X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Dziewczyny a orientujecie się może kiedy dziecko się przekręci, na połówkowych był ułożony pośladkowo i czuje, ze jest tak cały czas, kopie cały czas po pachwinach.

Agusia pytałam ostatnio lekarki tutaj to powiedziała że w pojedynczej ciąży dziecko ma czas na odwrócenie do 35/36 tygodnia. W moim przypadku do 32/33:) ale i tak powiedziała, że czasami są przypadki że przed samym porodem dziecko się jeszcze przekręci ale to zdarza się bardzo rzadko.

Agusia ;) lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie czasem uczucie, ze brzuch wam wypycha do przodu? I to średnio przyjemne. Od kilku dni mam taki dziwne uczucie, ale dzis mnie wzięło solidnie. Myślałam, ze to twardnienie bo dodatkowo jest twardawy ale wzięłam spazmoline i nie przeszło:( mam tak przede wszystkim jak stoję.

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często tak mam. Najczęściej młody się wypycha do przodu (robi się jajo z lewej strony brzucha, jego ulubiona pozycja) i zazwyczaj twardnieje mi od tego brzuch po chwili, już bardziej symetrycznie i czasem taki opór stawia, że aż ciężko się wyprostować.

Mój mąż zawsze się bawi z "jajem" i czasem odpłynie ;)

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dokładnie to. Ciezko sie wyprostować, skore ściąga mi z kręgosłupa niemalże.
    A jak sie położę jest lepiej. Brzuch miękki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 18:02

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Dziewczyny a macie czasem uczucie, ze brzuch wam wypycha do przodu? I to średnio przyjemne. Od kilku dni mam taki dziwne uczucie, ale dzis mnie wzięło solidnie. Myślałam, ze to twardnienie bo dodatkowo jest twardawy ale wzięłam spazmoline i nie przeszło:( mam tak przede wszystkim jak stoję.

tez tak mam.

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja :)

Kurde mam tysiąc myśli na minute :OOo

O i szkołę we wrześniu zaczynam, szczerze to nie chce mi się :P hehe ale akurat chodzenie po schodach na trzecie albo czwarte piętro szybciej wywoła mi poród :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to ze boleśnie rosniemy...

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    I ja :)

Kurde mam tysiąc myśli na minute :OOo

O i szkołę we wrześniu zaczynam, szczerze to nie chce mi się :P hehe ale akurat chodzenie po schodach na trzecie albo czwarte piętro szybciej wywoła mi poród :D

Pati i co wybrałaś??

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to rano mam jeszcze ok, a jak pojem to już pod wieczór dochodzą twardnienia ale i czuje jakby mi skóra się mocno rozciągała, jelita na wieczór pełne i tak ciężej. W ogóle apetyt mam ale co z tego, jak zjeść za dużo naraz nie da już rady.
    No i mi też Mała robi tak, że wypycha z jednej strony brzuch, takie wypinki robi.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie rano jeszcze jako tako. Dzis sie troche martwiłam, bo az takiego ciagniecie nie mialam wcześniej

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena liceum zaoczne bez profilu bo technikum zaocznego nie ma u mnie już a chciałam jakiś profil wybrać... :/ no ale cóż zrobię liceum i pójdę do policealnej albo na studia jak maturę zrobię :P

AgataP, ewelina_d, mada_lena, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haa ja dzisiaj krzyknelam z bólu bo mała mi gule wielkości pięści wypchala w miejscu blizny po wyrostku.. A babcia zamknij morde... A ja mowie ale boli bo mnie z zaskoczenia wzięła a ta się śmieje i do mnie "a ja myślałam ze Tobie coś odjebało na czerepie".. :o hahahaa ja to ostatnio momentami czuje się ja w filmie obcy :oo hahah Nelka na serio daje nieźle czadu ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 18:33

mada_lena, desou lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę ale jestem dobra, gin mi kazał pić sok z buraka, a ja kupiłam sobie taki w sklepie spożywczym, ale teraz patrzę w necie, że są takie specjalne soki w aptece i raczej o taki mu chodziło. Ciekawe czy taki sok poprawi hemoglobinę, nawet kupiłam mięso na kotlety, bo dostałam opierdziułkę to trzeba zacząć jeść mięcho.

mada_lena lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie i ja po wizycie. Antek waży 947g, rozmiarowo wyprzedził dzień porodu o 1 dzień. Ułożenie główkowe, czyli jednak poród SN... wsio ok, tylko bezobjawowo infekcja grzybicza mi się przypałętała, dostałam Natamycynę i się poleczymy. Młody kopie na całego, na szczęście bezboleśnie póki co. Zdjęć ni mam, bo tylko obwód głowy, brzucha i serduszko widać.

maaartinka, xpatiiix3, Madlen222, Goplana, niecierpliwa21, Viviana, karmelek, zupaztytki, ÓptimusPrime, Agusia ;), Amnezja, Maga31, Agata92, anusiaa90 lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc ja wypróbowałam te muffinki, http://gotowanie.onet.pl/przepisy/szpan-w-pol-godziny-muffinki-czekoladowe,115531.html
    po upieczeniu wychodzą chrupiące na zewnątrz, mięciuchne w środku. Dodałam jeszcze rodzynki, pychotka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 19:39

mada_lena, xpatiiix3, Agusia ;), lkc lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana, sprobuj jeszcze zurawiny troche podjesc, dobrze dziala na uklad moczowy i smaczna calkiem :)

Madlen. Super ta koszula z allegro! Chyba sie nad nia porzadnie zastanowie :)

Ja dZis bylam w Ikei, juz bylam tak padnieta, ze pierwszy raz pomyslalam sobie a! "wykorzystam" brzuch i pojde do kasy z pierszenstwem.. Dla osob niepelnosprawnych, kobiet w ciazy i rodzin z dziecmi. Oczywiscie zanim sie przemoglam to stalam torche w kolejce, reakcji ze strony "zwyklych" ludzi brak. W koncu ruszylam do kasjerki, ona mowi ze zaprasza, a za mna babka stala z doroslym synem i jakas babka, na oko zdrowa jak ryba z przekasem rzekla: "oj, moglam sobie swoja legitytmacje z walizki wyciagnac i przyniesc".. Nosz kurde, rece mi opadly.. Mialam ochote jej powiedziec ze ja brzucha w walizce nie zostawie, ale juz stwierdzilam ze nie bede sie znizac do jej poziomu i olalam.. Takze chyba juz za kazdym razem bede stala w kolejce i nie liczyla na jakiekolwiek ulgi w moja strone..

No ale pare rzeczy juz kupilam.. Zaczynam sie tym jarac i widze ze to sie po prostu samo napedza :) i checi rosna wraz z iloscia zakupionych rzeczy :)

Madlen222, Goplana, Viviana, Maga31 lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja skończyłam właśnie prasować...tragedia tyle tego jest!!! a nie wiem czy nawet połowę wyprasowałam...ja spokojnie mogłabym mieć trojaczki bo tych ciuszków tyle, że na bank większości nie zdążę ubrać...

AgataP, xpatiiix3, Lavendula lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty, gin zmierzył spojenie i stwierdził rozejście I stopnia - stąd bóle, w dodatku łożysko nisko schodzące, norma od 3cm , ja mam 2,6 - może się jeszcze podsunie do góry.
    Dzidziul malutki przy Waszych :) i ma 808g - modlił się przez całe badanie :)

8kvd4rewelpb_t.jpg

może by go jednak ochrzcić... :)

ewelina_d, niecierpliwa21, Nata, eforts, maaartinka, Milaszka, desou, Viviana, pinsleepe, zupaztytki, AgataP, karmelek, ÓptimusPrime, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, Isia14, santoocha, Amnezja, Maga31, Lavendula, Agata92, lkc, talia22, mada_lena, KUNIAK, anusiaa90, blue00, Mamadomina lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplanka polubiłam śliczne zdjęcie :) teraz dopiero doczytalam o tym spojeniu, tego nie lubie... :)

Goplana lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana jaki słodziachny :-) Madlenn jak znajdę coś z Angel care to Ci wyślę, ogólnie to w zestawie są dwie płytki sensoryczne i myślę że jakby łóżeczka stały obok siebie to można spokojnie je podłączyć w dwóch łóżeczkach bo jest kabelek łączący. Ja mam dzisiaj jakąś shizę, szłam na miasto to brzuch mnie jakoś w dół ciągnął, a później jak szłam do lekarza to wiecie co, miałam takie uczucie "łaskotanie" jakbym miała się posikać...nie wiem co to? ale dziwne uczucie i weszłam do marketu sprawdzić bieliznę i upuścić 3 krople siuśków... u endo wsio ok, dawka leku ta sama, pod koniec września zrobić TSH i przyjść z wynikiem. Małe moje jakieś leniwe dzisiaj i już sobie coś wkręcam !!!! Wasze dzieci tak kopią a ten mój jakoś tak bez szaleństw, może ja za dużo się ruszam i Go nie czuje, nie wiem...

Goplana, AgataP lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ