Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia ;) wrote:Dziewczyny a orientujecie się może kiedy dziecko się przekręci, na połówkowych był ułożony pośladkowo i czuje, ze jest tak cały czas, kopie cały czas po pachwinach.
Agusia pytałam ostatnio lekarki tutaj to powiedziała że w pojedynczej ciąży dziecko ma czas na odwrócenie do 35/36 tygodnia. W moim przypadku do 32/33:) ale i tak powiedziała, że czasami są przypadki że przed samym porodem dziecko się jeszcze przekręci ale to zdarza się bardzo rzadko.Agusia ;) lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a macie czasem uczucie, ze brzuch wam wypycha do przodu? I to średnio przyjemne. Od kilku dni mam taki dziwne uczucie, ale dzis mnie wzięło solidnie. Myślałam, ze to twardnienie bo dodatkowo jest twardawy ale wzięłam spazmoline i nie przeszło:( mam tak przede wszystkim jak stoję.
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
Ja często tak mam. Najczęściej młody się wypycha do przodu (robi się jajo z lewej strony brzucha, jego ulubiona pozycja) i zazwyczaj twardnieje mi od tego brzuch po chwili, już bardziej symetrycznie i czasem taki opór stawia, że aż ciężko się wyprostować.
Mój mąż zawsze się bawi z "jajem" i czasem odpłynie -
nick nieaktualnymada_lena wrote:Dziewczyny a macie czasem uczucie, ze brzuch wam wypycha do przodu? I to średnio przyjemne. Od kilku dni mam taki dziwne uczucie, ale dzis mnie wzięło solidnie. Myślałam, ze to twardnienie bo dodatkowo jest twardawy ale wzięłam spazmoline i nie przeszło:( mam tak przede wszystkim jak stoję.
tez tak mam. -
Ja to rano mam jeszcze ok, a jak pojem to już pod wieczór dochodzą twardnienia ale i czuje jakby mi skóra się mocno rozciągała, jelita na wieczór pełne i tak ciężej. W ogóle apetyt mam ale co z tego, jak zjeść za dużo naraz nie da już rady.
No i mi też Mała robi tak, że wypycha z jednej strony brzuch, takie wypinki robi. -
Madalena liceum zaoczne bez profilu bo technikum zaocznego nie ma u mnie już a chciałam jakiś profil wybrać...
no ale cóż zrobię liceum i pójdę do policealnej albo na studia jak maturę zrobię
AgataP, ewelina_d, mada_lena, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Haa ja dzisiaj krzyknelam z bólu bo mała mi gule wielkości pięści wypchala w miejscu blizny po wyrostku.. A babcia zamknij morde... A ja mowie ale boli bo mnie z zaskoczenia wzięła a ta się śmieje i do mnie "a ja myślałam ze Tobie coś odjebało na czerepie".. :o hahahaa ja to ostatnio momentami czuje się ja w filmie obcy :oo hahah Nelka na serio daje nieźle czadu ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 18:33
mada_lena, desou lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Ja nie mogę ale jestem dobra, gin mi kazał pić sok z buraka, a ja kupiłam sobie taki w sklepie spożywczym, ale teraz patrzę w necie, że są takie specjalne soki w aptece i raczej o taki mu chodziło. Ciekawe czy taki sok poprawi hemoglobinę, nawet kupiłam mięso na kotlety, bo dostałam opierdziułkę to trzeba zacząć jeść mięcho.
mada_lena lubi tę wiadomość
-
Witajcie i ja po wizycie. Antek waży 947g, rozmiarowo wyprzedził dzień porodu o 1 dzień. Ułożenie główkowe, czyli jednak poród SN... wsio ok, tylko bezobjawowo infekcja grzybicza mi się przypałętała, dostałam Natamycynę i się poleczymy. Młody kopie na całego, na szczęście bezboleśnie póki co. Zdjęć ni mam, bo tylko obwód głowy, brzucha i serduszko widać.
maaartinka, xpatiiix3, Madlen222, Goplana, niecierpliwa21, Viviana, karmelek, zupaztytki, ÓptimusPrime, Agusia ;), Amnezja, Maga31, Agata92, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
Ikc ja wypróbowałam te muffinki, http://gotowanie.onet.pl/przepisy/szpan-w-pol-godziny-muffinki-czekoladowe,115531.html
po upieczeniu wychodzą chrupiące na zewnątrz, mięciuchne w środku. Dodałam jeszcze rodzynki, pychotka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 19:39
mada_lena, xpatiiix3, Agusia ;), lkc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViviana, sprobuj jeszcze zurawiny troche podjesc, dobrze dziala na uklad moczowy i smaczna calkiem
Madlen. Super ta koszula z allegro! Chyba sie nad nia porzadnie zastanowie
Ja dZis bylam w Ikei, juz bylam tak padnieta, ze pierwszy raz pomyslalam sobie a! "wykorzystam" brzuch i pojde do kasy z pierszenstwem.. Dla osob niepelnosprawnych, kobiet w ciazy i rodzin z dziecmi. Oczywiscie zanim sie przemoglam to stalam torche w kolejce, reakcji ze strony "zwyklych" ludzi brak. W koncu ruszylam do kasjerki, ona mowi ze zaprasza, a za mna babka stala z doroslym synem i jakas babka, na oko zdrowa jak ryba z przekasem rzekla: "oj, moglam sobie swoja legitytmacje z walizki wyciagnac i przyniesc".. Nosz kurde, rece mi opadly.. Mialam ochote jej powiedziec ze ja brzucha w walizce nie zostawie, ale juz stwierdzilam ze nie bede sie znizac do jej poziomu i olalam.. Takze chyba juz za kazdym razem bede stala w kolejce i nie liczyla na jakiekolwiek ulgi w moja strone..
No ale pare rzeczy juz kupilam.. Zaczynam sie tym jarac i widze ze to sie po prostu samo napedzai checi rosna wraz z iloscia zakupionych rzeczy
Madlen222, Goplana, Viviana, Maga31 lubią tę wiadomość
-
a ja skończyłam właśnie prasować...tragedia tyle tego jest!!! a nie wiem czy nawet połowę wyprasowałam...ja spokojnie mogłabym mieć trojaczki bo tych ciuszków tyle, że na bank większości nie zdążę ubrać...
AgataP, xpatiiix3, Lavendula lubią tę wiadomość
-
Wróciłam z wizyty, gin zmierzył spojenie i stwierdził rozejście I stopnia - stąd bóle, w dodatku łożysko nisko schodzące, norma od 3cm , ja mam 2,6 - może się jeszcze podsunie do góry.
Dzidziul malutki przy Waszychi ma 808g - modlił się przez całe badanie
może by go jednak ochrzcić...
ewelina_d, niecierpliwa21, Nata, eforts, maaartinka, Milaszka, desou, Viviana, pinsleepe, zupaztytki, AgataP, karmelek, ÓptimusPrime, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, Isia14, santoocha, Amnezja, Maga31, Lavendula, Agata92, lkc, talia22, mada_lena, KUNIAK, anusiaa90, blue00, Mamadomina lubią tę wiadomość
-
Goplana jaki słodziachny
Madlenn jak znajdę coś z Angel care to Ci wyślę, ogólnie to w zestawie są dwie płytki sensoryczne i myślę że jakby łóżeczka stały obok siebie to można spokojnie je podłączyć w dwóch łóżeczkach bo jest kabelek łączący. Ja mam dzisiaj jakąś shizę, szłam na miasto to brzuch mnie jakoś w dół ciągnął, a później jak szłam do lekarza to wiecie co, miałam takie uczucie "łaskotanie" jakbym miała się posikać...nie wiem co to? ale dziwne uczucie i weszłam do marketu sprawdzić bieliznę i upuścić 3 krople siuśków... u endo wsio ok, dawka leku ta sama, pod koniec września zrobić TSH i przyjść z wynikiem. Małe moje jakieś leniwe dzisiaj i już sobie coś wkręcam !!!! Wasze dzieci tak kopią a ten mój jakoś tak bez szaleństw, może ja za dużo się ruszam i Go nie czuje, nie wiem...
Goplana, AgataP lubią tę wiadomość