X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, nie poszłabym na taką imprezę, nienawidzę takiego roszczeniowego podejścia! Na rewanżyk liczy, dobre sobie.
    Madlen, my rocznicę obchodziliśmy wczoraj, nie kupujemy sobie żadnych prezentów (no, mąż wrócił z pracy z kwiatami;)), tylko miło spędzamy dzień. W tym roku przenosimy świętowanie na weekend i jutro wybieramy się na kolację :)

Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    średnia z 12 miesięcy liczą, myślę że te kilka miechów i tak nie wiele da, więc idź teraz na L4 :] Madlenn może niech rodzice Ci też przywiozą monitory oddechu te angel care mają na serio dobre ceny na allegro bo używane można wyhaczyć w super cenach :-)
    my sobie nic nie kupujemy na rocznice, ważne żeby pobyć razem, ewentualnie chodzimy na kolację wspólną, chociaż w tym roku spędziliśmy z rodzicami :-)

No właśnie dostałam dosyć dużą podwyżkę i może mi to zrobić różnicę czy policzą 2 miesiące czy 6 miesięcy z wyższą kasą...
    Zwłaszcza że podobno tak samo policzą mi macierzyński :(

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej szalone! no chyba nie nadrobię!

Viviana trzymam kciuki by leki szybko pomogły!

Agusia, maartynika ja tez kupuję camarelo, ale jeszcze nie zdecydowałam który ;)

Agusia ;), Viviana lubią tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to może nie ma sensu iśc na L4 tylko poczekać na macierzyński, za wiele Ci nie zostało, ewentualnie od października sobie pójdziesz. Na pewno podejmiesz dobrą decyzję, a tak swoją drogą porąbane to całe prawo i w ogóle :p ubrałam się pięknie w nową tunikę koloru red i legginsy i zapierdzielam na zakupy i do banku wpłacić kasę na wyprawkę co by jej nie wydać :p

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wląśnie z dziewczynami postanowiłyśmy że nie idziemy i się śmiały kiedy ja będę robiła i jaką listę im wyśle. Powiedziałam że mogą wpaść na ciasto i kawę na ploteczki bez prezentów bo nie robię takiej imprezy

zupaztytki, karmelek, Madlen222, mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, poszukalam i niestety racja:( jesli przerwa pomiedzy zwolnieniami jest krotsza niz 3 miesiace, to zwolnienie naliczane jest wg poprzedniej stawki.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka ale dostałaś zaproszenie! ja nie mogę! wiesz co normalnie by mnie zatkało jak by jakaś koleżanka zażyczyła sobie ode mnie takie prezenty! i dobrze że nie idziecie ;)

• santoocha Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzeczywiście nie ma tam maxi cosi, już doczytałam.
    Mi na bazie nie zależy, za to na maxi cosi już tak, więc do 2000 się wyrobię.

A te żakardy jakoś mnie nie rażą, że są niemęskie.
    Najbardziej podoba mi się ten:
    camarelo-carmela-cr23-gondola.jpg

karmelek, Amnezja, xpatiiix3, desou, Madlen222, Agata92, Strupka lubią tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha my się też nad nim zastanawiamy :) podoba mi się ten granatowy jeszcze :) mimo iż dla dziewczynki to jakos nie widzę wózku w różach :)
    Tym bardziej mój mąż :)

santoocha lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    rzeczywiście nie ma tam maxi cosi, już doczytałam.
    Mi na bazie nie zależy, za to na maxi cosi już tak, więc do 2000 się wyrobię.

A te żakardy jakoś mnie nie rażą, że są niemęskie.
    Najbardziej podoba mi się ten:
    camarelo-carmela-cr23-gondola.jpg

Kochana dlatego napisałam, że każdy ma swoje zdanie, ja widziałam dokładnie ten model na żywo i bardzo mi się podoba, fajnie, ze ma ekoskórę, łatwiej się czyści, ale do mnie te żakardy nie przemawiają :)

Mi też zależy na maxi cosi i na tej bezie, ale i tak myślę, że to rozsądna cena nawet te 2500 za cały zestaw :) najpierw podobała mi się Teutonia ale szkoda mi 4000 na wózek (3w1)

Ps. spotkałam się wczoraj z koleżanką ma dwumiesięczne dziecko i standardową gondolę i dziecku brakuje może z 10 cm aby dotknąć stópkami do wózka, tym bardziej się przekonałam, ze dla rodzących zimą lepsza jest większa gondola :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. pisałam na wątku wózek jaki wybrać, że jak byłam teraz na urlopie spotkałam kilka par z tym wózkiem i miałam szczęście, że i z gondolą i ze spacerówką i każdy pozytywnie się wypowiedział, że jest zadowolony itp.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też póki co słyszę same dobre opinie o całej serii z camarelo, więc chyba na niego postawię. Muszę się wyrwać do sklepu pojeździć nim ;)

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkur...! Zadzwoniła do mnie ,,koleżanka'',która rodzi we wrześniu(dzwoni do mnie tylko wtedy gdy coś potrzebuje a na początku ciąży opieprzyła mnie,że nie idę do szkoły rodzenia). Wymyśliła sobie,że mam do niej przyjechać!!! i pokazać jak udzielić pierwszej pomocy maluszkowi. Powiedziałam jej,że jak ma ochotę może przyjechać do mnie. Dowiedziałam się,że jestem podłą suką. Czy to możliwe,żeby w szkole rodzenia nie było 1 pomocy?

AgataP lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest czy nie, to zachowała się beznadziejnie. I jak roszczeniowo! A może Ty się źle czujesz? Ona ma biznes do Ciebie, to niech się dostosuje, a nie z wyzwiskami wyskakuje.

karmelek, Amnezja, mada_lena lubią tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    hmmm...rozmawiałam jeszcze raz z tą koleżanka i mówiła, że potwierdziła z ZUS i w moim przypadku liczyli by średnią 12 miesięcy wstecz od kwietnia 2014 gdybym teraz poszla na L4...
    Podobnie potwierdziła kadrowa u mojej mamy w pracy...

I podobno była by to też podstawa do macierzyńskiego (nie liczą do macierzyńskeigo miesięcy nieprzepracowanych, czyli w tym przypadku też by mi obliczyli podstawe kwiecień 2014 minus 12 miesięcy.

Nie chce mi sie w to wierzyć, ale jeśli tak jest to załamka!
    I to wszystko przez moja nieświadomość i całe 5 dni L4 w maju! KURWAAAAAA

Dotty tak jest, moja siostra załatwiła się w taki sam sposób.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana, nie martw się na zapas, ja miesiąc temu w badaniu moczu miałam bardzo liczne erytrocyty i leukocyty, do tego ból prawej nerki i jakoś się unormowało po paracetamolu, no-spie i antybiotyku. Zrobił mi usg nerek i tez jest ok, podejrzewał że w momencie kiedy miałam te dolegliwości (a oczywiście leczyłam się sama, jemu nie dałam znać :P), pewnie był zastój moczu w tej nerce.
    Stosuj się do zaleceń i nie panikuj, maluch potrzebuje spokoju!

Viviana lubi tę wiadomość

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona jeszcze pracuje i czuje się świetnie.Ja nie mogę jeździć samochodem bo wymiotuję a autobusem na 2 koniec miasta nie będę się tłuc.Dzisiaj już przegięła.

AgataP lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG dziewczyny skąd wy bierzecie te koleżanki?!?!Ciaza to faktycznie niezły czas na weryfikację niektórych znajomosci :) Nastka szkoda ze dopiero teraz przeczytałam o tej imprezie bo przed chwila zrobiłam przelew do Emmaljungi, o ja głupia a mogłam baby shower z lista prezentów urządzić: P

santoocha, Amnezja, karmelek, Viviana, Agusia ;), mada_lena, Maga31, Goplana lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, sprawdzilam swoje konto w ZUS i ja tez sie tak zrobilam:) dostane srednia z 12 miesiecy dokladnie do marca (a w kwietniu 50% podwyzki bylo...). Bylam w kwietniu na 3 dniach zwolnienia. planowalam pracowac do konca lipca, zeby sobie nabic konto. zabrakloby mi 7 dni do rozliczenia zasilku na nowo - wtedy to bym sie przejela dopiero!

cos za cos, chwile sie przejelam, ale fuck it, dziecko najwazniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 14:14

mada_lena lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do bazy isofix to najważniejsze czy samochód jest do niej dostosowany bo nie do każdego można podpiąć. Z założenia chyba większość po 2001 roku ma ale warto to sprawdzić przed zakupem :)

maaartinka lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ