Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nooooo Pati takie sa fajne, mam pizame z takim czyms, ale niestety do szpitala nie nadaje sie raczej, bo tam to wiadomo, zawsze chca miec dostep do dolu
na razie kupilam sobie koszule rozpinana na guziki, ale taka normalna od biedy mozna ich nie zapinac w nocy i nie rozpinac
najgorzej jak sie ma takie cycki jak ja ktore w zadna z tych koszul z allegro sie nie zmieszcza.
odebralam z apteki Fraxiparine - od poniedzialku zaczynam ta przyjemnosc i az sie boje, nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazic tego klucia ;/ ktoras z Was tez bedzie robic sobie takie zastrzyki?
Santocha to dziwne, ze u Ciebie rosl ten cukier;/
nie wiem jak z wiarygodnoscia tej strony jest ale norma do 180 !
http://www.damian.pl/strefa-pacjenta/cukrzyca-ciezarnych/
musze dolaczyc do klubu, spalam dobrze, nie liczac nocnej pobudki i problemow z zasnieciem pozniej a czuje sie jak zywy trup ;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:09
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
A to Pati ja mam taką górę od piżamy też ok, a jak będę w domu to nie wiem czy będe w tym spać, pewnie w normalnej piżamie aby podciągnę.
A ja kupiłam sobie biustonosz sportowy i jak założę to płaska jestem hehe jak któraś ma nadmiar to poproszę bo ja nawet w ciązy nie mam cycka.
Santocha ja tez dziś jakoś nie bardzo się czuję ale to przez niskie ciśnienie i deszczową pogodę.xpatiiix3, Milaszka lubią tę wiadomość
-
Viviana wrote:A to Pati ja mam taką górę od piżamy też ok, a jak będę w domu to nie wiem czy będe w tym spać, pewnie w normalnej piżamie aby podciągnę.
A ja kupiłam sobie biustonosz sportowy i jak założę to płaska jestem hehe jak któraś ma nadmiar to poproszę bo ja nawet w ciązy nie mam cycka.
Santocha ja tez dziś jakoś nie bardzo się czuję ale to przez niskie ciśnienie i deszczową pogodę.tylko moj chlop sie raczej nie ucieszy
dzisiaj mialam taki glupi sen... snilo mi sie, ze mi mleko strumieniami plynie z piersi - szok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:13
Viviana lubi tę wiadomość
Ja podawałam sobie fraxiparine po operacji na kolano...8 lat temu
23 zastrzyki w sumie, i powiem Ci, że czasami w ogóle nic nie bolało, ale jak trafiłam w złe miejsce, to myślałam że się zsikam z bólu.
Najgorsze to przełamać strach przy pierwszym zastrzyku, potem jakoś lecilkc lubi tę wiadomość
-
santoocha wrote:
Też jesteście dziś takie przymulone? Normalnie zasnę zaraz.
Miałam dziś koszmarną noc, budziłam się chyba z 40 razy, nie mogłam znaleźć sobie miejsca, brzuch bolał przy przekręcaniu się, plecy tak samo, nogi ciężkie jak z ołowiu, duszno i komary. Masakra!
Santoocha trzymam kciuki za wizytę, ja dziś też nie wyspana, spałam może ze 4 godziny, duszno (rano o 4 było 27 stopni w domu przy otwartych oknach!!!) do tego komary, wszędzie jestem pogryziona ehhh -
Ja tylko jedna ciazowa z guzikami mialam i szczerze jest jak nowa tylko do szpitala ja wezme a w domu koszulka z dekoltem i spodenki na noc hehe i sruu cycek na wierzch i hop z powrotem zero rozpinania podane jak na tacy xd dlatego myślę ze najlepsze rozwiązanie
ale jednak ze to zima to kupie jedna jeszcze z dekoltem a jedna mam zwykłą przerobię i napy wbije po środku najwyżej zobaczymy czy mi się będzie chciało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:22
Livia
Nela
Marcel
-
lkc wrote:odebralam z apteki Fraxiparine - od poniedzialku zaczynam ta przyjemnosc i az sie boje, nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazic tego klucia ;/ ktoras z Was tez bedzie robic sobie takie zastrzyki?
robiłam sobie zastrzyki po 2 operacjach kolana, i teraz przy staraniach. najważniejsze to się przełamać pierwszy raz i potem sama będziesz się dziwić sobie, że się bałaś.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:22
lkc lubi tę wiadomość
-
desou wrote:Ja mam 4 koszule i szlafrok, lecz muszę mieć więcej po tych 4 epizodach ze szpitalem... Wczoraj w Biedronce mąż wypatrzył za 15 zł taka ostatnią koszulę co były kiedyś w gazetce http://s.babyonline.pl/i/koszula-nocna-biedronka-SLIDER-34420.jpgAleksandra Joanna 17.11.2014
santoocha wrote:Ja podawałam sobie fraxiparine po operacji na kolano...8 lat temu
23 zastrzyki w sumie, i powiem Ci, że czasami w ogóle nic nie bolało, ale jak trafiłam w złe miejsce, to myślałam że się zsikam z bólu.
Najgorsze to przełamać strach przy pierwszym zastrzyku, potem jakoś leciAleksandra Joanna 17.11.2014
Ja ostatnio insuliny ni dam rady sobie wstrzykiwac tak mocno nie widać ale brzuch mam w kropki i posiniaczony nie mogę miejsca na kłucie znaleźć dobrego albo nie mogę wbić igły bo nie idzie wcale... A boli jak .... Ehh a w udo się boje
hahah no mówię czubek ale strachliwa jestem i co zrobić
lkc lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
ewelina_d wrote:po prostu postępuj zgodnie z instrukcją, tzn. wbij igłę pod kątem 90 stopni, w skóręę złapaną między palce, i wyjmujesz igłę dopiero jak wstrzykniesz do końca, i będzie dobrze:)
robiłam sobie zastrzyki po 2 operacjach kolana, i teraz przy staraniach. najważniejsze to się przełamać pierwszy raz i potem sama będziesz się dziwić sobie, że się bałaś.
i sam opis mi sie nie podoba. najgorsze, ze ja taka dupa strachliwa jestem i bede godzine myslec czy wbic ta igle, czy tu i czy teraz
jakos trzeba bedzie sie przyzwyczaic. pamietasz moze czy to prawda, ze im wolniej to sie zrobi tym mniej boli? czy szybkosc nie ma zadnego znaczenia?
lkc wrote:instrukcje czytalam
i sam opis mi sie nie podoba. najgorsze, ze ja taka dupa strachliwa jestem i bede godzine myslec czy wbic ta igle, czy tu i czy teraz
jakos trzeba bedzie sie przyzwyczaic. pamietasz moze czy to prawda, ze im wolniej to sie zrobi tym mniej boli? czy szybkosc nie ma zadnego znaczenia?
no ale niestety, jak pati pisze, po ilus zaczyna brakowac miejsca na brzuchu... wiec dobrze jest pamietac gdzie ostatnio wbijalas, a potem przeniesc sie na udo...
a predkosc wstrzykiwania nie ma znaczenia, bo tego leku to jest pol lyzeczki wiec tak czy siak wstrzykuje sie sekunde.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:40