WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie zaczęłam oglądać łóżeczka na allegro znów zgłupiałam czy warto brać cały zestaw?! skoro tam jest masa niepotrzebnych rzeczy? ale kupując tak na raty wcale dużo taniej nie wychodzi :/ rety jakie to wszystko trudne!! :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko to ja 3250 i ciut mi się pękło a prawie 5 :oo chyba po dupe by mnie rozerwało.. :o

Ja nie wiem co się dzieje, ale normalnie jestem zdenerwowana wiecie o co chodzi jakiś taki niepokój we mnie siedzi.. ;/ muszę się jakoś uspokoić bo mnie nosi tak nie wiem co ze sobą zrobić...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejq dziewczyny jak tu składać takie maluteńkie ubranka? no zabrałam się w końcu za prasowania...ale złożyć te ciuszki to sztuka!!!

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja nie wiem co się dzieje, ale normalnie jestem zdenerwowana wiecie o co chodzi jakiś taki niepokój we mnie siedzi.. ;/ muszę się jakoś uspokoić bo mnie nosi tak nie wiem co ze sobą zrobić...[/QUOTE]

Pati mam tak często...wtedy najchętniej napiłabym się winka:D ale nie można...więc najczęściej robię wtedy coś pysznego do jedzonka:D

AgataP, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zrobiłam "szaszłyki" na obiadek plus frytki jak mojemu nie podejdą do gustu to mu skopie dupe normlanie

xpatiiix3, desou, mada_lena lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati miałam tak jak mnie ktoś wyprowadził z równowagi w ciązy to potem chodziłam taka niespokojna, jakby mi mrówki chodziły pod skórą, za dużo masz wrażeń Kochana, napij sie dobrej herbatki, porób coś co odciągnie myśli.

Madlen hehe jak układałam kupione ciuszki to myslałam jak to prasować takie maluśkie i jak to złożyć w szafce po uprasowaniu hehe, metoda prób i błędów próbuj.

A ja leżę na boku co by mi Mała nie uciskała tego moczowodu i nerka pracowała, sikam co chwilę ale i piję by to wypłukać.

Madlen222 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no bo tak chodze to sliwka to paluszka to cos przegryze i nagle mnie tak złapało :P ubrania dzisiaj poskładałam po Marcelu trochę przegladalam kurde trochę tego jest i muszę cos z tym zrobić pooddawać ale zdjęcia robić i wystawiać tak mi się nie chce... Wole worek dac przyjdź przejrzyj weź co chcesz i nara ;P no tak mni kręci ze chyba muszę iść na spacerek ale dopiero po obiedzie jak Marcysio wstanie ;)

No i chyba jednak chce juz szybciej urodzić :P jakoś mnie zaczyna momentami wykańczać jakaś bezsilność do wszystkiego, a może to ze zmęczenia albo ten zespół niespokojnych nóg mi sie załączył...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 16:01

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianka - nie łam, się, trzymam kciuki za Twoją nerkę :) -rozumiem, że to przez ucisk macicy na moczowód, nie kamica ani żadna infekcja?

Nastka - niezła ta Twoja koleżanka, a moja po fachu... wstyd mi za nią... :) w polskich realiach... chyba nikt do niej po prostu nie przyjdzie ;)

Patii - dobrze zrobiłaś z ową paniusią, w żargonie lekarskim mówimy na takich pacjentów JATYLKI, co to wpychają się przed innych, a potem okazuje się, że jeszcze kilka spraw mają w gabinecie do załatwienia, ale wielce się wściekają jak się takiego jatylka nie przepuści :)

Ja dzisiaj poczłapałam do szpitala (swojego tym razem :) ) zanieść zwolnienie oraz kilka papierów podrzucić do dziekanatu. Spotkałam swoją szefową odcinka, pani prof. wycałowała mnie (swojego czasu mocno mi kibicowała, żeby mi się udało zaskoczyć, więc dobra z niej kobieta i bardzo ludzka szefowa). Powiedziała, że wyglądam na zmęczoną i mam podkrążone oczy gorzej niż po maratonie dyżurowym, martwiła się czy wszystko Ok. No a jak mam wyglądać, jak mnie miednica i pachwiny nap... od kilku dni, prawie nie śpię i ciągle płaczę... Mąż się boi, że wpadam w depresję - tylko trochę za wcześnie co? :)
    Stwierdziłam, że wybiorę się dzisiaj na USG, żeby się chociaż uspokoić, że to cierpienie tyko z układu ruchu wynika. Moja lek. na urlopie więc idę do innego... ciekawe czy będzie umiał ocenić spojenie łonowe - z tego co widzę wielu tego nie umie oceniać ani mierzyć :(

xpatiiix3, Viviana lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, od kilku dni mam taki straszny lek, az brakuje mi tchu. Nie bone sie jakos specjalnie porodu - juz jak bedzie. Boje sie tego, co bedzie po:czy bede w stanie prawidlowo sie zajac Maluszkiem, ubrac, karmic, wiedziec, co Mu jest, czemu placze.Najgorzej, ze jestem I bede z tym wszystkim sama-mama za daleko, nie pomoze, tesciowa to raz ze za daleko, dwa beznadziejne podejscie do dzieci, trzy, to na kilometr ja nie puszcze do Malego. I tak mi jest z tym smutno, ze prawie caly czas ryczec mi xie chce...tak sie boje...

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne po porodzie zaraz szybko załapiesz ;) ja np mam lęk dotyczący przewijania :oo i się zastanawiam ciągle co jeżeli przyjdzie mi małą pierwszy raz przewinąć a ja usiade i będę płakać bo nie będę umiała :oo

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlePati, Ty taka doswiadczona I rodzenstwo I Marcel. Ja to dzieci tylko na obrazku :)

• Viviana Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplanko gin jak to stwierdził, że nerka prawa jest o wiele niżej od lewej i już naciska na nią i na moczowód macica, co przeszkadza w przepływie. W nerce robi się zastój, a w moczu wyszły erytrocyty, nerka mnie nie boli, nawet przy badaniu nie tkliwa, ale już sikam co chwilę. Zobaczymy co leki pomogą no i przecież ucisk będzie ciągle także nie wiem jak to będzie dalej.

Mnie gin spojenie łonowe bada paltacyjnie, uciska, sprawdza i na usg patrzy. Może to bóle masz od spojenia, to cholerny ból, taki dokuczliwy, ja też płakałam z tego bólu, jeśli to z tego wynika to promieniuje na więzadła i krzyż.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Przepraszam ale nie jestem w stanie nadrobić to co napisalyscie. Ja jestem po wizycie. Z malutka wszystko w porządku :-) wierci się i to bardzo, jak na razie ułożenie miednicowe, ale jeszcze czas żeby się obrocila. Cukrzycy ciążowej nie mam. Na pajączki mam zażywać cyclo3fort. Następna wizyta za miesiąc.
    Wracam do pakowania dziś o 22 wyjeżdżamy, na wakacjach będę Was czytać. Pozdrawiam wszystkie kochane listopadoweczki.

ÓptimusPrime, desou, maaartinka, xpatiiix3, anusiaa90, Madlen222, Viviana, mada_lena, Agusia ;), Amnezja, Lavendula, KUNIAK, Goplana, Nata, Maga31, Agata92, lkc, Strupka lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianko współczuje problemów z nerkami. Coś wiem na ten temat... ale będziesz brała leki, pij dużo płynów a z pewnością będzie wszystko dobrze :*

Niezłe macie koleżanki ;p

Optimus mi się wydaje, że to jest normalne. Poród zbliża się wielkimi krokami i przychodzą związane z tym obawy. Też się boję co to będzie jak już mała będzie z nami, że świat mi się obróci do góry nogami, że nie będę wiedziała co mam robić, ale to z pewnością minie i te wszystkie odruchy będą naturalne. Mamy w genach wychowywanie dzieci więc jakoś to przyjdzie chyba samo :)

Wybrałam się dzisiaj na zakupy i jakoś tak mnie zdołowały... We wszystkim wyglądam jak jakiś wieloryb i do tego ten cellulit... no i nic nie kupiłam, a liczyłam na to, że znajdę jeszcze jakieś fajne ciuszki, bo jutro w nocy wyjeżdżam nad morze, a tu kicha ;/

Viviana, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    a ja właśnie zaczęłam oglądać łóżeczka na allegro znów zgłupiałam czy warto brać cały zestaw?! skoro tam jest masa niepotrzebnych rzeczy? ale kupując tak na raty wcale dużo taniej nie wychodzi :/ rety jakie to wszystko trudne!! :)
    Też nad tym cały czas dumam ale niestety nie umiem się zdecydować.. Chociaż tak ładnie to wszystko wygląda..

karmelek lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, moja siostra urodziła się jak miałam 12 lat (nawet nie skończone;)). Zajmowałam się nią odkąd miała 2 tygodnie - przewijałam, karmiłam (była na mm), kąpałam, na spacery chodziłam, uspokajałam, usypiałam, dosłownie wszystko przy niej robiłam. Jedyne co, to w nocy nie wstawałam, bo do szkoły chodziłam. Poza pierwszymi razami to była najnaturalniejsza rzecz na świecie, a to nie było moje dziecko plus ja byłam dzieckiem! To się po prostu załapuje:) robi się w mózgu "klik" i już:). Nawet jak miałyście kontakt z dziećmi i nie poczułyście tego klik do tej pory, to wierzcie mi - jak będziecie z tym maleństwem mieszkać i będzie wasze, to nagle instynkt zadziała i będziecie wiedziały jak nosić, jak ubierać, jak przewijać, żeby nie zrobić krzywdy. Reszty można się nauczyć, przeczytać nawet doraźnie - żyjemy w dobie internetu na szczęście:).

Amnezja, ÓptimusPrime, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, Agata92, Goplana, lkc, Strupka lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej miałam dziś nie spokojną noc, praktycznie nie spałam, teraz chciałam odespać, bo doszedł ból głowy i co, mój mały skarb nie dał mi zasnąć, stwierdził, że sobie potrenuje w brzuchu wygibasy :)

mada_lena, maaartinka lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana - odpoczywaj, nery zakrywaj i się nie stresuj, będzie dobrze, z taaaaaką szyjką :)

Nastka - a mnie się wydaje, że koleżanka lubi czarny humor i specjalnie dała na listę takie prezenty, a w dodatku bezczelnie zaznaczyła, że się wykosztowała.
    Jak dla mnie żart ciemny jak suknia Morticii Adams :):):)

Pędzicie jak szalone z tymi stronkami, jeju jeju no :):):)

Viviana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a orientujecie się może kiedy dziecko się przekręci, na połówkowych był ułożony pośladkowo i czuje, ze jest tak cały czas, kopie cały czas po pachwinach.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Dziewczyny a orientujecie się może kiedy dziecko się przekręci, na połówkowych był ułożony pośladkowo i czuje, ze jest tak cały czas, kopie cały czas po pachwinach.

Różnie bywa, jeszcze jest czas i miejsce na przekręcanie i wygibasy:)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ