Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ewelina_d wrote:Goplana, ja czytałam, że dzieci w brzuchu przykładają ręce do twarzy, jak mama się stresuje. Może zaprzestanie stresowania się i innych nerwów ochroni twoje dziecię przed koniecznością chrztu
.
No to teraz się zaśmiałam jak ta kobieta w poczekalni z filmiku, który Blue kiedyś zamieściła:D:D
ewelina_d, Goplana, blue00 lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
lkc wrote:ktos pisal o kronice dla dziecka.. ja kupilam gotowy album : http://allegro.pl/disney-baby-album-maluszka-dziewczynka-wys-24h-i4494281971.html
taki bo kocham Kubusia Puchatka
moja mama tez nam wypisywala do podobnego wszystkie wazne wydarzenia, byly odrysowane stopki, raczki, pierwsze slowa i ich tlumaczenie i inne pierdoly -pamiatka niesamowitanajlepszy byl jej komentarz przy mojej odrysowanej stopie ( wygladalo jakby to dziecko robilo) - kasia byla bardzo rozpustna i sie wiercila i w trakcie rysowania kilka razy zabierala nozke
Świetny jest, miałam go w ręce ostatnio w Saturnieale stwierdziłam, że kupię z tego samego "zortu" jak Jasiowi ("Moje pierwsze 5 lat" Anne Geddes).
lkc, Nata lubią tę wiadomość
RewolucjaSięDzieje wrote:Świetny jest, miałam go w ręce ostatnio w Saturnie
ale stwierdziłam, że kupię z tego samego "zortu" jak Jasiowi ("Moje pierwsze 5 lat" Anne Geddes).
ale prawie 30 lat temu to mysle ze Mama nie miala raczej wyboru
w tym Twoim to bajkowe zdjecia, ale brakowalo mi tam niektorych rzeczy ktore sa w tym Kubusiowym. u mnie z Kubusiem to nic nie wygra;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 23:42
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
lkc wrote:ogladalam, tez ladny. dobry wybor, z bratem tez mielismy takie same
ale prawie 30 lat temu to mysle ze Mama nie miala raczej wyboru
w tym Twoim to bajkowe zdjecia, ale brakowalo mi tam niektorych rzeczy ktore sa w tym Kubusiowym. u mnie z Kubusiem to nic nie wygra;)
No właśnie ten Kubusiowy mnie ujął kolorami i motywami z bajki, taki słodziak po prostu:)
A co jest w Kubusiowym czego nie ma w tym od Geddes?!lkc lubi tę wiadomość
RewolucjaSięDzieje wrote:No właśnie ten Kubusiowy mnie ujął kolorami i motywami z bajki, taki słodziak po prostu:)
A co jest w Kubusiowym czego nie ma w tym od Geddes?!
ja ich nie porownywalam trzymajac oba... moze takie mam wrazenie ze czegos mi brakowalo. w Kubusiowym podoba mi sie:
jest miejsce zeby wpisac jak poznali sie rodzice, wrazenia z narodzin, ulubione zabawki, slady raczek i nozek, pierwsza gwiazdka sa pozniej strony na ktorych mozesz zaznaczac co dziecko juz potrafi jak ma 3 miesiace , 6,9,12 ( potrafie usmiechac sie, przekrecic z boku na plecy , siedze bez oparcia, stoje ggy sie czegos przytrzymam) miejsce na wspomnienia z pierwszego wspolnego roku to tak z grubsza tam jestmoze wszystko jest tez w Twoim albumie ,ale tam mi sie wydawalo, ze jest malo miejsca na zdjecia dziecka ( a mnostwo jest zdjec "obcych" ze tak powiem..
kazdy jest dobry, byle wypelniac
Mam nadzieje, ze jak nasza corka bedzie go ogladac za kilkanascie lat to bedzie tak samo sie cieszyc jak ja z mojegojak bylam mlodsza to mnie nie bawil
to swietna pamiatka, ale juz dla doroslego dziecka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 00:08
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
jakie skarpetki kupic dla dziecka i w jakich ilosciach ? jakies rozmiary sa do takich malych skarpetek czy jak to wyglada?
znalazlam jakies takie : http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/obuwie-i-skarpetki/skarpetki-dla-noworodka
ale sklad 90% Bawełna, 9% Poliamid, 1% Elastan jakos mnie nie powala... nienawidze sztucznych badziewi w skarpetkach..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 00:20
lkc wrote:ja ich nie porownywalam trzymajac oba... moze takie mam wrazenie ze czegos mi brakowalo. w Kubusiowym podoba mi sie:
jest miejsce zeby wpisac jak poznali sie rodzice, wrazenia z narodzin, ulubione zabawki, slady raczek i nozek, pierwsza gwiazdka sa pozniej strony na ktorych mozesz zaznaczac co dziecko juz potrafi jak ma 3 miesiace , 6,9,12 ( potrafie usmiechac sie, przekrecic z boku na plecy , siedze bez oparcia, stoje ggy sie czegos przytrzymam) miejsce na wspomnienia z pierwszego wspolnego roku to tak z grubsza tam jestmoze wszystko jest tez w Twoim albumie ,ale tam mi sie wydawalo, ze jest malo miejsca na zdjecia dziecka ( a mnostwo jest zdjec "obcych" ze tak powiem..
kazdy jest dobry, byle wypelniac
Mam nadzieje, ze jak nasza corka bedzie go ogladac za kilkanascie lat to bedzie tak samo sie cieszyc jak ja z mojegojak bylam mlodsza to mnie nie bawil
to swietna pamiatka, ale juz dla doroslego dziecka
Aaaa to też to jest, tylko faktycznie trochę wszystko "rozmyte" przez te zdjęcia, które jak mi przeszkadzały to po prostu zaklejałam Jaśkiem i cześć
A ten stary album to taki? http://antykwariat.tezeusz.pl/51013,korsak-mikulska-a-album-naszego-dziecka-od-kolyski-do-mundurka.html,
też jestem posiadaczkąco prawda dziurawy jak sito w pewnych miejscach, ale jest
:D:D
Idę spać kochana, do jutra, pa!
lkc wrote:jakie skarpetki kupic dla dziecka i w jakich ilosciach ? jakies rozmiary sa do takich malych skarpetek czy jak to wyglada?
Parę sztuk, z 5 par:)
To najmniejszy rozmiar z możliwych, przeważnie na metce jest 0-6 miesięcy,
albo 10-12
lkc lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyRewolucjaSięDzieje wrote:Aaaa to też to jest, tylko faktycznie trochę wszystko "rozmyte" przez te zdjęcia, które jak mi przeszkadzały to po prostu zaklejałam Jaśkiem i cześć
A ten stary album to taki? http://antykwariat.tezeusz.pl/51013,korsak-mikulska-a-album-naszego-dziecka-od-kolyski-do-mundurka.html,
też jestem posiadaczkąco prawda dziurawy jak sito w pewnych miejscach, ale jest
:D:D
Idę spać kochana, do jutra, pa!
jej! mam taki!ale wspomnienia
lkc, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agata sio do lozka
bo zostaniesz tu sama
zupaztytki udalo sie Twojemuale zeby tirowka byla lepszym okresleniem od ciezarowki... to ja bym sie klocila z moim
juz bym wolala zeby mowil do mnie grubasie
zupaztytki, AgataP lubią tę wiadomość
Jejku już mnie miednica obudziła, zjadłam śniadanie i nie śpię
Ewelina - hehe, z tymi rączkami to samo sobie pomyślałam, chyba muszę trochę wyluzować z tymi hormonami i im mniej ulegać (łatwo powiedzieć) może da radę...
Dziewczyny jak znajdziecie w necie jakąś fajną kronikę, tudzież album malucha to podlinkujcie. Oglądałam kilka w Empiku i jakoś nie bardzo mi pasowały...
My dzisiaj mamy weselicho w rodzinieszkoda, że jestem wegetarianką, bo też bym napisała, że pojadę i się nażrę
, a tak to dla jaroszy zazwyczaj słabo na weselach
Kurcze fryzjer już na 9 rano, chyba szybko dziś padnę...
Mąż się chyba przejął moim stanem psychicznym i z wesela zabiera mnie na kilka dni nad morze, 4 tylko... ale przy nawale jego pracy bardzo się cieszę i z tegoMam nadzieję, że pogoda dopisze... a nawet jeśli nie, to w końcu przez kilka dni będę miała mężulka tylko dla siebie
Będę do Was pewnie często zaglądać, choć mniej pisać
Mam nadzieję, że jedyne problemy jakie będą tu poruszane, będą wagi jaki wybrać wózek. Trzymajcie się kangurki! :*
lkc, zupaztytki, Viviana, ewelina_d, Milaszka, AgataP, RewolucjaSięDzieje, Maga31, Nata, Madlen222, KUNIAK lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry!!
Dzis niestety wstalam w podlym nastroju.. Do tego przywitala mnie krew z nosa i generalnie jestem jakas slaba, przez co znow ryczec mi sie chce
Desou wspolczuje sasiadow, a dzis sobota to pewnie beda robili powtorke
Nata jak bym o sobie czytala! Raz ze z tymi zakupami, a dwa z mezemtez mi ostatnio zdzielil tekstem jak sie przytulalam ze mu goraco!! No fakt mi tez bylo, ale to nie zmienia faktu ze nie powinien tego powiedziec, oczywiscie poryczalam sie bo mi sie przykro zrobilo..
Ide na sniadanie, moze troche odzyje.. -
Hej
W końcu pospałam w nocy, to chyba emocje opadły i ja opadłam, poza wstawaniem siku noc ok. Dziś mamy impreze urodzinową roczek małej chrześnicy męża, trochę się bałam, że się źle będę czuć ale narazie z rana jest ok, najgorzej, że sikam co chwilę i trochę mnie to będzie krępować, ale no jestem w ciązy chyba nieMężo w ogóle zadowolony imprezą, a to nasi najlepsi znajomi także posiedzimy ile dam radę.
Goplanko udanego wesele, myslę, że wyjazd z mężem to świetny pomysł, na pewno potrzebowałaś tego
Desou jak moi sąsiedzi raz sobie taką impreze zrobili, kiedy mi nie przeszkadzalo a teraz zeszłam na dól i poprosiłam ich by byli ciszej ( z tego wrzasku dostawałam skurczy serio) to sąsiad zapuścił buraka i byli ciszej uffff.
Karmelek co to za humorek, chyba III trymestr taki cięższy w nastroju ale głowa do góry, mąż w domu jest? Niech Ci zrobi taką fajną kawkę na rozruszanie nastrojukarmelek, Goplana lubią tę wiadomość
-
dobry dzien...
Goplana baw sie dobrze na weselu, a pozniej nad morzem:)
Desou wspolczuje glupich sasiadow, nienawidze takich akcji, a czesto mam tez taka nieprzyjemnosc.
moj suwak pokazuje 101 dni do konca!Goplana lubi tę wiadomość
Witamy się w 29 tygodniu
Hehe kurde jak to leci, listopadówki my zaraz na wylocie będziemy :oo Mała daje czadu hehe kurde już bym chciała ją poprzytulać po tej stronie brzuszna, ale jeszcze z 8 tygodni chociaż niech posiedzi ,na razie do tulasków i buziaczków wystarczy mi Marceluś, ale już niedługo..
Miłego dnia :**
Jabidę zjeść śniadanie i kawunie wypić)
Viviana, Agata92, Maga31, Dotty84 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
no wlasnie Goplana udanego wesela i wyjazdu
pati ja to czekam zeby chociaz do tego 31 tygodnia dotrwacwiadomo najlepiej do konca, ale jakos bede spokojniejsza jak juz mi ta trojka z przodu wskoczy
viviana udanej imprezyuwazaj na siebie! no i podjedz sobie dobrze
meza niestety w domu nie ma, pracuje jak zwykle.. ale na szczescie wraca dzis wczesniej, choc zapowiedzial ze od razu bierze sie za sprzatanie..
ja ide sie ogarnac, glowe umyc ( nie lubie juz tego przy tej dlugosci wlosow) i chyba podszykuje juz troche obiad, marchewke zetrzec musze, a tegi tez nie lubie.. rety jak ja dzis marudze!!
xpatiiix3, Viviana, Goplana lubią tę wiadomość
-
Dla mnie niech do końca września posiedzi, ale i jak wyjdzie w połowie to będzie dobrze ale faktycznie najważniejsze aby do 3 z przodu chociaż dotrzymać heh
no i przypominało mi się że faktycznie ginek mi mówił że jak 34 tyg skończone to można śmiało rodzić, że dziecko jest bezpieczne już i nawet nie trzymają w szpitalu traktują jak ciążę donoszona mimo z wcześniak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 10:09
karmelek lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel