WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w trzecim trymestrze:) z tej okazji popelnilam dzis w nocy rekord wstawania na siku - 5 razy...

Dzis maz zabiera mnie na randke, co prawda popoludniowa, a nie wieczorna, ale idziemy na pyszne hambuksy i do kina na The Most Wanted Man :). Rusze sie w koncu z domu w innym celu niz lekarz albo zakupy...

I zaczyna mi sie maraton weekendowy... znajomi na dlugi weekend przyjezdzaja, potem wesele, potem impreza u nas tzw. "pozegnalna na jakis czas" polaczona z oproznianiem barku (ale dla nas starczy, mam w piwnicy 50 butelek wina;)), a potem juz zaczyna sie szkola rodzenia przez 3 kolejne weekendy i juz bedzie prawie pazdziernik...

Pati - odpoczynku i spokoju zycze, moze ci nerwy wychodza, czasem wydaje sie, ze czlowiek sie nie denerwuje, a cialo mowi cos innego. wiec dbaj o siebie...

xpatiiix3, lkc, Amnezja, karmelek, KUNIAK, RewolucjaSięDzieje, Maga31, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja nie wiem dlaczego obudziłam sie o 3 z głodu! Musiałam coś zjeść i dopiero zasnęłam. Nigdy tak nie miałam. Pati najważniejsze że sie unormowało. Pod prysznicem napewno wyleciało to co juz było, bo tak zawsze jest, że wstajesz do pionu i coś tam jeszcze zleci. Teraz oby już nic nowego, tylko spokój

lkc lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie inaczej trochę bo dosłownie z szyjki to było jak wczoraj pogmeralam to miękka szyjka jak flak normalnie i jak wczesniej na jeden ale kiedy to w czerwcu ostatnio tycałam tam, tak na dwa palce rozwarta juz była wczoraj ehh sama nie wiem ,może jednak się przejade no niby nic już nie leci ,ale co raz jakiś brązowy kisiel wypada.. :o kurde no my to się mamy ja to normalnie non stop cos w tej ciąży... A z Marcelem jakoś takich przebojów nie miałam dopiero pod koniec się zaczęło rozwarcie robić jakoś w 8mies jak juz był gotowy i mógł w razie czego wyjść ,no ale tak można sobie długo chodzić ,no i oby Neli czekała ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 10:48

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się przypomniało, jak byłam na studiach to za obronę inżynierki dostałam od mamy prawdziwe niemieckie wino z czyjejś tam kolekcji piwnicznej (moja mama pracuje w de) z mojego rocznika i był to super prezent z tym, że studia kontynuowałam i jak to bywa znalazła się okazja żeby je wypić :) teraz trochę żałuję bo niby tylko trunek ale wolałabym mieć teraz taką pamiątkę :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczeka, mądra z niej dziewczyna. Ja sobie teraz postawiłam granicę po której będę spokojniejsza czyli 30 tydzień. Ta 3 z przodu i jakoś tak lepiej człowiekowi, a Ty już w sumie za chwilę

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co powiecie na temat wózka espiro Enzo Evo.? Kurde myślę o Nim bo u mnie tylko gondola sprawna detke musze wymienić i ramę ogarnąć, w której dwóch srubek nie ma ;oo bo spacerowa trochę juz zajechana przez Marcysia i mimo wszystko będzie nowy potrzebny ale chyba dopiero jak becikowe dostane kupie albo od R wyciagne niech nie myśli ze kupił za Stowe ciuszkow i koniec tematu... I tak myślę o tym wózku bo w całkiem nisiej cenie można go kupić nawet za 900 nowkę;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 10:54

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati nie grzeb tam palcami :) masz te paseczki to sprawdzaj czy wody nie wyciekają.
    Kiedy wizyte masz następną?

Jak często robicie badania krwi i mocz? Ja ostatnio miałam na początku czerwca chyba przydałoby się jeszcze raz wybrać teraz?

nxbhnwz.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati tu jest w wersji 2 w 1 http://czarodziej.eu/pl/wozek-wielofunkcyjny-2w1-espiro-enzo-evo.html?partner=1984

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa badanie krwi i moczu robię co 3 tygodnie, no teraz wyjdzie częściej, ale to wynika z infekcji.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja krew i mocz ostatnio robilam 1 lipca ,a teraz 7 sierpnia wiec chyba juz pora na badanie tez u Ciebie :)

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Jak często robicie badania krwi i mocz? Ja ostatnio miałam na początku czerwca chyba przydałoby się jeszcze raz wybrać teraz?
    raz w miesiącu, nie wiem czy to normalna czestotliwosc. ja mam za malo hemoglobiny i mialam cos tam z moczem, wiec musze kontrolowac.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa hehe chyba prawie każda której coś się dzieje sprawdza sama sobie co to się dzieje i skąd. ;) a że wiem jak to wygląda po ciąży z Marcelem to mnie to intryguje co za przyczyna była raz zajrzalam i zostawiłam w spokoju..

Lkc właśnie tez na tej stronie teraz znalazłam ;) ale dzięki ,bo chyba mi odpowiada spory kosz pompowana koła ma itd tylko ciekawe czy spacerowa na płasko się kładzie bo nie widzezeby gdzieś pisało ;P ale i tak naradzie nie kupuje a znowu mnie naszło by przeglądać i n cos się zdecydować i konkretny potem tylko kupić chyba że znajdę używany w bardzo dobrym stanie ;)

A ja patrzę że raz na dwa dostaje morfologię i co miesiąc mocz... :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 11:10

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz w miesiącu. Ogólnie po każdej wizycie dostaje skierowanie. U mnie wszystkie wyniki zawsze w normie wiec raz w miesiącu to chyba standard

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Lkc właśnie tez na tej stronie teraz znalazłam ;) ale dzięki ,bo chyba mi odpowiada spory kosz pompowana koła ma itd tylko ciekawe czy spacerowa na płasko się kładzie bo nie widzezeby gdzieś pisało ;P
    tak pomyslalam, ze po co Ci 3 w 1 jak z tego co piszesz to nie masz auta..
    ja na Twoim miejscu to bym wolala ozywic gondole po Marcelu i pozniej kupic spacerowke - tak jak piszesz np za becikowe, albo jak juz bedzie pora na spacerowke dla Neli to kupic taka dla blizniakow, bo Marcel jeszcze chyba troche pojezdzi ..?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gondola ok jest także na zimę styknie i tez myślę o samej spacerowce ale rozkladanej na płasko koniecznie, a Marcel za rączkę chodzi wiec te rok po roku juz nie ma sensu ;) a fotelik mam w domu w razie co jak jeżdże z kimś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 11:16

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morfologia dwa razy, mocz trzy w tym jeden posiew. W sumie bylam na pobraniu 3razy.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mocz na kazda wizyte, krew na co druga.

pati dokladnie nie grzeb tam za mocno, ja to tak tylko przy wylocie sprawdzilam, nie odwazam sie tam nic glebiej wtykac ;)

viviana mi to juz z trzeci raz sie przydarzylo! i za kazdym razem serce chce mi wyskoczyc! a potem i tak mam schize i chodze zagladam tam, czy aby napewno wszystko w porządku, no i co stres jest, a inne objawy sie dodatkowo wyostrzaja :/

madziulka dopiero wczoraj pisalam o tym ze jak bede miec juz ta trojke z przodu bede jakas chyba spokojniejsza, choc pewnie granice bede za kazdym razem przesuwac :-)

ewelina jak masz tak czas wypelniony to zleci ci szybciej niz przypuszczasz :-)

no a moj książe wrocil wczoraj o 3.30. oczywiscie obudzilam sie, to przy okazji do kibelka, a potem jeszcze napadlismy na ciasto! no juz bylam mocni glodna :-)

• lkc Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze sa takie fajne cuda montowane do wozka, ze starsze dziecko moze na tym stac:) jakby Go nozki bolaly.
    widzisz jaka ja zielona ... myslalam ze 2 letnie dziecko to jeszcze troche jezdzi w wozku - przy dluzszych spacerach :D

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo pewnie jakby był nadal jedynakiem to czasem jeszcze by pojeździł a tak czas dorosnąć

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak na spacer długi do parku to w wózek tyle co autobusem a potem przy wózku chodzi no i na zakupy bo wygodnie mi pod wózek wrzucić niż jego ganiac i reklamowy tachać hehe jak będzie potrzebna to moze kupimy taka podstawke ale na zimę raczej nie bardzo zda egzamin po śniegu i będzie trzeba w dwóch wózkach dzieciaki wozić, bo. Marcelo po śniegu biedny nie da rady chodzić w kombinezonie także jeszcze zime przejeździ pewnie o czasu do czasu jak gdzieś dalej jechać a potem pożegnany się z wózkiem na zawsze ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 11:23

lkc lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ