Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
progi dochodowe są bodajże takie same na osobę, mi przysługiwało 2tys i teraz też tyle, bo dochody są niskie, a ja dostałam dopiero po 3 miesiącach, to pamiętam jak z wyrównaniem mi wysłali 3,5tys zasiłków z becikowym, to się tak cieszyłam i wózek i wszystko dla małego kupiłam, zapasów narobiłam pampersów, chusteczek, kosmetyków itd teraz też mogę poczekać tyle na opał trochę przeznaczę, mnie to wtedy dobrze wybił taki zastrzyk gotówki miałam na sporo czasu pieniądze odłożone i miałam na wszystko dla małego, teraz też mi starcza ,ale wiadomo przed narodzinami dodatkowe wydatki są
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 22:11
Livia
Nela
Marcel
-
pati mam podobne dylematy co ty w kwesti pokoju i łóżeczka. Sypialnie mamy całkiem spora, ale mamy duze wyro, ktore zajmuje polowe pokoju i wielka szafę i w sumie nic juz nie wejdzie. Nawet komoda, chyba ze jakas mikro. Chciałabym miec mała koło siebie, ale jednak nie brac jej do łóżka i teraz albo dostawka albo kolyska. Łóżeczko zablokowaloby nam dostęp do połowy szafy.Patrzę na allegro i znalazłam taka
http://allegro.pl/kolyska-dziecieca-materac-posciel-komplet-i4491950475.html#thumb/2
-
chyba są dwa rodzaje becikowego, jedno należy się każdemu a drugie dodatkowe jak jest trudna sytuacja w rodzinie, przynajmniej u mnie w mieście tak słyszałam, że jest
Pati jasne da się radę, wiesz mnie chodziło o to, żeby to co masz sprzedać a kupić nowe:] my tak robiliśmy ze starymi meblami, wrzucałam na tablice albo na naszą stronkę lokalną, w szoku byłam jak o narożnik 50 letni cioci normalnie się ludzie zabijali hehehe, poszedł za 120 zł
mada_lena u nas też łóżko pół pokoju zajmuje ale jak przestawimy w drugą stronę to łóżeczko wejdzie, ciasno jak cholera będzie ale chyba będzie spoko, komodę szukam ale max 40 cm szerokości, ciężko, bo jak jest spoko wymiar to kolory po chujuWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 22:18
-
chyba zależy od dochodów na osobe, no i samotna matka to z tego co u mnie mowili ,żeby figurować jako takowa to musi być albo facet pozbawiony praw albo alimenty musi płacić, bądź sprawa w toku albo nieznany to wtedy liczą się tyko Twoje dochody za ubiegły rok, a jak razem jesteście to wtedy już chyba dochody na osobe.. tak mi się wydaje, ale to musisz się dowiedzieć, najepiej się przejść podpytać
Nata tak na serio żadna różnica chyba ,bo ja mam taki pokój mało ustawny nie dość ,że przechodni (na jednej ścianie dwoje drzwi) to na drugiej dwa kaloryfery;/ No to jedne drzwi zastawiłam łóżkiem, co na początku ogromny foch był mamy, bo trzeba było przecież do babci przez podwórko iść.. pff ale ja nie będę znosiła łażenia co chwilę w buciorach brudnych i trzaskania drzwiami jak dziecko mi śpi wkurzyłam się i sama jedna pokój przemebowałam ;oo no tym razem tego nie zrobię, bo w ciąży hehe i muszę kogoś poprosić, ale jakoś spróbuję wymyślić jak to zrobićja za tą rogówkę co mam dałam 1300, wygląda jak nowa można powiedzieć, bo poważnie jest w ideanym stanie ani sprężyny nie zajechane ani co nie trzeszczy nie strzela hehe
madalena no i ja mam szafe wieką ktora zajmuje mi całą ścianę łóżko fote 3 komody i stolik wyniosłam już bo miejsca nie było, ale zobaczysz coś wymyślimy jeszcze ja muszę tak zrobić też, żeby Marcela fote móc rozłożyć, ogólnie miało być tak ,że ciotka się wyprowadza a ja jej większy pokój (ok.18m2) biorę tam bym śmiało wszyściutko pomieściła i miała miejsce ,ale ona wyprowadziła się i wszystko zostawiła ubrania meble wiekie łoże i kuuuuuuuuuupe zabawek siostry, a do mieszkania kupili nowe meble... no i nici z drugiego pokoju tam babcia śpi, chociaż mało powiedziane pokój to rupieciarnia.. No ale co zrobić jak się wchodzi w bogatą rodzinę to palma odbija na rozum tak patrzę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 22:33
Livia
Nela
Marcel
-
a tu moje rękodzieło przy którym się na wyzywałam jaka to ja durna jestem że sie za to zabrałam ale jakoś poszło
mada_lena, blue00, xpatiiix3, Nata, Madlen222, RewolucjaSięDzieje, Mamadomina, Isia14, Evik, maaartinka, Strupka, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
Nata a ja nie dam rady przestawić łóżka. Moge dosunąć je do ściany z jednej strony i od drugiej zrobi mi sie wiecej miejsca i tam wstawić jej kolyske, bo łóżeczko nie wejdzie.
Wezmę kolyske, a do pokoju kupie jej łóżeczko. Patrzyłam tez na kosze, ale kurczę za używki chcą naprawde spore pieniądze. A kolyska moge tez pobujac;)na koleczkach pojedziemy po domu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 22:35
-
Nastka zdolniacha z Ciebie
mada_lena i tak spoko że później mała będzie miała swój pokój, ja niestety dysponuję na razie dwoma i młody będzie z nami w sypialni, a później albo wyprowadzka albo my do "dużego" a on będzie miał swój pokój :] Pati coś na pewno wymyślisz i wszystko się pomieści :]
-
Nata na wszystko się znajdzie sposób hehe tyko trzeba pomierzyć i dobrze obmyślić to
Kurde burczy mi w brzuchu muszę coś zjeść, bo chyba nie zasnę z głodu, Was też tak nagle łapie.? No bo mnie to tak złapie w pewnym momencie no i muszę zjeść na już cośWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 22:59
Livia
Nela
Marcel
-
Dokładnie tak i to bywa, że jak masz na serio wysokie dochody to wcale się nie załapiesz ,bo na zwykłe też jest próg dochodowy jakiś, tam niecierpiwa pisała, że prawie 2tys, a te drugie to nie wiem jaki próg ale ja tam się załapałam i tym razem też się załapie chyba ,i ponoć zmienili progi dochodowe ostatnio coś słyszałam, ae czy dotyczące becikowego też tego nie wiem
O takie cuś znalazłam :
http://niejedno.pl/becikowe-2014-zasady-wnioski-wzory/
http://www.forbes.pl/becikowe-2014-zasady-prog-dochodowy-dokumenty,artykuly,177331,1,1.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 23:15
Livia
Nela
Marcel
-
Od 1 stycznia 2013r. prawo do jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia się dziecka, jest uzależnione od kryterium dochodowego, które wynosi 1922 zł miesięcznie w przeliczeniu na osobę w rodzinie. Zmiany te wynikają z ustawy z dnia 12 października 2012 r. o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych (Dz.U. z 2012r. poz. 1255).Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
pozarlam 2 brzoskwinie otworzylam okno na maxa i czekam na burze - podobno ma byc
moje kocice tez chyba czekaja na deszcz bo obie wisza w oknie:)pora juz isc spac
kolorowych snow;)
RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, KUNIAK, Lavendula lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Nastka - możesz dorabiać rzemiosłem
Mada_lena - poszukaj używanych kołysek, ostatnio napatoczyły mi się podczas oglądania, z tą drugą jest trochę pracy (czyszczenia plus malowanie, ale jaka wdzięczna potem będzie!)
1. Kosz ---> http://allegro.pl/kolyska-mojzesz-i4502304889.html
2. Kołyska ---> http://allegro.pl/kolyska-drewniana-klasyczna-stylowa-i4501677410.html
Jakbym nie miała swojej, to bym brała w ciemno
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.