Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja mam wozek xlander XA rocky 3 w 1 uzywany odkupilam,potrzebowalam wozek do lasu i w teren bo pies sam sie nie wyprowadzi a my po gorach, gorkach i lasach lubimy lazic,narazie wyglada ok ,gondolka niby mala ale u nas wiosna zaczyna sie w lutym juz wiec opatulac malej nie bede juz w lutym i marcu i powinna sie zmiescic,troszke sie nim pobawilam i mam nadzieje ze bedzie dobrze,co do materaca ja mialam w planie gryka kokos ale w Irl jest taka wilgoc ze mi laski odradzaja i polecaja latekswoy,jeszcze sie zastanawiam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 13:09
-
AgataP wrote:ja mam wozek xlander XA rocky 3 w 1 uzywany odkupilam,potrzebowalam wozek do lasu i w teren bo pies sam sie nie wyprowadzi a my po gorach, gorkach i lasach lubimy lazic,narazie wyglada ok,troszke sie nim pobawilam i mam nadzieje ze bedzie dobrze,co do materaca ja mialam w planie gryka kokos ale w Irl jest taka wilgoc ze mi laski odradzaja i polecaja latekswoy,jeszcze sie zastanawiam.
też na x-landery choruję
nad materacykiem nie myślałam jeszcze...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 13:09
AgataP lubi tę wiadomość
-
No macie rację,że powinnam to olać,ale jednak kompleks brzucha miałam zawsze. Głupia jestem wiem,że tak mnie to wkurza. Chrzesnica męża ma 8lat i bardzo czeka na brata ciotecznego,wczoraj za domem narysowała serce w środku łóżeczka i dzidzia i mówi do mnie tak "niedługo Was to czeka"hehehe skubanica kochana. Ogólnie jej brat ma 4latka i przykładał ucho do brzucha i mówił że dzidzia śpi
po śniadaniu mnie jakoś mdliło. Zmusiłam się do hafta i od razu mi lepiej...nic nie piłam a jak na kacu jestem dzisiaj...może to przez to czytanie o piciu;-)
AgataP, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Mnie też x-lander się podoba xa albo movie, ale jak dla mnie i moją wysokość to gondola zbyt nisko... ale coraz bardziej zaczynam się przekonywać do tego Coletto Marcello podoba mi się i gondola duża
a mój maluch wnioskując po poprzedniej ciąży nie będze należał do małch, córa miała 5 kg.
Ja właśnie wróciłam od teściowej było fajniejak zawsze zresztą na wsi. Aż szkoda było jechać do domu, ale już męża ciągneło do domusa tak więc po obierze zabraliśmy się i wróciliśmy
dziś dokłądnie czułam jak mój maluch się przekręca i jak wypchało mi pół brzuchaśmieszne uczucie to było
xpatiiix3, lkc, mada_lena lubią tę wiadomość
-
AgataP wrote:KUNIAK
nie kazde wino nadaje sie do dlugiego lezenia,większość win z supermarketow najlepiej wypic zaraz po kupieniu.Ale zainwestuj w takie z dobrego rocznika i wyzszej półki(ale nie koniecznie najwyzszej,najlepiej wytrawne lub polwytrawne ,zeby nie bylo galarety potem,im wyzsza kwasowość, alkohol tym lepiej),dobrze dojrzewaja czerwone wina wytrawne,ale biale deserowe tez sa spoko(savignion blanc daje rade,takie moze nawet kilkadziesiat lat trzymac,czerwone trzymalabym kolo20 lat i to wszystko)
jest tez taki sposob ale moim zdaniem to bujda ze kiedy sie wezmie do reki
butelke, warto wlozyc reke pod denko. sa trzy stopnie zakrzywienia dna: prawie
plaskie - pic od razu; lekko wygiete - mozna troche potrzymac; mocno - wino
wymaga dlugiego lezakowania by bylo smaczne
z doswiadczenia najlepiej lezakuja francuskie i niemieckie,ewentualnie australijskie..najgorzej te z chile i hiszpanii bo one sa mega "słoneczne" i ostre w samku juz przy zakupie.
jesli Bordeaux - to kup z rocznika 2010 bo to byl njalepszy rocznik w tej dekadzie i polezy sobie zacnie(2008 i 2009 tez sa super ale beda drogie)
jesli Syrah -to rocznik 2011
jesli Bordeaux St. Emilion(moje ulubione)- kup z rocznika 2010
Côtes du Rhône- rocznik 2010
Rioja rocznik 2010 najlepiej ale moze byc 2011
Sauvignon Blanc(kazdemu smakuje ,winko uniwersalne) rocznik 2010 albo 2013
Chardonnay rocznik 2011
do lezakowania(dlugiego oczywiscie) nie polecam win z Chile ,Argentyny i Afryki poludniwej bo od 2005 roku nie lezakuja dobrze i sie szybko robia mocne w samku(za mocne)..co innego do piciA zaraz po zakupie,wtedy to tak sa fajne roczniki.
mam nadzieje ze pomoglam,oczywiscie te roczniki to te najlepsze i powinny po lezakowaniu byc najlepsze w smaku i jakosci,lezakujac inne roczniki juz troszke ryzykujemy ze wyjdzie kapec NAJLEPIEJ NA TAK DLUGO TO CI BEDZIE LEZAKOWAC MIÓD PITNY,DOBRY SZAMPAN ALBO whiskey i my wlasnie na whiskey sie zdecydujemy dla malej jak sie urodzi to jej kupimy tak zeby miala jak juz bedzie dorosla.
no i takie winko do piwnicy najlepiej,czerwone wyzej biale nizej na polce no i winko musi sobie lezec zeby korek byl mokry caly czas.
dziękuję:@
Na pewno skorzystam! -
nick nieaktualnyCzesc Wam!Witam sie z cienia nad woda.Dzis powtorzylismy wypad zprzed tygodnia,tym raze nie pada i mozemy sie troche powylegiwac.Leze na dmuchanym materacu,smieszne uczucie,jak na galaretce.ale do wody nie wchodze - dzis rano wypralam i mialam rozwiesic na balkonie i walnelam sie w maly paznokiec.Zdarlam go z "miechem" tyle krwi,caly pokoj,przedpokuj i lazienka we krwi byly.No Texas! Moj Sr musial wyrwac mi odstajace kawalki miesa i zabandazowal -bo sama nie siegne.Mam bandaz wiekszy od duzego palca
No normalnie King and House w jednego poranka.
Maga31 lubi tę wiadomość
-
Nadrobic Was to istne szalenstwo.
Bylam wczoraj w hurtowni dzieciecej i ceny mnie powalily najtansze lozeczko 1100 zl kombinezob 200zl stanelam jak wryta i pytam to jest hurtownia a babka zetak na co ja to ja jade do smykaAgataP, Nata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI ja was w koncu doczytalam, goscie ode mnie pojechali a ja czuje sie wyzyta z sil, jutro czeka mnie glukoza, mam nadzieje, ze dam rade, bo choc lubie slodycze to w tej ciazy od slodkiego odrzuca, Pati przykro mi , ze potoczylo sie jak potoczylo, uwazaj na siebie bo twoje objawy sa wrecz niepokojace na tym etapie ciazy, musisz naprawde sie oszczedzac.
-
Lavendula podziwiam cie kobieto:)
Ja ostatnio jestem śmierdzący nygusek:)
Udało mi sie wygrać aukcje na all. Baza do fotelika za polowe ceny sklepowej. Używana, ale w b.dobrym stanie.
I znow kolyska za mna chodzi na pierwsze kilka miesiecy.... I co tu zrobic?Lavendula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pati nie narzekaj na Bialystok
http://www.gazetaprawna.pl/wideo/815007,bialystok-lepszy-niz-paryz-polskie-miasta-w-czolowce-rankingu-najlepszych-miejsc-do-zycia.htmlxpatiiix3 lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Heheh nie no n narzekam, bo czysto i ładnie jest no i niedrogo w sumie, ale ciężko z pracą niestety, no i mieszkanie wynająć to nie jest tak tego jak Wy opowidacie nie raz to mi włosy dęba stają bo u mnie za polowe ceny można taki sam metraż i umeblowane;)
lkc lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel