WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wozek xlander XA rocky 3 w 1 uzywany odkupilam,potrzebowalam wozek do lasu i w teren bo pies sam sie nie wyprowadzi a my po gorach, gorkach i lasach lubimy lazic,narazie wyglada ok ,gondolka niby mala ale u nas wiosna zaczyna sie w lutym juz wiec opatulac malej nie bede juz w lutym i marcu i powinna sie zmiescic,troszke sie nim pobawilam i mam nadzieje ze bedzie dobrze,co do materaca ja mialam w planie gryka kokos ale w Irl jest taka wilgoc ze mi laski odradzaja i polecaja latekswoy,jeszcze sie zastanawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 13:09

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    ja mam wozek xlander XA rocky 3 w 1 uzywany odkupilam,potrzebowalam wozek do lasu i w teren bo pies sam sie nie wyprowadzi a my po gorach, gorkach i lasach lubimy lazic,narazie wyglada ok,troszke sie nim pobawilam i mam nadzieje ze bedzie dobrze,co do materaca ja mialam w planie gryka kokos ale w Irl jest taka wilgoc ze mi laski odradzaja i polecaja latekswoy,jeszcze sie zastanawiam.

też na x-landery choruję ;)
    nad materacykiem nie myślałam jeszcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 13:09

AgataP lubi tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No macie rację,że powinnam to olać,ale jednak kompleks brzucha miałam zawsze. Głupia jestem wiem,że tak mnie to wkurza. Chrzesnica męża ma 8lat i bardzo czeka na brata ciotecznego,wczoraj za domem narysowała serce w środku łóżeczka i dzidzia i mówi do mnie tak "niedługo Was to czeka"hehehe skubanica kochana. Ogólnie jej brat ma 4latka i przykładał ucho do brzucha i mówił że dzidzia śpi :-) po śniadaniu mnie jakoś mdliło. Zmusiłam się do hafta i od razu mi lepiej...nic nie piłam a jak na kacu jestem dzisiaj...może to przez to czytanie o piciu;-)

AgataP, mada_lena lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Czym sprać plamy z potu na koszuli/koszulce?? My kupujemy materac pianka-gryka-kokos albo bez pianki.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też x-lander się podoba xa albo movie, ale jak dla mnie i moją wysokość to gondola zbyt nisko... ale coraz bardziej zaczynam się przekonywać do tego Coletto Marcello podoba mi się i gondola duża :D a mój maluch wnioskując po poprzedniej ciąży nie będze należał do małch, córa miała 5 kg.

Ja właśnie wróciłam od teściowej było fajnie :D jak zawsze zresztą na wsi. Aż szkoda było jechać do domu, ale już męża ciągneło do domusa tak więc po obierze zabraliśmy się i wróciliśmy :P

dziś dokłądnie czułam jak mój maluch się przekręca i jak wypchało mi pół brzucha :) śmieszne uczucie to było

xpatiiix3, lkc, mada_lena lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    KUNIAK
    nie kazde wino nadaje sie do dlugiego lezenia,większość win z supermarketow najlepiej wypic zaraz po kupieniu.Ale zainwestuj w takie z dobrego rocznika i wyzszej półki(ale nie koniecznie najwyzszej,najlepiej wytrawne lub polwytrawne ,zeby nie bylo galarety potem,im wyzsza kwasowość, alkohol tym lepiej),dobrze dojrzewaja czerwone wina wytrawne,ale biale deserowe tez sa spoko(savignion blanc daje rade,takie moze nawet kilkadziesiat lat trzymac,czerwone trzymalabym kolo20 lat i to wszystko)
    jest tez taki sposob ale moim zdaniem to bujda ze kiedy sie wezmie do reki
    butelke, warto wlozyc reke pod denko. sa trzy stopnie zakrzywienia dna: prawie
    plaskie - pic od razu; lekko wygiete - mozna troche potrzymac; mocno - wino
    wymaga dlugiego lezakowania by bylo smaczne

z doswiadczenia najlepiej lezakuja francuskie i niemieckie,ewentualnie australijskie..najgorzej te z chile i hiszpanii bo one sa mega "słoneczne" i ostre w samku juz przy zakupie.

jesli Bordeaux - to kup z rocznika 2010 bo to byl njalepszy rocznik w tej dekadzie i polezy sobie zacnie(2008 i 2009 tez sa super ale beda drogie)

jesli Syrah -to rocznik 2011

jesli Bordeaux St. Emilion(moje ulubione :P)- kup z rocznika 2010

Côtes du Rhône- rocznik 2010

Rioja rocznik 2010 najlepiej ale moze byc 2011

Sauvignon Blanc(kazdemu smakuje ,winko uniwersalne) rocznik 2010 albo 2013

Chardonnay rocznik 2011

do lezakowania(dlugiego oczywiscie) nie polecam win z Chile ,Argentyny i Afryki poludniwej bo od 2005 roku nie lezakuja dobrze i sie szybko robia mocne w samku(za mocne)..co innego do piciA zaraz po zakupie,wtedy to tak sa fajne roczniki.

mam nadzieje ze pomoglam,oczywiscie te roczniki to te najlepsze i powinny po lezakowaniu byc najlepsze w smaku i jakosci,lezakujac inne roczniki juz troszke ryzykujemy ze wyjdzie kapec NAJLEPIEJ NA TAK DLUGO TO CI BEDZIE LEZAKOWAC MIÓD PITNY,DOBRY SZAMPAN ALBO whiskey i my wlasnie na whiskey sie zdecydujemy dla malej jak sie urodzi to jej kupimy tak zeby miala jak juz bedzie dorosla.

no i takie winko do piwnicy najlepiej,czerwone wyzej biale nizej na polce no i winko musi sobie lezec zeby korek byl mokry caly czas.

dziękuję:@
    Na pewno skorzystam!

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesuuuuu, samotność mi służy, od wczesnego "pośniadania" sprzątam mieszkanko, [ level: przerwany wyjazdem dość poważny remont ] - i podłoga już lśni, kuchnia konkursowa, łazience też niewiele brakuje... ale jestem z siebie dumna ;)

• KasiaKa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przesadzaj Lavendula z tym sprzątaniem,teraz kładź się i podziwiaj efekt :)

Lavendula lubi tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam!Witam sie z cienia nad woda.Dzis powtorzylismy wypad zprzed tygodnia,tym raze nie pada i mozemy sie troche powylegiwac.Leze na dmuchanym materacu,smieszne uczucie,jak na galaretce.ale do wody nie wchodze - dzis rano wypralam i mialam rozwiesic na balkonie i walnelam sie w maly paznokiec.Zdarlam go z "miechem" tyle krwi,caly pokoj,przedpokuj i lazienka we krwi byly.No Texas! Moj Sr musial wyrwac mi odstajace kawalki miesa i zabandazowal -bo sama nie siegne.Mam bandaz wiekszy od duzego palca :-( No normalnie King and House w jednego poranka.

Maga31 lubi tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobic Was to istne szalenstwo.
    Bylam wczoraj w hurtowni dzieciecej i ceny mnie powalily najtansze lozeczko 1100 zl kombinezob 200zl stanelam jak wryta i pytam to jest hurtownia a babka zetak na co ja to ja jade do smyka

AgataP, Nata lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde co ja znalazłam :) hehe sn trojaczki :D coś dla Madlen drugi dołem szedł i wsio ok :P aż się popłakałam chyba za bardzo wrażliwa się zrobiłam :o

https://www.youtube.com/watch?v=3nTGrun0hsI

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to było niezłe!!! szacun dla tej kobiety...WOW! jestem pod wrażeniem...niesamowite...

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawa jestem ile rodziła bo szczerze mówiąc to się nie wsłuchiwałam co tam gadają a oglądałam z zapartym tchem ;) ale na dzisiaj starczy porodów hehe

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja was w koncu doczytalam, goscie ode mnie pojechali a ja czuje sie wyzyta z sil, jutro czeka mnie glukoza, mam nadzieje, ze dam rade, bo choc lubie slodycze to w tej ciazy od slodkiego odrzuca, Pati przykro mi , ze potoczylo sie jak potoczylo, uwazaj na siebie bo twoje objawy sa wrecz niepokojace na tym etapie ciazy, musisz naprawde sie oszczedzac.

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula podziwiam cie kobieto:)
    Ja ostatnio jestem śmierdzący nygusek:)
    Udało mi sie wygrać aukcje na all. Baza do fotelika za polowe ceny sklepowej. Używana, ale w b.dobrym stanie. :)
    I znow kolyska za mna chodzi na pierwsze kilka miesiecy.... I co tu zrobic?

Lavendula lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupic :D

mada_lena, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati nie narzekaj na Bialystok :)
    http://www.gazetaprawna.pl/wideo/815007,bialystok-lepszy-niz-paryz-polskie-miasta-w-czolowce-rankingu-najlepszych-miejsc-do-zycia.html

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh nie no n narzekam, bo czysto i ładnie jest no i niedrogo w sumie, ale ciężko z pracą niestety, no i mieszkanie wynająć to nie jest tak tego jak Wy opowidacie nie raz to mi włosy dęba stają bo u mnie za polowe ceny można taki sam metraż i umeblowane;)

lkc lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo to tak jest że coś za coś. Warszawa jest droga ale tak było zawsze i jak ktoś tu przyjeżdża to zazwyczaj sie z tym liczy. A Białystok fajne miejsce. Byłam kilka razy i wrażenia mam dobre...

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jacie pierdziele... szacun dla tej kobiety, ja bym wybrała jednak cięcie... normalnie się bałam jak wychodził ten środkowy, cały siny i prawie bez ruchu... ;o

Madlen222, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ