Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCiasto marchewkowe:
4 jajka
1,5 szklanki cukru (ja daje 1, zeby nie bylo za slodkie)
2 szklanki maki
1 szklanka oleju
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1 lyzeczka sody oczyszczonej
2 lyzecKi cynamonu
2 szklanki startej marchewki odsaczonej z soku
Garsc orzechow wloskich i garsc rodzynek
Jajka utrzec z cukrem, dodac olej, po chwili wsypac make wymieszana z pozostalymi skladnikami,
Na koniec dodac marchewke.
Piec okolo 75min w 175stopniach (dlugosc zalezy od wysokosci ciasta)
TADAAAAAM!!! Mowie Wam, bedzie pycha!!!ÓptimusPrime, Viviana, Maga31, zupaztytki lubią tę wiadomość
-
Szczerze te z guziczkami są uciążliwe... ;/ rozepnij zapnij rozepnij zapnij a dziecko się drze.. ;oo ja tym razem stawiam na taka z dekoltem albo cus żeby cycka wyciągnąć i schować albo te z dziurami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 14:09
Livia
Nela
Marcel
-
Ja w sumie ostatnio doszłam do wniosku że moja zwykła koszula się idealnie nada do karmienia bo jest elastyczna i z dużym dekoltem więc bez problemu wyjmę cycka i postanowiłam że nie będę wyszukiwać koszul do karmienia tylko kupię sobie zwykłe podobne do tej którą mam...
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
maaartinka wrote:A co myślicie o takiej koszulce do spania i karmienia?
http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-m-i4457668313.html
A ja mam koszule od tego sprzedawcy i szlafrok dzisiaj dostałam przesyłkę, wg mnie spoko bo ja nie śpię w koszulach, także na sam poród po co drogie kupować, wykonane porządnie, mnie odpowiadają. Przesyłka była szybko. -
Maga tam w przepisie jest 1 łyżka, ale może faktycznie to było za mało..
Milaszka chętnie wypróbuje również ciasto marchewkowebrzmi ciekawie..
W szczególności że uwielbiam piecnie wiem dlaczego ale jak jestem wkurzona i zła to pieczenie rozładowuje moje napięcie.. Tylko potem tyłek rośnie
Maga31, Milaszka lubią tę wiadomość
-
A ja chyba w ogóle nie będę kupować koszuli do karmienia, są strasznie drogie;/ Chyba pokupuje sobie takie koszulki http://www.hm.com/pl/product/30283?article=30283-D bardzo elastyczne i łatwe do odsłonięcia cyca:P Właśnie sprawdzam na necie i można za 10zł kupic:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 14:36
xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Hmm..to teraz sama nie wiem co mam zrobić z tą koszulą
faktycznie guziki mogą być uciążliwe.. Szkoda że na napy ona nie jest.. Wtedy bym sie nie wahała..
Viviana a jak u niego z rozmiarówką jest?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 14:37
-
maartinka guziki wcale nie są takie uciążliwe ja miałam z Oliwią dwie sztuki takich koszul i sprawowały się rewelacyjnie. Nie miałam problemów z zapinaniem i odpinaniem ich guziczki są tak zrobione żeby były łatwe w obsłudze za to takiej z dziurami koszuli nei polecam ja po godzinie wywaliłam do kosza w szpitalu cały czas cycki wychodziły
-
maaartinka wrote:Hmm..to teraz sama nie wiem co mam zrobić z tą koszulą
faktycznie guziki mogą być uciążliwe.. Szkoda że na napy ona nie jest.. Wtedy bym sie nie wahała..
Viviana a jak u niego z rozmiarówką jest?
Koszule wzięłam rozmiar M i będą ok bo mają jeszcze miejsca na brzuszek, z długości do kolana. Szlafrok wzięłam S bo jest wiązany także nie ma potrzeby brać większego na brzuszek. Mnie guziki nie przestraszają -
Takiej z dziurami wlasnie nie chce, wyglądowo mi się nie podobają..
Podoba mi się jeszcze taka
http://allegro.pl/rozpinana-koszula-koszulka-do-karmienia-porodu-r-m-i4426314108.html
ale jakoś ciężko mi dostrzec jakie wzory mają dostępne haha
Viviana a na codzień kupujesz rozm. M? -
Kurde przeczytałam właśnie że ta koszula jest firmy Italian Fashion a my mamy w Bielsku taki wielki sklep.. Zawsze mi się wydawało że będzie mega drogi i jakoś do niego nie zawitałam.. Muszę się tam wybrać
może będą takie koszule..
A ta z serduchem poprostu zamówie jak będzie mi niewygodnie przez guziki to będę myśleć co dalej
Wiem, że ten temat już był ale nie przywiązałam do tego wagi.. Myślicie że takie dwie koszule do szpitala wystarczą? -
Martinka ja nosiłam zawsze S-kę, teraz w ciązy kupuję M-ki bo luźniejsze no i figura już zaokrąglona, może weź rozmiar większą niż nosiłaś przed ciąża i powinno być ok.
Ta rozpinana po środku też mi się podobała, no i jest na napy nie guziki może być również wygodniejsza.
Ja mam 2 koszule ciążowe i jedną piżamę ciążową (bluzka/spodnie) do szpitala mam nadzieję, że wystarczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 14:51
-
U mnie norma była poniżej 140...
Dziś mam wizytę u gina, ciekawe co powie na te moje wyniki cukru.
Też jesteście dziś takie przymulone? Normalnie zasnę zaraz.
Miałam dziś koszmarną noc, budziłam się chyba z 40 razy, nie mogłam znaleźć sobie miejsca, brzuch bolał przy przekręcaniu się, plecy tak samo, nogi ciężkie jak z ołowiu, duszno i komary. Masakra!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 14:55
-
Ja nie mowilam dosłownie o dziurach bo i moja mama taka miała i tez nie polecam, ale jak dla mnie w nocy rozpinanie i zapinanie do dupy było ja zaspana byłam i tak na serio to wcale tej koszuli nie zapinałam, bo tylko nerwa łapałam.. ;P ale chodziło mi o cos takiego tzn nie te dosłownie ale taki myk z odkrywaniem cycka albo dekolt żeby wyciągać cyca i mi styknie
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-s-nowe-kolory-i4455391054.html
http://allegro.pl/kopertowa-koszula-nocna-na-ciaze-do-karmienia-m-i4508093406.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:00
Livia
Nela
Marcel
-
Viviana w takim razie wezmę rozmiar większy
dzięki za radę
Santoocha ja miałam 147 albo 149 nie pamiętam i gin nic mi nie powiedziała więc norma chyba do 150 będzie
A czuje się dzisiaj tak jak ty okropnie..
Najchętniej to już bym wyszła z pracy ale nikogo nie ma ani szefa ani koleżanki.. a tu jeszcze godzina