierpnia 12 miesięcy wstecz?
Bo jeśli od maja to chyba jeszcze nie pójdę na to L4bo w marcu miałam podwyżkę i chciałam więcj miesięcy nabić do średniej...
srednia do zasilku chorobowego jest liczona z 12 miesiecy poprzedzajacych L4, cyzli bedziesz miala liczona srednia calkowitych zarobkow (biorac pod uwage bonusy i zwolnienia, a nie tylko podstawe) od sierpnia 2013 do lipca 2014.
mialam te sama sytuacje co ty (awans w kwietniu), ale olalam kase, zdrowie wazniejsze. teraz za lipiec przyszlo mi wyrownanie za zwolnienie w czerwcu, ktorego nie dali rady mi rozliczyc (bo w polowie miesiaca ida dane do firmy rozlicajacej i policzyli mi 7 dni zwolnienia, a nie 17) i to byl bol:) ale juz nastepna "pensja" bedzie taka jaka powinnam dostawac do listopada.
w necie sa kalkulatory zasilku chorobowego -
Agusia to laseczka na ostatnim roku studiów medycznych i juz wielka panią doktor udaje. Ogólnie nikt ze znajomych nie chce iść bo sie dziewczyna strasznie zmieniła odkad poszla na te studia. Niektorym ludziom to odbija już poważnie
:P:P
kij wie co kupuje podejzewam ze u rodzicow w domu zrobi w ogrodzie kupi pare babeczek i tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 13:02
AgataP, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
średnia z 12 miesięcy liczą, myślę że te kilka miechów i tak nie wiele da, więc idź teraz na L4 :] Madlenn może niech rodzice Ci też przywiozą monitory oddechu te angel care mają na serio dobre ceny na allegro bo używane można wyhaczyć w super cenach
my sobie nic nie kupujemy na rocznice, ważne żeby pobyć razem, ewentualnie chodzimy na kolację wspólną, chociaż w tym roku spędziliśmy z rodzicamiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 13:04