Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNastka, nie poszłabym na taką imprezę, nienawidzę takiego roszczeniowego podejścia! Na rewanżyk liczy, dobre sobie.
Madlen, my rocznicę obchodziliśmy wczoraj, nie kupujemy sobie żadnych prezentów (no, mąż wrócił z pracy z kwiatami;)), tylko miło spędzamy dzień. W tym roku przenosimy świętowanie na weekend i jutro wybieramy się na kolacjęMadlen222, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Nata wrote:średnia z 12 miesięcy liczą, myślę że te kilka miechów i tak nie wiele da, więc idź teraz na L4 :] Madlenn może niech rodzice Ci też przywiozą monitory oddechu te angel care mają na serio dobre ceny na allegro bo używane można wyhaczyć w super cenach
my sobie nic nie kupujemy na rocznice, ważne żeby pobyć razem, ewentualnie chodzimy na kolację wspólną, chociaż w tym roku spędziliśmy z rodzicami
No właśnie dostałam dosyć dużą podwyżkę i może mi to zrobić różnicę czy policzą 2 miesiące czy 6 miesięcy z wyższą kasą...
Zwłaszcza że podobno tak samo policzą mi macierzyński -
no to może nie ma sensu iśc na L4 tylko poczekać na macierzyński, za wiele Ci nie zostało, ewentualnie od października sobie pójdziesz. Na pewno podejmiesz dobrą decyzję, a tak swoją drogą porąbane to całe prawo i w ogóle :p ubrałam się pięknie w nową tunikę koloru red i legginsy i zapierdzielam na zakupy i do banku wpłacić kasę na wyprawkę co by jej nie wydać :p
-
no wląśnie z dziewczynami postanowiłyśmy że nie idziemy i się śmiały kiedy ja będę robiła i jaką listę im wyśle. Powiedziałam że mogą wpaść na ciasto i kawę na ploteczki bez prezentów bo nie robię takiej imprezy
zupaztytki, karmelek, Madlen222, mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość
-
rzeczywiście nie ma tam maxi cosi, już doczytałam.
Mi na bazie nie zależy, za to na maxi cosi już tak, więc do 2000 się wyrobię.
A te żakardy jakoś mnie nie rażą, że są niemęskie.
Najbardziej podoba mi się ten:
karmelek, Amnezja, xpatiiix3, desou, Madlen222, Agata92, Strupka lubią tę wiadomość
-
santoocha wrote:rzeczywiście nie ma tam maxi cosi, już doczytałam.
Mi na bazie nie zależy, za to na maxi cosi już tak, więc do 2000 się wyrobię.
A te żakardy jakoś mnie nie rażą, że są niemęskie.
Najbardziej podoba mi się ten:
Kochana dlatego napisałam, że każdy ma swoje zdanie, ja widziałam dokładnie ten model na żywo i bardzo mi się podoba, fajnie, ze ma ekoskórę, łatwiej się czyści, ale do mnie te żakardy nie przemawiają
Mi też zależy na maxi cosi i na tej bezie, ale i tak myślę, że to rozsądna cena nawet te 2500 za cały zestawnajpierw podobała mi się Teutonia ale szkoda mi 4000 na wózek (3w1)
Ps. spotkałam się wczoraj z koleżanką ma dwumiesięczne dziecko i standardową gondolę i dziecku brakuje może z 10 cm aby dotknąć stópkami do wózka, tym bardziej się przekonałam, ze dla rodzących zimą lepsza jest większa gondola -
Ale się wkur...! Zadzwoniła do mnie ,,koleżanka'',która rodzi we wrześniu(dzwoni do mnie tylko wtedy gdy coś potrzebuje a na początku ciąży opieprzyła mnie,że nie idę do szkoły rodzenia). Wymyśliła sobie,że mam do niej przyjechać!!! i pokazać jak udzielić pierwszej pomocy maluszkowi. Powiedziałam jej,że jak ma ochotę może przyjechać do mnie. Dowiedziałam się,że jestem podłą suką. Czy to możliwe,żeby w szkole rodzenia nie było 1 pomocy?
AgataP lubi tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:hmmm...rozmawiałam jeszcze raz z tą koleżanka i mówiła, że potwierdziła z ZUS i w moim przypadku liczyli by średnią 12 miesięcy wstecz od kwietnia 2014 gdybym teraz poszla na L4...
Podobnie potwierdziła kadrowa u mojej mamy w pracy...
I podobno była by to też podstawa do macierzyńskiego (nie liczą do macierzyńskeigo miesięcy nieprzepracowanych, czyli w tym przypadku też by mi obliczyli podstawe kwiecień 2014 minus 12 miesięcy.
Nie chce mi sie w to wierzyć, ale jeśli tak jest to załamka!
I to wszystko przez moja nieświadomość i całe 5 dni L4 w maju! KURWAAAAAA
Dotty tak jest, moja siostra załatwiła się w taki sam sposób.
-
Viviana, nie martw się na zapas, ja miesiąc temu w badaniu moczu miałam bardzo liczne erytrocyty i leukocyty, do tego ból prawej nerki i jakoś się unormowało po paracetamolu, no-spie i antybiotyku. Zrobił mi usg nerek i tez jest ok, podejrzewał że w momencie kiedy miałam te dolegliwości (a oczywiście leczyłam się sama, jemu nie dałam znać
), pewnie był zastój moczu w tej nerce.
Stosuj się do zaleceń i nie panikuj, maluch potrzebuje spokoju!Viviana lubi tę wiadomość
-
OMG dziewczyny skąd wy bierzecie te koleżanki?!?!Ciaza to faktycznie niezły czas na weryfikację niektórych znajomosci
Nastka szkoda ze dopiero teraz przeczytałam o tej imprezie bo przed chwila zrobiłam przelew do Emmaljungi, o ja głupia a mogłam baby shower z lista prezentów urządzić: P
santoocha, Amnezja, karmelek, Viviana, Agusia ;), mada_lena, Maga31, Goplana lubią tę wiadomość
-
Dotty, sprawdzilam swoje konto w ZUS i ja tez sie tak zrobilam:) dostane srednia z 12 miesiecy dokladnie do marca (a w kwietniu 50% podwyzki bylo...). Bylam w kwietniu na 3 dniach zwolnienia. planowalam pracowac do konca lipca, zeby sobie nabic konto. zabrakloby mi 7 dni do rozliczenia zasilku na nowo - wtedy to bym sie przejela dopiero!
cos za cos, chwile sie przejelam, ale fuck it, dziecko najwazniejszeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 14:14
mada_lena lubi tę wiadomość