Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
maaartinka wrote:A mogłabyś podrzucić ten przepis? Byłabym ci bardzo wdzięczna
albo masz tutaj, wklejam:
1,5szkl maki
1,5szkl cukru
Pol kostki masła
3 jajka
1lyzczka proszku do pieczenia
Śliwki duzo śliwek ile wejdzie na wierzch, ciasno ułożyć
Ew aromat waniliowy- ja pomijam
Odrobina bułki tartej
Maslo utrzeć z cukrem. Dodać 3 żółtka. Powoli dosypać przestaną z proszkiem mąkę. Na koniec ubić bialka z 3 jaj i delikatnie wmieszać. Blachę wysmarowac masłem, wysypać odrobina bułki.wylozyc ciasto na to śliwki.
Piec 40 min 180st. Ciepłe posypać cukrem pudrem
Smacznego:) -
Znam 3 Filipów, jeden całymi dniami pali trawę i ma dredy, drugi jest chórzystą-mitomanem a trzeci to dziecko znajomych szwagierki, które na imieninach ich córki skakało po stole, poważnie
Jak widać, każdy inny. Też braliśmy to imię pod uwagę, to był nasz nr 2.
Właśnie koleżanka mi oznajmiła, że przekłada ślub z lipca 2015 na grudzień tego roku!!! Gdyby to była wpadka, to bym jej szybciej wybaczyła, ale tak to ciężko mi sobie wyobrazić, w co się ubiorę i co z dzieckiem zrobię (babcie będą chętna ale ja i Antek możemy to gorzej znieść). Cholera, na jej weselu miałam zamiar już wystąpić w czymś obcisłym w rozmiarze 34 a tu dupa
RewolucjaSięDzieje, Milaszka lubią tę wiadomość
-
Madlen dziękuje
Maga próbowałam właśnie z tego przepisu i niestety wyszedl mi zakalecpierwszy od chyba 10 lat
nie wiem czemu czy za dużo śliwek dałam czy o co chodzi..
Ale smaczne było i mimo wszystko wszyscy ze smakiem zjedli w jeden dzieńMadlen222, Maga31 lubią tę wiadomość
-
maaartinka wrote:A widziałyście, że ktoś stworzył wątek o nie potrzebnym gromadzeniu tematów? Śmieszne to dla mnie jest strasznie.. bo gdyby nie to że mam tu was jako Listopadówki to już dawno nie byłoby mnie na tym forum.. Ludzie naprawdę nie mają co robić tylko szukać dziury w całym..
No właśnie zauważyłam, bez sensu w ogóle dyskusja,
ktoś miał problem, bo "zupa za słona". A fe...maaartinka lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
maaartinka wrote:
Maga próbowałam właśnie z tego przepisu i niestety wyszedl mi zakalecpierwszy od chyba 10 lat
nie wiem czemu czy za dużo śliwek dałam czy o co chodzi..
Ale smaczne było i mimo wszystko wszyscy ze smakiem zjedli w jeden dzień
Może wyszedł zakalec, ponieważ moim zdaniem za mało jest w tym przepisie proszku do pieczenia? -
Flaki są obrzydliwe
:D:D jadłam je jako dziecko i nigdy nie zapomnę tych obleśnych kosmków, które wydawało mi się, że zdzierają mi podniebienie
Ale moi dziadkowie z rozkoszą jedzą i faktycznie śmierdzi mokrym psem brrrrr
Filipa mam w rodzinie, bardzo inteligentny chłopak, typ łobuziaka z książką pod pachąMadlen222 lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Milaszka wrote:Dzewuchy, wiem ze moze przepis juz wieje jesienia, ale mam super sprawdzony na ciasto marchewkowe
kazdy kto je je, to chce przepis. Jejeje
Dawaj!
ja też mam swoje, ale z chęcią poznam nowinki:)Maga31, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyCzesc wszystkim! Mam wlasnie chwilke, bo goscie wyszli na spacer, a ja leze sobie. Nalatalam sie juz dzis:pizza, muffinki, zakupy..plecy mnie bola.
Moj Piklarzyk kopie regularnie ok 5 razy dziennie. W nocy nie wiem, bo jak spie to nie czuje, a jak nie spie to chyba On spi.
Filipa znam jednego - troche zadufany w sobie, ale zwariowany I spoko gosc. Jest b.wazna szycha w ksiegowosci w firmie miedzynarodowej.Ale wiecie, jak tak sie imionami kierowac, to I znakiem zodiaku, I numerologia, I odlegloscia ksiezyca od fal radiomagnetycznych
Ja mam imie po babci, ale akurat takie uniwersalne, ze jest miliard osób z tym imieniem.mi przeszkadzalo zawsze, ze takie pospolite jest, nijakie raczej. Z kolei moj Sr ma terz normalne katolickie I uważa, ze Pilkarzyk tez ma miec pospolite, bo beda przezywac w szkole.
Moj to w ogole nie zna sie na dzieciach/mlodziezy, bo przez tyle lat przacy na uczelni juz nie jedno imie widzialam (Dzesiki, Andrei, Milagros, Anastazje imie itp), ze jak wybiore nie z kalendarzu katolickiego, nic sie nie stanie. Wrecz przeciwnie, uwazam, ze nietypowe imie kształtuje charakter.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 14:05
-
zastanawiałam sie od 30 minut co mi tak śmierdzi w domu i okazało się ze zapomniałam iż gotuję brokuły:P:P:P:P Pochłonęło mnie szycie bodów dla koleżanki. Dałam jej jedne na prezent i była zachwycona nimi. I teraz muszę jeszcze zrobić 2 sztuki...
xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość