WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianka, dobrze będzie! Tylko się nie stresuj, dużo pij i nerki trzymaj w cieple. Szyjka ważna! :)

Viviana lubi tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Śliczne to fakt, ale jednak odpychają mnie te motywy dla chłopca, dla dziewczynki owszem uroczo to wygląda hihi, ale każdy ma swoje inne obserwacje i zdanie :), ja jestem z okolic warszawy i jest w jednym sklepie, można go kupić za ok 2700 (4 w 1) szukam od razu całego kompletu, ale wiadomo jak go widziałam na żywo i zrobię jeszcze te zdjęcia aby porównać mój wzrost z gabarytami, to zamówimy przez Internet o ile cena będzie dużo niższa :)
    4 w 1? To co tam jeszcze jest że nie jest 3 w 1?

Aaa ok znalazłam już twoją odpowiedz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 12:24

201411191762.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Haha to ja własnie żakard dla chłopczyka :) ale fakt może to zbyt kobiece..
    Ale takie śliczne :) A jakie ceny u was są tych wózków?

Tu są dostępne te tkaniny żakardowe:
    http://allegro.pl/carmela-new-4w1-zestaw-xxxl-camarelo-isofix-i4487390521.html
    I cena rewelacyjna jak na wózek z fotelikiem maxi cosi i bazą isofix :)
    (pytanie tylko który maxi cosi, bo nie widzę w opisie)

maaartinka lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Tu są dostępne te tkaniny żakardowe:
    http://allegro.pl/carmela-new-4w1-zestaw-xxxl-camarelo-isofix-i4487390521.html
    I cena rewelacyjna jak na wózek z fotelikiem maxi cosi i bazą isofix :)
    (pytanie tylko który maxi cosi, bo nie widzę w opisie)

W zestawie nie ma fotelika maxi cosi, tylko jakiś z Carmelo, rozmawiałam telefonicznie nie wiem czy na tej aukcji czy na podobnej, ale poznaje fotelik po zdjęciach, sam fotelik maxi cosi to cena ok 500 PLN.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki może wy będziecie coś wiedziały w temacie wynagrodzenia na L4. Wysokość wynagrodzenia/zasiłku chorobowego generalnie to 100% średniej pensji z 12 miesięcy.

Ale liczonej od kiedy?

Ja myślałam, ze od 1 dnia ciągłego/ostatecznego L4, a tu mi koleżanka powiedziała, że od dnia kiedy po raz pierwszy wzięło się "ciążowe" (czyli 100%) L4 w tej ciąży.. chyba że potem jeszcze pracowało się pełne trzy miesiace przed pójściem na ostateczne L4.

Skąd wynika moja obawa:
    w maju miałam tydzień "ciążowego" L4
    - pracowalam, czerwiec, lipiec i chciałam od poniedziałku iść na L4 (czyli niepełny sierpień)

Jak mi policzą podstawę? od maja 12 miesięcy wstecz czy teraz od sierpnia 12 miesięcy wstecz?

Bo jeśli od maja to chyba jeszcze nie pójdę na to L4 :( :( bo w marcu miałam podwyżkę i chciałam więcj miesięcy nabić do średniej...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)

Vivianka kochana nie stresuj się, takie infekcje się zdarzają, dobrze że szybka reakcja była, tabletki weźmiesz i przejdzie na pewno. I tak jak mówi zupaztytki trzymaj nerki w ciepełku, to ważne. Ja kiedy miałam zapalenie nerki, miesiąc w szpitalu, ból jakiego nie życzę nikomu i od tamtej pory nigdy nie odsłaniam nerek. Co najlepsze przewiało mnie latem w 30 stopniowym upale. Także czy lato czy zima nerki trzeba chowac;) pamiętaj o tym kochana:) I nie martw się na prawdę!!! Szyjkę masz wymarzoną:) więc cócia ma jeszcze dłuuuugą drogę:) A tym twardniejącym brzuchem to myślę że nie ma się co martwić, ja nie rozumiem dlaczego lekarze w Polsce od razu każą tabsy brać a tu w Holandii mówią że to normalne i nic nie można brać...ale wierzę swoim lekarzom tu:) Głowa do góry kochana:*:*

Co do przykrych słów w ciąży to muszę Wam powiedzieć że nie doświadczyłam...a moja teściowa nigdy nic takiego nie powiedziała głupiego i jestem pewna że nie powie...ona zawsze mówi że pięknie wyglądam, że piękną mam cerę w ciązy, itp...jestem zaskoczona że tak wiele z Was ma takie sytuacje z teściowymi czy innymi osobami... u mnie nic takiego się nie dzieje. Czasami wręcz mam wrażenie że oni mnie oszukują:) haha...ale sa mili, starają się i to najważniejsze:) a sama doskonale wiem jak wyglądam:)

Moje dzieci się dziś rozszalały, uwielbiam tkie dni:)

Upiekła bym coś ale nie wiem co...

Viviana, AgataP, Isia14, Maga31, zupaztytki, Goplana lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, dziewcyzny polecam tę koszulę nocną:
    http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-kr-re-radosc-xl-i4368387167.html

Wczoraj zakupiłam sobie już drugą, bo jest mega wygodn, super materiał i jest bardzo słodka:) super się w niej wygląda...i wygodna do karmienia:) a cena jak najbardziej przyzwoita.

AgataP, maaartinka lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dostałam zaproszenie do koleżanki na baby shower wraz z lista co by chciala dostac i sie popłakałam ze śmiechu:P:P:P na liście jest : wózek Emmaljunga , łóżeczko, skrzynia drewniana na zabawki, mata edukacyjna tin love, huśtawka z wibracjami fischer price i wiele innych drogich rzeczy.

A najlepszy jest podpis pod zaproszeniem "Sporo się wykosztowałam na urządzenie imprezy więc licze na efektywny rewanżyk"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 12:49

AgataP, Agusia ;), desou, pinsleepe, Viviana, mada_lena, anusiaa90, Milaszka, lkc lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    hehe dostałam zaproszenie do koleżanki na baby shower wraz z lista co by chciala dostac i sie popłakałam ze śmiechu:P:P:P na liście jest : wózek Emmaljunga , łóżeczko, skrzynia drewniana na zabawki, mata edukacyjna tin love, huśtawka z wibracjami fischer price i wiele innych drogich rzeczy.

ma fantazję i rozrzut dziewczyna :)

AgataP lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba czas zabrać się za prasowanie...ależ mi się nie chce :/ i muszę pomyśleć gdzie te ciuszki ułożyć póki szafy nie ma jeszcze ...hmmm....

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio mnie rozwalił tekst koleżanki którą spotkałam na ulicy "cześć pączusiu" hehehehe czy ja wyglądam jak pączek? masakra :-) ludzie mają śmieszne określenia na kobiety w ciąży, ale w sumie powiem Wam że ja mojej przyjaciółce też powiedziałam "cześć grubasku" i to nie żeby jej dopiec tylko tak mi się to pieszczotliwe wydało a teraz bym się zastanowiła drugi raz nad tym :p noooo i wiecie co?? cholera ale my też będziemy teściowymi i módlmy się żeby nikt na nas tak nie psioczył :D

AgataP, desou lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    chyba czas zabrać się za prasowanie...ależ mi się nie chce :/ i muszę pomyśleć gdzie te ciuszki ułożyć póki szafy nie ma jeszcze ...hmmm....

hehe dlatego ja się jeszcze wstrzymuje z wyprawką, dopóki nie zrobimy remontu i nie kupimy mebli :) chociaż już mnie prowokuje szał zakupowy :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:

A najlepszy jest podpis pod zaproszeniem "Sporo się wykosztowałam na urządzenie imprezy więc licze na efektywny rewanżyk"
    wow:D chyba nawiazalabym kontakt z zaproszonymi, solidarnie bysmy nie poszly, niech zapraszajaca kontempluje w samotnosci swoja kosztowna impreze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 12:58

Maga31, ÓptimusPrime, zupaztytki, mada_lena, Lavendula lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jacie pierdziele nastka :D co za laska... trzeba będzie też się zabrać za taką imprezkę ;)

właśnie wpierniczyłam 4 surowe marchewki i dorwałam się do śliwek, jak myślicie, nie zabiję się tym???? ;?

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    hehe dlatego ja się jeszcze wstrzymuje z wyprawką, dopóki nie zrobimy remontu i nie kupimy mebli :) chociaż już mnie prowokuje szał zakupowy :)

No ja meble będę miała za parę dni:) dokładnie w następny czwartek więc to już prawie...a do tego czasu...???

relgh3714vlmssyj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Dziewuszki może wy będziecie coś wiedziały w temacie wynagrodzenia na L4. Wysokość wynagrodzenia/zasiłku chorobowego generalnie to 100% średniej pensji z 12 miesięcy.

Ale liczonej od kiedy?

Ja myślałam, ze od 1 dnia ciągłego/ostatecznego L4, a tu mi koleżanka powiedziała, że od dnia kiedy po raz pierwszy wzięło się "ciążowe" (czyli 100%) L4 w tej ciąży.. chyba że potem jeszcze pracowało się pełne trzy miesiace przed pójściem na ostateczne L4.

Skąd wynika moja obawa:
    w maju miałam tydzień "ciążowego" L4
    - pracowalam, czerwiec, lipiec i chciałam od poniedziałku iść na L4 (czyli niepełny sierpień)

Jak mi policzą podstawę? od maja 12 miesięcy wstecz czy teraz od sierpnia 12 miesięcy wstecz?

Bo jeśli od maja to chyba jeszcze nie pójdę na to L4 :( :( bo w marcu miałam podwyżkę i chciałam więcj miesięcy nabić do średniej...
    Dotty, kazde zwolnienie jest obliczane oddzielnie, chyba, ze jest ciagle.

srednia do zasilku chorobowego jest liczona z 12 miesiecy poprzedzajacych L4, cyzli bedziesz miala liczona srednia calkowitych zarobkow (biorac pod uwage bonusy i zwolnienia, a nie tylko podstawe) od sierpnia 2013 do lipca 2014.

mialam te sama sytuacje co ty (awans w kwietniu), ale olalam kase, zdrowie wazniejsze. teraz za lipiec przyszlo mi wyrownanie za zwolnienie w czerwcu, ktorego nie dali rady mi rozliczyc (bo w polowie miesiaca ida dane do firmy rozlicajacej i policzyli mi 7 dni zwolnienia, a nie 17) i to byl bol:) ale juz nastepna "pensja" bedzie taka jaka powinnam dostawac do listopada.

w necie sa kalkulatory zasilku chorobowego :)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakryczna ta laska :p to co ona tam kupuje do żarcia że TYLE ją to wyniosło? :p

rfnnk6n.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia to laseczka na ostatnim roku studiów medycznych i juz wielka panią doktor udaje. Ogólnie nikt ze znajomych nie chce iść bo sie dziewczyna strasznie zmieniła odkad poszla na te studia. Niektorym ludziom to odbija już poważnie :P:P:P

kij wie co kupuje podejzewam ze u rodzicow w domu zrobi w ogrodzie kupi pare babeczek i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 13:02

AgataP, Agusia ;) lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę co by tu mężowi na rocznicę ślubu kupić:) bo to już za 11 dni:) najgorsze, że on nigdy nic nie chce, nigdy nic nie potrzebuje bo wszystko ma. Wymagający to on w ogóle nie jest....macie jakieś pomysły?

Agusia ;) lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    średnia z 12 miesięcy liczą, myślę że te kilka miechów i tak nie wiele da, więc idź teraz na L4 :] Madlenn może niech rodzice Ci też przywiozą monitory oddechu te angel care mają na serio dobre ceny na allegro bo używane można wyhaczyć w super cenach :-)
    my sobie nic nie kupujemy na rocznice, ważne żeby pobyć razem, ewentualnie chodzimy na kolację wspólną, chociaż w tym roku spędziliśmy z rodzicami :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 13:04

rfnnk6n.png
‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ