X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Goplana, ja czytałam, że dzieci w brzuchu przykładają ręce do twarzy, jak mama się stresuje. Może zaprzestanie stresowania się i innych nerwów ochroni twoje dziecię przed koniecznością chrztu ;).

No to teraz się zaśmiałam jak ta kobieta w poczekalni z filmiku, który Blue kiedyś zamieściła :D:D:D

ewelina_d, Goplana, blue00 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    ktos pisal o kronice dla dziecka.. ja kupilam gotowy album : http://allegro.pl/disney-baby-album-maluszka-dziewczynka-wys-24h-i4494281971.html
    taki bo kocham Kubusia Puchatka ;)
    moja mama tez nam wypisywala do podobnego wszystkie wazne wydarzenia, byly odrysowane stopki, raczki, pierwsze slowa i ich tlumaczenie i inne pierdoly -pamiatka niesamowita ;) najlepszy byl jej komentarz przy mojej odrysowanej stopie ( wygladalo jakby to dziecko robilo) - kasia byla bardzo rozpustna i sie wiercila i w trakcie rysowania kilka razy zabierala nozke ;D

Świetny jest, miałam go w ręce ostatnio w Saturnie :) ale stwierdziłam, że kupię z tego samego "zortu" jak Jasiowi ("Moje pierwsze 5 lat" Anne Geddes).

lkc, Nata lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Świetny jest, miałam go w ręce ostatnio w Saturnie :) ale stwierdziłam, że kupię z tego samego "zortu" jak Jasiowi ("Moje pierwsze 5 lat" Anne Geddes).
    ogladalam, tez ladny. dobry wybor, z bratem tez mielismy takie same :) ale prawie 30 lat temu to mysle ze Mama nie miala raczej wyboru :) w tym Twoim to bajkowe zdjecia, ale brakowalo mi tam niektorych rzeczy ktore sa w tym Kubusiowym. u mnie z Kubusiem to nic nie wygra;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 23:42

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    ogladalam, tez ladny. dobry wybor, z bratem tez mielismy takie same :) ale prawie 30 lat temu to mysle ze Mama nie miala raczej wyboru :) w tym Twoim to bajkowe zdjecia, ale brakowalo mi tam niektorych rzeczy ktore sa w tym Kubusiowym. u mnie z Kubusiem to nic nie wygra;)

No właśnie ten Kubusiowy mnie ujął kolorami i motywami z bajki, taki słodziak po prostu:):):)

A co jest w Kubusiowym czego nie ma w tym od Geddes?!

lkc lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ten Kubusiowy mnie ujął kolorami i motywami z bajki, taki słodziak po prostu:):):)

A co jest w Kubusiowym czego nie ma w tym od Geddes?!

ja ich nie porownywalam trzymajac oba... moze takie mam wrazenie ze czegos mi brakowalo. w Kubusiowym podoba mi sie:
    jest miejsce zeby wpisac jak poznali sie rodzice, wrazenia z narodzin, ulubione zabawki, slady raczek i nozek, pierwsza gwiazdka sa pozniej strony na ktorych mozesz zaznaczac co dziecko juz potrafi jak ma 3 miesiace , 6,9,12 ( potrafie usmiechac sie, przekrecic z boku na plecy , siedze bez oparcia, stoje ggy sie czegos przytrzymam) miejsce na wspomnienia z pierwszego wspolnego roku to tak z grubsza tam jest :) moze wszystko jest tez w Twoim albumie ,ale tam mi sie wydawalo, ze jest malo miejsca na zdjecia dziecka ( a mnostwo jest zdjec "obcych" ze tak powiem..
    kazdy jest dobry, byle wypelniac :)

Mam nadzieje, ze jak nasza corka bedzie go ogladac za kilkanascie lat to bedzie tak samo sie cieszyc jak ja z mojego ;) jak bylam mlodsza to mnie nie bawil ;) to swietna pamiatka, ale juz dla doroslego dziecka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 00:08

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie skarpetki kupic dla dziecka i w jakich ilosciach ? jakies rozmiary sa do takich malych skarpetek czy jak to wyglada?
    znalazlam jakies takie : http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/obuwie-i-skarpetki/skarpetki-dla-noworodka
    ale sklad 90% Bawełna, 9% Poliamid, 1% Elastan jakos mnie nie powala... nienawidze sztucznych badziewi w skarpetkach..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 00:20

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    ja ich nie porownywalam trzymajac oba... moze takie mam wrazenie ze czegos mi brakowalo. w Kubusiowym podoba mi sie:
    jest miejsce zeby wpisac jak poznali sie rodzice, wrazenia z narodzin, ulubione zabawki, slady raczek i nozek, pierwsza gwiazdka sa pozniej strony na ktorych mozesz zaznaczac co dziecko juz potrafi jak ma 3 miesiace , 6,9,12 ( potrafie usmiechac sie, przekrecic z boku na plecy , siedze bez oparcia, stoje ggy sie czegos przytrzymam) miejsce na wspomnienia z pierwszego wspolnego roku to tak z grubsza tam jest :) moze wszystko jest tez w Twoim albumie ,ale tam mi sie wydawalo, ze jest malo miejsca na zdjecia dziecka ( a mnostwo jest zdjec "obcych" ze tak powiem..
    kazdy jest dobry, byle wypelniac :)

Mam nadzieje, ze jak nasza corka bedzie go ogladac za kilkanascie lat to bedzie tak samo sie cieszyc jak ja z mojego ;) jak bylam mlodsza to mnie nie bawil ;) to swietna pamiatka, ale juz dla doroslego dziecka ;)

Aaaa to też to jest, tylko faktycznie trochę wszystko "rozmyte" przez te zdjęcia, które jak mi przeszkadzały to po prostu zaklejałam Jaśkiem i cześć :D

A ten stary album to taki? http://antykwariat.tezeusz.pl/51013,korsak-mikulska-a-album-naszego-dziecka-od-kolyski-do-mundurka.html,
    też jestem posiadaczką :D co prawda dziurawy jak sito w pewnych miejscach, ale jest :D:D:D

Idę spać kochana, do jutra, pa! :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    jakie skarpetki kupic dla dziecka i w jakich ilosciach ? jakies rozmiary sa do takich malych skarpetek czy jak to wyglada?

Parę sztuk, z 5 par:)
    To najmniejszy rozmiar z możliwych, przeważnie na metce jest 0-6 miesięcy,
    albo 10-12 :)

lkc lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa to też to jest, tylko faktycznie trochę wszystko "rozmyte" przez te zdjęcia, które jak mi przeszkadzały to po prostu zaklejałam Jaśkiem i cześć :D

A ten stary album to taki? http://antykwariat.tezeusz.pl/51013,korsak-mikulska-a-album-naszego-dziecka-od-kolyski-do-mundurka.html,
    też jestem posiadaczką :D co prawda dziurawy jak sito w pewnych miejscach, ale jest :D:D:D

Idę spać kochana, do jutra, pa! :)

jej! mam taki! :) ale wspomnienia :)

lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie taki sam album :) dziekuje za rade w sprawie skarpetek. tez ide do lozka. milej nocy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż właśnie zamiast ciężarówką, nazwał mnie tirówką :D
    Dobranoc! :)

lkc, Goplana, desou, karmelek, xpatiiix3, Agusia ;), ÓptimusPrime, maaartinka, AgataP, RewolucjaSięDzieje, Maga31, Madlen222, KUNIAK, Dotty84 lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata sio do lozka :) bo zostaniesz tu sama ;)
    zupaztytki udalo sie Twojemu ;) ale zeby tirowka byla lepszym okresleniem od ciezarowki... to ja bym sie klocila z moim ;) juz bym wolala zeby mowil do mnie grubasie ;D

zupaztytki, AgataP lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku już mnie miednica obudziła, zjadłam śniadanie i nie śpię :/

Ewelina - hehe, z tymi rączkami to samo sobie pomyślałam, chyba muszę trochę wyluzować z tymi hormonami i im mniej ulegać (łatwo powiedzieć :) ) może da radę...

Dziewczyny jak znajdziecie w necie jakąś fajną kronikę, tudzież album malucha to podlinkujcie. Oglądałam kilka w Empiku i jakoś nie bardzo mi pasowały...

My dzisiaj mamy weselicho w rodzinie :) szkoda, że jestem wegetarianką, bo też bym napisała, że pojadę i się nażrę :D, a tak to dla jaroszy zazwyczaj słabo na weselach :)
    Kurcze fryzjer już na 9 rano, chyba szybko dziś padnę...
    Mąż się chyba przejął moim stanem psychicznym i z wesela zabiera mnie na kilka dni nad morze, 4 tylko... ale przy nawale jego pracy bardzo się cieszę i z tego :) Mam nadzieję, że pogoda dopisze... a nawet jeśli nie, to w końcu przez kilka dni będę miała mężulka tylko dla siebie :)

Będę do Was pewnie często zaglądać, choć mniej pisać :)
    Mam nadzieję, że jedyne problemy jakie będą tu poruszane, będą wagi jaki wybrać wózek. Trzymajcie się kangurki! :*

lkc, zupaztytki, Viviana, ewelina_d, Milaszka, AgataP, RewolucjaSięDzieje, Maga31, Nata, Madlen222, KUNIAK lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(:(:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:21

• karmelek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!!
    Dzis niestety wstalam w podlym nastroju.. Do tego przywitala mnie krew z nosa i generalnie jestem jakas slaba, przez co znow ryczec mi sie chce :/

Desou wspolczuje sasiadow, a dzis sobota to pewnie beda robili powtorke

Nata jak bym o sobie czytala! Raz ze z tymi zakupami, a dwa z mezem :/ tez mi ostatnio zdzielil tekstem jak sie przytulalam ze mu goraco!! No fakt mi tez bylo, ale to nie zmienia faktu ze nie powinien tego powiedziec, oczywiscie poryczalam sie bo mi sie przykro zrobilo.. :/

Ide na sniadanie, moze troche odzyje..

• Viviana Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    W końcu pospałam w nocy, to chyba emocje opadły i ja opadłam, poza wstawaniem siku noc ok. Dziś mamy impreze urodzinową roczek małej chrześnicy męża, trochę się bałam, że się źle będę czuć ale narazie z rana jest ok, najgorzej, że sikam co chwilę i trochę mnie to będzie krępować, ale no jestem w ciązy chyba nie :) Mężo w ogóle zadowolony imprezą, a to nasi najlepsi znajomi także posiedzimy ile dam radę.

Goplanko udanego wesele, myslę, że wyjazd z mężem to świetny pomysł, na pewno potrzebowałaś tego :)

Desou jak moi sąsiedzi raz sobie taką impreze zrobili, kiedy mi nie przeszkadzalo a teraz zeszłam na dól i poprosiłam ich by byli ciszej ( z tego wrzasku dostawałam skurczy serio) to sąsiad zapuścił buraka i byli ciszej uffff.

Karmelek co to za humorek, chyba III trymestr taki cięższy w nastroju ale głowa do góry, mąż w domu jest? Niech Ci zrobi taką fajną kawkę na rozruszanie nastroju :)

karmelek, Goplana lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry dzien...
    Goplana baw sie dobrze na weselu, a pozniej nad morzem:)
    Desou wspolczuje glupich sasiadow, nienawidze takich akcji, a czesto mam tez taka nieprzyjemnosc.
    moj suwak pokazuje 101 dni do konca! :D

Goplana lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 29 tygodniu :)

Hehe kurde jak to leci, listopadówki my zaraz na wylocie będziemy :oo Mała daje czadu hehe kurde już bym chciała ją poprzytulać po tej stronie brzuszna, ale jeszcze z 8 tygodni chociaż niech posiedzi ,na razie do tulasków i buziaczków wystarczy mi Marceluś, ale już niedługo.. ;)

Miłego dnia :**
    Jabidę zjeść śniadanie i kawunie wypić ;))

Viviana, Agata92, Maga31, Dotty84 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie Goplana udanego wesela i wyjazdu :-)

pati ja to czekam zeby chociaz do tego 31 tygodnia dotrwac :-) wiadomo najlepiej do konca, ale jakos bede spokojniejsza jak juz mi ta trojka z przodu wskoczy :-)

viviana udanej imprezy :-) uwazaj na siebie! no i podjedz sobie dobrze :-) meza niestety w domu nie ma, pracuje jak zwykle.. ale na szczescie wraca dzis wczesniej, choc zapowiedzial ze od razu bierze sie za sprzatanie..

ja ide sie ogarnac, glowe umyc ( nie lubie juz tego przy tej dlugosci wlosow :/ ) i chyba podszykuje juz troche obiad, marchewke zetrzec musze, a tegi tez nie lubie.. rety jak ja dzis marudze!! :-)

xpatiiix3, Viviana, Goplana lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie niech do końca września posiedzi, ale i jak wyjdzie w połowie to będzie dobrze ale faktycznie najważniejsze aby do 3 z przodu chociaż dotrzymać heh ;) no i przypominało mi się że faktycznie ginek mi mówił że jak 34 tyg skończone to można śmiało rodzić, że dziecko jest bezpieczne już i nawet nie trzymają w szpitalu traktują jak ciążę donoszona mimo z wcześniak ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 10:09

karmelek lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ