X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też mam 147, ale po godzinie było 141, więc wzrastała. I to mnie dziwi.

• lkc Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooooo Pati takie sa fajne, mam pizame z takim czyms, ale niestety do szpitala nie nadaje sie raczej, bo tam to wiadomo, zawsze chca miec dostep do dolu :)
    na razie kupilam sobie koszule rozpinana na guziki, ale taka normalna od biedy mozna ich nie zapinac w nocy i nie rozpinac ;)
    najgorzej jak sie ma takie cycki jak ja ktore w zadna z tych koszul z allegro sie nie zmieszcza.
    odebralam z apteki Fraxiparine - od poniedzialku zaczynam ta przyjemnosc i az sie boje, nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazic tego klucia ;/ ktoras z Was tez bedzie robic sobie takie zastrzyki?

Santocha to dziwne, ze u Ciebie rosl ten cukier;/
    nie wiem jak z wiarygodnoscia tej strony jest ale norma do 180 !
    http://www.damian.pl/strefa-pacjenta/cukrzyca-ciezarnych/

musze dolaczyc do klubu, spalam dobrze, nie liczac nocnej pobudki i problemow z zasnieciem pozniej a czuje sie jak zywy trup ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:09

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Pati ja mam taką górę od piżamy też ok, a jak będę w domu to nie wiem czy będe w tym spać, pewnie w normalnej piżamie aby podciągnę.
    A ja kupiłam sobie biustonosz sportowy i jak założę to płaska jestem hehe jak któraś ma nadmiar to poproszę bo ja nawet w ciązy nie mam cycka.
    Santocha ja tez dziś jakoś nie bardzo się czuję ale to przez niskie ciśnienie i deszczową pogodę.

xpatiiix3, Milaszka lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    A to Pati ja mam taką górę od piżamy też ok, a jak będę w domu to nie wiem czy będe w tym spać, pewnie w normalnej piżamie aby podciągnę.
    A ja kupiłam sobie biustonosz sportowy i jak założę to płaska jestem hehe jak któraś ma nadmiar to poproszę bo ja nawet w ciązy nie mam cycka.
    Santocha ja tez dziś jakoś nie bardzo się czuję ale to przez niskie ciśnienie i deszczową pogodę.
    chetnie sie podziele moimi, nawet cale oddam ;) tylko moj chlop sie raczej nie ucieszy ;)
    dzisiaj mialam taki glupi sen... snilo mi sie, ze mi mleko strumieniami plynie z piersi - szok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:13

Viviana lubi tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skończyłam body dla kumpeli jupi!!!

zob8ft.jpg

xpatiiix3, lkc, santoocha, Viviana, AgataP, Maga31, Evik, Milaszka, karmelek, ÓptimusPrime, Madlen222, maaartinka, Nata, Strupka lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podawałam sobie fraxiparine po operacji na kolano...8 lat temu ;)
    23 zastrzyki w sumie, i powiem Ci, że czasami w ogóle nic nie bolało, ale jak trafiłam w złe miejsce, to myślałam że się zsikam z bólu.
    Najgorsze to przełamać strach przy pierwszym zastrzyku, potem jakoś leci :)

lkc lubi tę wiadomość

• desou Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:09

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Madlen trzymam kciuki. Agusia bylas na glukozie? bo chyba mi umknelo :)
    norma po 2 h jest do 150

Lecę w sobotę na badania, a dziś mam mdłości i wymioty, może dzięki temu zregeneruje się na sobotę :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialam isc do drogerii, a tu deszcz pada, chyba przez ta pogode mamy dzisiaj takie nastroje. moje koty tez spia w najlepsze..

AgataP lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:

Też jesteście dziś takie przymulone? Normalnie zasnę zaraz.
    Miałam dziś koszmarną noc, budziłam się chyba z 40 razy, nie mogłam znaleźć sobie miejsca, brzuch bolał przy przekręcaniu się, plecy tak samo, nogi ciężkie jak z ołowiu, duszno i komary. Masakra!

Santoocha trzymam kciuki za wizytę, ja dziś też nie wyspana, spałam może ze 4 godziny, duszno (rano o 4 było 27 stopni w domu przy otwartych oknach!!!) do tego komary, wszędzie jestem pogryziona ehhh

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko jedna ciazowa z guzikami mialam i szczerze jest jak nowa tylko do szpitala ja wezme a w domu koszulka z dekoltem i spodenki na noc hehe i sruu cycek na wierzch i hop z powrotem zero rozpinania podane jak na tacy xd dlatego myślę ze najlepsze rozwiązanie ;) ale jednak ze to zima to kupie jedna jeszcze z dekoltem a jedna mam zwykłą przerobię i napy wbije po środku najwyżej zobaczymy czy mi się będzie chciało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:22

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    odebralam z apteki Fraxiparine - od poniedzialku zaczynam ta przyjemnosc i az sie boje, nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazic tego klucia ;/ ktoras z Was tez bedzie robic sobie takie zastrzyki?
    po prostu postępuj zgodnie z instrukcją, tzn. wbij igłę pod kątem 90 stopni, w skóręę złapaną między palce, i wyjmujesz igłę dopiero jak wstrzykniesz do końca, i będzie dobrze:)

robiłam sobie zastrzyki po 2 operacjach kolana, i teraz przy staraniach. najważniejsze to się przełamać pierwszy raz i potem sama będziesz się dziwić sobie, że się bałaś:).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:22

lkc lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Ja mam 4 koszule i szlafrok, lecz muszę mieć więcej po tych 4 epizodach ze szpitalem... Wczoraj w Biedronce mąż wypatrzył za 15 zł taka ostatnią koszulę co były kiedyś w gazetce http://s.babyonline.pl/i/koszula-nocna-biedronka-SLIDER-34420.jpg
    jak za te pieniadze to nie jest zla, tak mi sie wydaje:) i nie ma dodatkowych kosztow przesylki, do szpitala wydaje sie byc ok;)

• lkc Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Ja podawałam sobie fraxiparine po operacji na kolano...8 lat temu ;)
    23 zastrzyki w sumie, i powiem Ci, że czasami w ogóle nic nie bolało, ale jak trafiłam w złe miejsce, to myślałam że się zsikam z bólu.
    Najgorsze to przełamać strach przy pierwszym zastrzyku, potem jakoś leci :)
    u mnie troche tego bedzie, od 18tego do chyba 4 tygodni po porodzie.. nie chce nawet liczyc ile tego wyjdzie.. znajac moje szczescie to bede sikac z bolu za kazdym razem ;/

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio insuliny ni dam rady sobie wstrzykiwac tak mocno nie widać ale brzuch mam w kropki i posiniaczony nie mogę miejsca na kłucie znaleźć dobrego albo nie mogę wbić igły bo nie idzie wcale... A boli jak .... Ehh a w udo się boje XD hahah no mówię czubek ale strachliwa jestem i co zrobić ;)

lkc lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    po prostu postępuj zgodnie z instrukcją, tzn. wbij igłę pod kątem 90 stopni, w skóręę złapaną między palce, i wyjmujesz igłę dopiero jak wstrzykniesz do końca, i będzie dobrze:)

robiłam sobie zastrzyki po 2 operacjach kolana, i teraz przy staraniach. najważniejsze to się przełamać pierwszy raz i potem sama będziesz się dziwić sobie, że się bałaś:).
    instrukcje czytalam :) i sam opis mi sie nie podoba. najgorsze, ze ja taka dupa strachliwa jestem i bede godzine myslec czy wbic ta igle, czy tu i czy teraz :) jakos trzeba bedzie sie przyzwyczaic. pamietasz moze czy to prawda, ze im wolniej to sie zrobi tym mniej boli? czy szybkosc nie ma zadnego znaczenia?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze to nie to samo ale np insulinę lepiej szybko gorzej ja zrosty juz są i igła nie chce wejść i boli... ;(

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff paznokcie zrobione, młodemu tez niewygodne było, kopał jak szalony jak gniotłam brzuch, musiałam robić pauzy.... najważniejsze, ze na kilka tygodni mam spokój :)

lkc, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    instrukcje czytalam :) i sam opis mi sie nie podoba. najgorsze, ze ja taka dupa strachliwa jestem i bede godzine myslec czy wbic ta igle, czy tu i czy teraz :) jakos trzeba bedzie sie przyzwyczaic. pamietasz moze czy to prawda, ze im wolniej to sie zrobi tym mniej boli? czy szybkosc nie ma zadnego znaczenia?
    nie ma znaczenia czy wolno czy szybko, ale na pierwszy raz polecam wbic igle zdecydowanym ruchem, bo tak to sie bedziesz zastanawiac czy przebic skore czy nie... moze nie az tak zdecydowanym jak na filmach wbijaja adrenaline jak ktos ma wstrzas anafilaktyczny;), ale jednak nie zastanawiac sie i nie robic tego powoli. a potem to juz bedzie latwe jak wysmarkanie nosa;)

no ale niestety, jak pati pisze, po ilus zaczyna brakowac miejsca na brzuchu... wiec dobrze jest pamietac gdzie ostatnio wbijalas, a potem przeniesc sie na udo...

a predkosc wstrzykiwania nie ma znaczenia, bo tego leku to jest pol lyzeczki wiec tak czy siak wstrzykuje sie sekunde.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:40

Ewelina
    hhojzmj.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:09

lkc lubi tę wiadomość

‹‹ 954 955 956 957 958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ