X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz ze względów bezpieczeństwa robią cc, bo jednak główka jest większa i może się zaklinować i dziecko się poddusi, tak słyszałam. Optimus wcale tak źle nie jest po cc, bez przesady, moja koleżanka miała laparoskopowo usuwane kamienie żółciowe i normalnie chodziła jak babulinka i użalała się nad sobą jak cholera, a jednak parę lat później miała cc i powiem Wam że dziecko dało jej takiego powera że masakra, po 3 dniach wyszła ze szpitala, po 5 była z małym u lekarza bo on się darł i nie wiedziała co mu jest więc pojechała do doktorka i lekarz był w szoku że ona tak się schyla i w ogóle wszystko robi 5 dni po cc, więc nie ma reguły że będzie do dupy, dzieci dają nam siłe :-)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja babka ma niby wszystko wporzadku z glowa ale ja widze coraz czesciej ze nie jest tak wlasnie. Probowalam juz z karetka pare razy ale konczylo sie na tym ze dali jej cos na uspokojenie bo wyc zaczela ze ja ja gnebie i wariatke z niej robie. Teraz kolejna awantura bo mojemu nawymyslala ze ja sie kurwie jak go nie ma i ze dziecko napewno nie jego a moj trzasna drzwiami i tyle go widzialam. A ta chodzi z satysfakcja ze jej sie udalo nas poroznic i mnie wyzywa. Mam dosc tej kobiety najchetniej bym jej przypierdzielila zeby juz nie wstala.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, uwazaj, bo jeszcze Ci w brzuch przywali zlosliwie cos Oliwce zrobi. Tak nie mozegyc, ze Twoj partner Cie tak zostawil sama w nerwach. Dramat jakis.
    Ale glowa do gory

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, toż to jakiś święty się szykuje ;) dziecko już w łonie matki modli się żarliwie :D:D:D;)

Dziewczyny - współczuję Wam tych dolegliwości psychiczno-fizycznych, naprawdę, mnie to na szczęście jakoś omija (odpukać;)), oprócz chwil wzruszenia nie zauważam żadnych poważniejszych dołów i walk hormonów, zresztą od zawsze sobie tłumaczę, że inni mają gorzej i faktycznie pomaga, to co "moje" zawsze jest mniej ważne od tego co "cudze" :) to jest dobra metoda na uspokojenie skołatanych nerwów. Zająć się cudzymi problemami i zapominać chociażby o nawalających biodrzychach ;)

Goplana, Madlen222 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic z tą kobieta nei zrobie niestety ma pierwszą grupę i wszędzie się zasłania papierkiem. A najlepsze jest to że ma pierwszą grupę a pracuje na niej.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    moja babka ma niby wszystko wporzadku z glowa ale ja widze coraz czesciej ze nie jest tak wlasnie. Probowalam juz z karetka pare razy ale konczylo sie na tym ze dali jej cos na uspokojenie bo wyc zaczela ze ja ja gnebie i wariatke z niej robie. Teraz kolejna awantura bo mojemu nawymyslala ze ja sie kurwie jak go nie ma i ze dziecko napewno nie jego a moj trzasna drzwiami i tyle go widzialam. A ta chodzi z satysfakcja ze jej sie udalo nas poroznic i mnie wyzywa. Mam dosc tej kobiety najchetniej bym jej przypierdzielila zeby juz nie wstala.

Zmieniaj mieszkanie, ale migiem! towarzystwo toksycznej babci nie jest wskazane teraz i zawsze i na wieki wieków!

Spróbuj też nagrać parę takich akcji, czasem takie dowody bardzo się przydają!

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz momentami nie daje rady wszytsko jest na mojej glowie. A jeszcze kredytu nie chca dac na mieszkanie bo za malo na papierku mam, miasto nie chce dac bo mam meldunek z tą psychopatka która narobila 55 tys długo na mieszkaniu i ja musze go w ratach spłacać mimo iż to nie mój dług a że mam tam meldunek to jest to mój obowiazek teraz też. Paranoja jakaś.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam, bede nadrabiac co napisalyscie. w szpitalu wypisu nie dostalam i sie wkurwilam bo... : ktos wlozyl go do szafki, zamknal na klucz,klucz wsadzil do kieszeni i poszedl do domu - jak dla mnie niebywale. ale rozmawialam z pielegniarka jakas normalniejsza i ona mi pokazywala te moje wyniki i powiedziala ze krew i mocz jest ok. a szyjka 28 mm a rozwarcie jest jakies wewnetrze? i ma 8 mm i niby tylko obserwowac czy sie nie powiekszy. zadnych lekow mi nie przepisali ani nic.. jakos to bedzie :)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSieDzieje teraz ciezko bedzie cos znalesc wszystko pod studentow jest robione. A jak coś jest to cena powyzej 2,5 tys za dwa pokoje. Ostatnio jak ja nagralam to mi telefon wyrwala i rozwalila w drobny mak.
    Ale szukam moze akurat cos trafie bo wkoncu ja zabije jak nie wytrzymam.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, ale tak nie moze byc! Nie mozesz byc tak zastraszana, zwlaszcza babcia! Moze prawnika sie poradz? Masz rachunki za remont? Za oplaty? Masz z nia jakas umowe spisana? Jakas paranoja

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umowy nie mam bo to tez moje mieszkanie wkoncu jestem zameldowana razem z Oliwka. Mam rachunki trzymam wszystko wrazie gdyby cos sie zepsuło. Prawnik nic mi nie poradzil jedynie zalozyc sprawe cywilna o nekanie ale powiedzial ze przegram bo ona ma pierwsza grupe.
    nie wiem juz gdzie udezyc o pomoc z ta kobieta. Mops bezradny, policja bezradna, miasto jesli chodzi o mieszkanie sie wypina. Karzą sobie kupic ale niby jak jak kredytu nei dostane. A wszystko sie wali ostatnio. Juz obdzwonila pol ciotek ze sie nad nia znecam i oczywiscie komu uwierza jej bo ma papierek ze jest chora

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka a może jakaś fundacja? wiem że to może głupie, ale cholera są instytucje które pomagają w większych miastach chyba łatwiej. Współczuję Ci bardzo.

Dziewczyny zastanawiam się nad zakupem nawilżacza powietrza, bo w zimie to wiadomo będzie ciepłe i suche powietrze.

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/dziennik-ciezarowca-tomasz-kwasniewski-nowa-i4475778024.html zastanawiam się czy nie kupić swojemu :-)

rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplanka ale sliczniusi :) nad potem zobacze może i się spodoba ale mój Marcello to najpiękniejszych hehe ;)

Kurde a mi grzebie ręką w lewej pacwinie i pod prawym żebrem nogi rozprostowała o a druga wlewe żebro.. ;oo

Nastka ja pierdziele ale przeboje z babka chyba ja takich nie mam.. :o kurde u Nas 2 pokoje na ten moment patrzylam 800-1200 umeblowanie itd :o

Goplana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata, ja tez sie zastanawialam nad nim. Ale chyba zbyt droga ta zabawka.

A to powiedz, ze zameldowana jestes I moze Ci askaczyc I ze jeszcze zaraz sprawe zalozysz jej o kase za remont I rachunki.postrasz czy co.
    Wiesz Nastka, ludzie po rozwodach mieszkaja w jednym mieszkaniu imjakos jest, a jak masz prawo do tego mieszkania, czemj masz je opuszczac? Nastrasz ja. Jakos nie wierzs, ze sa syt.bez wyjscia

A grupe te na glowe ma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 22:06

• Nata Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle to myślę żeby kupić kronikę z czystymi kartkami i powklejać zdjęcia z usg i zrobić krótkie opisy, jak się młody urodzi to też powklejam pierwsze zdjęcia i opisy, takie coś fajne nawet http://allegro.pl/album-100-k-a4-kronika-urodzinowa-ceramika-nowosc-i4436825518.html

Optimus ale że nawilżacz drogi?? na allegro są spoko po 70 zł :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 22:09

Madlen222, lkc lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawilżacz powietrza nie wystarczy, powiem tak z doświadczenia. Zbiera się w nim syf i nie wiadomo co się wdycha. My kiedyś nałogowo nawilżaliśmy i całą zimę kaszleliśmy, okazało się, że od nawilżacza.

Co innego oczyszczacz z nawilżaczem, to już poważny sprzęt, ale i drogi. Mój kolega poleca taki: http://klima-sklep.pl/oczyszczacz-z-funkcja-nawilzania/708-oczyszczacz-powietrza-venta-lw-15-z-funkcja-nawilzania-czarny.html
    Ten rozmiar wystarczy zwykle do sypialni. Myśleliśmy o tym intensywnie, ale okazało się, że są zdecydowanie pilniejsze wydatki.

Po jakiejś tam analizie potrzeb dziecka doszliśmy do wniosku, że zima, nie zima, nie wolno przegrzewać pomieszczeń i koniecznie trzeba wietrzyć. Jak wietrzy się mieszkanie, to wilgotność powinna być OK.

ÓptimusPrime, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Goplana, masz cudowne dzieciątko w cudownym ujęciu, będzie z malucha pobożniś :D

A ja dziś nawiedziłam znów wózkowy sklep... pomacałam sobie Bebetto i powiem wam że coraz bardziej zaczynają mi się te wózki podobać... zwłaszcza Silvia.

Zwróciłam też uwagę na Baby Desing Lupo Comfort i...
    COLETTO MARCELLO :) wielki plus za ten mechanizm obrotowy i za to że rączka jest teleskopowa :D a nie łamana. No i samym wyglądem nie grzeszy :D
    https://www.youtube.com/watch?v=QRLXPPAOpTg

Tylko teraz jeśli chodzi o Coletto to muszę się zorientować czy do niego wchodzi ten fotelik Recaro

Co wy na to?

Baby Design Lupo Comfort najfajniejszy ale mi się kolory nie podobają :) Gdyby były ładniejsze to bym brała od razu :) A jeżeli chodzi o Bebetto to Flavio :) Spacerówkę można złożyć razem ze stelażem :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wentylacja jest mega w zimie bo mamy nieszczelne okna, mimo że bloki nowe ale chujowo zrobione :p uszczelki nie pomagają, więc raczej przegrzewanie pomieszczeń nam nie grozi, jedynie rachunki wysokie...

rfnnk6n.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Baby Design Lupo Comfort najfajniejszy ale mi się kolory nie podobają :) Gdyby były ładniejsze to bym brała od razu :) A jeżeli chodzi o Bebetto to Flavio :) Spacerówkę można złożyć razem ze stelażem :)
    też lupo było prawie prawie u mnie na pierwszym miejscu, póki Tako nie znalazłam:). jedną wadę mają - ten szlaczek... no jakby nie mogli zrobić tej tapicerki jednolitej w jakiś nasyconych barwach, z matowego materiału. poszłoby na pniu...

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ